Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Olanda e azi Gibraltarul elitei fotbalului

Niciodată în ultimii 31 de ani, Olanda nu a mai ratat două turnee finale consecutive! Pentru că niciodată în toată această perioadă, portocaliii n-au jucat atât de prost. E tragic ce li se întâmplă.

Permalink to Olanda e azi Gibraltarul elitei fotbalului
duminică, 26 martie 2017, 3:26

Nu doar că nu mai pot să zboare, ca pe vremea lui Cruyff sau Van Basten, dar au uitat și să meargă, cu pământul sub picioare. Cum să le ceri să alerge, să paseze, să șuteze în viteză? Viteza a dispărut, nu mai există în marea familie Van.

Dacă am putea lua acum echipa din ’74 a celor doi Johan, ar râde în iarbă de actuala generație batavă. Dost și Klaasen n-ar fi fost buni nici pe vremea în care se juca în bermude și cu bască pe cap, când „naționalele” traversau oceanul cu vaporul.

Te uiți la ei și, după o oră în care nu trag niciun șut pe poartă, îți fixezi pleoapele cu scobitori ca să nu adormi. Robben și Sneijder, de două ori la rând semifinaliști la Mondial, se pierd într-un fluviul de neputință.

Au ajuns un fel de Gibraltar al elitei fotbalului. Zero! Umiliți de vecinii bulgari care nu mai înseamnă nici ei nimic în acest sport.

Batavii nu fac rău nimănui și nu se mai califică la nicio competiție. După Euro 2016, CM 2018 va rămâne tot un vis.

De ce? Au greșit capital alegerea selecționerilor după plecarea „generalului” Van Gaal. Mai întâi, l-au reactivat pe bătrânul Hiddink, fost ANTRENOR, între timp total depășit de noul val, apoi l-au înlocuit cu Danny Blind, fost JUCĂTOR, poate un bun director tehnic, poate un bun secund, dar niciodată un antrenor.

Cu el, Olanda nu putea avansa, era într-un regres continuu de doi ani. Cu el, Olanda era condamnată.

În acest moment, Olanda nu avea decât o șansă. Să-l dea afară pe Blind. Singura cale spre salvare. Și l-a demis aseară. Să vină De Boer!

 

Comentarii (14)Adaugă comentariu

criticul (1 comentarii)  •  26 martie 2017, 15:46

Olanda plătește tribut unei generații mai puțin valoroase ce cele anterioare,dar și faptului că au un campionat destul de slab de mulți ani de zile,în care doar Ajax,Feyenoord sau P.S.V.Eindhoven contează în lupta pentru titlu.Tot aceste cluburi-fanion nu-și pot păstra jucătorii valoroși prea mulți ani la rând în curtea lor,îi transferă repede afară,iar echipele lor care merg în cupele europene,nefiind omogene,capotează repede.Cu toate acestea,față de noi,ei sunt la o distanță ca de la cer la pământ. :) :) :)

ottonelu (8 comentarii)  •  26 martie 2017, 15:53

Batavii nu fac rău nimănui? Theo, tu nu-ți condimentezi mâncarea și cu piper? Dacă da, afla că JUMĂTATE din prețul piperului pe care-l cumperi se duce direct în buzunarele bancherilor olandezi, care se îmbogățesc continuu și pe spinarea ta! LOL Dacă mă-nțelegi, THEODOR... Olanda are o singură șansă, ***... glumesc peiorativ, bine-nțeles.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

makekoshi (1 comentarii)  •  26 martie 2017, 16:20

Olanda a lipsit de la turneele din '82, '84 si '86. n-au fost doua consecutive, au fost trei. un text de un diletantism absolut.

Crocodilul (2 comentarii)  •  26 martie 2017, 17:10

Eu nu sunt un tip carcotas ...dar sa te prinda asa lumea cu chilotii in vine....82 84 86 .....inseamna ca esti intr-adevar jumatate...dar din 0....https://en.wikipedia.org/wiki/Netherlands_national_football_team....atat iti lua sa verifici...10 secunde

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  26 martie 2017, 17:59

Olanda ...poate bate pe oricine ...la orice ora ...ma crezi ?

Tibi (1 comentarii)  •  26 martie 2017, 19:37

Niste ***! "Niciodata in ultimii 31 de ani"! Cititi inainte sa bateti campii aiurea...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hombre (1 comentarii)  •  26 martie 2017, 20:56

gibraltarul ELITEI, adica am vrea noi sa jucam ca ei. :-)

Mircea (1 comentarii)  •  26 martie 2017, 21:04

@Crocodilul si @Makekoshi: nu prea le aveti cu calculele. Omul (recte Jumatate) spune clar "in ultimii 31 de ani, Olanda nu a mai ratat două turnee finale consecutive". Iar '86 (anul ultimei ratari este la 31 de ani distanta. Deci ce a spus Theo e perfect adevarat

Dr. Dan Patru Tudosie (3 comentarii)  •  26 martie 2017, 21:18

Daca Olanda se califica la CM 2018, te rog sa nu mai publici nimic. Inca au sanse foarte mari la baraj. Eu tin cu alta echipa care se bate cu ei, dar sper ca Olanda sa se califice doar ca sa nu-ti mai vad toate elucuberatiile publicate. Mersi anticipat.

Hailamol (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:34

Dar scorul​? Scorul care a fost? Sau măcar spune-i unde s-a jucat? La ei acasă, la bulgari? Tu ești ziarist?

vlad (5 comentarii)  •  27 martie 2017, 1:19

Ok, antrenorii sunt o parte a problemei, dar au mai avut antrenori slabi si tot au avut rezultate. Au o generatie foarte slaba si asta se vede si la rezultatele echipelor olandeze in cupele europene. Este deja destul de evident ca academiile lor faimoase pur si simplu nu mai produc staruri. Ceva s-a intamplat.

Crocodilul (2 comentarii)  •  27 martie 2017, 9:01

@Mircea Asa este...dar este o informatie folosita tendentios si mincinos pentru ca, exact in acea perioada, Olanda avea 3 turnee ratate la rand, ceea ce este mai SEMNIFICATIV decat orice calcul trunchiat de ani

Flaviu (42 comentarii)  •  27 martie 2017, 17:32

2017-1986 = 31 ... Deci sunt intr-adevăr 31 de ani de la tripla ratare CM 82, CE 84, CM 86.. Numai ca atunci echipa arata altfel . In preliminariile CM 82 a fost o lupta strânsă cu Franța si Belgia care s-au calificat . Mai jucau Krol, Neeskens si Johnny Rep. Apoi , după 82, in echipa au apărut treptat Gullit , R. Koeman, van Basten si Rijkaard si avea sa se contureze generatia care avea sa câștige Euro 88.. Calificarile la CE 84 si la CM 86, s-au pierdut dramatic , prima la golaveraj după un Spania-Malta 12-1 intr-un ultim joc din grupa , iar a doua la baraj cu Belgia ( 0-1 si 2-1 cu gol decisiv marcat de Grun in min 85, la Roterdam).. Dar acum Olanda navigheaza in derivă si motivul cred ca e in primul rând banca tehnica.. Poți avea o generație mai slaba, dar de la finala mică de la CM 2014 echipa nu a făcut nici un joc bun.. Îmi place Olanda , urmăresc mereu jocurile lor si cred ,Theo ,ca nu ai dreptate suta la suta... Condusă cum trebuie , echipa poate obține locul 2 si apoi poate câștiga barajul si calificarea.. Sa vedem ce va putea face de Boer..

Jean-Paul (41 comentarii)  •  28 martie 2017, 18:57

Ceea ce ma deranjeaza cand citesc unele comentarii de pe aici, este lipsa de bun simt a unor "viteji" sau "spirituali", lipsa unui cod de bune maniere in sustinerea dialogului.Respectul fata de partenerul de dialog nu poate fi lasat pe tusa, daca vrei sa te respecte si pe tine altul care gaseste vreo lacuna in mesajul tau. Revenind la subiectul propus de D-l Theo, as spune ca Olanda nu duce nici acum liosa de jucatori buni, dar poate ca alta e cauza: poate selectia gresita(antrenor + jucatori), poate un interes mai accentuat al jucatorilor pentru echipele de club(de acolo vin money, nu?), poate si un pic de ghinion la tragerile la sorti, ori toate la un loc..... Daca ne uitam peste loturile unor echipe din campionatul englez, de exemplu, vom gasi si jucatori olandezi valorosi. Cred ca si in Bundesliga sunt destui. Pe vremuri, natioanla Olandei era formata doar de jucatori stranieri, din campionatele italian, spaniol, englez, german si de abia daca gaseai unu sau maxim doi din campionatul intern.Nu am timpul acum sa-i nominalizez cu nume si prenume/echipa, dar e simptomatic ca un Robben, de exemplu, nu poate sa fie dirijorul pentru mai tinerii sai compatrioti....

Comentează