Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Lacrimile eroului italian

Un campion e la fel de impresionant și când pierde, suferind, cu cerul căzut pe el, nu doar în momentele de fericire absolută.

Permalink to Lacrimile eroului italian
luni, 4 iulie 2016, 9:17

Ah, ce rău trebuie să te simți! Să fii atât de aproape, să vezi acea minge blestemată cum se apropie, să o atingi chiar, o clipă de entuziasm în care crezi că i-ai apărat penaltyul lui Hector, apoi balonul să-ți dea degetele peste cap – neamțul trăsese tare – și să se strecoare pe sub tine în plasă. Ultima lovitură de pedeapsă, ultima speranță pentru Gianluigi Buffon de a câștiga titlul european. A cucerit lumea în 2006, dar Europa, nu! De patru ori a încercat, n-a putut! Acum, această șansă i-a alunecat printre degete.

Uluit, uriașul Gigi, probabil cel mai mare goalkeeper italian din toate timpurile, e în genunchi, privind ochii triști ai fanilor squadrei aflați chiar în spatele porții sale. Pentru ei, ar fi dat orice să apere mingea lui Hector. Suporterii îl aplaudă, generoși, dar el simte că i-a dezamăgit.

Se ridică foarte greu, parcă are 78 de ani, nu 38. Când se întoarce, vede bucuria nestăvilită a adversarilor și, dintr-o dată, lacrimile îi inundă chipul. Nu le poate opri. Și nici nu vrea. Vrea să plângă, poate că lacrimile vor șterge cumplita decepție.

Are puterea, și demnitatea, să-i felicite pe învingători. Un campion e la fel de impresionant și când pierde, suferind, cu cerul căzut pe el, nu doar în momentele de fericire absolută.

La sfârșit, se oprește în fața reporterului de la RAI. Explică. „De ce am plâns? Am toate motivele. Am dat atât de mult, am fost atât de aproape. Și totuși, suntem învinși. Nu există o înfrângere mai dureroasă”.
„Se retrage?”, s-au întrebat fanii azzurrilor. Eroul lor anunță: „Nu mă opresc, vreau să joc și la Mondialul din Rusia”. În 2018, va avea 40 de ani și jumătate, ca Dino Zoff în 1982. Și va depăși recordul european al selecțiilor. Casillas are 167, el 161 acum. Peste doi ani, el va fi primul. Și, poate, va mai fi o dată campion mondial.

Comentarii (9)Adaugă comentariu

s (1 comentarii)  •  4 iulie 2016, 10:28

Am un singur lucru de spus. Acest om este un trisor deoarece paria impotriva echipei sale!

Anonim (14 comentarii)  •  4 iulie 2016, 11:14

Aici este vorba despre marele portar Gigi Buffon, nu despre pariorul cu acelasi nume! Este o practica obisnuita sa pariezi impotriva echipei tale, intrucat, indiferent de rezultat, dezamagirea n-ar fi prea mare! A.

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  4 iulie 2016, 11:25

Sunt alti portari italieni mai buni decat pensionarul asta ...este selectionat pe pile ...un antrenor care vrea performanta nu o sa l mai selectioneze ...

Stefan (4 comentarii)  •  4 iulie 2016, 12:52

Numeste un portar italian mai bun. Crezi ca Juve si-ar sabota echipa tinand in poarta un portar de mana a doua? Crezi ca Italia si Conte ar face acelasi lucru? Crezi ca lumea fotbalistica l-ar lauda in continuare daca ar fi un Tatarusineanu? Rezultatele vorbesc pentru el. Sau te-ai obisnuit cu Tatarusanu, si ai alte criterii de evaluare a calitatilor? :)) Cum ar fi iesitul pe sub centrari la minge, scapatul mingii din mana, etc.

mm (1 comentarii)  •  4 iulie 2016, 13:32

Nici Buffon nu privea cum executau colegii lui penalty-urile.... Nimic de zis? Sunteti vai de capul vostru, asta ai gasit tu sa scrii despre ronaldo acum cateva zile

Maxentiu (21 comentarii)  •  4 iulie 2016, 18:18

Buffon e adevaratul simbol al fotbalului actual, nu Messi sau Ronaldo. Din pacate, majoritatea amatorilor de fotbal sint sedusi de lucruri superficiale, gen goluri sau driblinguri si nu stiu sa aprecieze valoarea unui portar de mare clasa care isi mai si conduce echipa din teren, ca Buffon.

alex matei (1 comentarii)  •  4 iulie 2016, 20:07

Felicitari pentru articol,deosebit.decat un articol despre ronaldo si "chiflele"lui mai bine un articol bun despre un mare campion,un mare sufletist,un mare portar.

seba (7 comentarii)  •  4 iulie 2016, 21:35

buffon de acum e mult mai slab decat cel de acum 10 ani.

luciann (2 comentarii)  •  4 iulie 2016, 22:29

N-a vrut el penalty-uri!? A capatat ce a meritat! In prelungiri a tras de timp cat a putut...in rest ramane un mare portar!

Comentează