Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Momentul zero al generaţiei infinite

Hagi e supărat pe Kovacs care i-a atacat fiul şi îi cere socoteală lui Iordănescu. Vor rămîne toate statuile în picioare?

Permalink to Momentul zero al generaţiei infinite
marți, 31 martie 2015, 8:42

Hagi e supărat. Supărat rău. Mă refer la Gică, deocamdată pe Ianis nu l-am auzit. Ar trebui totuşi să vorbească şi el, a mai făcut-o şi nu le zice rău. Deocamdată se deduce din scrisoarea tatălui său că reflectează la ideea de a mai îmbrăca sau nu tricolorul după ce a fost făcut „un nimic, un zero”. Ar fi o ştire mondială, Hagi mic să-şi renege ţara din cauza unui străin! Dar nu sîntem încă acolo. Încă. Ce e trist în această poveste e că intenţii poate bune se transformă în poveşti urîte. Şi e de-a dreptul bulversant cum o generaţie care ar trebui să o ajungă în istorie pe cea zisă „de aur” dă loc unui cutremur colosal în chiar sînul acesteia.

Hagi trimite o scrisoare deschisă cu un mesaj grav. Cel puţin la fel de important e destinatarul. Nemulţumit de felul în care au fost trataţi cîţiva jucători, între care şi fiul său, de către Zoltan Kovacs, Hagi nu i se plînge public lui Burleanu sau lui Chivorchian, ci lui Iordănescu! Kovacs nu e angajatul lui Iordănescu, e colaboratorul lui în Comisia Tehnică. Dar Hagi vrea să arate că la FRF nu recunoaşte decît un singur interlocutor, pe „nea Puiu”, chiar dacă l-a dojenit atunci cînd a rămas alături de noua conducere a fotbalului „trădînd” echipa lui Popescu. Iordănescu e „tata”, „figura tutelară” dacă vreţi să vorbim lemnos. Iar „fiul” e supărat pe el. Nu pe angajatorii lui Kovacs, nu pe şefii lui Iordănescu.

Hagi nu recunoaşte aceste ierarhii cînd cuţitul îi e la os (la os din osul lui). El ştie numai de familia lui, cea naturală şi cea fotbalistică. Îi reproşează deci cuvintele lui Kovacs – „You are nothing. You are zero” – prin care susţine că era „vizat direct Ianis”. Dacă acestea sînt vorbele, e deranj. Poate că belgo-croatul a vrut să utilizeze tactica dură a trupelor speciale, să îi convingă că nu numele, ci omul joacă. Sigur e însă că directorul de dezvoltare al FRF nu a priceput deloc contextul. În această ţară, Hagi e numit rege şi a fost dorit ca preşedinte. Poţi avea dreptate pînă la Dumnezeu, treaba e că pînă şi Lui I-a fremătat barba la golul de pe Rose Bowl.

Şi dintr-o dată, şocul! Hagi îi cere lui Iordănescu să reproducă public o discuţie privată în care selecţionerul infirma că „domnul Kovacs se află printre cei care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian (…) aşa cum a susţinut Domnia sa”. Pe baza acestei mărturii a lui Iordănescu, Kovacs ar trebui să-şi dea demisia. Astfel, „cîrmaciul” unei generaţii e pus în faţa unei alegeri clare: ori, ori. Microfonul, un obiect mai periculos decît mingea, e acum la Iordănescu. Din afară întrebarea e: ar trebui să trăim toate astea? Fotbalul întreg şi fanii lui sînt chemaţi să răspundă. După compromiterea imaginii Stelei sîntem în faţa unui uriaş coşmar: finalul unui vis pe care l-am crezut etern.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

nelu (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 10:22

Hagi este fara discutie regele fotbalului nostru.Cine este ungurul asta care isi permite sa-i jigneasca copilul?Si,extrapoland,cine e acest Burleanu?

Bogdan (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 10:39

Hagi are dreptate aproape in tot. A gresit doar, cand i-a cerut lui Iordanescu sa faca public o discutie privata. Cred ca, si el regreta acum gestul asta. S-a lasat dus de val. Hagi m-a dezamagit aici. Nu parea a fi omul caruia daca ii spui ceva privat sa divulge apoi discutia, asa cum face Gigi. Dar se pare ca, totul e pana la Ianis. Cand e vorba de Ianis , Gica Hagi uita si de principii si de prieteni. Insa chiar daca sunt constient ca,nu a facut bine il inteleg. M-a durut pe mine, ce s-a intamplat cu Ianis, care nu am nicio legatura ce acest copil. Pur si simplu imi este drag, in primul rand pentru ca, este fiul lui Hagi, apoi ca, el e foarte simpatic si vorbeste foarte frumos. Admir la el, modestia si faptul ca, desi are tot ce vrea se lupta pentru a fi un mare fotbalist. si chiar daca multi se indoiesc, eu zic ca, il va depasii 100% pe tatal lui. E mai inteligent, mai modest si e foarte talentat.

madskills (10 comentarii)  •  31 martie 2015, 11:00

Trebuie sa incercam sa-l intelegem pe Hagi. PARINTELE Hagi, nu antrenorul sau fostul (mare!!!) fotbalist Hagi. Nu cred ca e ok pentru niciun parinte sa vina copilul si sa-i zica posomorat ca cineva l-a facut zero barat. Atunci uiti de ratiune, de ordinea fireasca a lucrurilor si te repezi ca un uliu la gatul „ticalosilor”.

Nu stim 100% daca acest Kovacs i-a spus aceste cuvinte lui Ianis. Daca a facut-o, refuz sa cred ca actuala nationala a Belgiei, cu vedete numai una si una, a fost croita si cu ajutorul sau, cu o asemenea abordare.
Pe de alta parte, daca chiar a spus-o, Ianis ar fi trebuit sa-si spuna singur: Aaa da? Sunt un zero? Lasa ca iti arat eu pe teren cine sunt, nu port degeaba numele asta! Nu mai are 10 ani, nu mai e copilasul nevinovat, a debutat in Liga 1 deja.
Hagi daca era jignit pe vremuri, iti „rupea coloana” cu vreun dribling sau o pasa de geniu. Asta vrem si de la Ianis, nu sa fuga acasa la taica-su. Sau daca ii spune, sa ii zica lasa tata, ca ii arat eu (sau noi).

Cristi (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 11:11

Domnul Naum, va aduceti aminte cand l-ati avut pe Ianis invitat in studiou, pe vremea cand lucrati la TVR?? A fost o emisiune in direct nu inregistrata. Atunci era la inceput in ce priveste fotbalul si multi au zis probabil ca, nu va face nimic. Uita ca, au trecut multi ani si Ianis a ajuns un adolescent si joaca fotbal la cel mai inalt nivel. Cred ca, acum ar fi si mai interesant daca ati reusi sa-l aveti invitat la emisiune.

ironmaiden (5 comentarii)  •  31 martie 2015, 12:00

l-o fi comparat cu Mitsubishi A6M dar saracii n-au inteles metafora.

dan76 (4 comentarii)  •  31 martie 2015, 12:27

Cred că este prea blând Hagi, părintele Hagi este un om ca şi noi toţi, doreşte binele copilului său. Cum să nu reacţionezi cand vine un neica nimeni să-ţi terfelească odrasla în ţara ta. Nu ajunge că ne jignesc şi ne batjocoresc prin toată Europa, vin la noi acum să facă la fel. Cum să taci când vezi că burlănică foloseşte metode de acest gen în lupta cu Hagi. Hagi este cel datorită căruia suntem cunoscuţi în lume (nu numai el), să-l susţinem în acest demers, logic şi legitim, să nu mai permitem astfel de tratamente pentru copii noştri. Nu ştiu cum (banuiesc doar), burleanu a ajuns să conducă fotbalul nostru, şi o face tare prost, lovind în proiecte cu adevărat proiecte (academia G Hagi), şi oamenii care pot lua atitudine se ascund şi acceptă mocirla aceasta. Noi nu putem decât să comentăm pe aici, păcat, se duce de râpă totul. Până una alta sper ca Hagi să-i dea o palmă lui burlică prin ce va realiza, inclusiv prin fiul sau.

Unu’ (7 comentarii)  •  31 martie 2015, 12:35

@ madskills

Pana la urma vorbim de generatia U17, inca sunt copii. La varsta asta carentele tehnice se pot compensa cu o pregatire mentala foarte buna si aici s-a gresit. Daca inainte de meci le zici „bah, esti prost” sau vad cum jucatorii care au pus umerii la calificare stau in tribune (Hagi sau Coman) din diverse motive, normal ca ii distrugi psihic. Nu vorbim de jucatori deja formati care se pot mobiliza singuri, copii astia trebuie sustinuti mereu, criticati intr-o maniera constructiva cand gresesc, felicitati cand merita.

si da, Hagi a reactionat ca parinte, cine nu ar fi facut-o daca ar fi fost in locul lui?

whiteredarad (7 comentarii)  •  31 martie 2015, 12:36

Normal,Iordanescu, si nu Burleanu este cel ce poate si trebuie sa ne spuna ceva despre dl Kovacs.E clar , ungurul nu a avut pedagogia la el ,cind a vorbit, iar reprosurile sint intemeiate. Mai mult,desi nu se spune, aceasta echipa a fost impartita in grupulete 3 constanteni de o parte , 3 aradeni dincolo,si in ultimul timp doar aradeanul Petre a dat goluri,nu si ianis Hagi. Cert este ca aceasta echipa dezunita moral si prost pregatita fizic a pierdut lamentabil. Si antrenorul are,desigur o vina.

Ted (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 12:39

1. Zoltan Kovacs chiar a spus acele lucruri. In articolul ulterior din GSP nu a negat ca i-ar fi spus acele lucruri lui Ianis, deci implicit a recunoscut ca le-a spus.
2. Zoltan Kovacs, prin cele spuse, se dovedeste incapabil sa motiveze tinerii jucatori. La aceasta varsta, ei au mare nevoie de un bun psiholog si pedagog. Zoltan Kovacs clar nu e si chiar si numai pentru asta, ar trebui demis.
3. Faptul ca aceste cuvinte au fost adresate lui ianis Hagi si ca Gica Hagi a reactionat este complet irelevant. Zoltan Kovacs trebuie demis din FRF, indiferent de numele jucatorului caruia i-ar fi adresat aceste cuvinte.
4. Bariera de limba este una foarte importanta. Jucatorii tineri se construiesc si se motiveaza cu emotii. Nu poti transmite emotii daca nu vorbesti la perfectie aceeasi limba cu jucatorii. Poti vinde cartofi sau poti construi zgarie nori, dar nu despre asta e vorba la nationala U17.
5. Managementul FRF trebuie sa recunoasca eroarea aducerii unui strain la U17 si sa o repare. Zoltan Kovacs trebuie sa plece sau, daca e inca util, sa primeasca un post in care sa nu aiba ce discuta cu tinerii jucatori.

ovidiu_3003 (159 comentarii)  •  31 martie 2015, 12:49

Ungurul este cel mai tare antrenor cu copiii si juniorii avut vreodata de Romania …
Niciun antrenor roman nu era in stare sa i spuna adevarul lui Hagi si copilului sau …
Numai asa se face performanta …cu bani pe care i cheltuiesti pe copii capabili si in timp …
Daca l vom schimba pe ungur …inseamna ca ne dorim sa fim mediocrii …

Alex (5 comentarii)  •  31 martie 2015, 12:51

Mie mi se pare ca se face mult zgomot pentru nimic. Chiar daca acele cuvinte au fost rostite, chiar daca sunt scoase din context (cel mai probabil in discursul intreg au o alta semnificatie), tot n-ar trebui sa se cramponeze cineva de ele. Pentru ca e si o problema ne nuanta aici. In engleza nu sunt asa dure ca in romana. Noi, traducandu-le, tindem sa le interpretam drept „esti un nimic”. In timp ce autorul probabil voia sa spuna ca niciunul din jucatorii aia nu este cineva. Poate ca ar fi trebuit sa se exprime altfel. Dar daca vreunul din acei copii ajunsese „sa aiba aere de vedeta”, vorbele astea chiar ar fi adevarate. Pentru ca o asemenea atitudine la 16-17 ani (chiar si mai tarziu) are sanse minime sa aduca ceva bun.

t.rex (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 12:56

Multa galagie pentru (un) nimic.
Nu stiu de ce am impresia ca, mai mult decat sa-l protejeze, Hagi il foloseste pe Ianis in razboiul lui cu federatia.
Nu reuseste decat sa mai puna un rand de caramizi la contruirea imaginii de „baiatu lu tata”, care le urmareste intreaga viata pe mai toate odrasele celebritatilor.

marian (6 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:00

O precizare: ZOLTAN Kovacs este, in realitate, ZORISLAV Kovacs. Nu cred ca este ungur, prenumele ar arata mai degraba un cetatean croat cu ascendenta (paterna) maghiara. Sa fie sanatos, duca-se ! Aroganta lui nu surprinde, dar sa ne si injure pe banii nostri e prea de tot !

gigelos (12 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:07

Oameni buni , ce s-a intamplat de fapt ? Intr-o echipa de fotbal , antrenorul, sau ce o fii dl Kovacs , a certat cativa pusti de 16 ani . Mai sa fie ! Dezastru national ! Aaa , il cheama Hagi – sa-i faca o echipa separat si sa-i dea o minge numai lui ( pana pe la 27 ani si Hagi cel mare avea nevoie de o minge numai a lui ) . Fotbalul romanesc e o poezie , mai ales pe la nivel de copii prin provincie. lapte si miere se recita numai Eminescu in timpul antrenamentelor si a venit unguro-belgianul asta sa strice armonia . Gica asta e fotbalul pe care voi l-ati facut cu Gig,Giovanni,Victor,Netoiu etc,etc,etc . te doare ca e certat copilul tau ? asta e viata , totul se plateste , cand tipai la Lucescu sa plece ca-l deranja pe Giovanni , asta e . Fotbalul romanesc este o mizerie si faceti parte din el .Cand cineva va spune realitatea , va suparati .

ing.CPV (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:22

Si de ce vorbea acest Kovacs in englezeste?Nu mai
este limba romana limba oficiala?Cred ca am gresit.
Chiar mai sus scrie:”Leave a Comment.”or „on 3.31.15
at.12:27 pm. Suntem obligati sa scriem in alta limba?
Cum or sa mai scrie cei care „isi baga si isi scoate”
mizeriile pe care mass media le accepta de comenta-
rii? In loc sa le interzica? Ce ne facem daca nu le inte-
lege tot poporul roman?
M’ar bucura ca toata echipa lui Kovacs sa-l intelea-
ga in englezeste. M’asi mandri in lume.Scriu cu cea mai
mare simpatie.Eu spun peste tot ca romanii -peste 80 % cunosc cel putin 2 limbi.
Ce te faci daca antrenorul are 2,3 jucatori care nu
stiu limba engleza? Federatia ii plateste translator?
Toti antrenorii vorbesc engleza? Chiar si Iordanescu ?
Mira-m’asi?

Emilian (16 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:30

Cam filosofic articolul…. Pana la urma locul unde trebuie trebuie sa vorbeasca fotbalistii este pe terenul de joc. Ori fotbalistii nostri vorbesc cam mult si prost in afara terenului, si arata prea putin pe teren. Faptul ca Kovacs e ungur sau croat sau belgian ar trebui sa nu aiba nici o importanta. Este cunoscut faptul ca multi dintre antrenorii romani de valoare au avut si mai au un limbaj aspru sau chiar colorat (Halagian, Cartu …). Nici chiar Sir Alex nu era chiar usa de biserica. Ca jucator Hagi a fost regele, insa in afara terenului, desi un tip de treaba si cu bun simt, are un munte de orgolii si frustrari.

ovidiu_3003 (159 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:30

…Ce rezultate a avut echipa Romaniei cu Ianis in formatie …sau Viitorul lui ta su ?
Ce echipe puternice a batut si cand ?…la juniori valoarea se poate schimba de la un an la altul …

Tzuba (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:31

Am sa relatez un fapt dintr-un alt sport dar cam cu aceleasi conotatii, sa vedeti cum stau lucrurile la noi in tara vis-a-vis de selectie si promovare in sporturile de echipa. Baiatul meu face baschet de performanta si a fost chemat la lotul national pentru o actiune. Dupa primele antrenamente am vorbit cu copilul, care era foarte afectat de ce se intampla acolo, mai exact la final de antrenament se facea joc si el 3 antrenamente la rand nu a fost bagat sa joace nici macar 1 minut.Intrebare cum poate un antrenor sa-si dea seama de valoarea unui copil daca nu-l baga sa joace in jocurile de antrenament???? Mai departe s-au impartit copiii in doua echipe Rom1 si Rom2, baiatul meu ajungand la Rom2. In meciurile de la acea competitie a fost folosit in primul meci 8 min( in care a dat 4pct, a facut o recuperare si a avut 1 asist, omul la care se apara nemarcand nici un cos), in celelalte meciuri jucand la fel de putin, in conditiile in care jocul lui impunea folosirea lui mult mai mult ( analiza facuta la rece dupa imagini pentru ca meciurile au fost livestreaming si sunt postate acum pe youtube).
La festivitatea de premiere, asteptand sa-l iau acasa langa mine erau parinti ai unui copil din Bucuresti ( foarte mult promovati sportivii bucuresteni) care citez ce-au spus ” Aaaa X este capitanul, cat o fi dat masa ca sa fie capitan” (tatal) „Ssst ca te aude lumea”(mama) „Sa ma auda ce ei nu stiu ca asa-i”(tatal).
Va anunt ca baiatul meu este hotarat sa numai mearga la nici o actiune a lotului national. Paradoxal tocmai au avut meci cu echipa antrenorului de la lot in campionat si au castigat fara drept de apel la 34pct diferenta, copilul meu fiind vioara intai cu peste 20pct marcate si 5 asisturi.
Trageti dumneavoastra concluziile.

cristian007 (22 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:32

Ar trebui stabilit daca in atributiile d-lui Kovacs intra evaluarea jucatorilor de la loturile de juniori. Daca da, atunci are dreptul sa puna etichetele pe care le crede necesare pe oricare junior indiferent daca il chiama sau nu Hagi. Metoda prin care aduce la cunostinta juniorilor aceste evaluari, tine de d-l Kovacs si de federatie. Daca d-lor Hagi sr/jr nu le convine modalitatea d-l Kovacs de a dialoga nu pot face nimic, d-l Kovacs este un colaborator al d-lui Burleanu, acel domn Burleanu ales democratic in fruntea fotbalului romanesc. D-l Hagi sr isi poate retrage juniorul de la loturile de juniori, isi poate retrage si antrenori incapabili pe care ia impus la loturile de juniori(Vintila, Anghel) in general ii poate restrange legaturile cu echipele de juniori ai Romaniei la un minim posibil. De calitatea jucatorilor crescuti de Hagi la academie pot depune marturie : Iancu, Chitu, Vastag, Tosca samd. Toti ilustrii… lustruitori ai bancilor de rezerva. Pana cand 1 jucator crescut de Hagi va fi titular la nationala, putem considera Academia lui Hagi ca un fel de taraba de balci. Numai buna sa ne ia ochii/banii si in fata caruia troneaza cu vanzator vocal.

Bocanci (3 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:32

Normal, Iordanescu e legenda, restul din FRF niste neica-nimeni.

ciuf (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:48

https://www.youtube.com/watch?v=tv7notdZSjA&ab_channel=otovideomaster

pentru cei care mai cred ca Hagi nu are dreprate

SILVIU (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:50

Chiar nimeni nu are curaj sa spuna lucrurilor pe nume? Asa am ajuns sa fim de umiliti incat sa ne’invete’ kovacs ,arbitrajul sa-l conduca vasaras de la Salonic ?Noi avem zeci de oameni cu CV -ul mai bun decat a lui kovacs si ne umileste el ,care e bun doar la propriul CV, pe care-l umfla precum doru isac.Chiar nu vedem ca burleanu reformatorul este precum politicienii care ne-au dus in rapa,doar demagogie.Oare noi romanii nu suntem chiar la nimic buni si trebuie sa vina altii sa ne conduca ,sa ne ia tot ,iar noi doar slugi.Niciodata nu a venit cineva sa ne dea noua ca suntem romani , totul a avut mereu un pret mult prea mare , dar stam si privim cum altii ne umilesc impreuna cu coditele noastre de topor.
V-as ruga sa nu ma cenzurati ,pt. ca asa ca mine gandesc multi romani ajunsi la capatul rabdari.In fond nu am jignit pe nimeni ,am spus doar adevarul

Miky (3 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:50

Domnilor personal nu am auzit de acest Kovacs ,sa admitem ca este un manager bun sau antrenor , nu-i stiu pozitia exacta in federatie. La vrsta acestei generatii (Ianis ) ,antrenorul trebuie sa fie si un bun psiholog, sa stie sa-si aleaga cuvintele , pai daca omul nu vorbeste limba romana cum poate el comunica ? Poate trebuia ca federatia sa-i aduca un traducator daca au considerat ca este omul necesar acestui proiect. Domnilor indiferent ca este vorba de Ianis sau alt copil , cum poati sa folosesti asemenea exprimare , ce fel de antrenor-manager esti tu cand ai spui inainte de meci ca el este un nimeni ? Da sunt pesoane care s-ar fi inversunat , ar fi intrat in meci cu mai multa indarjire dar trebuie sa cunosti toti jucatori si sa sti cum sa-l stimulezi pe fiecare in parte, nu toti reactionam la fel. Faptul ca s-a luat de Ianis ma deranjeaza cu atat mai mult , nu-i bun ? nu-l chema la lot , dar sa-l selectionezi doar sa-l umilesti , nu cumva de fapt nu Gica il folosete pe Ianis ci poate domnul Burleanu a gasit ca este cel mai usor sa-i plateasca ceva polite lui Gica prin Ianis ? Pacat de acesti tineri.

groparulclown (19 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:52

1) Daca respectul ins se numea, sa zicem, Ionut Popa (si nu Zoltan Kovacs), probabil toata lumea ar fi zis : „lasa ca un pic de dojana nu strica”. E incredibil pana unde poate merge xenofobia asta idioata. Demisii, concedieri, dat afara ?!!! Pe ce dracu lume traiti fratilor ?
2) Nu vi se pare ca suntem un pic sensibili? Ce asa mare lucru i-a zis? Poi daca se gandeste sa nu mai vina la nationala pentru ca i-a zis cineva „ca esti un nimic”, nu vreau sa ma gandesc ce o sa faca cand o sa il injure o tribuna intrega. Atunci o sa se sinucida? O sa ne trezim iara cu un jucator care nu o sa vrea sa joace la nationala mare pentru ca l-am laudat?
3) Nu spun ca nu s-a gresit, spun doar ca se face din tantar armasar. Cert, componenta nationalista amplifica un conflict care ar trebui sa apara la „si altele”.
Incercati sa fiti un pic obiectivi. Terry incalzea WC-ul jucatorilor lui Chelsea. Imaginati-va ce s-ar intampla daca i s-ar cere asta lui Ianis. Am invada Ungaria sau Croatia sau Belgia, probabil.

Unu’ (7 comentarii)  •  31 martie 2015, 14:06

@cristian007

Exact asta e mentalitatea care a pus pe butuci fotbalul din Romania, de fapt sportul in general, „daca nu-ti convine, ia-ti copilul si pleaca”. Ministrul Tineretului si Sportului cica face campanii de promovare a sportului si de a atrage copii sa-l practice, dar ce te faci ca a doua zi parintii isi retrag copii din cauza sistemului corupt si putred (exceptional exemplu prezentat mai sus de Tzuba). Sportul de performanta are nevoie de copii, nu invers, aici trebuie lucrat.

Vintila a fost pus de Hagi la U17 ca sa il tina pe Ianis pe bara? Hai ca e buna asta…Iar jucatorii aia enumerati de tine au fost formati de alte cluburi (Iancu si Tosca la Steaua, Vastag la Dinamo parca), Hagi doar i-a legitimat pentru a promova. Si trebuie felicitat(sau mai degraba Anghel) ca a reusit sa le puna in valoare calitatile, mai departe e treaba celor care i-au cumparat cum se vor folosi de ei. Faptul ca nu au confirmat nu e vina lui Hagi, nu el i-a impus la Steaua, Dinamo sau in Franta (daca ne referim la cei enumerati de tine).

dtdr (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 14:07

Nu pot decat sa treag concluzia ca pentru a critica familia ” regelui ” trebuie sa avem aprobare speciala. Se pare ca tanarul hagi s-a nascut vedeta si asa trebuie sa ramana, APARAT in orice situatii de tatal sau si MEDIA. nu credeti domnilor, CA MAI INTAI TREBUIE SA-SI ARATE CALITATILE IN TEREN, si apoi sa aiba pretentii ?
„Regele ” mai are multe de invatat de la ” IMPARATUL GICA DOBRIN, LA TOATE CAPITOLELE ” !

eueueu (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 14:11

mingea este in terenul celui care a fost numit zero, hagi jr, ungurul ala nu conteaza, iordanescu nu conteaza nici macar regele. el trebuie sa intre in teren sa joace fotbal si sane arate ca nu e zero in rest numai de bine

Margelatu (4 comentarii)  •  31 martie 2015, 14:15

Much a do about NOTHING!!! 🙁

radu_pnt (4 comentarii)  •  31 martie 2015, 14:35

Mai sunt si ceilalti jucatori exclusi din lot tot datorita apartenentei la Academia Hagi..de ce reduce toata lumea discutia la Ianis? faceti can-can?? stiam ca va pricepeti…credeam ca mai vreti sa demonstrati si altceva!! :-/

halley (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 14:40

Astia nu inteleg nici limba romana, daca s-a adresat in engleza…

nica fara frica (17 comentarii)  •  31 martie 2015, 14:59

Am si eu o intrebare : ce-l recomanda pe Zoltan Kovac sa vina la FRF ???….Asta e un impostor de care n-a auzit NIMENI in Belgia !!!…Pe wikipedia apar numai aiureli despre el , nimik verificabil. Burleanu a bagat ungur in federatie , cehoiaca , grec , etc….adica noi romanii nu ne putem conduce singuri trebuie sa fim condusi de straini !!!???…..sarlatanul Zoltan Kovac nici sa-l stearga la fund pe Gica Hagi nu merita , la cate a facut Hagi pt romani si fotbalul romanesc !!!……Hagi a facut MILIOANE de romani fericiti , a scos pe strada sute de mii de oameni ca sa-i umileasca copilul un neica nimeni !!!!…..Burleanu si cu sleahta lui distrug fotbalul romanesc !

cristian007 (22 comentarii)  •  31 martie 2015, 14:59

@Unu’
Nu Vintila l-a tinut pe banca, ci Iannis nu a dorit sa mai joace, pentru ca e un junior sensibil. Vintila „sluga” a aceptat hotararea micul junior.
In rest prefer mentalitatea lui Terry. Fotbalul e pentru barbati. Parca si vad urmatoarele scrisori deschise a lui Hagi : catre comisia de arbitri – Iannis e un sensibil , in caz ca primeste un cartonas galben, arbitrul sa-i ofere imediat si un pachet de servetele sa si stearga inevitabilele lacrimi. Alta catre Gabi Muresan : nu ai voie, sa sari la cap cu Yannis, sa intri prin alunecare la Yannis. Trebuie sa-l rogi frumos, sa iti ofere balonul.

room de giulesti (4 comentarii)  •  31 martie 2015, 15:07

in afara de TATA PUIU??????,restul sant adunati de pe tarlalele CAP-urilor,nu au nimic comun cu FOOTBALUL.dar poate o data se vor schimba ceva si la conducerea FRF.cu astia adusi pe spranceana de PONTA&camarila.

barbu brailoiu (28 comentarii)  •  31 martie 2015, 15:23

hagi a fost rege… dar i-a cam trecut. nu pentru că s-a lăsat de minge – ci pentru asocierile mizerabile cu clanul becali / pentru blaturile la fel de mizerabile în care-şi scaldă „viitorul”.
pentru că n-a avut tăria să recunoască faptul că cumnatul său, gică popescu, a comis o faptă penală,ex-regele preferând să înjure, să bombăne, să vrea să fie totul „la fel ca înainte”.

aşa cum spune comentarorul eueueu, juniorul hagi ar fi trebuit să-l contrazică în teren pe dl. kovacs, nu din buzunarul lui tăticu’… că va fi legitimat la fiorentina?! eheiii… câţi au fost şi s-au întors… cum s-au întors.

hofer (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 15:27

Nimeni nu este bun ! Ala nu,nici ala , nici celalalt !
Pai cre Dracu este bun ? Ala e Ungur , ala Sarb, ala Neamt, celalalt Tigan !, mai trezitiva la realitate si lasati oameni sa-si faca meseria. dupa un an se trage linia si se face socoteala. Pai Romani nu sant in stare sa stabileasca culoareakakatului desi il au pana la gat. Toti stiu , toti corecteaza , toti sant buni doar de vorbe goale. Vorbe doar vorbe aruncate in vant care de fapt nu au nici o valoare.

florin (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 15:28

Mister radu Naum „you are a nothing !” Ti-a placut ?! Ma bucur !

hofer (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 15:36

Andone a spus bine: sunt un nimeni si nu am realizat nimic pana acum. Trebuie sa dau gaz si sa trag tare, trebuie sa fiu serios si numai asa poate voi ajunge cineva. Acum sunt un nimeni si nimic altceva ! Daaaaaaaaaaaa ! Bravo ! Asta da mentalitate. Baiatul acesta Andone nu are nici gel in par si nici aiere de Buftea, nici fite de doi lei, este doar un baiat bine crescut care traieste cu picioarele pe pamant. Sper sa ramana in continuare asa si atunci o sa ne bucuram de el. Deja acum cand vad atata modestie la el mi se umple inima de mandrie. Daaaaa ! se poate si altfel.

canadezu (3 comentarii)  •  31 martie 2015, 15:47

Pai chiar sunt niste nimeni la rezultatele pe care le au dar pe noi ne doare cind cineva ne spune adevarul verde in fata si atunci aruncam vina pe altii si gasim motive ca nu sint romani ca ii cheama Isac ca cine esti tu sa conduci fotbalul romanesc ca ne Puiu ca….

canadezu (3 comentarii)  •  31 martie 2015, 15:59

Pai chiar sunt niste nimeni la rezultatele pe care le au dar pe noi ne doare cind cineva ne spune adevarul verde in fata si atunci aruncam vina pe altii si gasim motive ca nu sint romani ca ii cheama Isac ca cine esti tu sa conduci fotbalul romanesc ca ne Puiu ca….

dragan (3 comentarii)  •  31 martie 2015, 16:29

Iarasi postaci de-ai federatiei de bu..laneala si nu de fotbal> Ca a inceput sa piarda legatura cu fenomenul> Salariii uriase pentru incompetenti cu CV -uri falsificate, incompetenti care pupa in dos pe seful cel mare si duc razboaie si ii jignesc pe cei care ne-au adus glorie si performanta , direct sau indirect. Iar rezultatele acestor incompetenti spun totul – OOOO pe linie. In schimb Bulanica vine tot cu cuvinte sforaitoare si ne explica ca nu stim engleza si ca nu ii intelegem sensul. Ce dra.c cauta la Federatia Romana ???

dragan (3 comentarii)  •  31 martie 2015, 16:33

Si daca noi toti nu intelegem sensul traducerii din engleza , ce inteleg acesti copii cand primesc indicatii de la „marele antrenor” ???. Sa se duca unde se poate face inteles, si sa-l ia de manuta si pe Bulanica si echipa lui.

dorelus (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 16:46

nu va plac comentariilr contra regelui taran sau invers?de asta mi-ati taiat comentariul

Vladp (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 18:24

Cand Danut Dobrin, fiul lui Nicolae Dobrin a inceput sa fie laudat de media, (ca si Ianis acum), taica-sau a intervenit temperand pornirile acesteia. Mi-amintesc chiar de replica data unuia dintre jurnalistii locali cand la afirmatia acestuia: „maestre, vom avea in curand un nou print in trivale!” seniorul i-a raspuns, citez aproximativ:
” Mda, sunt unii, intre care si nea Lenci, (pe-atunci antrenorul de copii ai lui FC Arges-nota mea), care sustin ca Danut este foarte talentat, ca va fi un al doilea Dobrin. Desi mi-as fi dorit sa fie adevarat, spun doar atata: la cei 15 ani ai lui, eu jucam deja la echipa mare a Pitestiului. Nu stiu, poate ca ar fi devenit un al doilea Dobrin dar asta numai daca-l faceam doar eu fara participarea nevesti-mii…”
Danut Dobrin a jucat cat a jucat la copii si tineret pentru ca mai apoi, la sfaturile inteleputlui sau tata, sa renunte la ideea de a mai continua cu fotbalul care l-ar fi aruncat probabil in anonimatul diviziilor secunde, alegand in loc insusirea unei meserii.

Sigur, la o judecata superficiala puteti spune ca Hagi isi iubeste baiatul mai mult decat a facut-o maiestrul din Trivale. In realitate, amandoi is-au iubit/isi iubesc fiii, numai ca Dobrin a inteles mai bine decat Hagi ca natura nu poate fi fortata, ca fortarea ei ii va aduce numai neplaceri/prejudicii fiului si ca cel mai bine pentru viata acestuia este sa-si urmeze destinul cu decenta si fara riscul umilintei.

bazileon (12 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:40

Nu stiu cine e acest domn Kovacs (cum probabil nu stia nici ajaxul cand a venit un nume similar la ei), dar cine e Ianis? Zicu nu e, ca-i prea batran. Intra copilul pe teren cu acreditivele mocofanului sau parinte? Iar dvoastra, dle Naum, ce ne mai intrebati, deja a raspuns dl nea OVI.
Iar traducerea, cum e si firesc, e cu totul gresita. Binem, sa nu uitam, rusine indelebila, ca GSP l-a acuzat pe boloni, antrenor la nationala pe atunci, ca-si ia notite in maghiara!!!

bazileon (12 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:44

Hagi e tot atat de rega ca si M.S. Cioaba II, ba poate si mai putin!

popor (9 comentarii)  •  31 martie 2015, 22:09

tot cu fanariotii? nu invatam nimic din istorie? ce bine sa -ti vrea un neica nimeni?cand ajungi sa-l injuri pe Hagi si sa tii partea unui neica nimeni ,inseamna ca ne meritam soarta. si asa vai de steaua ei…

Adrian (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 22:52

Episodul imi aminteste pe undeva de atacul lui Hagi la Piturca in 1999 cand acesta facuse ceva afirmatii care au atins orgoliul regelui de la acea vreme. Pe atunci i-a avut de partea lui pe Popescu si Petrescu si a reusit sa forteze mana lui Sandu sa-l demita
pe Piturca.
Acum stilul este acelasi, partenerul fiind ‘nea Puiu, atins fiind in acelasi orgoliu prin fiul sau.
Ceva de genul ochi pentru ochi.
Asta doar ca o paralela la modul in care Hagi a reactionat atunci cand s-a simit lezat.

Foarte posibil ca aripa parinteasca, cu oarece greutate in peisajul fotbalistic romanesc sa nu-i fie neaparat de ajutor fiului Ianis.
Pentru ca vrand-nevrand, esti crescut cu grija la club de tatal patron-antrenor, care apoi iscand un mic scandal nu face decat
sa creeze oarece presiune in jurului copilului. Ideal ar fi ca cei din staful echipelor nationale sa nu fie influentati
de astfel de evenimente, insa practic asta e greu de crezut ca se va intampla.
Practic discutii similare vor continua cu orice alt antrenor care va urma la nationala iar fiul Ianis va fi permanent sub lupa media si sub presiunea numelui Hagi.
Ideal pentru dezvoltarea sa ar fi sa ajunga la un club din afara unde sa demonstreze ce poate cu adevarat.
Din acel moment suspiciunile ar putea disparea cu adevarat pentru ca daca se va impune afara atunci va fi clar ca are valoare.

Nedelcu Dan (18 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 3:35

Stim cu toti cine A FOST Hagi. Un mare fotbalist. Dar cine ESTE Hagi la ora actuala? Pai…un antrenor submediocru si un om cu caracter…dubios, ca sa nu spun chiar infect. Conform proverbului romanesc „spune-mi cu cine umbli ca sa-ti spun cine esti”, facem o mica socoteala…ginere al penalului jiji b., cumnat cu penalul ghe. popescu, apropiat al lui Mircea Sandu, aparator al intereselor fostilor impresari ioan si victor becali. Stop! Lista nu e gata, dar am atins punctul sensibil…de aceea se razboieste Hagi cu federatia! Desi asa-zisa „echipa nationala” este in continuare doar o selectionata a intereselor celor doi ex-impresari si ale celui de-al treilea membru al infamei familii becali, acestia ar putea cistiga mult mai mult daca ar pune complet labele lor jegoase pe federatie. „Baiatul lui tata” este doar un pretext.
P.S.: Avind in vedere cercul sau de prieteni precum si modul cel putin dubios in care echipa sa se salveaza de la retrogradare in fiecare an, in scurt timp va ajunge si in atentia procurorilor. Si atunci ii voi scrie si lui numele fara majuscula. Ar face bine sa invete ca statuile sint modalitati de respect fata de trecut, dar prezentul si viitorul sint ale celor in carne si oase.

star01 (4 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 8:51

indiferent de „numele jucatorului’,la aceasta grupa de varsta este inadmisibil sa te adresezi asa unui copil….iti bati joc de el -si nu numai de el,ci si de alti copii veniti de la Viitorul NUMAI DATORITA FAPTULUI CA „TE-A ANGAJAT”BURLANUL”POLITRUC?…..”razboiul”federatia romana falimentara”-HAGI continua!….aqm mai spus-o si,repet,”Nasu’ ” va fi regretat cat de curand,la fel si’militica” dragomir-inlocuit de”don jino”!

subzero (9 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 9:01

radu naum, un baiat citit, educat.. .dar frustrat rau.. ce incearca el in articolul asta este subtil dar ne dam seama.. el tine cu burleanu. Esti un frustrat care niciodata n a suportat generatia de aur, degeaba esti inteligent daca nu ai si caracter. Cauti numai carcote peste tot si asta nu ca iti impune postul, pentru ca asa esti tu, de aceea nu o sa realizezi nimic in viata. Crezi ca daca Hagi nu intelege Stalker asta inseama ca nu e un zeu in fotbal? Eu in turcia am primit cadouri prin bazar, am primit o reducere importanta la camera de hotel si oamenii mi au rezolvat si revelionul cu masa si cu tot, asta pt ca am pronuntat un singur nume, Hagi. Vreau sa vad daca ma lasa sa iau carti de la biblioteca Universitatii pronuntand cuvantul Naum. Toti de la federatie sunt escroci, o clica de escroci noi. O sa iti dai seama si o sa urlii peste cativa ani.. dar pana atunci fa ti treaba si da in genaratia care ne a adus pe locul 4 in lume si care incearca sa faca cate ceva De ce? Pt ca tu n ai facut nici o performanta notabila in viata si esti un mare frustrat.

Comentează