Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Dreptatea lui Hagi 

Într-un meci amânat 24 de ore din pricina ceții, FCSB a învins Viitorul la Pitești mai clar decât a arătat-o scorul de 2-0.

Permalink to Dreptatea lui Hagi 
marți, 11 decembrie 2018, 3:46

Cu excepția unui sfert de oră din prima repriză, interval în care bucureștenilor le-ar fi trebuit o minge ca să aibă și ei obiectul muncii, întrucât cea din teren era numai în posesia dobrogenilor, elevii lui Dică au controlat partida. Adesea autoritar. Mai întâi, antrenorul FCSB-ului a judecat corect când a insistat ca meciul să se dispute în Trivale. Au venit vreo 5.000 de spectatori, care au ținut cu roș-albaștrii. Ba i-au și scandat numele lui Dică, produs al fotbalului din orașul lui Dobrin și cel care a promovat formația locală în L2.

Apoi, Dică a nimerit la fix, punct ochit, punct lovit, formula de start. E drept că, în condițiile lanțului de accidentări și a suspendării lui Moruțan, nici n-avea cine știe ce soluții. Dar titularizarea lui J. Morais, folosit inițial fundaș lateral, ulterior mijlocaș, s-a dovedit foarte inspirată. Brazilianul a fost unul dintre cei mai buni de pe teren. Rapid, bătăios.

În plus, temându-se că stilul combinativ al Viitorului i-ar putea pune în dificultate pe elevii săi, Dică a ordonat un presing avansat, menit să blocheze jocul abundent de pase al constănțenilor. Iarăși i-a ieșit. Pe de-o parte, pentru că băieții lui, dornici să șteargă impresia urâtă lăsată câteva zile mai devreme la Sf. Gheorghe, au executat ce li s-a cerut. Pe de alta, deoarece constănțenii, cu excepția portarului Cojocaru, au dezamăgit in corpore. Toți o apă și-un pământ. În frunte cu vedetele Ianis Hagi și Denis Drăguș, asupra cărora voi zăbovi mai jos.

Conștient de evidenta superioritate a vicecampioanei, Gică Hagi a admis că a întâlnit un adversar „mai experimentat și mai puternic”. Puștii Viitorului i-au făcut greu față. Din păcate, Hagi a avut dreptate în clipa în care, polemizând de la distanță cu Gigi Becali, a susținut că Fl. Coman și Fl. Tănase, lansați de el, au calitate. Au clasă. Practic, aceștia au contribuit substanțial la succesul de necontestat al formației lor. Coman a scos penalty-ul (greșeală de județ comisă de Ghiță) pe care Tănase îl va transforma în golul de 1-0. Reluând în plasă după respingerea lui Cojocaru.

Becali s-a păcălit și în privința lui Rusescu. A promis că-i va rezilia contractul înainte de termen pe considerentul că „nu poate să ne mai ajute”. Intrat în locul unui Gnohere pe cât de voluntar, pe atât de șters, Rusescu a înviorat atacul și a ajuns în două faze la un pas de gol. În minutul 72, când scăpase singur, Cojocaru a intervenit însă magnific, providențial. Apropo de portarul respectiv, un ex-stelist, el a completat lista celor care s-au distins, luni seara, împotriva fostelor echipe. În principal, alături de Fl. Coman și Fl. Tănase.

Evoluând moale, parcă la alibi, Viitorul a decepționat. De data asta, echipa și-a trădat vârsta. Inclusiv, Drăguș și Ianis Hagi. Pur și simplu, primul a confiscat mingea, din care motiv a fost schimbat la pauză cu Iacob, care la debutul din iulie, contra Chiajnei, a constituit al 37-lea jucător promovat de Viitorul în Liga 1! La rându-i, Ianis s-a complicat și s-a încurcat. A căutat soluția cea mai spectaculoasă, dar și cea mai dificilă. Inconstanța fiului său, ca și a celorlalți, ar trebui să-i dea serios de gândit lui Hagi. De unde se lansase în cursa pentru titlu, Viitorul a rămas la șase puncte de play-out și urmează meciul de la Ovidiu cu campioana. Numai floare la ureche nu va fi!

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Kyro (61 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 16:04

Nu te suapra ca intreb: la ce ai vazut meciul? La aragaz? Steaua a castigat din bulan si cam atat... Viitorul a dominat si aratat un joc de 10 ori mai legat ...

Ciollo (32 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 16:23

Un meci tipic de campionat intre viitorul si fc fcsb Mogosoaia. O imparteala nas-fin... ptr ca, nu-i asa, machedon la machedon nu scoate ochii. Cat priveste dragostea suporterilor din trivale ptr clona ros'-albastra, cred ca Gascanul s-a rasucit in mormant.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 16:25

...inca odata se adeversete faptul ca nea Ovi nu deosebeste blaturile de meciurile jucate cinstit ...

John (564 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 16:26

O fotografie dar prea mare grija de Hagi. Daca nu e ordin sa joace Viitorrul in play off sa arate ca are valoare. La fel si Ianis.

Mihai (1 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 16:49

Greu 11 la 11 pt "viitorii" lui Gica...La atitudine, lei cu "cainii", miei cu "oile"...Si cind adversarul are influenta mai mare asupra arbitrilor decit tine...Cam asta e rezumatul "derby-ului" dintre neamuri...

Tudor (301 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 16:51

Kyro, vezi ca si prostia are o limita. Sau esti numai orb...Recunoaste Hagi dar tu nu!

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 16:51

Daca Hagi senior a injurat meciul trecut acum Ianis a injurat cu Avram alaturi...Prea mult cautat in coarne strica...Desigur...nimeni nu a remarcat!!!Dintre jucatorii de care ati facut vorbire cel mai bine a jucat Cojocaru...Coman tot slabut...Poate merita si Filip sau Roman o vorbulita...Modestia vad ca mai mult strica iar ifosele raman pe afis. .

anton (19 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 16:51

Viitorul a fost dominata categoric de Steaua, cel putin asa o sustin cifrele statistice: suturi pe poarta 9-1; cornere 7-1 si posesie 52-48%. Cand ai un sut pe poarta in min 89 si doar un corner nu poti sa emiti pretentii.

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 16:57

@Kyro (36 comentarii) • 11 decembrie 2018, 16:04 Puteti sa-mi spuneti o actiune buna de atac a Viitorului?In afara de sutul lui Ianis prins de Belgradean la o lovitura libera a mai fost ceva?Sper ca sutul tot al lui Ianis care a iesit in aut nu se pune...Viitorul a avut norocul sa fie in joc Cojocaru...@Ciollo De ce imparteala vorbesti?In tur tot Steaua a invins...

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 17:04

@ovidiu_3003 (1484 comentarii) • 11 decembrie 2018, 16:25 Probabil ca ai ramas blocat de la acel Craiova Viitorul 0-1 unde ati ,,binevoit,,sa jucati cu multe rezerve ale rezervelor...

Stefan.. (10 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 17:05

Hagi si a jucat corect sansa cu echipa lui Gigi Becali doar in momentul in care a avut sansa clară în a iesi campion. Si a iesit. In rest, s- a predat deliberat in fata celui prin care si-a adjudecat titlul rusinos de "Rege" blatist al fotbalului românesc. Declarațiile războinice de dupa meci ale regelui blatist sunt la "fenta". După modelul lui Mititelu, pe vremea in care a acesta s- a aflat la butoanele fotbalului craiovean si in slujba aceluiasi Gigi Becali.

Ilie (1 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 17:21

Multe giurumele aici. Bate Steaua e blat. Bate Hagi e blat. Atat ii duce mintea pe unii si ideal ar fi sa piarda amandoua. Si sa castige...Dinamo.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 17:33

Andrei ***tu vrei sa ma ajungi la comentarii ...tine o tot asa ...conteaza cantitatea ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Clau (107 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 17:39

Am citit ce scrie Kyro care se crede si sugubat si mi-am facut cruce cu ambele maini. Rezumatul dlui Ioanitoaia e foarte corect. Pentruca 3 sferturi din meci Viitorul nu a jucat nimic. Cel mai slab meci al ei din acest an.

Clau (107 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 17:43

@Andrei F. Da merita sa fie laudat Roman pentru ca a jucat cam cat *** la tap. Esti nedrept si cu Florinel care a initiat o serie intreaga de actiuni pana sa sciata 11 metri care a deblocat meciul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Viorel (77 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 17:51

Imi place ca in ochii Dvs Hagi cade in picioare si ...cind pierde!!!Adevarul e ca demult nu am vazut Viitorul jucind asa fara ambitie. Nu cred ca a fost blat dar uneori am trait si eu cu aceasta impresie. Si va dau dreptate ca Hagi nu trebuie sa mai fie asa sigur de calificarea in primele 6.

sorin (128 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 17:58

Viitorul are meci foarte greu cu Astra insa daca pierde cu CFR Cluj chiar va avea motive sa tremure pentru calificarea in playoff. Norocul lui Hagi poate sa constituie jocul oscilant al contracandidatelor la locurile 4-5-6.

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 18:44

@Clau (65 comentarii) • 11 decembrie 2018, 17:43 Eu cred ca merita laude si Filip si Roman ...Nu pentru ca ar rupe norii ci pentru ca ei nu amplifica problemele de la echipa...Roman a jucat deja pe cel putin 3 posturi,Filip la fel...Coman la faza cu 11 m are meritul ca jucatorul de la Viitorul era ametit....

Andu (56 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 20:40

Bine ca v-ati lamurit ca Iannis e trompeta de jucator umflat de tatal lui si de presa. Ieri s-a vazut ca in fata unor adversari seriosi da cu piciorul in minge de trei ori pe repriza.

daniel (223 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 21:06

Hagi are intotdeauna dreptate - astfel suna mesajul acestui articol. Hagi are dreptate, Ioanitoaia are dreptate, eu am dreptate cand scriu asa si toata lumea e multumita.

vio (188 comentarii)  •  11 decembrie 2018, 21:40

Se intimpla mai rar insa de data asta consider ca sinteti foarte obiectiv. Ma mir sincer fiiindca va stiu mare fan Gica Hagi dar si admirator devotat al beizadelei.

jos_cenzura (114 comentarii)  •  12 decembrie 2018, 3:24

În altă ordine de idei, de ce se joacă in perioada asta? Nu avem climă de Spania sau de Franța. Este un abuz față de jucători, de arbitri și de spectatori să se joace afară pe așa o climă. Decât un sezon care imită Europa, dar cu pauza de 3 luni iarna și cu risc mare de accidentare pentru jucători, mai bine am fi mai realiști că în Rusia și am face un sezon aprilie - octombrie cu o pauză mai scurtă vara să meargă lumea la mare.

Dilimache (657 comentarii)  •  12 decembrie 2018, 11:35

Felicitari pentru obiectivitate!

cc (50 comentarii)  •  12 decembrie 2018, 14:47

jos_cenzura - ce faci cu Liga I vara, cand trebuie sa fim la european sau mondial? In pauza, fotbalisti/lumea, nu vor mai putea merge la mare. Mare belea.

dan b (283 comentarii)  •  12 decembrie 2018, 15:34

Uneori sunt mai interesante comentariile decat articolul. Insa vazand totusi cate "fantezii" sunt avansate nu ma pot abtine. S-o iau pe rand, selectand pe ici pe colo: 1. N-a fost blat, nu sta in picioare niciun argument. FCSB are un lot mai valoros, dar un antrenor slab. Nu are nici macar un merit: jucatorii lui cunosteau foarte bine ce joaca Viitorul si s-au adaptat. Nu intamplator cei mai buni au fost fostii:Benzar, Coman, Tanase, chiar si Nedelcu. 2. Junior a fost bun pentru ca l-a lasat arbitrul sa-i tavaleasca bine (mai ales in a doua repriza cand a jucat la mijloc). Poate aici a fost meritul lui Dica cand a inteles ca arbitrul e cu ei si l-a trecut pe Junior in mijloc unde putea fi "mai eficient". 3. La faza de 11 metri Coman a jucat ca un mare fotbalist: a franat, a saltat mingea usor si fara s-o indeparteze, urma probabil un sut imparabil. Ghita chiar nu prea avea ce sa faca. Poate sa-i fi dat unghiul inchis dar stie ca Florinel trage si de acolo foarte bine. 4. Viitorul a avut o prima repriza buna si o ocazie clara (Achim). Iesirea lui Dragus si intrarea lui Iacob s-a dovedit catastrofala: i-a trimis pe stelisti cu fundasii in atac si aici s-a vazut plusul de valoare. Iata ca se poate vorbi despre un meci de fotbal si fara a avansa fel de fel de aberatii si jigniri. Sa fiti sanatosi!

alex (42 comentarii)  •  12 decembrie 2018, 16:36

Hagi a castigat campionatul in 2017 pentru ca toti competitorii din play-off s-au pus capra. In plus, in meciurile cu Viitorul, Steaua a fost furata de arbitru. A fost o mare rusine a fotbalului mioritic. Comparabila doar cu furarea titlului in 1973, cand Dinamo a facut blaturi la scoruri mari si cu meciul din ultima etapa in anul 1985, cand Craiova a batut Sportul Studentesc cu 7-6 ca sa dea Hagi 6 goluri, exact cate ii trebuiau ca sa incalte Gheata de bronz! Incredibil! Si acest lup moralist da lectii de etica! Un impostor...

Comentează