Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Ați înnebunit toți? E unicul artist! 

Isco e alt fotbalist la care țin enorm și mă doare văzându-l cum suferă. Exilat!

Permalink to Ați înnebunit toți? E unicul artist! 
luni, 17 decembrie 2018, 11:20

Aș fi vrut să scriu de Messi. Îl iubesc pe Leo. Nu există ceva mai frumos în fotbalul mondial. Niciodată nu a existat. Dar alt subiect mă frământă de ceva timp. Isco.

Isco e alt fotbalist la care țin enorm și mă doare văzându-l cum suferă. Exilat! Mi se pare o pedeapsă cruntă și o mare nedreptate. El, unul dintre cei mai importanți blancos ai ultimilor trei ani, a devenit peste noapte ultimul jucător. Pe care Solari nici nu-l mai trimite la încălzire, abandonându-l pe bancă sau în tribună. Un proscris, de care nimeni nu mai are nevoie. Antrenorul se răzbună pe el pentru că i-a refuzat salutul, după 0-3 cu Eibar. Coechipierii l-au izolat în vestiar. Suporterii îl fluieră…

Dacă aș fi fan Real, m-aș revolta și i-aș întreba pe toți în jurul meu: „Ați înnebunit?”. Isco e unicul artist din această echipă. Era singurul care vrăjea mingea și înainte pe „Bernabeu” – Ronaldo e un Terminator, nu un Van Gogh – și doar acest pictor andaluz mai poate fi speranța Madridului. Nu Bale, nu Benzema, nu Modrici cu Balonul lui de Aur. Isco!

Pe vremea lui, Zidane l-a înțeles. Era genul lui. Născut pentru fotbal. Dăruit cu talent, dar și cu o minte sclipitoare pe teren. Văzând jocul înaintea celorlalți. Zizou i-a oferit lui echipa, și Real a câștigat. Cu Solari, e pedepsit. Și criticat. În timp ce echipa și-a pierdut magia. E banală. Un Alavés cu nume mari.

Dacă nimeni nu-l mai place la Madrid, să-l dea Barcelonei. I-ar sta bine în blaugrana. S-ar integra perfect pe poziția lui Iniesta și s-ar înțelege de minune cu Messi. Dar, dacă s-ar întâmpla, Barça ar ajunge la cer cu fotbalul său. Și Florentino Pérez n-ar accepta asta niciodată.

Comentarii (58)Adaugă comentariu

marat (1 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 15:33

Niciodată nu a existat. Dle. Jumatate dvs. nu i- ati vazut pe Maradona, Cruyff si Platini daca faceti astfel de afirmatii. Ma gandeam ca de baza scrieti la vreun ziar financiar, ca nu prea vad sa aveti treaba cu fotbalul.

Durden (14 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 23:25

inseamna ca stii fotbal cat bunica sau ca idolul tau e neymar. ok, da e mingicar. si ce daca? fa-ti echipa de jongleri pe strada cu el si elton de la steaua. nu vezi si tu ca i s-a urcat la cap? joaca in ***, numai pt el..zero disciplina tactica.. ps: plus ca nu stii despre ce vorbesti.zidane il juca? ce, in meciuri de cupa si finaluri de meci?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator (50 comentarii)  •  20 decembrie 2018, 13:22

Cum am mai scris, doar Bale si Benzema (pe rand, se pare) fac diferenta pentru Real! Dupa cum s-a vazut si aseara, Isco (cat a jucat) si destui altii (ma refer la mijlocasi si atacanti) nu prea conteaza! Nu pot incheia fara sa remarc modul rusinos in care reprezentanta Americii de Sud a aparat interesele si palamaresul unui continent supralicitat (vreo 2 titulari de blog au scris despre finala Copei Libertadores, laudand fotbalul desantat fotbalul argentinian)! O.

Comentează