Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Poți să plângi, Barcelona! I-ai făcut cel mai neașteptat cadou lui Juve: Dani Alves, gratis!

Sunt multe întrebări ce-mi aleargă prin minte acum, după semifinala de la Monte Carlo, dar una nu-mi dă pace de ceva timp și se tot întoarce, continuă să mă frământe: de ce l-a lăsat Barcelona să plece pe Dani Alves, […]

Permalink to Poți să plângi, Barcelona! I-ai făcut cel mai neașteptat cadou lui Juve: Dani Alves, gratis!
joi, 4 mai 2017, 11:57

Sunt multe întrebări ce-mi aleargă prin minte acum, după semifinala de la Monte Carlo, dar una nu-mi dă pace de ceva timp și se tot întoarce, continuă să mă frământe: de ce l-a lăsat Barcelona să plece pe Dani Alves, vara trecută? Și gratis!

Ce clasă are brazilianul! Dintre toți cei văzuți la Monaco – Juventus, brazilianul m-a entuziasmat. Parcă e și mai bun ca înainte! Cât de repede s-a integrat, cum vede jocul și cum face totul să pară atât de ușor, atât de simplu pe teren. Pase, fente, combinații, centrări, șuturi, nimic nu e suferință, fotbalul înseamnă doar bucurie pentru el la 34 de ani. Plăcerea de a oferi un assist cu călcâiul, la fel ca pe plajă, dar și de a sprinta în nesfârșitele sale curse de-a lungul benzii între cele două careuri. Și e mai sigur în faza defensivă, stilul italian îl ajută.

„E cel mai valoros în afacerea asta, a fundașilor dreapta. De departe. Nimeni nu se apropie”, afirmă Rio Ferdinand la BT Sport. Un imens câștig pentru Juve. Fundașul care are mai multe pase decisive în Liga Campionilor decât Zidane, Iniesta, Pirlo, Scholes sau Modrici.

Revin la gândurile mele. El Loco, nebunul, cum îl alintau colegii, iubea Barça și cred că ar fi putut rămâne pe viață blaugrana. Când s-a întors pe Camp Nou, la returul „sferturilor” cu Juve, primul lucru pe care l-a făcut a fost să îngenuncheze în iarbă și să sărute emblema clubului catalan de la marginea gazonului. Iar înaintea partidei, chiar în clipele când arbitrul se pregătea să fluiere începutul, el își saluta încă foștii colegi și antrenori în fața băncii de rezerve catalane, întârziind startul. Tot el l-a consolat la sfârșitul meciului pe Neymar, cel mai afectat de eliminare. Și nu se bucurase la niciunul din golurile bianconere de la Torino. Golurile echipei lui.

Atunci, de ce să plece? Încercând să dea o explicație, în iunie 2016, Dani a spus într-un interviu că „Barça e incredibilă, însă ajunsesem într-o poziție prea comodă. Ceea ce nu-mi place. Dacă mă simt confortabil, ceva merge rău. Doar provocările mă împing înainte”. Posibil să fi fost aceasta cauza despărțirii. Nu mai era motivat.

Sau poate cuvintele lui n-au reflectat întocmai adevărul. Pentru că nici șefii Barcelonei n-au insistat, nu i-au propus un nou contract așa cum voia el, gândindu-se probabil că finalul carierei lui e aproape. Și, la opt ani după ce au plătit 35,5 milioane de euro pentru a-l lua de la Sevilla, i-au deschis ușa. I l-au dăruit lui Juventus.

O uluitoare eroare, pe care nici Gary Lineker nu o înțelege: „Cum să-i dai drumul gratis unui asemenea fotbalist?”. Mai ales că nici nu aveau înlocuitor. Au tăiat o legătură vitală propriei echipe, fragilizându-i flancul drept, și au întărit un rival european. Care va juca pe 3 iunie finala Ligii Campionilor. Acum, poți să plângi, Barcelona! E prea târziu să mai schimbi ceva.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

loco (1 comentarii)  •  4 mai 2017, 12:25

era prea tatuat si le mai trage si pe nas ca mutu

cpt.ahab (3 comentarii)  •  4 mai 2017, 13:34

Barcelona nu are de ce plange. In ultima vreme, Dani Alves facea multe prostii in aparare, care si asa este punctul nevralgic al Barcei de multa vreme. In mod sigur, transferul la Juve i-a prins bine, diciplinandu-l si obligandu-l sa redevina mai serios. Faptul ca Barca nu a fost capabila sa-i gaseasca un inlocuitor bun, e alta poveste. In situatia lui se regaseste si Busquets, care nu are meci in care sa nu-l apuce visarea in propria treime si sa piarda mingea, oferind adversarilor oportunitati nesperate. Finalmente, nu poti sa pretinzi concentrare maxima, la nesfarsit, unor jucatori incarcati de lauri si ghiftuiti financiar.

DMC (1 comentarii)  •  4 mai 2017, 15:17

Daca nu muncesti DOAR pentru Messi nu ai loc in echipa, asta este adevarul. Zlatan nu a acceptat acest statut si a fost respins. Messi este un super jucator dar prea i se fac toate poftele in detrimentul echipei. Barca e pe faras...or sa ramana cu Messi si cu contractul lui pe viata.

dan (1 comentarii)  •  4 mai 2017, 15:27

pentru Loco. Nu exista comparatie cu Mutu. Mutu la nivelul asta e un nimeni. Un jucator exceptional, Deposedare, dribling, centrari, fantezie.... lista poate continua. PS Si ce daca e tatuat.... ce daca....nu conteaza.

Unu’ (6 comentarii)  •  4 mai 2017, 15:27

@ahab Alves chiar era meserie la Barca, nu stiu ce prostii ai vazut tu, dar la ce are/avea Barca in aparare, Alves era problema cea mai mica. Oamenii nu s-au inteles la bani si baiatul s-a carat. Nu mi se pare ca a crescut in joc, doar ca la Barca toata echipa juca doar pentru 1 jucator, pe cand la Juve nu exista vedeta suprema.

toto (2 comentarii)  •  4 mai 2017, 19:10

O face ca-n vremurile bune, datorita pozitiei in teren. A jucat mijlocas in acest meci, datorita sistemului cu 3 fundasi.La barca era fundas intr-un sistem cu 3 mijlocasi.cand presingul echipei nu a mai functionat, a fost lasat descoperit, din cauza faptului ca pe partea lui venea cu preponderenta Messi, caruia nu-i poti cere un efort sustinut de banda.Cred ca este cel mai mare fundas dreapta pe care l-am vazut in ultimii 30 de anii, peste Cafu.

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  6 mai 2017, 18:51

Barca a facut o afacere buna ...care se va vedea in timp...

Anonim (14 comentarii)  •  11 iunie 2017, 12:30

Sa fim seriosi, Alves nu este un jucator decisiv decat din intamplare; Barcelona a facut numai transferuri proaste in ultimul timp, dar si alte cluburi mari au astfel de rateuri - City (Ederson, Sterling, ), United (Martial, Lindelof...), Asenal (Xhaka, Ozil) si altele! A.

Comentează