Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

SemiClasico și prinții monegasci peste Cholo

Ultimii metri ai Ligii. Cei mai importanți, cei mai așteptați, cei mai palpitanți, cei mai frumoși.

Permalink to SemiClasico și prinții monegasci peste Cholo
vineri, 17 martie 2017, 2:11

Un vârtej de emoții. Mulți prevestesc sfârșitul regatului spaniol. Eu, nu! Din contră. Vremea conchistadorilor nu a trecut. Pasele și fentele Barcei, atacurile-fulger ale Madridului și strategia Cholosiană nu pot fi contracarate atât de ușor. Nu acum. Și văd toți războinicii iberici în semifinale.

De ce Atletico? Pentru că nici William Shakespeare nu ar salva-o pe Leicester în fața lui Cholo Simeone. Entuziasmul albastru post-Ranieri are efect cu Sevilla, când ai și 1000% șansă. Pe Vicente Calderon, „vulpile” vor fi devorate.

De ce Barcelona? Pentru că, într-un duel cu Juve în care arbitrii vor fi în sfârșit imparțiali (cum să le mai ajuți acum pe cele mai ajutate echipe europene?), MSN va sparge blocada bianconera. Și mingea va fi departe de fragila apărare catalană.

De ce Real? Pentru că Bayern nu înseamnă doar 10-2 cu Arsenal. Are și ea suficiente fisuri. Iar „regele” Ramos va puncta la o fază fixă, nu neapărat în minutul 90Ă4. Va fi confruntarea Ancelotti – Zidane, colegi la succesul CL blanco din 2014. Dar, de atunci, ucenicul ZZ a cucerit și el cupa cea urecheată. Își poate depăși maestrul.

Unica necunoscută, pentru mine, apare la Dortmund – Monaco. „Sfertul” care îmi place cel mai mult. Și BVB, și ASM sunt dedicate fotbalului de atac, purtate în vânt de Auba și Mbappé, două fenomene. Nu aș fi vrut să iasă niciunul, însă mizez pe prințul monegasc. Jardim pare mai stăpân în acest moment pe jocul său.

Și dacă avem semifinalistele, să fie și semifinalele! Clasico Real – Barca, plus Atletico – Monaco. În finală, Mbappé. Dacă e revelație, atunci să fie până la capăt. Până la Cardiff. Cine va fi acolo? Messi sau Cristiano? Nici nu mai contează. Oricum va fi minunat.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

aaa (1 comentarii)  •  17 martie 2017, 15:22

Dormi ca esti obosit, iar fotbalul nu e de tine.

Ion Cu Vaca (1 comentarii)  •  17 martie 2017, 15:22

Ori habar nu ai de fotbal ori esti fan Gaynaldo, nici in cele mai frumoase vise nu scoate Real pe Bayern, la Munchen va fi 4-0 pt Bayern.

yoo (2 comentarii)  •  17 martie 2017, 15:28

Cum sa fie alte echipe mai ajutate decat Real? Asta ori e rautate ori e prostie. Oricum dupa tenta articolului e clar: esti fan al maestrului simulator Penaldo. Oricum, o sa le dea Bauern cu terenu-n cap ;)

cristi81 (2 comentarii)  •  17 martie 2017, 15:36

articol de 2 lei...tare am impresia ca o sa pici de blegut dupa meciurile astea...

dinamo_fan (8 comentarii)  •  17 martie 2017, 15:37

S-au tras meciurile de jumatate de ora si Jumatate deja "stie" cine se califica mai departe. A acordat 7 minute si jumatate de studiu fiecarui meci si deja tainele fotbalului au fost deslusite. Si eu care ma asteptam la o analiza din aia gen investigatiile lui Tolo..intinse pe 10 pagini fara poze dar cu grafice si statistici. Sunt totusi sferturi de finala de UCL...credeam merita mai mult respect decat jumatate de ora de vorbe din burta lui Jumatate.

dinamo_fan (8 comentarii)  •  17 martie 2017, 15:43

@yoo Daca ma uit la aceste echipe, gasesc simulatori de clasa peste tot, cersetori de penaltyuri peset tot. Sau poate imi spui tu echipa din astea 8 care nu, nu simuleaza in ruptul capului. Pari doar un hater obosit la fel ca cel care a scris inaintea ta. Dar macar ala a avut bunul simt sa se caracterizeze prin nume astfel incat sa nu surprinda e nimeni ce debiteaza prin comentarii.

Jean-Paul (41 comentarii)  •  17 martie 2017, 16:07

De consemnat ca dorinta lui Dybala s-a implinit: Juve va juca cu Barcelona. Habar n-am ce-a vrut Dybala. Vorba ceea: ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se intample. Oricum, cel mai tare sfert e Real- Bayern, indiferent daca privim prin prisma valorilor ori prin pozitia lor actuala in clasament... E intr-adevar o mare provocare meciul Dortmund-Monaco, ambele echipe avand apetit ofensiv, plus o exprimare ce place ochiului.... Cat despre Leicester-Atletico, pot spune ca tragerea la sorti ii convine lui Simeone. Prin prisma experientei internationale si a valorii echipei, Atletico pare cea mai sigura sa prinda semifinalele. O surpriza aici, ar fi cea mai mare lovitura pentru casele de pariuri. Inainte de tragerile la sorti eu eram aproape 100% sigur ca Real va juca in sferturi cu Leicester, in buna traditie a norocului de care s-a bucurat in ultimii ani madrilistii lui Perez. Autorul avea pe undeva dreptate sa considere ca Barcelona si Juve sunt printre cele mai ajutate in campionatele interne. In mod sigur, n-a gresit cu Juve, dar in privinta Barcelonei, parerea mea este ca aici lider necontestat in preferinta arbitrilor este Realul, de abia apoi vine, eventual, Barca..... Eu, ca fan Barcelona de atatia ani, afirm cu mana pe inima ca si actiunea procurorilor in cazul Messi si Neymar poarta, pe undeva, amprenta preferintelor pentru Real. Spun asta fiindca mi se pare mai mult decat ciudat ca nici un fotbalist de la Real nu a incalcat regulile financiare. Dezvaluirile din Der Spiegel vis a vis de evaziunea lui Ronaldo de 160 de mil euro, a fost tratata ca o simpla minciuna, procurorii nici nu s-au obosit sa citeasca stirea.... Perez si ai lui, cred nu doar eu, sunt de-a dreptul frustrati ca dupa atatea investitii de sute de milioane, ei castiga doar un titlu in 10ani in La Liga......

onlinegsp (90 comentarii)  •  17 martie 2017, 20:31

Jean-Paul. Era un strop de ironie in ”cele mai ajutate echipe europene”, ironie legata de ultimele evenimente: Barca, 6-1 cu PSG, si Juve, dupa scandalurile Napoli si Milan. Toata lumea trage acum in Barcelona si Juventus (la bianconerii, e de pe vremea lui Moggi). Cat despre Football Leaks, asa se pare, dar cazurile Real n-au fost inca ingropate…

yoo (2 comentarii)  •  17 martie 2017, 16:16

@dinamo_fan: Asta e numele tau trecut in actul de identitate? Nu vorbi de termeni pe care nu ii intelegi. Sau poate ai facut engleza cu mulguta si vorbesti si tu asa de hater. Nu poti sa spui ca o echipa e ajutata mai mult de arbitrii atata timp cat exista Real ( in RO FCSB si FC/CS sau ce alta denumire au Dinamo). De simulat simuleaza multi dar ca Penaldo nimeni, nu cerseste altul mai mult ca el. Simularile lui vin din frustarile ca e mai slab ca Messi.

Flaviu (42 comentarii)  •  17 martie 2017, 16:26

Frumos spus, de către cineva care se vede ca iubeste si respecta fotbalul.. Dar cât de relative sunt pronosticurile in faza asta a CL... Nu neaparat din spirit de contrazicere dar anul acesta Barca si Real m-i se pare ca au fluctuatii mari de exprimare, chiar de la joc la joc.. Si pana in aprilie mai este ceva timp , se mai pot întâmpla multe ( negativ) cu cele 2 mari ... In schimb Juve si Bayern , mai relaxate in campionatele lor, vor da totul in acele meciuri.. Juve este peste echipa care juca finala in 2015, iar pe Bayern o vad mult mai bine dpdv fizic , in aceasta perioada decât in epoca Guardiola.. Si mai realista in joc.. In rest, Atletico are prima șansa , dar sa nu neglijam pe Leicester, o echipa foarte bine organizata si cu un spirit fantastic ( atenție, nu au nimic de pierdut) .. Pe Monaco o vad mai sus, mai ales ca , de la Ajax 95 nu am mai văzut la nivelul asta o echipa așa tânara si valoroasa .. Dar si Dortmund e din acest film( șanse 50/50)... Cu doza de relativitate inerenta, mi-am spus si eu părerea... Deci Juve-Batern si Atletico- Monaco ...

ottonelu (8 comentarii)  •  17 martie 2017, 16:29

Domnule Jumătate, chiar te crezi lovit în ceafă de harul lui Ioan Chirilă?

Cristi (4 comentarii)  •  17 martie 2017, 16:39

De ce Barcelona va fi out? Pentru ca MSN nu va exista in fata unui Juve care va practica un pressing agresiv de recuperare a balonului la centrul terenului un mijloc tehnic superior Barcelonei,nu mai vorbesc de o "banca lunga" de multe ori mai valoroasa decat a catalanilor,iar prezenta pe teren a faultatorilor de serviciu Pique si Busquets va servi destula munitie pt lunestistii Dybala si Pjanic.Iar asta cu Juve care este cea mai ajutata echipa din Europa este doar un mit urban ramas de pe vremea scandalului Moggi mentinut si astazi de frustrarile unora de pe la Milan si Napoli care au pretentii la campionat dar nu sunt in stare sa castige cu echipele mici.Revenind la UCL,Barcelona va trece de Juventus doar ajutata de arbitri.Daca meciurile se vor juca corect si fara alte mizerii de arbitraj existand mari interese legate de audienta (se stie,interesul va fi ridicat atat timp cat Barcelona sau Real,si poate si Bayern,echipele cu cei mai multi suporteri la nivel mondial,una din ele sa mearga pana in ultimul act,altfel o finala fara acestea ar interesa doar pe cei mai putin numerosii fani ai celorlalte echipe ) si am putea avea o finala Juventus - Atletico.doua echipe ultra compacte,cu mare foame de trofee europene,conduse de doi tehnicieni si tacticieni adevarati.O adevarata finala pt ultrasii celor doua mari cluburi si pt microbistii suprasaturati de permanenta mediatizare pana la absurd a doar 2 echipe si a celor 2 jucatori exponentiali ai acestora.Cred ca lumea vrea sa vada in semifinale si fotbalisti care sa nu mai plonjeze prin careuri sau plimbareti pe teren.Si de asemenea cu un Dortmund sau Monaco in semifinale si fotbalul si privitorii au doar de castigat.

ionu (1 comentarii)  •  17 martie 2017, 17:02

Un articol nici pe JUMATATE bun scris de un om cu nici JUMATATE de creier. Tine-o tot asa si in JUMATATE de an retrage-te din activitate pentru ca intr-o tara normala nu te-ar angaja nimeni nici cu JUMATATE de norma.

onlinegsp (90 comentarii)  •  17 martie 2017, 20:25

Minunat, comentariu, Ionu. Il voi tine minte. Multumesc

unul (2 comentarii)  •  17 martie 2017, 17:09

Cand te numesti Jumatate, nu ai cum, chiar e imposibil, sa ai dreptate 100% !!! :)))

Rica (1 comentarii)  •  17 martie 2017, 17:15

Rica@ foarte adevarat comentariul tau

messiiii (1 comentarii)  •  17 martie 2017, 17:21

esti varza...

Cristian (9 comentarii)  •  17 martie 2017, 17:30

Hahahha, my love Monaco se intoarce. Am tinut cu ei de cand au ajuns in finala cu Porto. Ce meciuri au facut atunci, cu Real Madrid. Imi sunt simpatici si englezii, dar nu stiu cum ar putea sa elimine Atletico...e misiune imposibila!

comentario23 (4 comentarii)  •  17 martie 2017, 17:52

Juve-Barcelona este in sfarsit un meci echilibrat, iar eu cred si sper ca "batrana doamna" va trece mai departe. Mereu a fost aproape in ultimii ani-finala cu Barca sau semifinala pierduta in ultima clipa cu Bayern. Atletico-Leicester reprezinta o mica portita pentru continuarea celui mai surprinzator parcurs. O sansa unica pentru niste baieti care sigur nu se vor da la o parte. Monaco-Dortmund-duelul ce se anunta cel mai spectaculos, mai ales cu acest Monaco ce pare o copie a Borussiei ofensive de pe vremea lui Klopp. Mizez pe francezi aici. Real-Bayern imi pare un meci de care pe care ce va fi decis in ultimele minute. Ramos e un mare avantaj.

Hector Ervadac (1 comentarii)  •  17 martie 2017, 18:16

Ion Cu Vaca, esti prost, ba'! Esti dus cu pluta. Esti dus cu vaca... Cum sunt toti fanii lui Bayern. Echipele spaniole joaca serios. Bayern e o echipa de hoti!: fura sau cumpara tot in Germania. Ca Juventus sau inter, sau oricine castiga, in Italia. Cum face steaua de 30+ ani in campionatul romanesc. Arsenal e un gunoi. Autorul articolului are dreptate. 10-2 cu Arsenal nu inseamna nimic. (Mai tii minte cand i-a spart Chelsea cu 6-0 in 2014, sau Manshitty cu 8-2 in 2011? Arsenal, cu antrenorul lor ***... nici n-are ce cauta in LC!) 4-0 la Munchen!... Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha! Pentru cine? Pentru Dortmund, poate. Ca bayern nu poate castiga un LC decat daca aranjeaza incompetentul ala de pepe sa isi scoata propria echipa din concurs. (Vezi meciul de la Dortmund... Care?... usor de gasit, care.) Destul, acum.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  17 martie 2017, 19:52

...da...Monaco e in finala ...

nypd (3 comentarii)  •  17 martie 2017, 23:25

@ionu: ceva urme de bun simt? in orice tara normala, ionu' negativ este eliminat din orice fenomen (ion negativ= abureala, apa de ploaie...) chiar descris pe(de) Jumatate, asa, de echilibru (universul are legile lui de salubrizare). Ma copii, vad ca multi, foarte multi, va declarati fani Madrid, Barcelona, Munich, voi chiar ati uitat pe ce echipe ati deschis ochii in satul natal? Dreptul la opinie nu vi-l ia nimeni, acceptati si alte opinii... again, common sense. Respecta si vei fi respectat, e chestie de exercitiu!

Robert (1 comentarii)  •  18 martie 2017, 1:26

Credeam ca 'GSP' este 'altceva'. Un site cu articole gandite sau cel putin sa dea aceasta tenta. Da, suntem o tara libera, fiecare isi are parerea sa si nu trebuie sa dea socoteala pentru alegerile sale. Dar cand aceste lucruri se intampla intr-un loc in care se numeste 'jurnalism', pot spune ca imi pare rau unde a ajuns sau va ajunge, in curand, acest fenomen. Deci tu, cred ca pot sa vorbesc la per-tu, dupa acest 'minunat' articol, ai analizat sansa Realului, ca fiind favorita doar pentru ca Zidane ii 'principal' acolo. Nu pun la socoteala meciurile pe care aceste echipe le-au jucat cu Napoli, respectiv Arsenal. Pun la socoteala diferenta de nivel dintre Napoli si Arsenal. Si chinul pe care fiecare echipa l-a indurat de la echipa adversa. 'Marele' Real a tremurat in ambele manse, fiind 'scoasa' de Ramos si jucand cu 'norocul' romanului de rand...'prost sa fii, noroc sa ai'. Iar Bayern, exceptand greseala de arbitru la faza de la Londra cu Koscenly, a jucat nedand foarte mari emotii faniilor bavarezi. Da, se poate intampla ca Bayern sa fie nenorocita de Real, dar asta se poate intampla doar punand acel 'daca'. Iar acel 'daca', in jurnalismul modern, nu poate exista.

Sorin (5 comentarii)  •  18 martie 2017, 3:04

Juve - Barca 1-0

Valeriu (1 comentarii)  •  18 martie 2017, 9:06

@Ion Cu Vaca. Asa ai zis si acum 3 ani, nu? Cu Bayern campioana Europei si echipa cu care tinea tot taranu'... Ce sa vezi, in semifinale le-a dat Realul cu terenul in cap... Exact cum zici tu, 4-0 la Bayern acasa, dar pentru Real :)))) La fel o sa se intample si anul asta... Ciudat ca an de an toata lumea zice ca Bayern rupe tot, dar niciodata (exceptand 2013) nu castiga trofeul :)))

Jean-Paul (41 comentarii)  •  18 martie 2017, 10:19

@Ionu, Dincolo de pretentia seaca de a fi spiritual, cu acest "joc de cuvinte", la adresa autorului, mai poti si altceva? Spun asta fiindca mi se pare o neghiobie sa-l iei in tarbaca pe autor la modul in care ai facut-o tu. Nu doar ca jignesti fara motiv, dar nu dovedesti ca tu poti mai mult. Dintre toti jurnalistii care scriu aici la gsp. mie d-l Jumatate mi se pare cel mai dispus sa poarte un dialog civilizat cu noi forumistii si, in plus, nu este partinitor in tratarea subiectelor. Chiar daca uneori ii poti banui o simpatie pentru o echipa/jucator, reuseste sa se mentina in plaja admisibila de echidistanta. P.S. Nu te supara pe mine ca ti-am spus asta, fiindca nu esti singurul de aici care ai dat cu barda, dar n-ai facut nimic altceva decat sa-l jignesti. Eu, oricum, la varsta mea, as putea sa-ti inteleg teribilismul specific varstei, dar nu pot accepta jignirea partenerului de dialog far motiv..... O zi buna.......

Anonim (14 comentarii)  •  23 martie 2017, 8:40

Acel 10-2 al lui Bayern contra londonezilor de la Arsenal este mincinos; niste profesionisti adevarati nu lovesc cu nesimtire niste adversari aflati in incapacitate (din cauza inferioritatii numerice si a socului suferit dupa ce au avut 1-0) de a se apara, mai ales ca nu se mai putea pune problema calificarii! Mi-a parut bine cand bavarezii au patit-o cu cu Real (cand Pep era acolo antrenor) si sper sa incaseze o noua corectie, desi m-ar multumi si o eliminare la limita! A Si mai sper ca baietii din Leicester sa salveze onoarea Albionului, desi Atletico este o nuca tare! A.

Comentează