Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Medalii cu reţetă

Marii noştri campioni sunt nişte oameni bolnavi. Ar trebui să-i văităm, nu să-i adorăm

Permalink to Medalii cu reţetă
marți, 20 septembrie 2016, 5:11

Oamenii sunt deştepţi, zicea Lance Armtrong, râzându-i în faţă lui David Walsh, un jurnalist încăpăţânat. Ciclistul continua apoi dialogul imaginar: oamenii se întreabă: a fost lance Armstrong controlat? Da, de multe ori! A fost vreodată prins? Nu, niciodată. De ce? Pentru că nu se dopează. End of story.

Şi Lance punea microfonul jos, şi viaţa mergea mai departe, şi toţi, sau aproape toţi, eram fericiţi. A fost odată ca niciodată? Nu. A fost şi este. Şi probabil că va tot fi dacă nu hotărâm ce facem cu sportul. Căci cu el am semnat un fel de contract fără să fim atenţi ce scrie în anexe, printre rânduri şi în detaliile în care zace diavolul.

Noi suntem oamenii ăia despre care vorbea Lance, cărora li se adresează fără cuvinte Messi, la care priveşte cu coada ochiului înainte să se scarpine în posterior şi să servească Nadal, către care merg bezelele lui Mo Farah, noi suntem cei pe care China sau Rusia sau America vor să îi convingă că nu sunt bune doar la rachete spaţiale, ci şi la rachete umane.

Oamenii ăştia, dacă sunt întregi la minte, ar trebui totuşi să vrea un singur lucru: să ştie ce văd. Or, habar n-au. Sportul e adevăratul Matrix. Avem toţi un cablu înfipt în cap prin care ni se toarnă imagini. Comentăm, ne dăm pe spate, creăm legende, ţipăm de bucurie. Şi cine ştie pe cine sărbătorim de fapt. O fi vreun schelet, o gloabă vopsită, o fiinţă electrică, un şoarece de laborator? Nişte rezultate reuşite ale unor experimente care au în spate mormane de „cadavre”? Nu ştim. Ne uităm şi nu ştim. De curând însă, am aflat ceva.

Acum e clar: cei mai mari campioni sunt şi cei mai mari bolnavi. Agenţia Mondială Antidoping, care îşi făcuse un bun renume, a început să o ia pe arătură de când s-a aflat că de la Serena la Nadal şi de la Biles înapoi la cine vreţi se dopează cu reţetă. WADA a tunat şi a fulgerat împotriva hackerilor ruşi care au deconspirat munţii de reţete (compensate?) care zac, ca la un sanatoriu, în arhivele acestei organizaţii.

Că, zice, nu e cinstit ca sportivi „curaţi” să fie expuşi astfel şi că toţi au motive întemeiate să ia betametazonă, corticotrofină, triamcinolon, sulfat de morfină, vicodin şi alte bazaconii care definesc ideea de „substanţă interzisă”. Merge la proşti. Sau la cei fără memorie. În documentarul „The Armstrong Lie” (regia Alex Gibney) campionul radiat din lumea sportului povesteşte că atunci când l-au prins cu nu mai ştiu ce corticoid cei de la UCI i-au zis să-şi găsească repede un medicament care să conţină acest produs şi să-şi inventeze o afecţiune. Aşa, pe faţă. Băieţii din staff-ul lui au scotocit tot Internetul şi până la urmă au găsit o cremă, au fabricat iute un diagnostic şi gata! Tipul era din nou curat ca lacrima.

Aşa că să nu ne vândă patetisme şi mari principii că de la o vreme în sport, la câte porcării au fost dezvăluite, funcţionează mai degrabă prezumţia de vinovăţie. Acum ştim că trebuie să vărsăm o lacrimă de compasiune în acelaşi timp în care aplaudăm vreun medaliat olimpic, câştigător de  Mare Şlem sau de trofeu fotbalistic. Oamenii ăştia sunt, mai toţi, bolnavi. Şi destul de grav la câte trebuie să bage în ei.

Totuşi, n-ar fi mai bine să ne fi spus şi nouă de ce suferă înainte să fie daţi în fapt? Că la câte se comunică azi pe feisbucuri, tuituri şi alte alea puteau să ne zică şi despre astea pe lângă cum le-a ieşit la oliţă câinele dimineaţa sau ce tatuaj şi-au mai tras. Aşa, să nu murim proşti. Ca atunci când îi vedem la televizor să ştim ce maladie concurează împotriva cărei afecţiuni. Şi să-i iubim şi mai mult. Că la asta, da, la asta noi suntem marii campioni!

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Nibali (1 comentarii)  •  20 septembrie 2016, 18:05

E incredibil cat de bine scrii, la cat de enervant esti ca moderator.

brod (1 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 10:16

pai... sa modereze in scris.

Catalynn (2 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 14:30

Coane Naum, jos palaria, superb scris! Sa speram ca lucrurile nu vor ramane asa, este clar ca se încearcă o mușamalizare pt ca una e sa scoți din sport un Armstrong sau Sharapova, oricâtă notorietate ar fi având ei, si alta zeci/sute de sportivi, insa acum ar trebui sa fie un fel de moment zero, problema e ca nu mai da nimeni doi bani pe controalele WADA.

deva1 (7 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 14:36

gata cu sportul adevarat...totul este o minciuna! Horia Tecau si Mergea sa faca contestatie si sa schimbe argintul in aur.COR si MTS sa ii ajute ;nu doar sa isi bage banii in triplari de salarii si bonusuri pe baza rezultatelor de la RIO a celor 2 tenismeni romani.si dvs.radu naum trebuie sa-i ajutati pe cei 2 tenismeni romani invinsi de WADA chiar la RIO!!!

Thomas brams (5 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 14:39

Controller,??? Rahat

adrian_hora (5 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 14:42

musamalizarea este aproape completa, nimeni nu mai pomeneste de bietii bolnavi decat ca sa ii caineneze ca a fost expusa lumii boala lor. in schimb sunt infierati cei care au dat de gol mizeria wada. problema noastra este ca inca nu au aparut toti bolnavii, ce ne facem daca va apare si numele simonei de exemplu?

cj666 (5 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 14:59

Sportul inseamna curaj, sacrificiu, autodepasire, onoare. Nu ii numiti sportivi pe acesti trisori , surorile Williams, Nadal, Kvitova si altii ca si ei, care aveau tupeul sa isi priveasca in ochi invinsii atunci cand acestia le strangeau mana crezand ca trisorii au fost mai buni. Rusine si sper ca ceilalti sportivi, sper ca sunt si din aceia care nu se dopeaza, sa ii trateze asa cum merita. Rusine ATP, rusine WTA, rusine WADA , rusine tuturor federatiilor asa zis sportive.

adi (1 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 15:00

Oficial ni se tot spune ca toti "bietii bolnavi" au facut ceva regulamentar, legal. Insa aceasta "legalitate" seamana perfect cu scrierea de "tone" de carti (si nu oricare, ci considerate lucrari stintifice) de catre celebrii nostri puscariasi

Dragos (2 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 15:14

@adi: comparatie perfecta! Bravo!

Sergiu Motreanu (2 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 15:56

victor L (73 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 16:24

Toti e escroci, dom` Naum. Va dati seama in ce mediu toxic traiti? de unde va luati banii? (Pentru marii ziaristi romani nici o reteta medicala nu mai este valabila; escroci si medicii astia.) Si chiar credeti ca nu ati contactat niciun virus? Ma indoiesc :P Mai ales ca ati devenit avocatii lui Jiji, aparindu-l, bineinteles dezinteresat, si devoalind alti escroci, "generalii" din Armata. Mai e cineva constit inafara de voi si Becali?

Sergiu Motreanu (2 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 16:52

Am scris și eu un comentariu acum aproape o oră, dar nu poate fi vizualizat. Mă gândesc că dacă am pus un link către un articol similar poate fi considerat reclamă și intră în contradicție cu Regulile Comunității. :( Poate că ar fi fost o soluție să se șteargă doar link-ul, nu și restul comentariului, pentru că acum, dacă vreau să trimit același comentariu din nou, risc să fiu banat. ;) Decizii, decizii... exact cum sunt și cele pe care le fac sportivii. Nu e vina lor că noi îi aplaudăm, îi credem, îi susținem și îi idolatrizăm, după care suntem dezamăgiți dacă nu se ridică la înălțimea speranțelor și viselor noastre. E vina noastră. Poate că ar trebui să se considere legal orice medicament și orice experiment în sport. Cu ocazia asta vedem și noi cât de cyborgi putem ajunge.

John (1 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 17:19

Cata dezinformare si cata manipulare domnule Naum :( ... celor care doresc sa cunoasca adevarul, le indic sa citeasca ce inseamna TUE (https://www.wada-ama.org/en/what-we-do/science-medical/therapeutic-use-exemptions) ... pe scurt, daca un sportiv sufera (e si el om pana la urma) de o afectiune, el poate folosi un tratament cu acceptul WADA (deci fara a se ascunde sau a trisa) , chiar daca acest tratament continue substante in general interzise. Sau ar trebui, in buna traditie a viturepantilor "fara de pacat" acuzatori care au comentat aici, ca acesti sportivi sa se trateze cu rostopasca si musetel ?

Jean-Paul (23 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 17:36

Ma miram de ce nu a sarit colegul dvs, Cristi Geambasu, sa arate cu degetul si sa zica: "v-am spus eu ca Nadal se dopeaza? s.a.m.d". Spun asta fiindca acum cu ceva vreme in urma, mister Geambasu s- lansat intr-o adevarata cruciada impotriva lui Nadal, acuzandu-l de dopaj, dar fara a avea dovezi. Am citit si eu zilele trecute ca hacherii au dat pe goarna date conform carora in 2009 si 2012 Nadal ar fi luat cu acordul celor de la WADA ceva medicamente aflate pe lista interziselor. Ceea ce nu am gasit era tocmai perioada din acei ani in care a consumat acele medicamente. Fiindca nu reiese din datele comunicate de hacheri cum ca s-ar referi la intreg anul 2009 sau 2012. De ce spun asta? In 2009, dupa accidentarea si eliminarea lui de catre Soderling la RG, Rafa n-a mai participat cateva luni la competitii. De asemenea, in 2012, dupa eliminarea de catre Rosol la Wimbledon, Nadal a lipsit vreo 7 luni din circuit fiind accidentat. Nu ar fi posibil ca medicamentele acelea aflate pe lista cu interzise sa fi fost luate in perioada de refacere? Si cand spun asta, ma refer la faptul ca nu apar date despre luarea acestor medicamente in 2013, un an in care Nadal a castigat RG, US Open, plus Montreal, Cincinnati, Roma si Madrid, plus alte cateva turnee mai mici. De asemenea, nu apar alte date din anii recenti(2013-2015), o perioada mai saraca in trofee, cand ar fi fost de asteptat sa apeleze la "stimulente" pentru a-si imbunatati rezultatele, daca tot pedalam pe saua dopajului. In lipsa informatiilor acuzatoare, ce ar mai fi de spus? Si ar mai fi o chestiune: Maria Sharapova de ce n-a anuntat WADA ca are nevoie de meldonium pentru a-si trata afectiunile de care suferea? Unii cer voie, altii fac pe ascuns. Care par mai vinovati?

Jean-Paul (23 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 18:02

Daca si banalul nurofen(luat acum cativa ani de gimnasta noastra Raducanu si care a trebuit sa-i predea, apoi, medalia de aur Simonei Amanar)contine substante interzise, s-ar pune o intrebare cat se poate de necesara: "pentru cine se fabrica aceste medicamente cu asemenea efecte?". Sau, altfel spus, de ce nu se fabrica niste medicamente,anume pentru sportivi, care sa nu contina substante interzise??? Atunci cand esti bolnav organismul este slabit si, normal, medicamentul provoaca si o ameliorare a starii fizice. Stationarea in sali cu aer conditionat, de exemplu, provoaca raceli sau chiar bronhopneumonii, dupa caz. Ce medicamente exista pentru tratarea acestei afectiuni in acest caz si care sa nu contina substante interzise? Aceasta e intrebarea, vorba lui Hamlet. Medicamentele ce contin substante interzise amelioreaza rezistenta la efort dar nu te ajuta sa devii mai tehnic, mai talentat. Daca pe un ciclist sau boxer aceste substante ii ajuta enorm, pe un tenismen, de exemplu, nu-l ajuta sa puna niste "scurte" imparabile, nici sa dea niste retururi in lung de linie sau loburi de nereturnat. Oare, atletii care participa la proba de maraton, se dopeaza neaparat ca sa reziste sa alerge cei 42,195 km? Dar cei de la 50 km mars? Antrenamaentele nu joaca rolul lor important in aceste situatii?

Popa Mihai (2 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 18:21

Nu va e rusine obrazului, domnule Naum, sa il bagati Nadal in aceeasi oala cu Armstrong? Manipulati opinia publica (ma rog, mai ales pe cei care vor sa caute scuze pt infrangerile lui Federer). Macar ati citit cele doua fise ale lui Nadal? Unde a fost prins dopat? Doar i s-a permis sa ia o substanta timp de 3 zile, accidentat fiind, ca de aceea nu a pierdut la Roland Garros si nu a participat la Wimbledon in 2009 (aaa, sau poate s-a prefacut bolnav doar ca sa obtina acea scutire). Aveam pretentii, m-ati dezamagit profund.

doping frate (1 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 20:52

Si in sport la fel ca in politica, numai ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

iobagul (6 comentarii)  •  21 septembrie 2016, 22:24

Domnule Naum, haideti sa stam stramb si sa judecam drept... stiati, banuiati pe baza de dovezi indirecte ca multi sportivi se dopeaza! Nenea Popa Mihai cu pretentii de mai sus nu a studiat jocul lui Nadal, nu si-a pus intrebari cum acum la olimpiada 2016 a participat la toate probele - simplu, dublu si mixt - vrand sa ia 3 medalii de aur?! Nadal care a patit-o in direct cand la o conferinta de presa i s-au blocat toti muschii si aproape ajunsese sub masa cu grimase de durere mirata? Ca nu a dat nicio explicatie, ca face ca alti cativa eforturi supraomenesti la propriu? Un simplu sportiv, va pot spune si altii, chiar dupa perioade de antrenament regulat si intensiv isi pierd din concentrare, anduranta si claritate dupa 1-2h de efort fizic sustinut! Alde Djokovic, Federer la 36 de ani, nadal si altii au gena de extraterestrii presupun... P.S. Ganditi-va doar ca WADA invita la trisari: face controale strict pe ce este interzis, nicidecum pe ce urme de substante si combinatii de substante are sportivul in corp!

Maoru (1 comentarii)  •  22 septembrie 2016, 1:31

@Jean-Paul: Pe la inceputul anului daca nu ma insel, un fost ministru al sanatatii din Franta a afirmat ca Nadal a fost gasit dopat si a fost suspendat 7 sau 8 luni fara a se face public. Oficial Nadal a fost accidentat. Desigur, portavocea lui Nadal a amenintat cu procese. Sunt multe suspiciuni legate de sportul alb. In afara de Williams (care anul trecut intr-un meci nu a fost in stare sa serveasca peste fileu) a mai existat un caz celebru care vine tot din state: Lindsay Davenport.

Manolo (1 comentarii)  •  22 septembrie 2016, 1:57

Pt. Ultima oara ....tenisul nu este ciclism si nici marathon... Ai lovituri sau nu,punct

Mishu (1 comentarii)  •  22 septembrie 2016, 9:23

Aveti perfecta dreptate. Foarte bine scris si spus. Zilele trecute aveam o discutie cu un tip pe un forum care incerca sa imi spuna ca este perfect legal sa iei substante interzise, daca ai informat WADA in prealabil, ca sportivii sunt oameni, ca dreptul la viata privata etc. Baietii si-au dat seama ca au o problema cu dopingul si au legalizat dopajul practic. Nu este insa o chestiune transparenta (acele scutiri nu sunt publice, nici diagnosticele). Asa ca iti poti lua un concediu de 3 luni, bagi in tine substante la greu si antrenamente, apoi rupi tot...Nu este fair-play

Viber (1 comentarii)  •  22 septembrie 2016, 9:32

Nu e nici un dopaj la sportivii astia. Sunt o gramada pe lista, de la vedete la neica nimeni asa ca argumentul ca WADA favorizeaza vedetele e tembel. Pana si fata aia a noastra de la canotaj e pe lista... si ca ea (adica aproape anonimi) sunt 95% din sportivii de pe lista aia. Documentele sunt clare - Nadal a luat medicamentele alea 3 zile in 2009 si 8 zile in 2012. In 2009 n-a castigat nimic... un an dezastruos pentru el. In 2012 a castigat RG dar a luat medicamentele in Iulie (adica nici o legatura cu performanta respectiva). Daca 3 zile cu acordul WADA sunt doping atunci putem sa mergem la culcare cu totii. Nu mai aducei vorba de Nurofenul ala pentru ca ala a fost luat pe ascuns (fara acordul autoritatilor antidoping) iar oamenii de pe lista asta nu sunt in aceeasi situatie.

vali (5 comentarii)  •  22 septembrie 2016, 9:33

Bine scris ! Vai ce bolnavi sunt sarmanii sportivi. Dece nu se opresc sa se trateze de toate afectiunile. Isi pun viata in pericol .

Datsyuk (1 comentarii)  •  22 septembrie 2016, 14:33

Articol tendentios, menit sa hraneasca nevoia unor neica nimeni de a supune oprobiului pe cativa din marii campioni ai sportului mondial. Si baga ceva la cap dle naum ca deja ai devenit patetic: nu mai pune toate sporturile in aceeasi oala cu ciclismul !! "Atletul va primi dreptul la o excepție medicală dacă și numai dacă îndeplinește toate condițiile următoare: Substanța sau metoda interzisă tratează o afecțiune acută sau cronică, și în lipsa ei, sănătatea sportivului va fi afectată serios Este foarte puțin probabil ca utilizarea terapeutică a substanței sau metodei interzise să aibă ca rezultat o creștere a performanței peste nivelul obișnuit al sportivului atunci când sănătatea acestuia este optimă (!!!!) (mai citeste odata daca nu pricepi). Deși poate exista un nivel mai ridicat al performanței ca urmare a eficacității tratamentului, acesta nu trebuie să depășească nivelul anterior pe care sportivul l-a atins în mod obișnuit atunci când era sănătos Nu există nicio alternativă terapeutică rezonabilă la substanța interzisă Necesitatea folosirii substanței sau metodei interzise nu se datorează folosirii anterioare (fără TUE) a unei substanțe sau metode interzise" "Pe site-ul WADA există 19 documente separate pe boli, cu reguli pentru medicii din comisia care acordă TUE pentru acele boli. M-am uitat pe cele pentru ADHD, astmă, afecțiuni musculoscheletale, tuse post-infecțioasă, sinuzită și inflamații ale tractului digestiv. Simone Biles a cerut excepție medicală pentru ADHD, iar despre Petra Kvitova se știe că suferă de astmă de mulți ani (și Laura Siegemund, apărută azi în ultimul lot de documente sustrase, are un tratament similar cu al Kvitovei). Le-am ales pe celelalte pentru că sunt afecțiuni comune. În cazul ADHD, documentul WADA recomandă tratamentul pe termen lung cu substanțe din grupa amfetaminelor (ce ia și Biles), inclusiv în timpul competițiilor. Documentul spune că întreruperea tratamentului rezultă în schimbări comportamentale ale sportivului, printre care și creșterea agresivității, putându-se ajunge la altercații cu arbitrii. În cazul Petrei Kvitova și Laurei Siegemund, ele au primit excepții pentru perioada 2009-2013 pentru formoterol și salbutamol, luate prin inhalare. Ambele substanțe sunt menționate în documentul pentru astmă al WADA ca fiind tratamentul clasic. De altfel, aceste substanțe, dacă nu depășesc anumite concentrații în mostrele de urină, nici nu mai sunt interzise. În cazul Serenei și al lui Venus Williams, cel mai des apare substanța prednisone și derivați ai ei, toți din grupa glucocorticoizilor. Aceștia sunt antiinflamatori mai puternici decât pseudoefedrina (care se află în Nurofen), și ea interzisă în competiții. În documentele WADA erau menționați ca a doua linie de tratament (în cazul în care pseudoefedrina, aflată în prima linie, nu dădea rezultate) în bolile care presupun o inflamație unui țesut: afecțiuni musculoscheletale, infecții virale ale căilor respiratorii, inflamații ale tractului digestiv, sinuzită etc. Practic, acești glucocorticoizi împiedică țesuturile să răspundă la inflamații. De aceea sunt recomandați într-un număr atât de mare de afecțiuni, de la alergii și artrite la boli autoimune și cancer. Serena are perioade de tratament cu acest gen de substanțe între 2010 și 2015: câteva zile, o săptămână, două, și cel mai mult, una de trei săptămâni. Mai este o perioadă în octombrie 2010, când are prescrise două calmante opiate, unul mai puternic, luat câteva zile, și unul mai slab, pe care a avut voie să-l ia timp de cinci luni ”as needed” (la nevoie). Venus are și ea tratament cu formoterol (inhalat) și substanțe din clasa corticosteroizilor (recomandați și în tratamentul inflamației încheieturilor, un simptom al sindromului Sjogren de care suferă din 2011). Documentele publicate acoperă perioada 2010-2013.

aciduzzo (1 comentarii)  •  22 septembrie 2016, 15:02

Ce tot o dam dupa ciresi??? Bravo Naume...asa tata............ne facem ca bate vantu............se baga in vene la, greu tata si in tenis si in ciclism si in fotbal si in gimnastica, de acum 5 ani se vorba prin targ ca AC MILAN cheltuie 50 milioane de euro pe an pentru medicatie si recuperare si tot gura targului spunea ca sunt cam cu doi ani inaintea listei cu interzise!! N-AI CUM SA BAGI SPRINT IN MIN.90 DE 50 DE METRI SI SE CONSTATA CA ERAI SUB 11 SECUNDE PE SUTA!!!!N-AI CUM!!...Tine-ti minte faza cu Ronaldo (un fotbalist care n-are nicio treaba cu Mesi...adica Mesi e cu mult peste el cel putin in sensul in care Ronaldo s-a facut fotbalist muncind iar pe Mesi l-a nascut ma-sa cu mingea in brate, asta e diferenta intre ei pentru cine cunoaste cat de cat fotbal) cand intr-un meci deja transat in favoarea Realului prin min. 89 l-au apucat sprinturile pana cand un individ din staful echipei a venit discret la margine si i-a facut semn s-o lase mai moale....stia el de ce......numai ca faza a fost prinsa de camerele de luat vederi care au prins la fix momentul!!!...Sa fim seriosi...daca nu te ajuti cu ceva mai mult sau mai putin interzis n-ai cum sa faci fata la nivel inalt indiferent de sport!!!

ciupi (38 comentarii)  •  22 septembrie 2016, 15:14

...macar s-au dus dupa retzete la bucatari celebri?!

ciupi (38 comentarii)  •  22 septembrie 2016, 15:27

relativ la simona - fiindca pusese cineva cu rautate problema - daca surorile sisters au aparut pe prima lista, simona n-ar fi lipsit de-acolo daca ar fi fost cazul. sau o iubesc rusii...

Cristian Drăghici (1 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 16:00

Grozav articol, felicitari! Profit de ocazie ca să vă întreb dacă ştiţi cumva de ce postul de televiziune la care lucraţi a început să transmită pe un canal analog un sport care necesită imagini de o acurateţe ridicată? Multumesc, succes!

Comentează