Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Cea mai frumoasă zi

Cea mai frumoasă zi e cea în care totul se termină, pentru că totul începe

Permalink to Cea mai frumoasă zi
marți, 3 mai 2016, 10:18

Un bătrân, zice Tagore, s-a încins cu un brâu de fier şi a pornit în căutarea pietrei filosofale, ridicând din praf toate obiectele întâlnite în drumul său şi lovindu-le de centură. Într-o zi a văzut că fierul se preschimbase în aur. Atunci şi-a dat seama că ţinuse în mână, cândva, piatra filosofală şi o aruncase înapoi în lume.

Asta i se întâmplă Stelei, al cărei patron a aflat de mai multe ori secretul succesului şi l-a rătăcit de mai multe ori plus încă o dată. În seara în care Astra a primit titlul cadou de iepuraş am auzit veşnicele lamentări şi ni s-a spus despre renunţări.

Steaua poate ajunge pe drumuri? Da. Ca orice jucărie stricată, dacă asta este, ţine în ea destinul tomberonului. Ridici capacul, o arunci, închizi capacul şi gata!

S-au pierdut imperii pentru mai puţin decât un campionat. Dar trebuie să ştii ce pierzi. Ceea ce a ajuns Steaua nu e rezultatul ghinionului, al arbitrilor, al accidentărilor, al bazei de antrenament sau al dezertării galeriilor. Toate acestea sunt praf în drum. Steaua e rezultatul alegerilor pe care le-a făcut. Aşa cum e şi Astra. Aşa cum e şi Dinamo. Aşa cum suntem cu toţii.

Cum a câştigat Steaua campionatele în trecut? Construind temeinic, deşi nu neapărat programatic, o echipă. Ani de zile de investiţii şi de timp cumpărat. La un moment dat titlurile, grupele europene şi zecile de milioane de euro au început să curgă. Apoi patronul şi-a făcut echipa coleg de cameră la închisoare, fără ca ea să fi fost condamnată.

Toate bazele succesului trecut au fost aruncate pe fereastră. În ultimele luni oamenii de acolo au încercat să refacă istoria pe repede înainte, cu acelaşi antrenor suit din mers, transferând nume şi cifre în loc de jucători. Putea să le iasă. Dar ăsta, da, ar fi fost un noroc! Ceea ce s-a întâmplat nu e ghinion. E logic.
Şi tot acest timp pierdut înseamnă bani. Acum preţul unui viitor succes e mai mare. Un an, doi de construcţie. Scouting solid intern-extern. Crearea unei noi chimii. E ceea ce s-a întâmplat la Astra. Un patron care a avut o ambiţie şi reînnoit-o sezon după sezon, cu toate derapajele. Redus la tăcere în ultima vreme, a lăsat echipa să se lupte.

Astra e o trupă de comando, încap toţi într-o cameră fără chiuvetă, că oricum n-au apă caldă. Şi nici ce pierde. Aceasta e piatra lor filosofală. Să se uite bine la ceea ce ţin în mână!

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Costel Tudor (3 comentarii)  •  3 mai 2016, 10:27

Steaua in trecut a câștigat trofee nu construind ci furând cu arbitrii cu jucatori adversi sau la ordin !!!

vasglo (13 comentarii)  •  3 mai 2016, 10:34

De unde rezulta ca in fotbal se intampla si minuni! In Anglia si la noi doua echipe mici devin campioane! Nu e malitiozitate, dar nu-mi spuneti ca Astra si Leicester sunt "echipe mari"!..-:)

andreicagogu (2 comentarii)  •  3 mai 2016, 10:47

naume tata, dupa cum recunosti esti efectul alegerilor facute; daca-i asa ti-o spun inca odata, pentru ca tu faci parte dintre cei carora trebuie sa le repeti de multe ori pentru a intelege lucruri simple; am sa-ti dau un exemplu, cu ani in urma cand craiova a pierdut un titlu in ultima etapa, a doua zi la servici , multi m-au ironizat , pana cand i-am rugat "respectati-ma in durerea mea" si brusc posibilele ironii au incetat; au incetat pentru ca erau oameni de bun simt; dar tu care te-ai pomenit cu pixul in mana si acces la hartie nu erai in stare de acel gest.

Vic (1 comentarii)  •  3 mai 2016, 10:58

E pacat ca o echipa cu 100 de suporteri sa castige titlul. Nu prezinta nici in un interes Pun pariu ca siteurile de sport au scazut in rating

MMihai (4 comentarii)  •  3 mai 2016, 11:07

Blestemul lui Galca. reghe isi merita soarta, i-a lovit din umbra mereu pe Galca si Radoi, iar acei jucatori care nu se omorau cu firea pe teren pe vremea celorlalti antrenori dar mergeau la gratar la reghe ar trebui dati afara.

Contra (1 comentarii)  •  3 mai 2016, 11:09

"Steaua e rezultatul alegerilor pe care le-a făcut. Aşa cum e şi Astra. Aşa cum e şi Dinamo. Aşa cum suntem cu toţii." Exact asa e...poate singurul adevar grait de tine, Radule, dupa multa vreme.... De alegerile profesionale tale ce spui ?

fgh (11 comentarii)  •  3 mai 2016, 11:31

...acum când Astra a luat titlul (cel mai râvnit trofeu), tot de fcsb ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

e_senin (1 comentarii)  •  3 mai 2016, 11:51

Asa, Radu Naum, da-le pilde 'ca lumea' ...***!...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (97 comentarii)  •  3 mai 2016, 11:52

Ce tare e jurnalistul!Sa rizi de un patron ca a fost la puscarie si sa lauzi pe altul care este acum la puscarie.!Adevarul este ca fotbalul de la noi este tinut in viata nu de jurnalisti cititi ci de oameni care cunosc puscariile...Cei pe care ni se pare ca ar merita,stau si se uita de pe margine...Ca Nicolae ar fi descoperit ceva...ma faceti sa rid...Mai acum citeva luni dorea sa vinda nu numai echipa ci si stadionul...La fel ca si cu Gigi,nici lui nu i s-a pus in palma cit credea el ca merita.Asta e piatra ta,filozofala!

din Ardeal, cu dragoste (1 comentarii)  •  3 mai 2016, 11:53

Uita-te tu la ce tii in mana, *** ! Saivanul blatist si dopat, si ciobanul puscarias cumparator de titluri de campeoana si de arbitri UEFA, transformati aici de tine in basmul cu Alba-ca-Zapada... Probabil crezi ca asta se numeste "jurnalism"... ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nicu (1 comentarii)  •  3 mai 2016, 11:54

cand patronii sunt sub lanturi echipele merg struna,deci gigele vrei campionatul,inapoi la cusca.

mori imbecilule dinamocxurist (2 comentarii)  •  3 mai 2016, 12:01

cum poizda *** te rabda pamintul *** *** si hortie de sters la cur Steaua a fost furata si acest titlul e la fel daca nu mult mai murdar decit dcel cistigat de cfrpula in fata vasluiului ***. cum morti *** nu ai nimerit un ou clocit sa te otravesti javras rasista idiuoata si *** de gunoi genetic dinapizdisdrt Bine ca joaca cu *** in finala si pe cit uraste lumea bozforui dar pe dinapizda o uraste toata lumea asa ca dinaciristule *** nici cupa nu o cistigati *** *** in mormitul tau *** rasist si *** Asta e cel mai murdar triofeu cistigat numai cu coruptire blaturi ordinare si aranjamente de culuise *** Iun Europa mai degraba *** au sansa sa cistiuge finala cu 15-0 decit astrsapuli sa se caluificxe in preliminari asa ca veti fi ciuca batailor imbecililor Voi nemernicilor ni meritati decit sa fiti spinzurati dar e pacar ca murdariti fringhia creyinilor Mori *** crucea *** canaklie *** moriu

Lucidu (2 comentarii)  •  3 mai 2016, 12:07

Foarte pertinent articolul.Si foarte buna comparatia cu o trupa de comando,doar ca asa au fost si Unirea Urziceni si Otelul Galati,echipe ce nu mai exista.Si Petrolul Ploiesti o cam ia pe aceeasi directie. Exista un dubiu al meu:de ce multi-trans-planetarele-companii straine ce activeaza in Romania -cu profituri de sute de miliarde de euro anual-NU investesc in sportul romanesc? Pt. ca le permite legislatia fiscala,care spune ca impozitul pe profit se plateste acolo unde este sediul social-iar majoritatea sunt in paradisuri fiscale-si NU le impune sa platesca amaratii aia de 16% aici,unde se obtine profitul..Atunci sa vezi sponsorizare,cand le impui impozitul in Romanica si ,pt. o sponzorizare in orice sport sa primeasca un 0,1-o,5-1-1,5- 2% scutire de taxe!!!Asta in functie de marimea sponsorizarii, De ce naiba,in Romania,NU exista nicio echipa,de la niciun sport,sponsorizata de mega-companii straine?? Alo,Parlamentule viteaz si chipes,se aude?Altfel ,la nivelul de saracie din Romania ,se duce dracu'sportul de performanta in 5 ani!Gimnastica deja e in colaps!

RapidCrîngași (7 comentarii)  •  3 mai 2016, 12:28

BRAVO ȘUMI , BRAVO ASTRA. Sa făcut dreptate. Steaua nu a meritat nici măcar pentru o clipă campionatul în acest an (și în MULȚI alți ani) , Astra ia surclasat din toate punctele de vedere , de la lotul de fotbaliști pe care î-l are , pînă la antrenor , pînă la stafful tehnic.... (chiar și patron... cu toate că acesta se află în închisoare).

Alin G (1 comentarii)  •  3 mai 2016, 13:12

Daca jucaria asta ar fi aruncata la tomberon probabil ar trebui sa va apucati de alta meserie ca nu ati mai avea despre ce vorbi. In rest, no coment... Felicitari jucatorilor Astrei si capul sus Steaua. Sper sa ne reprezinte cu succes in Europa.

Stelist=Roman (3 comentarii)  •  3 mai 2016, 13:35

Praf in drum domnule Naum...dar punctele pierdute pe mana acelor arbitrii? Chiar nu are importnata pentyru nimeni ca scei arbitri nu si-au indeplinit corect atributiile ci au favorizat o echipa? Chiar nu are rost sa acuzam pe cineva care a furat 3 puncte golaneste, pe fata anuland ttrei goluri perfect valabile Stelei??? Nu va inteleg rationamentul.....faptul ca Steaua a fost furata vadit, televizat, pe fata de anumiti arbitrii nu reprezinta nimic?? Si atunci care este misiunea voastra domnule Naums, sa ne spuneti povestea cu tomberonul? Omiteti intentionat si in mod evident un lucru, acest campionat s-a pierdut si pe mana arbitrajelor nefavorabile clar. Iar faza cu tomberonul, haideti sa fim seriosi. Steaua este singura echipa din Romania cu jucatori de o certa valoare Europeana care sunt platiti la zi, salariile lor sunt unice in Romania si asta o stim cu totii, salarii chiar si peste 30000 de euro pe luna in conditiile in care, combatantii care se bucura injurand Steaua on-line spre deliciul vostru, castiga infim mai mult, eforturile financiare ale lui Gigi Becali sunt incomensurabil fata mai mari decat ale contracandidatelor, vezi Astra, Dinamo sau Pandurii iar acest lucru nu este ,,de aruncat la tomberona'' sau cum pamfletati d-voastra in mod gratuit cum ca s-au pierdut razboiae, domnule Naum, razboaiele sunt purtate de tari, se lupta intre ele...intelegeti? Nu de Steaua cu restul.

Olteanu (1 comentarii)  •  3 mai 2016, 13:40

Credeam ca articolul este despre Astra, ziua lor a durat nu 24 ci vreo 27 de ore. A inceput cu un marte chef imediat dupa finalul partidei in care Pandurii a facut 1-1 a continuat cu un pic de somn, o victorie impresionanta cu dinamo si un alt chef. Cand colo citesc niste aiureli despre fcsb neinteresante, mi-a furat clickul

Sorin Camner (2 comentarii)  •  3 mai 2016, 13:42

Bucuria asta am mai vazut-o. Si-a intrat in buzunarele unora, echipele care au produs bucuria fie au disparut, fie au ajuns in insolventa. Asa ca sa privim cu atentie si sa ne aducem aminte, peste un an, doi, trei.

fgh (11 comentarii)  •  3 mai 2016, 14:28

-am zis (clapat)... vă fierbe (adică ...vă frământă) grija? (cei din neamu lui dabija sunt alții...)

gil (5 comentarii)  •  3 mai 2016, 14:54

diferenta intre Steaua si celelalte echipe din liga1 este ca, Steaua intotdeauna la inceputul campionatului are ca obiectiv castigarea titlului,pe cand pt ceilalti, obiectivul este sa bata Steaua.......punand cap la cap in ce conditii a jucat Steaua (fara teren,antrenor fara licenta,baza de pregatire,de recuperare...etc) si totusi sa termine pe locul doi ,sunt de apreciat....bravo lor....

anghelescu ionel adrian (3 comentarii)  •  3 mai 2016, 15:03

ca om de televiziune te-am apreciat cind comentai turul frantei cu radu banciu fiecare ati plecat pe drumul vostru din pacate gresit banciu spre televiziune politica unde imbina grobianismul cu nesimtirea iar tu spre moderarea unei emisiuni care ar trebui sa aiba numele schimbat din fotbal plus sau cum ii mai spune in stina plus acolo in paralel cu moraru ati devenit cei care seara de seara ridica osanale lui jiji lui reghe cel fara bun simt care cind a fost intrebat de campioana astra a cerut alta intrebare si tu nu ai zis nimic dar daca lucrul asta era facut de sumudica sutinea-i un monolog de 1 ora despre lipsa fayr-plaiului lui sumi , ridici osanale de asemeni unui om care in mod normal ar trebuie sa fie oriune dar nu pe banca unei echipe de fotbal si aici este vorba de mimi stoica pe care federatia nu il vede ca se implica iar in fotbal desi are interdictie ,apropoo desi competitia e a ligii profesioniste oare nu se putea sa fie si un reprezentant al fantomei de la frf burleanu , ma uitam aseara cum cautai sa estompezi bucuria si festivitatea de premiere a jucatorilor astrei intrind in niste discutii fara sens pe care invitatii de voie de nevoie le purtau, da voiam sa vedem festivitatea de premiere in direct nu sa dea comentatorii aia pitigaiati imediat legatura in studio lumea, e satula de *** si jiji cum este satula de clasa politica asa ca iti dau un sfat ca om mai in varsta si care am citit multele articole scrise de venerabilul tau tata sa te intorci la handbal si ciclism sporturi in care esti cu adevarat un jurnalist talentat

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

parolistul (4 comentarii)  •  3 mai 2016, 15:09

va rog sa priviti acest campionat si din alt punct de vedere si veti vedea ca se explica totul: gigi a fost parolist!! pentru sa sumudica l-a ajutat anul trecut sa ia campionatul, i-a promis ca astra il va lua in 2016. si s-a tinut de cuvant !! asa se explica drumul facil al astrei, cancan'urile din conferintele de presa sau "supararea" simulata a lui gigi si compania !! ce ziceti de varianta asta?

dudu (5 comentarii)  •  3 mai 2016, 15:10

Un articol frumos, scris de un om cult. Dar care, de dragul frumusetii, omite cateva aspecte: 1. Intre Gigi si Niculae nu e nicio diferenta. Nu e o coincidenta ca Steaua a avut cele mai mari performante din ultimii ani, atunci cand Gigi era ocupat cu Parlamentul sau cu Puscaria. Iar Niculae, inainte sa ia drumul penitenciarului, a zis ca o da dracului de echipa, ceea ce s-a si vazut, Astra ajungand in buza falimentului. 2. Avem un campionat bolnav. Cu meciuri de cascadorii rasului, ca ASA-Petrolul din sezonul trecut, sau ca ASA-Astra din sezonul asta, in care o gramada de jucatori "nu isi doresc mai mult victoria" si asta fara nicio urmare. Cu arbitraje-asasinat, ca cele prestate de Kovacs si Coltescu. E usor pentru unii sa spuna ca Steaua a castigat altadata cu arbitri. Dar ce am vazut la meciul ASA-Steaua de acum doi ani, plus cel intre Astra si Steaua din vara trecuta depaseste cu mult orice ar putea invoca ei ca "ajutor dat Stelei". Dupa ce a luat 3 puncte Stelei si a privit impasibil cum trei jucatori ai Stelei sunt luati cu ambulanta, Kovacs a fost promovat de FRF nr.1 pe lista de arbitri FIFA. Un an mai tarziu, Coltescu a fost suspendat la oha din campionat, dar a fost trimis de FRF sa arbitreze pe zeci de mii de euro in competitiile UEFA. Nu stiu de arbitrii care ajuta pe Steaua, dar a devenit in mod evident o regula ca FRF sa premieze prin delegari internationale arbitrii care dezavantajeaza (mai corect ar fi sa spunem "fura") pe față Steaua. 3. Comisiile FRF distrug imaginea federatiei si a sportului. In regulamentul FRF, participarea la pariuri e sanctionata, univoc, cu "2 ani excludere din viata sportiva". Comisia de recurs i-a dat lui Sumudica 2 luni, si alea amanate pana cand - nu se stie... Aceeasi comisie de disciplina i-a dat killerului Muresan o singura etapa de suspendare in campionatul trecut - unuia care in aceeasi perioada a trimis vreo 2-3 adversari la spital, unii dintre ei mutilati pe viata. Comisiile FRF - de arbitri, de disciplina etc. - sunt exact imaginea forurilor diriguitoare ale fotbalului romanesc. Muma pentru unii, ciuma pentru altii. Arbitrare, injuste, reprezentante fidele ale unui campionat trucat. In ciclism se practica dopajul - la FRF, in schimb, se practica comisiile. 4. Imaginea campionatului intern e completata de felul in care mass media prezinta imaginea lui. Sunt televiziuni care nici macar nu se deranjeaza sa mimeze obiectivitatea. Care editie de editie au aceiasi realizatori si invitati si care constant promoveaza aceleasi mesaje, indiferent daca sunt adevarate sau nu. La fel, sunt anumite gazete si anumiti gazetari care constant promoveaza si spala imaginea unor antrenori recidivisti, in timp ce critica si pun presiune pe adversarii acestora. S-a ajuns pana acolo incat se umbla si la regia de transmisie - la ultimul meci al Stelei, pe care l-am vazut la Dolce, cei 15 fani ai Pandurilor se auzeau mai tare si la fazele la care tot stadionul huiduia deciziile arbitrului si striga "Hotii!". In timp ce comentatorul punea placa cu "Steaua - echipa fara suporteri, ailalti se aud mai tare decat sustinatorii Stelei desi sunt o mana de oameni". PS: La finalul meciului Steaua - Pandurii, Gradinescu era sa inghita microfonul de bucurie ca Astra a luat campionatul, anuntand rezultatul de 1-1 cu o efuzie de bucurie demna de vreo mare realizare a Nationalei... Practic, da, suntem rezultatul alegerilor noastre. Dar si al alegerilor impuse de altii, dar pe care nu le bagam in seama asa de usor. Poti sa iti dai in braul de fier cu toate pietrele din lume. Daca Piatra Filosofala ti-a fost confiscata de altii iar tu nu recunosti asta, o sa te ingropi tot cu braul de fier la cingatoare...

Dares (1 comentarii)  •  3 mai 2016, 15:55

Steaua poate ajunge pe drumuri? Da. Ca orice jucărie stricată, dacă asta este, ţine în ea destinul tomberonului. Ridici capacul, o arunci, închizi capacul şi gata! Radule, Radule! Cum te dai tu de gol drept mic dinamovist pârât! Steaua ,,trebuie'' aruncată al gunoi ,,ca orice jucărie stricată'' zici tu! Crezi că, moral, ai dreptate? Ţi-ar plăcea ca mediocrii de dinamovişti să rămână singuri să pună botul la titlu în timp ce un brand naţional ar fi distrus? Conştiinţă mic balcanică, înecată în răutate, prostie şi frustare care zac în tine ... Ia spune, deşteptule, în Germania, Bayern cum a procedat faţă de Borussia când aceasta era pe cale să dispară? Cum ai proceda tu cu Steaua? Crezi că ea este suma întregului rău din fotbalul românesc? Trebuie distrusă pentru ca mediocrii să-şi înfigă în spate pene de păun şi să-şi închipuie ce păsări grozave sunt ei? Uită-te la faţa ta! Se vede că eşti câine! Duşmănos, frustat, agitat până la paranoia, precum comentariile tale insuportabile din handbal care-ţi creau dureri de cap! Pune-ţi doi colţi la poză! E mai şmecher! ***! ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionut (2 comentarii)  •  3 mai 2016, 16:10

raducule e grea viata de stelist in acesta perioada nu? imi place foarte mult, cand reusesc sa ma uit mai mult de 2 minute, cand in emisiunea ta te straduiesti sa nu fii stelist mai mult de 100%. cred ca te-ai simti mai eliberat daca ai face ca turcescu si sa recunosti ca mereu, dar absolut MEREU, esti cu steaua in inima. condoleante ca-ti va muri echipa ta favorita

cosu (6 comentarii)  •  3 mai 2016, 16:58

Naume esti doar un Khazar *** . Pacat ca nu a avut Adolf timp sa-si termine treaba .

vasglo (13 comentarii)  •  3 mai 2016, 17:09

@RapidCrîngași - continui eu:.....pana la Coltescu, Balaj, Petrescu, Catalin Popa, pana la suporterii dinamovisti ("mai bine pierdeti cu Astra decat sa ia Steaua titlul"..), pana la Sapunaru si Nistor ("vrem ca Astra sa ia titlul, nu Steaua.."), pana la FRF ( amanarea suspendarii lui Sumudica, suspendarea lui Reghe..), pana la ASA (Maior: "de ce ai blatuit cu Astra, Mutule?"..), etc, etc..Cam multi au sprijinit Astra, nu crezi?...-:)

17 mentori Dementori (5 comentarii)  •  3 mai 2016, 17:17

Păi de când a pierdut matematic titlul mąņęlaŕul şi ťŕavęšťitùš iŕoñiçus fącębųcisťuš pe ***.ro apar numai anunțurile făcute de púşçăŕiaş în legătură cu ce jucători vin şi pleacă. Numai voi dați toate vomìťăťuřilę acestei scrumbii inclusiv ironiile de 2 bani pe care le debitează.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

van bacon (1 comentarii)  •  3 mai 2016, 17:51

Articolul și comentariile îmi întăresc o convingere mai veche. În România titlul de campioni în fotbal (și în alte sporturi) se obține cu următoarele contribuții: 1)prestația echipei(jucători, antrenori, oficiali, fani): 50%; 2)hazardul: 25%; 3)arbitrajul (cu interesele din spatele lui): 25%.

RapidCrîngași (7 comentarii)  •  3 mai 2016, 19:41

@Vasglo@ Fratele meu , tu știi la fel de bine ca toată lumea că Astra chiar a meritat titlul. Este lider (aproape) de la începutul campionatului , a cîștigat meciul direct cu Steaua (atunci cînd CONTA)... are FOTBALIȘTI în lotul ăla , iar Șumudică cu PASIUNEA și FANATISMUL și SUFLETUL pe care î-l pune în tot ceea ce face (trăsături RAPIDISTE aproape în EXCLUSIVITATE cînd vine vorba de fotbal) chiar a făcut o ECHIPĂ acolo... o FAMILIE. Ce spui tu este și nu este... se mai întîmplă și cu voi (arbitrii și echipe care să o lase mai moale dacă nu au nici o motivație sau obiectiv) și cu alții... dar nu o să-mi spui cu mîna pe inimă acuma că tu chiar crezi că Steaua ar fi meritat să cîștige campionatul mai mult decît a meritat Astra că NU te cred.

vasglo (13 comentarii)  •  3 mai 2016, 21:53

@RapidCrîngași: nu-mi spune ca daca Coltescu nu anula cele 3 goluri inscrise REGULAMENTAR de Steaua in meciul castigat de Astra cu 2-0, ca daca Balaj il elimina pe Alibec in prima repriza, pentru al doilea galben, la scorul de 0-0 in partida castigata de Astra cu 2-0, Alibec scotand ulterior un penalti si marcand un gol, ca daca Catalin Popa acorda Stelei cele 3 lovituri de la 11 metri pentru henturi indiscutabile in partida pierduta de Steaua in fata Voluntariului cu 1-3, ca daca FRF nu amana supendarea lui Sumudica pentru pariuri, ca daca Petrescu il elimina pe HORA pentru faultul grosolan la Hamroun in partida incheiata la egalitate 1-1 cu Pandurii, Hora fiind autorul golului lor, ca daca Gaman nu marca golul victoriei Astrei in min 94 in alt meci castigat in fata Stelei etc, mai castiga Astra titlul ca NU te cred!...Vezi tu, nu ajunge numai PASIUNEA, FANATISMUL, SUFLETUL, ECHIPA, FAMILIA ca sa ai succes! Mai este si NOROCUL si alti factori si/sau situatii care daca nu s-ar fi intamplat altul ar fi putut fi rezultatul final! Iar MERITUL e lipit mereu de castigator!...

ovidiu_3003 (159 comentarii)  •  3 mai 2016, 22:14

...foarte frumos spus ...sa ne uitam toti ...la... ce tinem in mana...

cineva (4 comentarii)  •  4 mai 2016, 8:56

ce e curios e ca nimeni nu remarca cum aceasta echipa, astra a fost pentru prima data condusa de doi fosti jucatori , Sumudica si Coman care au gestionat corect niste situatii pe care daca nu aveau experienta gazonului nu ar fi putut sa le gestioneze .Deci iin concluzie , fotbalul trebuie coondus de fotbalisti nu de alti specialisti din alte domenii

mihai (15 comentarii)  •  4 mai 2016, 9:21

Jale mare la voi in studio!:)))Forta Astra,Campioana ! Romania iti multumeste ! Macar o perioada sa nu mai auzim despre...fcsb !

marian (9 comentarii)  •  4 mai 2016, 11:18

ne luptam si noi pentru un campionat de tineret cu meciuri in deschidere?

imbecilule dinamocurist (2 comentarii)  •  5 mai 2016, 13:26

nu ai nimerit un ou clocit sa te otraveti imbecilule Esti cea mai borita hirtie de sters la cur *** retdatata de *** crucea *** de canalkie rasista iar titul asta e cel mai murdar chiar mai murdar decit =cel cistigat de CFR si furat Vasluiului Meciuul cistigat de driogati la giurgiu in meciul Astra Steaua unde 3 gioluri a fost anulate a prefatat murdaria acestui campoionat corupt murdar si va futrem in gura familisa retadatilir

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează