Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Dică, tot ce contează e golul! Fără el, nu existăm în fotbal!

Nu a fost nici pe departe cum prevestea Marius Niculae înaintea meciului de pe "Alvalade".

Permalink to Dică, tot ce contează e golul! Fără el, nu existăm în fotbal!
miercuri, 16 august 2017, 9:21

Lusitanii, „leii” atât de dragi lui, nu ne-au dat cu terenul în cap. Nici măcar nu ne-au arătat că jocul lor e atât de valoros.

După modelul Setubal, le-am închis toate spațiile pe centrul terenului, oferindu-le doar aripile ca unică variantă de rezervă. I-am lăsat să centreze și ar fi centrat încă două zile fără să înscrie vreun gol. Simțeam că așa va fi. Cu Setubal, au învins numai datorită arbitrului, care le-a dăruit un penalty în ultimele minute. Cu noi, Felix Brych nu le-a mai oferit nimic.

Defensiv, FCSB a jucat exact ce trebuia să joace. Bravo, Dică, pentru organizare. Și excelentă ideea de a vedea live ultima partidă a lui Sporting. A decriptat strategia adversarilor și le-a citit atacurile, găsind soluția anulării lor, dar a și trăit atmosfera fierbinte din vulcanul alb-verde, pregătindu-și jucătorii pentru contactul cu „Alvalade”.

Ofensiv, Dică a profitat de avansările continue și de multe ori hazardate ale fundașilor laterali de la Sporting. Pe acel bulevard a apărut Enache în finalul partidei, deschis ideal de Alibec. Doar că precizia nu e punctul nostru forte.

Da, accept ce spune antrenorul, care apreciază că fundașul dreapta a ajuns în acea poziție după 80 de minute extrem de încărcate. E important, însă prea puțin. Degeaba simți faza, dacă nu marchezi. Fără gol, acțiunea nu înseamnă nimic, fotbalul nu înseamnă nimic.

Dacă și în retur ne creăm trei ocazii mari (cred că tactica noastră nu va fi mult diferită pe 23 august) și nu strecurăm buclucașa în plasă nici când suntem singuri cu portarul, va fi rău.

Atenție, concentrare și execuție, de aceste trei detalii avem nevoie pe Arena Națională. Pentru a ne califica noi în grupele Ligii Campionilor. E acesta momentul nostru? Poate fi!

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Șerban (4 comentarii)  •  16 august 2017, 9:57

Da, acesta este momentul nostru! Nu știu dacă notele din casetă au fost acordate având și contribuția dumneavoastră, totuși vreau să remarc sprijinul moral NEMERITET acordat lui Fl.Tănase, comparativ cu efortul lui Enache nerăsplătit corect prin nota acordată. Îmi permit să afirm convingerea personală că D.Man ar fi făcut mult mai bine față situației și cred că Pintili nu avea atăt de muncă cum a avut cu Tănase în teren.

sundance kid (3 comentarii)  •  16 august 2017, 10:37

Eu ma pot lauda cu ceva . Am fost singurul "user" care dupa ce am aflat ca "jijel" le-a promis 100 de mii la calificare am afirmat ca din acel moment sansele devin 50 la 50 ! Daca Dica reuseste sa califice FCSB-ul il va inlocui pe ” HERR-ul " la NATIONALA!

lord belial (9 comentarii)  •  16 august 2017, 10:40

tanase nu trebuia sa joace atat, trebuia inlocuit mai devreme

Alex One (7 comentarii)  •  16 august 2017, 10:59

@Serban, Asa e. Din pacate Tanase arata prea putin fata de asteptari si fata de cat s-a cheltuit cu el.Mai bun mai putin laudatul Golofca.Se pare ca Becali insista pentru folosirea lui. Sa speram ca ultimii veniti de la Viitorul nu vor provoca aceleasi dezamagiri. Altfel, e posibil sa aiba dreptate cei care se indoiesc de valoarea jucatorilor de la Academia lui Hagi.

sundance kid (3 comentarii)  •  16 august 2017, 11:01

Sincer acum le-am scazut sansele la 45 % . Preferam sa piarda cu 2-1 decit sa se termine 0 - 0 dar chiar si asa 45 la suta inseamna mult !

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (2 comentarii)  •  16 august 2017, 11:08

Jocul a fost perfect, golul ar fi trebuit sa vina, Alibec e aproape si ar putea inscrie la Bucuresti, Enache mai trebuie si sa vrea. Important ar fi sa nu luam gol la Bucuresti caci un gol inscriem aproape sigur ! ------------------------------------ Steaua a putut continua jocul foarte bun de la Plzen, de data asta din primul minut. Dupa opinia mea a fost o problema de incalzire, care poate si datorita faptului ca Dica nu se implica mai deloc semana mai curind cu una de old boys, astfel ca jucatorii au avut mereu nevoie de 20 minute ca sa intre in joc. Alta Steaua in C L ! Si-au vazut adversarii, s-au informat reciproc, au stat aproape de adversari si au inchis spatiile, au cistigat majoritatea duelurilor iar la pressing au luat toti parte, nu s-au mai lasat surprinsi cind cineva pierdea mingea chiar atunci cind e cel mai rau, atunci cind echipa avanseaza. Apoi s-au si autodepasit in aceasta atmosfera de echipa „monolit“ chiar jucatorii care au evoluat de obicei mai slab. Enache a fost iar cel mai bun de pe teren pe faza de aparare – din pacate nu intelege ca trebuie sa fie concentrat si la executii, trebuie sa vada portarul si poarta si sa vrea sa dea gol, se vede clar ca trage si da ultima pasa inca la intimplare. Tanase iar senzational, foarte util, a slabit insa pe final cind a dormit in min 78 si era sa luam gol. Larie foarte bun, concentrat si inteligent, a facut si el in sfirsit un meci mare, cu exceptia unei degajari aiurea in tribuna pe final. Doar Popescu a ramas iar problema, ca si la Plzen, nu stiu zau cind incepe si baiatul asta sa gandesca in regim de viteza si sa invete ceva de la Pintili. Fara Pintili va fi greu la Bucuresti, el a comandat iar „monolitul“, a fost din pacate eliminat dupa o simulare a vedetei Coentrao. Apropo arbitraj, singura greseala a centralului, se vede ca UEFA respecta – spre disperarea dinamovistilor - Steaua si a delegat din nou cel mai bun arbitru. Am fost mai buni, am avut ocazii clare, pacat ca Alibec si Enache nu i-au executat, pacat de ofseidul indicat aiurea de tusier, in mod normal Steaua trebuia sa iasa victorioasa, deci sint sanse ca Steaua sa cistige la Bucuresti. Bravo si hai Steaua ! ---------------------------------------- PS am aflat ca Laca a luat o cina usoara, ca sa n-o ia la vale cind isi antreneaza monolitu, Talpan a luat o cina grea ca sa nu-l ia vintu, Danciu dol si puii s-au intarit ca grup – pentru liga ciupercilor – urmarind impreuna dupa cina un film de desene animate cu Heckel si Jeckel, foarte inteligent si motivator. Iar Mi-ri-uta si-a ros unghiile inca de cind domnul Felix Brych n-a dat penalti, ca si cum dinsul ar confunda Steaua cu Pepsi Gheorghe ori Chiajna. Doar doctorii Muresan si Petrescu au tinut sincer cu Steaua: „hai ca prostii astia fac iar puncte pentru noi !“

Jean-Paul (41 comentarii)  •  16 august 2017, 11:28

Fcsb avea 6 jocuri in campionatul intern, plus cele doua jocuri cu Plzen, pe cand lusitanii veneau dupa doar doua etape. Avantaj fcsb In campionatul intern, jocul lui fcsb a cam scartait tot timpul, fie ca a jucat cu rezervele fie ca apararea s-a dovedit prea fragila. Jesus nu si-a putut face o imagine corecta asupra potentialului echipei lui Dica. In schimb, Dica a vazut pe viu pe Sporting intr-un joc cu o echipa buna, deci a reusit sa descifreze tactica adversarului. Avantaj, fcsb. Nu stiu daca Jesus a vizionat caseta cu meciurile fcsb-ului cu Plzen si chiar daca a facut-o nu prea i-a fost de folos: atat la Bucuresti cat si la Plzen echipa lui Dica a beneficiat din plin de noroc/sansa si a obtinut rezultate superioare celor meritate, prin prisma jocului prestat si al ocaziilor de care au beneficiat atat ei cat si adversarii. Din nou, avantaj, fcsb Acum, dupa acest 0-0 se schimba putin filosofia: cei care vor trebui sa atace mai mult sunt fcsb-istii, fiindca un 0-0 nu-i ajuta cu nimic ci le trebuie neaparat o victorie fie si la limita. Pe de alta parte, Jesus si-a facut si el o imagine mai apropiata de realitate despre potenta in joc a fcsb-ului, chit ca Budescu, omul cu pasele si responsabilul cu loviturile libere, n-a jucat. fcsb va trebui sa la joc si va oferi mai multe spatii libere. Aseara, in buna traditie a luptelor de la Marasesti, ca nu degeaba aniversam un secol, de la crancenele batalii de aparare, echipa lui Dica a stat la cutie, atacand doar cand a putut si beneficiind de spatiile libere lasate de lusitani. Jesus are acum ocazia sa aleaga el tactica: aparare ferma si contraatacuri rapide pentru a da gol sau goluri, dupa cum va cere situatia de pe tabela. De data asta, avantaj Sporting. Nu stiu cine vor fi arbitrii, dar aseara Brych a fost, cred eu, "prelucrat" din vreme de catre asistentii sai Bors si Lup(romani sub acoperire !) si a fost cam zgarcit cu cartonasele si cu aprecierile faulturilor P.S. Faptul ca obiectivul lui jiji sunt meleoanele de euro si nu punctele e clar. Dar pentru punctajul ei in perspectiva viitoarelor participari cat si pentru coeficientul de tara, calificarea in grupele E.L . ar fi mai buna decat in ChL, fiindca ar permite acumularea mai multor puncte. In ChL sunt slabe sanse sa faca mai mult de 3-4 puncte

Alex (1 comentarii)  •  16 august 2017, 11:29

Marius Nicolae ,un frustrat ,sa vorbesti asa, de o echipa din tara ta, rusine ;macar daca arata putina eleganta in vorbele sale!Cum naiba Mister de la echipa nationala ne spune ca n.avem jucatori de fotbal ,iar cand acestia, ies in Europa, nu ne facem de rusine!Rusinea ,da, este a noastra, ca nu luam atitudine, pentru a-l trimite acasa !Sa ne lase domnul predicator, impreuna cu seful sau si sa aducem , un antrenor roman ,sa iesim odata din anonimat ,sa nu mai inchidem televizorul , cand joaca Romania, pentru Romania!Irosim sansele, acestor copii, care, chiar daca nu-s Ronaldo , joaca si cu sufletul pentru Romania!Desteapta-te romane!

Cris (2 comentarii)  •  16 august 2017, 12:02

Cred ca ne cam hazardan putin. Ok, datorita daruirii maxime, si evident tratarii superficiale de catre ei, jocul a fost spre echilibrat (daca nu luam in calcul hentul in careu nepenalizat in mod eronat, faza care ar fi creat premisa deschiderii scorului pt Sporting). Dar sa nu uitam ca si Dinamo a fost cel putin egala lui Atletic Bilbao in tur (ba chiar a fost peste spanioli, atat ca joc in repriza a doua, cat si ca scor corect, lui Dinamo fiindu-i anulat in mor eronat un gol). Insa la retur, desi Dinamo, ca si Steaua, a avut o prestatie onorabila (avand in vedere disproportiile uriase de valoare), totusi efectul meciului de calificare a existat din plin, in favoarea echipei net mai valoroase. Iar echipele valoroase, cu experienta, rar pierd meciurile/mansele de calificare. Prin urmare, la Bucuresti va fi un cu totul alt Sporting decat cel vazut aseara.

Șerban (4 comentarii)  •  16 august 2017, 12:21

@17 Nentori Tontolana – fost Tirana „Muresan si Petrescu au tinut sincer cu Steaua: „hai ca prostii astia fac iar puncte pentru noi !“” Superb!!!!

pawn (17 comentarii)  •  16 august 2017, 13:16

@Cris. asa e, miza meciului schimba multe, iar sporting chiar ca e cu spatele la zid. totusi, acelasi lucru poate fi valabil si ptr. steaua, mai ales cand s-a vazut ca jucatorii chiar se autodepasesc cand becali pluseaza la prime. daca folosesc aceeasi tactica prudenta si atenta (si dica nu e berbecul de reghe, sa se repeada peste ei), la 50 de mii de oameni cu hau-hau, cu budescu reintrat in locul lui tanase si cu un gazon care sa speram ca NU va fi refacut (echipa mai tehnica fiind clar sporting) exista sanse serioase.

lord belial (9 comentarii)  •  16 august 2017, 13:44

@Cris *** aici vorbim de echipe care joaca in UCL,***

ciurescu petru (1 comentarii)  •  16 august 2017, 13:55

Nu zice hop,până nu sari pârleazul!Să dea domnul să se califice,dar şansele sunt minime.

dr jivago (1 comentarii)  •  16 august 2017, 16:51

dle theodor jumatate, ce sa zic despre articolul dvoastra ? cam subtireanu daca ramanem cu un singur element :,, important e golul ,, e prea putin.... mai important e ca jucatorii romani sa fie montati, concentrati la jocurile cu miza... nu cianotici, livizi si pampersul prea-plin... pe dica n-ai cum sa-l schimbi e un ascet, nu e fiara petrescu sau contra... poate e mai bine asa, linisteste si motiveaza....nu stiu dar ar trebui sa le mai si transmita jucatorilor lui indicatii tehnice nu sa se traga doar de par la ratari...dica e ucenic in ale antrenoratului si cu ata mai mult n-are voie sa se culce pe-o ureche in meciul retur... dica , du-te si mai cu viata !! !!

aaa (1 comentarii)  •  16 august 2017, 16:53

Sporting ramane cu prima sansa, este o echipa mai buna, cu jucatori mai valorosi si care stiu sa joace meciurile hotaratoare.Steaua pentru a a avea sanse trebuie sa abordeze jocul in aceiasi maniera, apararea trebuie sa fie punctul foarte si apoi iesit rapid pe contraatac.Daca vor iesi la bataie in camp deschis nu au nicio sansa.Pe atacuri pozitionale ei se descurca foarte greu cu echipe gen Voluntari,Chiajna,Iasi...cu Sporting ar fi sinucidere curata.Fazele fixe trebuiesc exploatate la maxim.Si eu cred ca asa vom juca pentru ca asa vom si putea,adversarii vor impune jocul si cu siguranta vor incepe atacurile rapid.Pacat ca Alibec nu are deloc joc de cap,Popescu nu e mai coerent pe fazele de constructie.La mai toti jucatorii se pot vedea atat lucruri bune cat si mai putin bune,dar sunt doi pe care personal nu i-am placut niciodata,indiferent unde au jucat:Tanase si Amorim. Arbitrul a gresit de ambele parti, dar faultul inexistent al lui Pintilii de la al doilea cartonas e hilar.

Bogdan (1 comentarii)  •  16 august 2017, 17:11

Este limpede ca Steaua a abordat meciul cu lusitanii in still de mare echipa si poate fi verificat tragand un ochi pe caseta meciului.Cu siguranta Dica a revazut meciurile Stelei din istoria recenta unde atunci cand am intalnit echipa mari am gresit tot mereu la organizarea jocului si fie ne.am expus prea mult (vezi meciul cu Man City de la Bucuresti)fie ne.am asezat cu fundasii pe linia de 6 metri (returul cu Midlesborough) ambele tactici dovedindu-se falimentare.Steaua a stat bine in teren si cu 2 jucatori improvizati pe finia de fund (Momcilovic fundas central si Enache fundas dreapta) a reusit poate chiar si spre surprinderea lui Dica sa nu lase garda jos iar in prima repriza putem vorbi doar de o scapare la bara lui Acuna.Chiar si cu absenta lui Balasa "sperietoarea Dost" nu a existat pe teren decat cu numele,in dreptul olandezului nu putem trece vre.o realizare notabila.La mijloc Pintilii si Ov Popescu e clar ca au avut cele mai grele batalii de dus,deoarece ambii trebuiau sa faca un joc exact in fata unei linii de mijloc portugheze cu greutate care presa tot mai mereu si care avea sa inteleaga ca "pe aici nu se trece" asa ca adevarata batalie s-a dat pe benzi acolo unde viteza si centraile lui Gelson si Acuna trebuiau cumva oprite.Acolo atat Enache cat si Morais ajutati de cele doua extreme Golofca si Teixeira au strans bine si chiar daca o minge ratacita ajungea prin careu Larie si Momcilovic au respins tot .In fata Alibec uneori izolata inteles ca oarecum jocul ofensiv e bazat doar pe o sclipire a lui si Denis a luat de cateva ori bune actiuni pe cont propiu ce au creat panica intr-o aparare cu nume grele a lui Sporting.Peste o saptamana e adevarata batalie e la Bucuresti unde Steaua poate sa arate unei intregi Europe ca meciurile Valencia Ajax si Chelsea nu au fost intamplatoare .Sporting nu e usir de repus insa a arata clar ca are puncte slabe si ca e inca la trei sferturi din turatie la inceput de sezon asa ca nu cotele jucatorilor bugetele sau salariile or sa joace ci 22 de jucatori si 2 tactici.Aportul publicului va conta enorm , un vacarm si o presiune pusa pe portughezi ar nai taia din avantul ofensiv al acestora.Steaua ,Dica si intreaga suflare ros albastra isi dau peste o saptamana examenul de maturitate unde o calificare ar insemna certitudinea ca se naste o echipa mare si ca fotbalul romanesc inca nu a murit definitiv...

marius (1 comentarii)  •  16 august 2017, 17:14

Da, e bine ca/i spui, Theo, fara tine nu stiu ce s/ar face. Apropo, i/ai zis si inainte de Plzen, nu, de aia a dat 4 acolo, cu ajutorul tau, nu?

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  16 august 2017, 19:21

Bravo ...Jumatate ...uite ca poti ...cel mai bun articol scris de tine si citit de mine pana acum ...asa este ...fara gol ...nimic nu este ...decat ratangii ...nimeni nu iubeste ratangii ...asta trebuie inteles din articolul tau .

Stra Luce Nthori de Nord (14 comentarii)  •  16 august 2017, 19:38

Ce noutati ne-ati spus domnu Jumatate: golul conteaza ! Deci dvs ati studiat un an dreptul si ati devenit ziarist ! Dar studii in fotbal aveti ?

Marius (1 comentarii)  •  16 august 2017, 19:59

Salut Theo, cred ca trebuia sa alegi alt titlu la articol. Daca l-ai pus in contexul jocului Stelei, mi se pare ridicol: ai uitat cu cine a jucat Steaua? Stii ca au jucat in deplasare? Daca ai fi fost analist de telenovele, si asta ar fi prima ta analiza de fotbal -- as mai intelege alegere titlului. Daca ai pus titlul intr-un context general, din nou mi se pare ridicol: este o platitudine de titlu.

costy (2 comentarii)  •  16 august 2017, 22:20

Fcsbul a jucat bine asta e lauda romanilor desi nu a marcat ! Dar parerea ca Sporting a jucat slab vad ca nu o spune nimeni! Dupa retur vom vedea adevarata valoare a celor doua echipe !

arh. Gheorghe Petrescu (1 comentarii)  •  16 august 2017, 23:09

FCSB va juca bine pe Arena Nationala. Nu cred ca nu va avea capacitatea de echipa invingatoare. Numai ca este alt meci pe un teren cu probleme, pentru ambele echipe. Portughezii vor aborda meciul cu o alta arma, iar noi, jucand acasa in fata a mii de spectatori, nu cred ca vom pierde. Ar fi dezastru. Sa avem incredere in aceasta echipa care a demonstrat ca, "se poate", si sa-i uram mult noroc pe Arena Nationala. Mielul din Pipera este in Paradis acuma si doresc sa ramana acolo si dupa meciul de la Bucuresti. Sa se roage mai mult la Cel de Sus pentru un Mare Succes. Hai FCSB.

Bas Doost (1 comentarii)  •  24 august 2017, 1:39

Uite ca a venit si golul. Acum existam? :)))))))

Adu (2 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 23:57

Cât timp FRF și LPF nu îi declară „persona non-grata” în fotbal pe toți cei care au făcut pușcărie pentru infracțiuni în fotbal, și îi lasă să influențeze și campionatul, și presa sportivă, avem un fotbal mafiot, dirijat de mafioți, deci lipsit de șanse de performanță reală. Adică, ei sunt capabili să declare „persona non-grata” pe cine le deranjează afacerile, dar pe cine le aranjează, îl iubesc chiar și dacă a revenit din pușcărie, că i-au fost complici înainte și îi plătește și azi… Daum e doar țapul lor ispășitor, fiindcă nu sunt capabili să creeze fotbal performant, doar marfă de vânzare…

b-oier (1 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 21:28

A urmat returul....si v-au dat nu numai cu terenul in cap,ci si cu tribunele :)))

Comentează