Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Prea mult respect! 

FCSB a învins cu 3-1 la Botoșani, al șaptelea succes acolo din șapte meciuri, dar Gigi Becali s-a supărat.

Permalink to Prea mult respect! 
luni, 17 decembrie 2018, 4:21

Dacă mi-e permis să parafrazez, ca oierul pe sat. În consecință, și-a beștelit jucătorii. Pe toți, cu excepția lui Fl. Tănase. Că au fost adormiți, că mijlocașii n-au arătat „rațiune de joc” (sâc!), că Al. Stan parcă „era pe faleză, undeva la plimbare”, că una, că alta. Ploaie de reproșuri.

În cazul lui Stan, pe care Golofca l-a depășit mereu, ba l-a și umilit de câteva ori, latifundiarul a avut dreptate. Acesta chiar a constituit veriga slabă. A prins o zi nefastă. Atât că, reversul medaliei, și Golofca s-a întrecut pe sine. Rapid, fâșneț, inspirat, a fost unul dintre cei mai buni de pe teren. Poate chiar cel mai bun. Dac-ar fi jucat precum duminică măcar o partidă sau două în roș-albastru, n-ar fi plecat nici acum din vestiarul lui Dică.

În rest, Becali a exagerat. În linii mari, deși s-a retras din proprie inițiativă la 2-1 ori a obligat-o Botoșani să facă pasul înapoi, FCSB a evoluat decent, onorabil. În fond, a insistat cât a avut nevoie să se desprindă. Apoi, în plin avânt al gazdelor, a revenit în final, când Rusescu a demonstrat că, dacă l-ai învățat la zi, nu la fără frecvență, nu uiți fotbalul niciodată.

În loc să observe că diamantul prețuit de el la 50 de milioane de euro, Dennis Man, n-a strălucit, ex-parlamentarul s-a legat iarăși de fundașii săi centrali. Care nici n-au sedus, nici n-au dezamăgit. I-a cășunat, și nu de ieri, de azi, pe Bălașa. A repetat că nu-l mai așteaptă să crească pe cel care va sărbători luna viitoare 24 de ani și că se gândește să-l substituie cu A. Burcă de la Botoșani, care a împlinit 25 în aprilie. Personal, Bălașa îmi place mai mult, însă e adevărat că gusturile nu se discută. Iar cele ale lui Becali, nici atât.

Privind transferurile, Ciobotariu i-a dat, fără să vrea, o lecție latifundiarului. A anunțat că formația pe care o antrenează se va întări serios peste iarnă, dar a refuzat să pronunțe nume. „Nu-i normal să spun cine vine deoarece mai e un meci de jucat. N-ar fi corect față de componenții echipei”, a spus Ciobi. Și a mai rostit o frază de reținut, menită să explice, fie și numai în parte, eșecul trupei sale: „Am avut prea mult respect față de FCSB!”.

Exact așa au stat lucrurile într-o întâlnire pe care, mai ales în repriza secundă, Botoșani a dictat direcția și ritmul. A existat și un moment crucial, petrecut în minutul 68, atunci când, la 2-1 pentru FCSB, Rodriguez a tras cu sete în transversală! Dacă argentinianul ar fi marcat, meciul putea căpăta altă turnură. Așa însă, mai experimentată și mai matură, nu și încântată să presteze la minus două grade, adesea menajându-se, vicecampioana s-a impus în cele din urmă. Cu emoții și cu un dram de noroc, dar pe merit.

În sfârșit, această nouă victorie obținută de FCSB în orașul lui Nicolae Iorga a trezit dubii. I-a îndemnat pe unii, nu puțini, să vorbească despre o înțelegere între echipe. Despre un aranjament, despre un troc. N-aș băga mâna în foc că totul a fost curat, numai că, din ce-am văzut, mai degrabă resping varianta blatului. S-a jucat prea dârz, probă și cele șapte cartonașe galbene împărțite de M. Bârsan, ca să cred că am asistat la un meci bara-bara. În materie de suspiciuni și de speculații nu ne întrece însă nimeni.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Claudiu (343 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:36

De acord cu expunerea. Gigi vorbeste iarasi fara sa gandeasca dar asta nu e o noutate. Nu il mai bagati atat in seama.

Dobrescu (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:37

Domnul Ovidiu simte de fiecare data indemnul de a albi murdaria pe care o produce tatal blatistilor si omeniilor.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:40

tataie , daca nu e Rednic e....Becali !!!!.....plus ca asta cu teoria conspiratiei *** !!!!......du-te bah frate si lasa-ne , nu vezi ca toata lumea s-a saturat de tine !!!???....numai tampenii debitezi !!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romeo (5 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:42

Ma mir ca nu ati scris ca la Dinamo - CSU a fost ceva.... doar la FCSB toate sunt bune si frumoase, sa nu uitam cum se dau bani acum(iei un jucator Golcoafa mediocru si il transferi ca mare speranta cu bani multi, iar apoi pleaca retur gratis ca de nu face fata...astai patentata de Jiji). Sanatate!

Batranul Domn (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:52

Nea Ovidiu?! Haaaaaaaaaaaaaaaatz!

ManX (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:54

CCDD...a zis si Euclid :) Aveti si o teorema despre ultimele meciuri din grupe la Champions League pe aceasta tema.

Cici (26 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:56

Maestre, v-ar placea ca in competitia internă sa aveti partide ca Botosani-fc5b, sau ca partida Dinamo -UCv!? .... Raspundeti va rog cu sinceritate! .... Intrebarea a fost evident, retorică! Retorica de gang a ramas apanajul coopeativei fc5b din play-off. ...

Ela (2 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:58

SIC1 adv. Cuvânt care înseamnă „așa”, scris, de obicei între paranteze (adesea urmat de semnul exclamării) și folosit ca indicație pentru ca cititorii să știe că o greșeală dintr-un text reprodus aparține originalului, adică autorului respectiv, și nu comentatorului. – Cuv. lat. SÂC interj. Cuvânt, de obicei repetat și însoțit de gestul lovirii pumnilor unul de altul, prin care cineva își exprimă satisfacția răutăcioasă pentru un necaz al altuia. [Var.: sic interj.] – Cf. tc. sik. sursa: dex. Deci, care e? SIC! :"Cuvintele Domnului George Becali!" sau sÂC! ca-n "sâc, sâc, sâc, Mircea Rednic"! ?? :D

Cristi (5 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 17:01

***, la blatul dintre craioguta si ***, nu am vazut *** sa scrie un articol cum ca i s-ar parea ca a fost blat, la astia imediat ai vazut mata' cu ochiul ala de sticla, ce sa zic, sa ne ciufulesti barzoiul nea Ovidiu.

Andrei F (1607 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 17:01

Ca sa vezi...Patronul nu poate spune nimic de propria echipa in schimb nenumarati jurnalisti GSP au scris ce au vrut si au criticat ce jucator stelist au dorit...Nu conteaza ca pentru asta au falsificat si statistica meciului!Nu conteaza ca un oltean facuse avancronica meciului!Chipurile orice rezultat bun pentru Steaua naste suspiciuni...Nu conta ca Steaua in tur a remizat acasa cu exact Botosani!!!!Nu ma mai mira nimic!!!! Am citit articole dupa ce Steaua a fost invinsa la Sepsy...Am citit dupa ce Craiova a fost invinsa de Dinamo!Jucatorii stelisti au primit note de doi,craiovenii...ei lasa ,astia joca cel mai frumos fotbal!Jurnalistii uita cine este Sepsy si cine a fost campionatul acesta Dinamo...Deci sa ma mire ca Steaua iarasi a obtinul un rezultat care nemultumeste????----Apoi domnule jurnalist pentru ca nimeni nu o sa-ti spuna afla ca nu ai citit decat o parte din declaratia lui Becali...De auzit sunt sigur ca nu ai auzit-o!!!.Becali la sfarsit spune ca-i tine pe Balasa si pe Planici in joc de picioare tocmai pentru ca urmeaza un meci important...A spus chiar ca Balasa este tanar si ca vrea sa castige bani vanzandu-l!!!!Recunoaste ca tot ce a spus este o strategie!!!Deci...cand te repezi pe un subiect cauta sa obtii toate informatiile!De data asta singur ai ramas in ofsaid.

Roman (2 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 17:07

Mii de semne mici arată că a fost blat. Când un jucător trage alături sau peste poarta mimând că a greşit. Fiind în afară de joc, bagă piciorul la un şut care ar fi fost şi aşa gol, când se joacă tare la mijlocul terenului etc, etc. În meciul Botoşani - FCSB nu una, nu două erau asemenea semn. Doar se ştia înaintea meciului că cele două echipe sau înţeles. Restul e poveste fără rost!

Valentin (9 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 17:19

Maestre, imi place la nebunie ultima fraza :) ))Ati facut referire si la subalternul dumneavoastra Stucan ? :) Asta apropo de articolul aparut ieri..

Bratu (104 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 17:22

@Nica fara frica. Iar ai uitat sa iti iei hapurile. S-ar putea sa le iei degeaba la cat esti de deraiat. Bolnav de ura si de prostie.Ambele cronice. Un ***.

George (164 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 17:28

Fraza excelenta din finalul articolului spune tot. Astia suntem si mandri de frustrarea noastra. Nimeni nu are o idee ori o sugestie. Toti injura.

Bratu (104 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 17:37

Felicitari GSP. Contestatarii dlui Ioanitoaia oricat de deplasati sunt ca deranjatul de di livio se pot exprima in voie. Nu si cei care gandesc ca seful vostru. Pe astia ii cenzurati la sange. Ii indemnati si pe ei sa injure?

pacific ionel (72 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 17:54

Nu sunt de loc fan al maestrului, dar acum cred că are dreptate, nu poate fi vorba de blat, a fost un meci îndârjit în care într-o proporție mai mare FC BT a dominat-o pe Steaua la toate capitolele, aduceți-vă aminte că minute bune Steaua nu a putut ține mingea mai mult de 30-40 secunde și nu reușea să treacă de jumătatea proprie, un moment de ghinion la acea bară senzațională a făcut ca BT să nu egaleze și cred că la jocul bătrânesc al echipei mioriticului din Pipera cu greu ar mai fi putut aceasta să revină. Cât despre discuții referitoare la ''blaturi'', ''fâș-fâșuri'' și/sau ''șușanele'' suntem campioni mondiali, ne plângem mereu de milă și condamnăm ''circul'' dar mereu căutăm ''show'' ieftin și can-can factori determinanți pentru o atmosferă continuă de spectacol grotesc. Adios

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 17:59

...a fost blat pe fata ...de aceea Jiji si a certat jucatorii...nici in meciuri aranjate nu joaca bine ...

Lungu (25 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 18:25

Atentie la ce scrie Bratu. Lasandu-i *** il injure gen di livio, ovidiu3003 si *** lasati impresia ca incurajati un complot contra dlui Ioanitoaia. Tipii aceia sunt inraiti si frustrati probabil si pusi dar pe alte bloguri ei sunt blcati. La Dl Ioanitoaia e liber. Prea mult tras de bretele face rau.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nae Girimea (40 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 18:30

E si parerea mea ca inlocuirea lui Balasa cu Burca ar fi o gafa de proportii. Balasa abia a revenit dupa accidentare si joaca din ce in ce mai bine. La mai putin de 24 de ani el trebuie incurajat iar Becali il distruge moral cu criticile lui fara sens.

SAG (38 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 18:35

Rezultat f. bun in conditiile unu joc prost in repriza a doua. Echipa nu e pregatita fizic si inca sufera la relatiile de joc. Cele mai bune relatii de joc s-au vazut la cei din Botosani. Steaua are cei mai slabi mijlocasi centrali la inchidere din tot campionatul: foarte slabi la constructie si posesie, foarte slabi la deposedari si interceptari, lasa deseori apararea fara sustinerea lor.... Lipseste o legatura constructiva intre aparare si atac. Cine vede si remediaza aceste probleme, la care echipa din Botosani a fost net superioara in repriza a doua(puteau da 3 goluri !)???? Eu cred ca Dica trebuie sa remedieze cu ceea ce are, iar Becali sa aduca DOI MIJOCASI CENTRALI de tip Pintilii-Radoi(Bourceanu)...

Cosmo (237 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 19:11

Excelent articol, numai un mare jurnalist poate sesiza si comenta aiurelile lui belciug.

Virgil (113 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 19:30

@Cosmo. Trist e ca aiurelile lui Becali cum le zici tu pot deveni usor fapte si de multe ori au si devenit. Daca i-o spune cineva de la obraz poate ca oierul se msi struneste si nu mai face prostiile pe care le anunta pompos.

?????? (831 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 21:01

Faptul că Dinamo nu mai este campionă de mai mulți ani considerați că reflectă într-un mod nefavorabil asupra competiției din Liga 1 ?

gogu (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 21:02

DOAR UN ALT BLAT

Doru (127 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 22:00

Degeaba te agiti Nea Ovi ca FCSB va lua plasa si anul asta. CFR a batut la Viitorul, bate si pe FCSB si s-a incheiat discutia. Toti fanii oierului vor muri de oftica dar asta e ce ii asteapta.

?????? (831 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 22:05

Deci, taptul că Dinamo nu mai este campionă de mai mulți ani considerați că se reflectă într-un mod nefavorabil asupra competiției din Liga 1 ?

?????? (831 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 22:11

Remarcați totuși că Dudelange ar fi putut fi campioană de iarnă și în competiția Ligii 1 ?

di livio (214 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 22:30

deranjez, nea Ovi?...sint chiar asa deranjant?...unii zic ca-s deranjat...da nu cred ca-s mai multi...cred ca-i unu si acelasi individ deranjat de criticile constructive si argumentate...mai bine sa citim si sa citam din articolu nou ivit...fcsb a evoluat decent, onorabil si sinonim...fundasii centrali nici n-au sedus nici n-au dezamagit...n-as baga mina-n foc ca totu a fost curat da mai degraba resping varianta blatului...superb scris, mare gazetar...ii scris adinc, dur, taios, transant, fara ocolisuri...obrigado, nea Ovi...chapeau si muchas gracias

?????? (831 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 22:35

Ați zice și că lipsa lui Alibec din partida cu Dinamo s-ar putea să îl fi determinat pe Rednic să anunțe că s-ar putea să renunțe la 4 dintre judecătorii pe care îi are legitimați, probabil pentru a putea conta și Dinamo cât de cât în jocul cu Astra , un fel de ,,ofrandă Zeului Fotbal", probabil "citat" din zicerile lui Mircea Rednic ?

Ion (77 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 22:52

@ Doru Oooo....desigur!!! Ce meci mare a făcut și astăzi CFR!!! Comentatorii deja erau în extaz....ce experiența a jucătorilor,ce putere de joc,ce ocazii,a alea îl remarca pe Arla...!!!! Dedelunge?! Harta!!! Și nimeni din presa nu a fost nici acum pe faza!!! Și desigur,nimeni din presa nu o sa scrie...Mă tot macină ceva...de ce o fi luat CFR pe Ioniță sau pe Costache??? Ce? Nu aveau ce face cu banii? A,au dat banii pentru altceva?!Pai și în Luxemburg nu a mers...?Mda...

Bratu (104 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 23:30

Di livio, care critici argumentate si constructive? Glumesti? Decent si onorabil e acelasi lucru, sa mori tu? Nici n-au sedus, nici n-au dezamagit e o nuanta dar nu pentru cei montati sa critice. E dreptul tau sa nu iti placa. Dar nu si cel de a jigni ca sa pari mai mobilat. Nu iti place nu citi. Tu ce produci afara de strambaturi din nas? Laturi.

Grig (105 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 23:39

Mami, ce de literati aici, mari stilisti care il cauta pe dl Ioanitoaia la sinonime...Ei nu retin ideile ci doar ce le convine. Numai ultima fraza si face cat un articol.

Ali Bec (212 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 23:57

Tov. Ioanitoaia, daca tot ii faceti compunere lui Gheorghe, dece nu intrebati si ce cauta toti puscariasii in fotbal? Ca doar oricum Gheorghe nici macar nu va mai saluta de vreo 10 ani.

dodo (205 comentarii)  •  18 decembrie 2018, 0:07

Nea Ovi, seful blaturilor este indiscutabil Luce cel mare, preferatul matale pe care ziaristii adevarati din Turcia l-au mirosit imediat...

Valentin (44 comentarii)  •  18 decembrie 2018, 4:48

Vă mulțumesc pentru aportul dumneavoastră adus presei sportive din România. Aţi relatat din USA, ca şi fetele noastre în Franța. Dinamo nu este Rusia, ori USSR. Dinamo este România. Oameni puşi pe bine. Dragnea e treaba lui ce vrea să facă.

jos_cenzura (114 comentarii)  •  18 decembrie 2018, 8:04

În altă ordine de idei, cum acceptă cineva să se joace în condiții astea meteo? România nu are climă de Spania (care nici ea, pe scară mondială, nu are clima cea mai plăcută), nu ne putem permite să jucăm fotbal din noiembrie până în aprilie - și totuși o facem. Avem iernile mai crâncene decât multe insule din Alaska, și cu toate astea torturăm jucătorii, arbitrii, stafful și spectatorii ținând meciuri pe vreme din asta. Și apoi ne mirăm că avem jucători slabi, inconstnatiy, fără suflu, care se accidentează des. Climei aspre din România i s-ar potrivi un sezon primăvară-toamnă ca în Rusia, poate cu pauză de o lună în iulie. Iar iarna să se reculeagă jucătorii undeva cald (nu mă refer la insulele Canare sau Dubai, ci undeva cu climă chiar plăcută în lunile acelea, unde se poate face baie).

eu (109 comentarii)  •  18 decembrie 2018, 9:06

Nea Ovidiu cam multe si ne acoperite de adevar aceste cartonase date in campionatul nostru sant date de unii arbitrii romani:Barsan,Chivulete,oltenasul meu.........,ieri Istvan,la meciul Viitorul-CFR la faultul facut asupra lui Tucudean in careu si multe alte meciuri,va zice un fost si actual arbitru,pe vremea lui Limona,et.comp.greseai????erai gata,poate so zica fostul coleg de breasla Craciunescu,acum Bricheta isi vedea de umbra lui si a mocirlei din arbtrajul lui ro.Respect pentru Tudos si-l ignor pe Balas cea ce comenteaza la digi sport impreuna cu Mr. Dinu si Panti un fost junior ,pe care l-am arbitrat si tot timpul se plangea ca eram rau cu el dar m-am bucurat unde a ajuns mai tarziu ca jucator.

Andrei F (1607 comentarii)  •  18 decembrie 2018, 9:50

@eu (106 comentarii) • 18 decembrie 2018, 9:06 Balaj,Dinu,Panduru la Digi?Matrafox de dimineata?

Durden (338 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 20:22

O spun din nou. Marele ioanitoaia. Acest zeu, singurul jurnalist gsp care inca mai scrie articole despre ce a zis becali. Nu se poate asa ceva

Comentează