Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Moartea sufletului

A fost un seism de proporții. Dintr-o dată, după investigația New York Times, marea putere a lui Harvey Weinstein s-a prăbușit. Influentul producător de la Hollywood era în sfârșit demascat. Peste 80 de femei din industria filmului îl acuzau de […]

...

Croații plâng. Dar sunt lacrimi de fericire

Simțeam că e vremea Croației. Fiecare pas înainte al lui Modrici, al lui Rakitici, fiecare fentă a lui Perišici, fiecare minge respinsă de Vida, fiecare penalty blocat de Subašici, fiecare gest al lui Zlatko Dalici, totul mă făcea să cred […]

...

Un tată mândru

Cum se bucura Peter Schmeichel, legendarul portar al lui Manchester United, cum străpungea aerul cu pumnul la fiecare penalty apărat de Kasper. Și au fost trei asemenea lovituri de pedeapsă blocate de goalkeeperul danez la Nijni Novgorod. Tristețea lui Peter […]

...

Anglia strategiilor. Și dacă s-a păcălit?

Cum le-ai mai putea vorbi lor azi de fair-play, victorie, morală? Ai fi ridicol, puștii atotștiutori te-ar atenționa într-o clipă că le spui minciuni într-o lume a sportului sălbatică, în care nu există decât trofee și bani! Doar au văzut […]

...

Cum a fost urmărită eliminarea Germaniei de jurnaliști: cei mai fericiți au fost italienii

Aproape invariabil, ei sunt sus, la înălțime, câștigând, jucând finala sau, cel puțin, semifinala. Când se întâmplă, destul de rar, să joace slab și să piardă, mai rău, să fie eliminați din faza grupelor, cei din jur jubilează. Sunt în […]

...

Moartea sufletului

A fost un seism de proporții. Dintr-o dată, după investigația New York Times, marea putere a lui Harvey Weinstein s-a prăbușit. Influentul producător de la Hollywood era în sfârșit demascat. Peste 80 de femei din industria filmului îl acuzau de […]

Permalink to Moartea sufletului
marți, 9 octombrie 2018, 7:38

A fost un seism de proporții. Dintr-o dată, după investigația New York Times, marea putere a lui Harvey Weinstein s-a prăbușit. Influentul producător de la Hollywood era în sfârșit demascat. Peste 80 de femei din industria filmului îl acuzau de viol, agresiune sexuală sau abuz sexual. Toate au fost victimele monstrului în ultimii 30 de ani.

Kathryn Mayorga a prins curaj văzându-le pe ele. N-a mai ținut suferința, umilința, disperarea sub tăcere. A trecut peste gândurile sinucigașe, a învins depresia care i-a făcut viața praf. A vorbit, s-a eliberat de coșmarul ascuns un deceniu. Povestește cum a violat-o Cristiano Ronaldo într-o cameră de hotel din Las Vagas, în 2009. A spus NU, a spus STOP, dar protestele ei n-au ajutat-o. Era singură atunci. Acum, nouă ani mai târziu, vrea să meargă până la capăt. Nu mai e singură. Mulți o susțin.

Și ea a ajuns la lumină după ancheta unor jurnaliști. Der Spiegel a dezvăluit totul, inclusiv ce presiuni a făcut portughezul, cum a angajat o echipă de juriști „aranjori” care să obstrucționeze investigația, s-o sperie pe tânăra de 25 de ani și să-i cumpere tăcerea cu 375.000 de dolari. Bani de care nu s-a atins, susține Spiegel, și pe care i-ar fi acceptat la presiunea părinților.

La fel de mulți însă o atacă. Brutal, odios, dezgustător. Printre ei, un impresar român. Când o aud pe Anamaria Prodan vorbind la DigiSport despre Kathryn Mayorga, nu simt decât repulsie:
„Știi cum e cu femeile astea care își aduc aminte după 20 de ani că au fost violate de un bărbat? I-a plăcut atunci violul și și-a adus aminte după 20 de ani, când ăsta e Ronaldo. Dacă era neica-nimeni pe stradă…”.

Acestea au fost cuvintele ei. Râdea perfid. Este posibil? Atât de jos am ajuns? Asta e lumea noastră?
Îngrozitor e că sunt atâția în jur care cred și afirmă același lucru, chiar dacă nu la televiziune. Mayorga e vinovată! Pentru că s-a dus cu el în cameră și pentru că n-a spus nimic imediat. Ea e o profitoare, o târfă care vrea să-l stoarcă de bani.

S-a dus cu el în cameră? A zis NU! Și, după NU, orice discuție se oprește. Și, după un deceniu, violul e mai puțin grav? E la fel, și atunci, și după o zi, și după cinci, zece sau douăzeci de ani.

„I-a plăcut atunci violul”. O femeie despre o altă femeie. Un om despre un alt om. Înfiorător de crud. De murdar. Prăpastia sufletului. Moartea sufletului.

Comentarii (105)Adaugă comentariu

daniel849t (1 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 9:04

Vad ca nu suflat o vorbă din ce a deditat Alina Dumitru. Spre aducere aminte bătăile luate de sportive ce au trecut de un anumit număr de ani sa se uite si sa nu mai vina nimeni sa reproșeze sau sa aducă aminte cumva ca este o blasfemie sa aduci aminte ca ai luat bătaie. Deci cum ramane spunem doar când suntem violate sa si când suntem bătute ca nu prea am vazut nimic despre Aliniat cea pozează niciun comentariu da mai mult stiti publicat aberațiile actualei mămică.

Comentează