Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Acei gentlemeni italieni

Un mare portar, peste tot ce a avut mai bun fotbalul italian. Dar, dincolo de iarbă, de parade, de victorii, mi-a plăcut ca om, mi-a fost mereu aproape de suflet. Lacrimile lui m-au emoționat, cuvintele lui m-au tulburat, realismul lui […]

...

Pep e nebun sau încearcă să ne păcălească?

A privit fotbalul dintr-o altă perspectivă și i-a dat culoare, farmec, modelându-l după sufletul său generos și mintea lui ascuțită. Dar, uneori, spune lucruri care sfidează realitatea. Pare nebun. Sau poate doar ascunde analiza sa, oferind-o numai vestiarului, în timp […]

...

Portarul atât de prost încât devine suspect sugerează că Lucescu e senil?!

„Mi s-a părut că vârsta avea un puternic impact asupra lui Mircea Lucescu. Era straniu să-l vezi în anumite momente. Era nervos, se aprindea. Li se adresa portughezilor în rusă și rușilor în portugheză. E ca și cum eu aș […]

...

Dică, tot ce contează e golul! Fără el, nu existăm în fotbal!

Lusitanii, „leii” atât de dragi lui, nu ne-au dat cu terenul în cap. Nici măcar nu ne-au arătat că jocul lor e atât de valoros. După modelul Setubal, le-am închis toate spațiile pe centrul terenului, oferindu-le doar aripile ca unică […]

...

Poți să plângi, Barcelona! I-ai făcut cel mai neașteptat cadou lui Juve: Dani Alves, gratis!

Sunt multe întrebări ce-mi aleargă prin minte acum, după semifinala de la Monte Carlo, dar una nu-mi dă pace de ceva timp și se tot întoarce, continuă să mă frământe: de ce l-a lăsat Barcelona să plece pe Dani Alves, […]

...

El Diez Monumental

River - Boca pe Monumental e deasupra noastră, mai presus de orice există în fotbal. Și imposibil de repetat. Pentru că nici chiar Barça - Real nu are această transă absolută.

Permalink to El Diez Monumental
marți, 13 decembrie 2016, 9:28

După o altă deziluzie la votare, am vrut să uit de tot duminică seară. Să mă pierd în neant… Și m-am sedat, părăsind lumea asta o oră și jumătate. M-am deconectat de pământ, m-am ridicat la cer și am atins Superclásico.

River – Boca pe Monumental e deasupra noastră, mai presus de orice există în fotbal. Și imposibil de repetat. Pentru că nici chiar Barça – Real nu are această transă absolută în atmosfera de carnaval, în jocul electric din iarbă și în comentariul nebun-minunat al unui argentinian care moare și învie în fiecare clipă a derby-ului din Buenos Aires. Noi, în rahitica Liga 1, nici în vis nu ne apropiem!

A fost 1-0 pentru Boca în primul sfert de oră, 2-1 pentru River la pauză și 4-2 pentru Boca la sfârșit, după o repriză secundă fulminantă, cu un ultim gol în ultimele secunde ale prelungirilor. Aș fi vrut să nu se termine niciodată!

„Inolvidable fiesta”, a titrat Olé, care a dedicat 40 de pagini unui meci memorabil. Nici nu se putea mai puțin! Și atât de frumos a descris editorialistul Walter Vargas partida: „Todo Superclásico es histórico y el de ayer será historia de la historia”.

El D10S a fost Carlitos. Tevez, inima, viața Bocăi. Două goluri, un golazo, o pasă decisivă și un joc „apasionante, vibrante, impresionante”. Comentatorul nu pune niciodată punct în cascada sa năvalnică de sentimente. Așa sunt argentinienii.

La aproape 33 de ani, Apașul ne-a mai încântat o dată. Olé, Clarín, La Nacion, La Razón, La Voz del Interior i-au dat aceeași notă. 10. ZECE. Iar Olé i-a oferit Premiul Maradona: „Pentru că Tevez e unic”.
După ultimul gol, Carlitos a sărutat emblema galben-albastră. Ar putea fi ultimul gol în ultimul lui Superclásico. Pentru el, miliardarii chinezi vor să întoarcă lumea. În primăvară, a refuzat oferta lui Shanghai SIPG, 25 de milioane de dolari. Însă acum, asiaticii îi propun aproape dublu: dacă joacă un an lângă Marele Zid, câștigă 42,5 milioane!

Boca nu i-ar putea plăti niciodată o asemenea sumă. Nu are decât o singură șansă să-l convingă să rămână: „Boca înseamnă viața ta”. Și el este inima azul y oro.

Comentarii (6)Adaugă comentariu

pawn (6 comentarii)  •  13 decembrie 2016, 9:49

altu' (dupa naum) care-si incepe articolul cu durerile lui politice. ia cu lamaie, nene.

Cristian (5 comentarii)  •  13 decembrie 2016, 10:47

Iti dau o deziluzie de nu poti duce :)))

Cristian (1 comentarii)  •  14 decembrie 2016, 1:43

Deziluzii sunteți voi, băi băieți! Omul și-a expus punctul de vedere! Dacă aveți creierele trepanate de atâta Antena 3 și psd, marș pe alte site-ri, țărănuși teleormăneni! În rest...minunat articolul! Ca de obicei!

Flaviu (29 comentarii)  •  14 decembrie 2016, 14:41

Ai surprins foarte bine , atmosfera din fotbalul argentinian ,mai ales atmosfera specială a lui Superclasico.. Cât despre Tevez .. Pe lângă valoarea lui ca jucător , el este un catalizator al echipei in care joaca.. Părerea mea ca n-ar fii trebuit sa lipseasca din lot , la CM 2014..

Anonim (14 comentarii)  •  14 decembrie 2016, 18:14

Numai rezultatele votului genereaza deziluzii, nu si modul in ne trateaza guvernantii si parlamentarii, de orice culoare ar fi ei? Sa fie clar, in tara asta doar interlopii, unii manageri din Sanatate si unii aparatori (?) ai justitiei sunt mai rai decat politicienii! Liga 1, asa rahitica, tot genereaza ceva emotii si impliniri, pe cand politicienii - niciodata! In rest, sa fie sanatosi argentinienii, desi ii stiu cam aroganti; este de apreciat patriotismul dovedit de Tevez cand s-a reintors in Argentina, insa il uita acum, la auzul "cantecului de sirena" al chinezilor! A.

Anonim (14 comentarii)  •  15 decembrie 2016, 15:48

De catva timp, CM al cluburilor este castigat cu regularitate de cluburile europene, ceea ce atesta o valoarae in scadere a gruparilor din America de Sud; mai mult, finala acestei editii va fi fara prezenta americana, ceea ce ar fi in contradictie cu presupusa valoare a celor doua cluburi argentiniene ridicate in slavi in acest material! V-au impresionat evolutia scorului si prestatia lui Tevez, dar comparatia cu El Clasico este exagerata, ca si cu derby-urile (ma rog, partidele importante, nu neaparat meciuri intre echipe din acelasi oras) din campionatele Angliei, Germaniei, Italiei sau chiar si cu cele din Ligue 1 (a fost un PSG-Nice recent). Si puteati sa ne scutiti de sinceritatea din debutul articolului, pentru ca, IN TOTALITATE, clasa politica din Romania nu poate beneficia de rezumtia de onestitate. A

Comentează