Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Portarul atât de prost încât devine suspect sugerează că Lucescu e senil?!

Citesc interviul lui Lodîghin și nu știu cum să reacționez. Îmi vine să râd, însă e doar de râs ceea ce spune portarul lui Zenit despre fostul său antrenor?

Permalink to Portarul atât de prost încât devine suspect sugerează că Lucescu e senil?!
sâmbătă, 20 ianuarie 2018, 3:53

„Mi s-a părut că vârsta avea un puternic impact asupra lui Mircea Lucescu. Era straniu să-l vezi în anumite momente. Era nervos, se aprindea. Li se adresa portughezilor în rusă și rușilor în portugheză. E ca și cum eu aș începe acum să vorbesc grecește cu voi”, a afirmat acesta într-o discuție cu reporterii publicației locale Championat.

Ce sugerează Lodîghin? Că, la 72 de ani, Lucescu nu e doar depășit de timp, ci lovit de timp. Că e senil! Da, antrenorul face și greșeli și se aprinde când strategia lui nu e cea corectă sau când jucătorii n-o pricep ori nu sunt capabili să o aplice, cum s-a întâmplat de multe ori la Zenit.

Și e posibil ca, în vârtejul emoțiilor din vestiar, să le vorbească fotbaliștilor într-o limbă pe care n-o înțelegeau. Dar nu din cauza vârstei. Nu, Iuri Lodîghin, ci din pasiunea sa uriașă care-l copleșește uneori.

Partea amuzantă a tragicomediei acestui interviu? Autorul este portarul care, la 27 de ani – exact invers față de Lucescu -, dă semne că își pierde memoria pe teren, părând că își confundă mereu coechipierii cu adversarii.

Vorbind grecește în iarbă într-o echipă rusă, Lodîghin cel cu origini elene a gafat de atâtea ori când românul era pe banca lui Zenit încât devenise suspect. Era suspect de prost goalkeeperul cu erorile sale în cascadă. Greșea mai mult decât Piatov la Șahtior, iar Piatov era născut gafeur. Din cauza lui a pierdut Zenit puncte și meciuri!

„Lucescu nu a fost onest cu mine. Am fost scos din echipă fără niciun motiv. Nu zic că nu am greșit, dar dacă faci o greșeală primești o șansă să te revanșezi, te aștepți să ai continuitate”, se plânge portarul rus.
E jalnic. La cât de slab este, nici n-ar fi trebuit să apere, l-aș fi văzut un sezon întreg rezervă. Neșansa antrenorului a fost să-l aibă pe Lodîghin prima variantă. Și i-a oferit prea multe șanse de revanșă după gafe în serie. Șanse pe care le-a degajat peste tribunele stadioanelor din Rusia.

„A trebuit să facem curat după el”, încheie rusul. Nu se putea un final mai dizgrațios. Rușii au făcut curat în vestiar după cel care i-a oferit fotbalului de elită, numai în ultima vreme, pe Willian, Fernandinho, Douglas Costa și Mhitarian, printre alții.

Ce se întâmplă acum la Zenit, cu neprețuitul Roberto Mancini într-un vestiar curat-lună? Locul 2, la opt puncte în spatele lui Lokomotiv, și cu Spartak gata s-o depășească. Minunată perspectivă le-a oferit italianul cu investiții de 80 de milioane. Și Mancini declară, deși e sub contract cu clubul din St. Petersburg, că ar vrea să fie selecționerul squadrei azzurra sau să o preia pe PSG.

Fidel și generos, signor Roberto, cel parfumat și îmbrăcat ca pentru un spectacol de operă. Va pleca la vară și le va lua rușilor de trei ori mai mult decât compensația lui Lucescu. Așa, să-l țină minte.

PS. Lodîghin nu e titular nici cu Mancini. Are doar 9 meciuri în toate competițiile în acest sezon! Înseamnă că Luce nu ar fi trebuit să-l folosească deloc. Asta a fost eroarea lui.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Steaua1986forever (2 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 16:32

Da, "romanul" nostru nu greseste niciodata, toti ceilalti sunt slabi, numai lucescu nu. Bine, el are un ghinion imens ca e "roman" altfel ar fi fost declarat antrenorul mileniului, campion al universului, etc. Acelasi "roman" a mai sugerat si ca vatmanul (stelist convins, probabil membru al unei asociatii oculte "Martorii lui Valentin") a incercat un atentat la viata "marelui antrenor". Theoder Jumatate, cu mentalitatea asta balcanica, nu prea vad sa ajungem foarte departe, inca 100 de ani o sa ne plangem pe aici ca au ceva strainii cu noi, altfel eram cel putin Elvetia. Trist dar adevarat....

Mitica FrunteLata MT07 (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 16:32

Ti-a scapat faptul ca si acum cu Mancini pripasul asta e tot rezerva:))))

Stra Luce Nthori de Nord (14 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 16:37

Domnu student la drept, Lucescu este o nulitate, a distrus Corvinul, a bagat-o in B pe Poli TM, a desfiintat Gheata de aur, a distrus nationala Romaniei in 85/86 a furat cupe si campionate si ne-a facut de ras la Inter, Zenit Sankt Petersburg, Turcia so on.

Teo Unsfert (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 16:41

Jenant! Articolul! Chiar ridicol! Deci, antrenorul de peste 70 de ani( culmea, cica senilitatea vine la batranete) nu greseste. NU! El pune prea multa pasiune si nu il inteleg jucatorii! Pai, Cornel Dinu le vorbea jucatorilor lui Dinamo din '99 in limba romana si aia nu intelegeau.. si tot au castigat titlul! Dar oare in ce limba le vorbea Il Luce jucatorilor la meciurile cu 17 Nentori? Hai sa nu mai sarim in sus de fiecare data cand unii isi spun o parere care poate fi negativa dar si reala. Pai , nea Mircea dadea semne de senilitate cand ne spunea ca el i-a inventat pe Baratki, Bodola, Dobrin, Pele, Eusebio, Maradona sau Beckenbauer. Sau cand ne spunea ca el a inventat fotbalul, tenisul, basketul sau handbalul. Gata, ajungi la o varsta, uiti ca nu mai esti la Donyetzk cu arbitri cumparati si echipele adverse care se dau la o parte! Nu vedeti ca nu a avut curajul sa vina in Romania ca stia ca se face de ras, ca nu poate mai mult ca Daum.

Unualtu (4 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 16:46

Sa observ ca domnul Jumatate a mai scris ceva este una dintre rarele bucurii ale vietii mele. De ce? Pentru ca nu mi se intampla prea des sa vad ca cineva este mai inapt decat mine.

Roadghost (2 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:03

Complet de acord cu steaua1986forever, deja devine enervant acest dublu-standard folosit de ziaristii romani...ai nostri sunt puri, morali si fara cusur, iar strainii toti niste tirani...fac pariu ca daca Lodygin era roman si Lucescu un strain, vorbeam de franchetea si curajul de a rupe tacerea a bietului portar roman discriminat de un antrenor strain depasit si plafonat

tyn (2 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:04

Cum se ia cineva de "Nea' Micea" , hop si "jurnalistii" sa i ia apararea... stiu ei de ce..!!! :-))) P.S. - bine "nea' ovi" , "maisrtu" !!! :-)))

Cleo (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:10

Prietene, invata sa pui si tu o virgula, ca de *** sau *** suntem sa tui. Tu ai si pretentia sa te numesti jurnalist? Plus ca articolul e o mizerie, si un copil de 14 ani ar fi fost capabil de mai bine. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:10

Lucescu este fara indoiala unul dintre cei mai buni antrenori romani in ultimii 40 ani. Dar numai in conditiile epocii de altadata,cand avand un nume si o autoritate facea cam ce vroia. Cea mai mare realizare a sa a fost cea din anii lui de pionierat cand a facut dintr-un Corvinul batran si sters o echipa extraordinara. Plecat apoi la Dinamo a facut din nou o echipa foarte buna dar care a clacat mereu in meciurile importante din cupele europene si in cele cu Steaua. In rest numai si numai vorbe ale ziaristilor care n-au avut curajul sa spuna adevarul despre Lucescu

cata (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:24

Poate are dreptate si omuletu asta :)

Undergrant (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:25

Felicitari pentru articol/editorial! Bine punctat... Desi pare irosire de resurse sa raspunzi unor submediocri frustrati, sau vulpilor din vie, uneori trebuie sa fii generos si sa explici inca odata hater-ilor (portari netalentati sau forumisti agramati) ce-s alea inadvertenta de logica si inertie cerebrala... Excelent scris, domnule Theodor Jumatate!

Jean-Paul (41 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:31

Ce de destepti si "spirituali" se aduna pe aici, sa comenteze, precum mustele la miere! Da, asa zisii suporteri ai stelei nomenclaturiste si/sau ai fcsb-ului ciobanesc, nu pot sa digere nicicum ca Mircea Lucescu a avut rezultate ca antrenor cum n-a mai avut nici un fost stelist in viata lui. Cat despre "incidentele" din vestiar cu dialogul incrucisat(in portugheza cu rusii si respectiv, in rusa cu portughezii) nu e deloc o proba de senilitate: am avut in liceu o profesoara englezoaica, dar cu parinti romani(acestia au emigrat cand ea era inca nenascuta, si au revenit dupa vreo 30 de ani inapoi in tara) si preda chimia la clasa de engleza dar si la celelalte clase in romana. Uneori, dupa o mica intrerupere, cand preda lectia, trecea pe engleza, daca era la clasa de romana si viceversa. Noua ne placea sa o ascultam in engleza fiindca ne ajuta sa ne insusim mai bine engleza.....de aceea nu reactionam in nici un fel ca sa nu se simta prost.... Revenind la Fotbal, rusul asta sigur a dat interviul dupa ce a "suflat" vreo 1/2 l de vodca, altfel nu era atat de "spiritual". *** rusnac nici n-a realizat ca Lucescu vorbea curent vreo 5 limbi, fiindca el nu se descurca decat in rusa.... Dovada ca am dreptate, cand i se adresa Lucescu in portugheza, el era pe nicaieri, la fel cum era si in teren. Si inca ceva: rautatea lui, scrasnita la adresa lui Lucescu isi are motivatia tocmai infaptul ca l-a scos din echipa, dar prea tarziu. Vorba ceea: "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti". P.S. Daca nu ma credeti, ganditi-va la liber cugetatorul ili(cit)escu care in ziua de Craciun 1989 l-a trimis in iad pe cel care l-a promovat in comitetul executiv la CC al pcr , plus in alte functii, cum ar fi cel de secretar cu propaganda..........

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (39 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:44

Pt. ca portarul nu e in forma , nu inseamna ca minte. Nu poti da un interviu cind stii ca nu e adevarat---pt ca sunt colegii care sa infirme.....Lucescu a fost un dezastru la rusii. Asta nu ii da circumstante atenuante ca nici Mancini nu face ce era de asteptat sa faca....Apoi acest antrenor "colosal" nu face nimic pe unde se duce....Ia 3 milioane pe an ca Turcia sa stea acasa. Romania i-ar fi dat aceeasi bani pt . aceeleasi rezultate??????

Vladone (7 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:46

Gura autorului la fundul lu Luce

Bulanelu (8 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:48

Portarul atât de prost încât devine suspect sugerează că Lucescu e senil?!Portarul atât de prost încât devine suspect sugerează că Lucescu e senil?!Portarul atât de prost încât devine suspect sugerează că Lucescu e senil?!

a dica (14 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 17:55

Articolul bun-rau, il citesti daca te intereseaza subiectul. Ce-mi da mie fiori este atitudinea unor "comentatori" care nu rateaza ocazia sa mai scuipe ceva venin. Domnilor, lasati-l pe Lucescu, continuati sa-l injurati pe Hagi ca-i mai tanar si duce. Asa poate dormiti bine noaptea...

IO (2 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 18:11

Da, exact asta era, la Zenith n-a fost vina lui Lucescu, ci a portarului de rezerva.

Showul rosu (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 18:34

Lucescu e depasit de multa vreme....

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 18:34

...la 72 de ani ...esti lovit de timp ...Luce nu i senil ...in sa nu mai poate sa castige nimic ...dupa Shactior ...unde n avea concurenta ...mai mult de locul 3 nu poate ...nici cu Zenit nici cu Turcia ...

Pretty Kitty (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 18:39

Si de unde stiti ca nu e adevarat ce spune respectivul Lodighin?

adrian (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 19:02

La facultatea de jurnalism nu v`a invatat ca se foloseste 'slab' in loc de 'prost'? Glumeam, stiu ca nu aveti facultate. Pe mine m`a invatat dna profesoara in clasa a 7`a cand i`am spus ca vreau sa ma fac jurnalist. Norocul meu ca l`am vazut pe Ioanitoaia si restul gastii de la gsp/prosport, si m`am lecuit instant. Sunteti de rasul curcilor cu agendele voastre, exprimate in texte de clasa a 5`a

Flaviu (42 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 19:08

Cateva pareri : 1. Lucescu este al doilea antrenor roman, ca performante , dupa nea Pisti Kovacs , D-zeu sa-l ierte 2. Ca impact asupra fotbalului romanesc [ ma refer la promovarea si formarea de jucatori pt marea performanta si la performantele cu nationala] , precum si ca longevitate la inalt nivel, este chiar si peste Kovacs 3. Dupa cum se stie, orice jucator , poate sa spuna orice despre un antrenor , mai ales dupa ce acesta numai e la echipa 4. Cele spuse de Theo desore Lodighin sunt obs juste, conforme cu realitatea P.S. Nu trebuie sa fii stelist sau dinamovist, ci un iubitor de fotbal [ si un pic cunoscator] ca sa realizezi ca Lucescu este unul din putinele ,produse' ale fotbalului nostru cu o cota adevarata in Europa..

haideusicfr (4 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 20:15

Pentru mine Lucescu a fost cel mai bun jucator si antrenor roman de fotbal. Inteligent ,educat ,maierat ,familist ,calitati foarte importante. Binenteles ca are o varsta careia incearca sa-i faca fatza.

MZM (16 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 20:17

Domnule ziarist, ai vrut sa-l ajuti pe Lucescu, dar mai rau l-ai infundat! Acum au aflat si cei care nu stiau ca un fost jucator al sau il banuieste de senilitate. Daca... taceai i-ai fi facut antrenorului un mult mai mare serviciu. Oricum, cred ca Lucescu greseste ca nu se retrage la pensie. Nereusitele ultimilor ani s-ar putea sa modifice impresia generala de antrenor valoros. Si ar fi pacat!

ManX (6 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 21:05

Sunt plecat din tara din '91, am revenit pentru prima data în 2008. Aveam momente când eram surprins ca se vorbeste româneste în jurul meu. Nu intru în alte amanunte pentru ca oricum or sa vina multi sa ma insulte. Lucescu a trait si el doar în strainatate de aproape 30 de ani. Si el vorbeste vreo sase limbi. Am si eu acum când vin acasa tendinta sa încep fraza în franceza. Mai ales când salut casiera la magazine. Sunt automatisme. Asta nu înseamna ca sunt senil sau nu mai stiu româneste. Din pacate ortograful ma cam chinuie dupa asa mult timp...

eu (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 21:30

Vreau si eu sa urasc dar nu stiu cum se face

Cipri (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 22:04

Excelent articol, felicitari!

Lucian (2 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 22:34

Cu tot respectul pt Lucescu, dar daca e asa, nu-i a buna. Oricat de nervos ai fi si oricat ai "arde" nu poti vorbi portugheza rusilor si viceversa decat daca starea in care te afli te afecteaza si intr-un mod sa-i zicem "medical".

Boeangiu Marian (4 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 22:47

Totdeauna adevarul este undeva la mijloc dar cum in marea majoritate a cazurilor Lucescu a avut dreptate si cum ce a urmat ii da dreptate cu varf si indesat nu cred ca e ceva de comentat. Lodighin e un frustrat ! Nu terbuie sa uitam nerealizarile si greselile lui Mircea Lucescu dar de data asta nu a fost cazul.

cfrescu (5 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 22:51

Mircea Lucescu are o singura mare vina: ca nu a fost stelist, si ca s-a nascut intr-o tara majoritar bolnava de invidie! In rest, nici un om normal n-ar putea sa-i gaseasca mari cusururi - pasionat pana la limita, mare caracter, o personalitate extraordinara - un mare ambasador al Romaniei (ca si Nastase, Tiriac, Hagi, etc.). A facut lucruri unice, extraordinare intai ca jucator, apoi ca antrenor la Corvinul, Dinamo, nationala Romaniei, in Turcia si la Sahtior. Jos palaria! Multumesc pentru articol, cu speranta intoarcerii la normalitate...

ManX (6 comentarii)  •  20 ianuarie 2018, 23:06

@ cfrescu. Ai uitat Italia, unde nu a antrenat si nu o sa mai antreneze niciodata pui de dac. Ce mai misca acolo, Radu Stefan si Chiriches, sunt si ei la rândul lor înjurati de toti specialistii patrioti. Sau patriotii specialisti.

jean (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 1:26

I-ai numit pe cei patru, chiar si azi ar reprezenta cel mai bun mijloc din lume. Ei nu au avut antrenor indeajuns de valoros pentru a juca impreuna in sferturile ligii campionilor. Separat, cu antrenori profesionisti, ei au realizat foarte multe.

Banel (2 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 8:43

Jumatate!Dar de ce esti tu asa sigur ca Lucescu nu e senil?!Chiar nu e posibil,la 72 de ani si o viata tensionata cum e cea a antrenorilor,sa nu-l lase neuronii de izbeliste?!Ca portarul ala e prost ca portar ,e posibil,dar e tanar si atat cat a stat in apropierea batranului,si-a putut forma o imagine.Tu nu stai pe langa el,de unde stii atunci ca ala minte?!Ca a bagat in deriva Zenitul,stie toata lumea,asa cum ar trebui sa stii si tu!Ca a urmat apoi nationala Turciei,cu jena de rigoare,ciuca batailor,ratarea calificarii,si asta pe 3 milioane pe an,stie iar toata lumea si ar trebui sa stii si tu!Cand ne spunea,tipand la ziaristi si telespectatori,ca progenitura sa a facut totul perfect in meciul in care ne zdrobisera sarbii cu 5-0 si ca arbitrul a furat,nu simtea nimeni ca a luat-o razna?!La fel si cu amaratul de vatman caruia ii taiase calea total nepermis si criminal de periculos si pe care voia sa-l vada condamnat pentru tentativa de omor a unui zeu national,zeu dat afara de a Inter si Zenit,dar cu succese doar la turci si in pampasul ucranian,iar jucatorii de care amintesti,i-au fost cumparati si vanduti de patron,nu i-a descoperit el.Ti-a dat tema *** sa-i speli pacatele prietenului si nu ai putut refuza,costa ce-o costa rusinea ca trebuie sa scrii ce nu gandesti.Atat de tont nu poti fi!!!Mai bine terminai facultatea aia de drept si erai azi om cu spatele vertical si capul neplecat!Oare asa sunt avocatii?!In filme...sigur!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anonim (14 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 10:22

Chestia cu incurcatul limbilor se intampla frecvent, mai ales la evenimente cu participare internationala, cand conationali ajung sa-si vorbeasca intr-o alta limba (am auzit frantuzoaice vorbindu-si in ... engelza)! Dincolo de acest aspect, este lipsit de bun simt sa-i negi lui Lucescu meritele de pe durata indelungatei cariere de antrenor! Au fost si momente nefericite (cu 17 Nentori, cu nord-irlandezii s.a.), dar si rezultate exceptionale (calificarea la Euro 1984, cupele cu Galata si Shakhtar, titluri nationale etc.)!. A.

Flaviu (42 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 10:23

Mai corect spus ar fii asa : ,Lucescu nu a putut scoate pe Zenit din criza" . in campionaul anterior venirii lui, adica 2015-2016 , Zenit a terminat pe 3. Cu Lucescu la carma in 2016-2017 , tot pe 3. Acum cu Mancini si cu investitii serioase , e pe 2, la 8 p de prima si la 2p de locul 5. Acolo sunt probleme de nivel valoric al lotului raportat la bugetul de salarii, adica probleme de vestiar. Mancini trebuia sa sparga gasca celor blazati si cu salarii enorme [gen Kokorin, Dziuba, Shatov, Criscito], dar n-a reusit , n-a vrut, sau nu a primit verde de la conducere si atunci merge asa , la ce-o iesi. Aici a fost si problema lui Lucescu , ca n-a avut timp, sustinere si probabil inspiratie sa schimbe lucrurile din temelii. Oricum asta inseamna investitii si timp, precum si sacrificarea performantei, intr-un campionat asa echilibrat ca al Rusiei. De aici si pana a-l blama si contesta pe Lucescu pt perioada Zenit e cale lunga. Iar teoriile cu performanta ,doar" la turci si la Ahmetov, sunt copilarii. ia sa vedem care va fii urmatorul antrenor roman care va castiga o cupa europeana cu o echipa dintr-un ,pampas" oarecare, sau va invinge pe Real Madrid in vreo finala

11 (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2018, 17:17

Declaratiile Portarului au fost alterate si prezentate pe jumatate. Ma intreb daca articolul a alterat declaratiile in mod voit sau este doar rezultatul cunostintelor limitate de limba rusa.

Petro Burgener (7 comentarii)  •  25 ianuarie 2018, 16:44

Felicitari pentru articol! Interesant ca in postarile contestatarilor lui Lucescu apar mereu aceleasi meciuri, cu Nentori, Irlanda de Nord, infrangerile cu Steaua, mai nou e acuzat ca a distrus Corvinul, cand de fapt el a construit Corvinul si apoi echipa nationala pe care in 2 ani a calificat-o la Euro ’84!

vasco (31 comentarii)  •  25 ianuarie 2018, 23:52

Daca ai spune tot adevarul si nu doar pe…Jumatate,ai aminti si momentele *** ale lui lucescu senior de la Inter,cand cam uitase ce trebuie sa le spuna lui Bagio et comp,incat a fost dat afara…foarte rapid.

vasco (31 comentarii)  •  29 ianuarie 2018, 21:50

@PetroBurgener,esti foarte pe dinafara,lucescu nu a construit chiar deloc Corvinul,s-a dus la de-a gata,era acolo nucleul cangurilor,medaliatii cu bronz din australia,plus ca i s-a dat si post bun la IJMI…la Hunedoara,ca la noi,la Maramures nu a avut sanse,nici la MI nici la fotbal unde era unul Mateianu de la care a invatat multe,dar nu chiar tot,cam lua mereu bataie…Iar cu echipa nationala…84…ai uitat (sau nu stii) ca a facut o selectie cu Dragnea,Coras si alte gherle si l-a lasat acasa pe Balint si pe Geolgau..deh suflet de dinamovist si ordine primite de la tovarasii generali antistelisti si anti Craiova…Ne-a batut o Portugalie de mosnegi,cu o medie de varsta de peste 30,ca el se apara mai ceva decat Piturca ceva mai tarziu si decat cascheta puiu,alta nulitate de antrenor…

Petro Burgener (7 comentarii)  •  3 februarie 2018, 19:01

@vasco, te grabesti si faci confuzii, CM de juniori din Australia s-a disputat in 1981, iar Lucescu in acel an a preluat echipa nationala, nu Corvinul, la care a venit in 1977, apoi in 1979 a devenit antrenorul echipei. In vara lui 1979 Corvinul retrogradeaza, iar Lucescu incepe constructia in divizia B cu Alexa, Rednic, Andone, Bogdan, Klein, Petcu, alaturi de Lucescu, R. Nunweiller, Vaetus, Galan, Nicsa, la care s-a adaugat si Florea Dumitrache. Referitor la Mateianu, da Lucescu a invatat multe de la el, a luat si bataie la inceput, dupa care s-a revansat. Despre echipa nationala am spus doar ca el a construit echipa nationala in 1981 si dupa 2 ani a calificat-o la Euro ’84. Nu m-am referit la evolutia la turneul final.

gigimigi (1 comentarii)  •  9 februarie 2018, 10:19

Portarul asta ***

daniel (5 comentarii)  •  9 februarie 2018, 13:05

Articol fain!

ion vasile (1 comentarii)  •  27 martie 2018, 16:07

Din nefericire "cel mai mare antrenor roman" nu a avut capacitatea sa obtina trofee si pentru fotbalul romanesc. De foarte multa vreme este inexistent in ceea ce priveste interesul acestui sport in Romania. Este un antrenor bun, angajat in strainatate si ... atat.

Comentează