Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cel mai tare din parcare

După ce a pierdut cu 1-4 la Ovidiu, unde ieșea și mai rău dacă Mățan nu rata un penalty la ultima fază, Dinamo a suferit încă o înfrângere severă. Acasă, 0-3 cu CFR, eșec ce completează un prim bilanț dezastruos pentru Rednic.

Permalink to Cel mai tare din parcare
miercuri, 5 decembrie 2018, 3:37

Numai șapte puncte din 21 posibile în campionat, o singură victorie, și aceea obținută din 11 metri în fața „lanternei roșii” din Voluntari în prelungiri! Adăugând rușinoasa eliminare din Cupă de către o divizionară C, căpătăm imaginea unei echipe codașe sub conducerea lui Rednic. Antrenor care, paradoxal, e cel mai titrat dintre actualii tehnicieni ai Ligii 1.

Diferența de trei goluri consemnată în disputa cu CFR poate fi socotită exagerată. Deoarece Dinamo, spre deosebire de evoluțiile anterioare, a mai mișcat ceva. Mai ales în repriza secundă, când a pus presiune și chiar a ratat câteva ocazii. Pe lângă ghinionul accidentării lui Nistor, înlocuit de nevoie la pauză, formația din Ștefan cel Mare mai poate invoca faptul că a primit golul 2 pe mâna arbitrilor. Înainte de a fi faultat în careu de Katsikas, fault clar, Țucudean s-a aflat în poziție de ofsaid, pe care asistentul Vl. Urzică n-a sesizat-o.

Atât însă. În rest, „câinii” au practicat același fotbal moale, previzibil, posomorât. Penedo a luat un gol de gâgă, de pe linia de fund, fundașii centrali M. Popescu și Katsikas păreau legați la ochi, iar nou-veniții Atmane, Zenke și Montini s-au chinuit. Deși n-a strălucit, CFR s-a impus pe merit. S-a dovedit mai matură, mai omogenă, mai inteligentă, echipă care știe ce vrea.

Ca de obicei, campioana a jucat la rezultat, nu la spectacol, după chipul și asemănarea lui Țucudean. Minute în șir, acesta a lăsat impresia unui vârf greoi și fără chef. Adesea absent. Cum i s-a ivit ocazia, și-a taxat însă fără milă adversarul. A scos penalty-ul amintit și a marcat cu stil golul 3, șut imparabil, cu exteriorul, din fuleu. Mi-a mai plăcut la Țucudean modestia cu care a declarat că „Echipa e cea care face golgeterul”.

Altminteri, când Dinamo gâfâie în subsolul clasamentului, Rednic se confruntă cu multe probleme. Una o reprezintă valoarea îndoielnică a lotului, cu observația că nici nou-veniții nu prea conving. Ca atare, mă mai întreb o dată dacă n-ar fi fost mai util internaționalul Grozav, căruia i s-au dat papucii după un penalty tras aiurea, decât Zenke sau Atmane, care înoată pe teren?!

O problemă a lui Rednic o constituie însă, să fiu iertat, Rednic însuși. Acesta vede paiul din ochii altora, nu și bârna din propriii ochi. De câte ori are ocazia, șterge pe jos cu jucătorii și aruncă în cârca lor rezultatele slabe. Până la un punct, nu greșește. Băieții lui sunt mediocri, limitați. Numai că, în condițiile în care nu se constată nicio ameliorare după instalarea sa, nu-i normal ca Rednic să paseze toată vina jucătorilor, iar el să se considere infailibil, cel mai tare din parcare!

Între altele, dacă tu, antrenorul, recunoști că apărarea e călcâiul lui Ahile, atunci de ce o expui și folosești contra CFR-ului un singur închizător (Gomelt), iar spre final trei atacanți (Popa, Montini, Moldoveanu)?! Tu chiar n-ai nicio vină de vorbești de deasupra, nu-ți asumi o minimă răspundere?! Chiar toți sunt vai mama lor, numai tu ești plin de tine și mereu superior, Dumnezeu Tatăl?!

Comentarii (81)Adaugă comentariu

Chris (82 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 18:14

Rednic pentru noi, esti Christopher Daum doi :)))) Burleanu, Daum, Rednic, cine-i urmatorul pe lista ?!

Dragnea (1 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 18:26

Bravo Redmic!!!Ține-o tot așa!Mergi cu ei de mână în lupta de la retrogradare.Faceti-vă de râs până la capăt.DDB.

Mishu (234 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 18:27

Cea mai tare poanta e ca *** ii reproseaza lui Ovidiu Ioanitoaia ca nu se da suficient de des la Gigi Becali...Exact, s-a dat doar de 114 ori in decursul acestui an.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (390 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 18:29

Sa fim seriosi, Dinamo nu joaca nici mai bine, nici mai rau ca acum doi, trei, zece sau cinsprezece ani in urma. Diferenta de pozitie in clasament, fata de azi, o faceau punctele „cucerite” prin blaturi, mai ales cu echipele primariilor, dar nu numai! Lipsa blaturilor... dauneaza grav acestei echipe, care era obisnuita sa mimeze fotbalul si sa... lupte la titlu in fiecare an. Sa ne amintim ce spuneau jucatorii, cu ani in urma: „Daca nu reusim noi, rezolva nea Cristi (Borcea)”! Sa ne amintim, de asemenea, afirmatia publica a lui Borcea: „I-am cumparat lui Andone si iarba, si aerul ca sa castige campionatul”! Valoarea dezastruoasa a echipei se vedea, insa, in cupele europene, unde se facea de ras! Asta este cauza principala a dezastrului. A doua cauza importanta este lipsa de investitii in jucatori cat de cat valorosi, nu in cei liberi de contract. Domnul Ioanitoaia si colegii sai stiu si ei cauzele prabusirii in clasament a echipei Dinamo, dar nu au curajul sa le mentioneze. Negoita pare intangibil, nimeni nu indrazneste sa-l critice! De ce oare? Despre Steaua lui Becali se scriu zeci de articole critice pe saptamana. Sunt tocati pe rand patronul, antrenorii si jucatorii, fara nicio retinere. Dar, de ani de zile, in ce priveste Dinamo, presa a intrat in ... silentio stampa (cu exceptia cazurilor, frecvente, cand ii lauda pentru nimic). Asa ca, dl. Ioanitoaia se limiteaza in acest articol la o mica analiza a jocului cu CFR, cateva... intepaturi la adresa lui Rednic si cam atat. Cauzele adevarate ale lipsei de performanta la Dinamo, de dupa Revolutie, nu indrazneste sa le spuna nimeni. Si asta nu inseamna a-i ajuta pe cei de la Dinamo, ci dimpotriva! Cum intoarcerea la... blaturi nu prea mai este posibila (DNA - ante portas!), singura solutiie fezabila este investirea in jucatori valorosi. Antrenori se gasesc mult mai usor si mult mai ieftin! P.S. In legatura cu jocul de aseara trebuie spus ca CFR a jucat cu maximum 40% din capacitate. Minute in sir alergau in dorul lelii si pierdeau mingea la a doua sau chiar la prima pasa, ceea ce lasa impresia ca si Dinamo... e pe acolo. Daca clujenii jucau serios, cainii nu scapau fara 6-7 goluri! CFR are, la ora actuala, o echipa puternica, foarte greu de invins in Liga 1.

Ciprian (17 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 19:04

Nea Ovi, du-te bre la pensie. Pensiiaaaa, pensiiiiaaaaaaaaa!

Liviu (333 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 19:12

Clatinatul ala de ovidiu_3003 care il tot ataca pe Gica Hagi si pe iannis sa se uite pe mcul ecran si sa vada cum castiga Viitorul Constanta la Medias si apoi sa isi inghita cuvintele de narod.

tandala (76 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 19:13

Asa e!E nepermis ca un antrenor cu atata experienta sa isi trateze cu atata dispret proprii jucatori-adica tovarasii lui,sau "companeros",cum zic spaniolii!Eu unul il regret pe Bratu,in primul rand pentru ca la un moment dat,ajunsese sa inceapa meciul cu 9 romani in primul 11!Aseara pana si CFR -cunoscuta ca o echipa de straini-a inceput meciul cu 6 romani,iar Dinamo doar cu 5!Ce sa mai zicem de frumoasa echipa a lui Hagi?Dar sa nu uitam de ce a ajuns Dinamo sa fie de mila dusmanilor!Sezonul trecut Dinamo castigase play out cu 11 victorii!De asemenea incepuse bine si actualul sezon- cu un 3-3 in deplasare la fcsb si cu victorie cu Viitorul!Dar a venit "nucleara"lui Becali, care i-a facut praf pe cei de la Dinamo!Cinicul negustor-lipsit total de scrupule-l-a ofertat pe Nistor-capitanul lui Dinamo-chiar la tv!Ce-i pasa lui!Cica el avea nevoie de Nistor pentru preliminariile UEL si ca sa vina la echipa lui,ca-i da bani gramada si cate si mai cate!Si-i da si lu'Dinamo,da'mai putini,ca ce...jucatorul are 30 de ani!Ce s-a intamplat dupa aceea?Iata ce s-a intamplat!Dinamo e praf!Iar comisia de disciplina-condusa de Justin Stefan-"omul' lui Becali-nu a avut nici o greata sa respinga plangerea lui Dinamo impotriva sinistrului personaj!Asa ca sa le fie tuturor de invatatura!Ori devin vasalii lui Becali,ori se lasa!

Viorel (77 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 19:16

@_ge. La ce sa raspunda dl Ioanitoaia la mizeriile scrise de toti fanaticii dinamovisti ori de smuciti ovidiu 3003 gen...Imi e mie lehamite daramite dansului.

Daniel (1 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 19:31

Domnule Ioanitoaia. Nu voi merge "ad hominem" - pt ca ar fi multe de vorbit, ci strict la textul din articolul dvs. Daca Rednic nu ar fi riscat cu 3 atacanti atunci cand nu mai era nimic de pierdut, ati fi avut un articol "De ce nu risti, Mircea?!". Zenke e bun. E gras, dar e tehnic si bun. Poate deveni un jucator important. Eu ma intreb de ce are gsp ura asta viscerala pe Dinamo. Si/sau iubirea pentru cioban. Si sunt multi muppetsi la Dinamo care trebuie sa plece. E nevoie de o mana de fier. Asa functionam. Fie asa (FCSB cu un cioban puternic) sau prin importuri nemasurate (CFR, cu portughezi de care nu imi face placere sa imi amintesc, dar care distrug sperantele din RO, gen Costache sau Ionita). Daca as sta sa numar, sunt 10-12 articole care includ "Dinamo" si "rusine" in acelasi titlu, pe pagina curenta. Aplecarea catre FCSB si impotriva Dinamo se vede din Beijing. Dumneavoastra, domnule Ioanitoaia, nu va e rusine?

_ge (11 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 19:42

Bey Viorele e ca la piata. Mizerii dai/scrii, mizerii primesti la schimb.

Burgman (1 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 20:30

Ohhh, scrie nea Ovi!! Nu ma gandeam, dupa supararea pricinuita de Burleanu, care a castigat alegerile impotriva vointei matale! Off, ce dor, ce chin ce jale, mai! Pe la casa dumitale, mai!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 21:23

M am uitat Liviule ...si m am clatinat de ras ...viitura n a putut sa castige nici cand avea gol in plus si om in plus ...o echipa slaba care o sa ne reprezinte international unde o sa ia iaras 5 ...adica una manita cum ii place regelui sa spuna...m am saturat de prosti ca tine care nu inteleg fotbalul modern ...

Laurentiu (50 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 21:33

Mosulica, vezi ca echipa stapanului tau, unde se investesc o gramada de bani, pierde cu OSK. Hai sa te vad daca ai c....e sa comentezi.

Dicu (23 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 22:04

Fraza ca, CFR joaca la rezultat si nu la spectacol e adevarata. Dar e un compliment si nu o dojana. Multi citeste, putini intelege...

Liviu (333 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 22:11

@ovidiu_3003. Fara sa te superi, nu sunt eu primul ***. Altfel nu ai repeta aberatia ca Andrei Ivan are valoare peste Dobrin si Hagi. Nu cumva echipa asta slaba care e Viitorul e mai sus in clasament ca favorita ta Craiovita...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daminuta (63 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 23:44

Suporterii dinamoviști trebuie să fie mai optimiști și să accepte și părțile bune din aceste momente. Echipa lor de suflet la anul va putea avea un an foarte frumos. În primul rând se poate întâmpla să reînnoade tradiția și să joace un frumos și super derby cu Rapid în liga II-a (Rapid are mari șanse să promoveze ) și astfel se poate ajunge la niște trăiri senzaționale. Apoi trebuie luat în calcul că în liga II nu mai sunt atâtea bătăi de cap. Cred că cu actualul lot în liga II-a Dinamo ar prinde play-off-ul fără probleme și chiar s-ar putea bate pentru unul din locurile fruntașe. Mai trebuie luat în calcul ceva foarte important, Dinamo și Rednic ar putea scăpa de atacurile furibunde ale domnului Ioanițoaia și ale tinerelor vlăstare de la Gazeta Sporturilor (pentru că se știe că liga II-a nu prezintă interes pentru cei mai buni reporteri din presa sportivă românească) și așa Rednic, Dinamo și mirobolanții ei suporteri se pot pregăti liniștiți de liga campionilor. Le urez din suflet să li se întâmple aceste minunate lucruri pentru că ei merită tot ceea ce este mai bun.

Ioanitoaia (212 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 0:10

@Doryn, parca azi tu erai de servici la spalatu masinii. Treci la treaba si dupa aceeea vii inapoi pe blog!

alb-rosu_in_VN (171 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 1:31

L-am primit pe Rednic cu mare speranta si incredere ca va reusi sa redreseze situatia. Nu poate fi exonerat de raspundere, chiar daca zice mereu ca jucatorii nu sunt adusi de el. Nu se vede nici o schema de joc, apararea e iarasi varza dupa cateva meciuri terminate la egalitate. Cred ca si-a pierdut si el inspiratia. E drept ca lotul actual e slabut, insa un antrenor bun scoate maximum din jucatorii pe care ii are la dispozitie. Rednic trage de timp sperand ca in pauza de iarna se va intampla o minune. Nu se va intampla nimic, indiferent ce jucatori va aduce si cum va face pregatirea. Pauza de iarna e scurta (campionatul e programat sa se reia pe 2 februarie!, adica pe timp de iarna, inca), iar jucatorii astia africani nu sunt obisnuiti cu frigul. E clar, e inca un an pierdut, cu sau fara Rednic si nu vad o solutie de redresare in conditiile actuale.

Dilimache (657 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 2:54

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 6:12

Liviu fara sa te superi tu nici nu l ai vazut jucand pe Dobrin pe viu ...poate nici pe Hagi ...eu pot fi subiectiv 100 la suta ca de asta merg in peluza pe stadion ...iar ca viitura este vremelnic inaintea noastra n are nicio valoare ...la urma se vede al cui este colacul ...asta orice prost o stie ...

constantin (48 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 7:22

Dinamo a pierdut cu Viitorul şi CFR, două echipe situate în primele şase, în condiţiile în care Rednic are cel mai slab lot din istoria echipei, iar acest fapt nu i se poate imputa lui. Opera nepriceputului de Bratu. Mai mult, se află în situaţia în care trebuie să cumpere nişte jucători aflaţi în vacanţă, sperând că vor fi mai buni decât ciurucurile moştenite de la Nimeni Bratu. Nu există o asemenea garanţie. _______Steaua a fost umilită de PEPSI. STEAUA! Cea care a cumpărat tot ce are fotbalul românesc mai bun, iar echipa a fost făcută de actualul antrenor.... Unde se află Steaua în clasament? Dar PEPSI? Păi dacă Rednic este vinovat pentru că a pierdut în faţa unor echipe aflate în partea superioară a clasamentului, cu cel mai slab lot din istorie, Dică, cel care are una dintre cele mai bune echipe din campionat, poate cea mai bună, cum trebuie catalogat? Dacă Rednic este vinovat, în condiţiile de mai sus, Dică ce mai caută în fotbal?

Cryss (2 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 10:01

Super aticol ,felicitari d-nul Ovidiu ,asa este,dar nici NU ARE CU CINE sa faca treaba acolo,jucatori FARA VALOARE ,sare mingea din ei ca din gard,nu poate sa scoata din ei ceva ,pentru ca nu are ce sa scoata , daca au o lipsa totala de profesionalism in ei,asta este ,nu au nici macar minte, ca fotbalul se mai joaca si cu capul, nu numai cu piciorul,lipsa de caracter si de constiinta din partea jucatorilor.

Emilian (143 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 10:13

Rednic a venit pe cai mari aruncand vina pe precedentii antrenori (Bratu, Niculescu) si pe subtirimea lotului, subliniind ca Negoita n-are nicio vina. Eu cred ca dimpotriva, dezastrul echipei se datoareaza conducerii foarte slabe, care are o strategie schimbatoare, vinde orice jucator care are cat-de-cat valoare, aduce doar jucatori pe ghicite si schimba cate 3 antrenori pe an!

Marco (84 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 11:08

Nu te mai complica tataie cu meciuri din Liga 1. Sunt de doi bani şi oricum vom fi făcuţi praf în competițiile europene.

mordved (24 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 11:51

Pai, da, nene, asa e, stie nea Ovi. La Ovidiu eliminare gratuita la 1-1. Cu CFR penalty incorect cand Dinamo se straduia sa egaleze. Nu sunt scuze, sunt realitati. Cand jocul este modest, astfel de nedreptati flagrante te demoralizeaza si te demobilizeaza. Ca mult mai bine au jucat CFR ori Viitorul (pana dupa pauza)! Era un intirziat mai sus care exulta ca bate Viitorul la Medias. Asta spune mult despre multe.

gebrail (5 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 13:20

rautacisme la adresa lui dinamo, cea furata de arbitru (asa cum recunoasteti) si mai ales, la adresa lui rednic cel vrednic...

Ce-i de facut? (53 comentarii)  •  6 decembrie 2018, 15:54

Dar de BLATUL ce se defasoara chiar acum la Calarasi? Ce-i de spus? Ce-i de facut? Chto delat'? Nabolevshiye voprosy nashevo dvizheniya.

Comentează