Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Contra și Daum

Dacă cineva a dedus din articolul meu de ieri că am minimalizat succesul din Muntenegru, a dedus ce nu trebuia. L-am apreciat pentru că el ne-a suit pe locul 2 în grupă și pentru că ne-a dus la un pas […]

Permalink to Contra și Daum
joi, 22 noiembrie 2018, 4:00

Dacă cineva a dedus din articolul meu de ieri că am minimalizat succesul din Muntenegru, a dedus ce nu trebuia. L-am apreciat pentru că el ne-a suit pe locul 2 în grupă și pentru că ne-a dus la un pas de barajul pentru Euro 2020. Calculele fiind complicate, va mai fi timp să ne referim la ele.

Adevărat e că nici n-am ridicat în slăvi victoria de marți seară. De ce s-o fi făcut? Una că Muntenegru se găsește în urma noastră în ierarhia mondială, noi pe 26, ei pe 39, alta că, fără să jignesc, Țârna Gora e o țară minusculă pe lângă România. Populația ei echivalează cu a cartierelor bucureștene Drumul Taberei și Militari luate împreună, iar capitala Podgorica are atâția locuitori câți Aradul ori Piteștiul!

Din motive lesne de înțeles, mi-am exprimat dezamăgirea că „tricolorii” n-au mai înscris un gol ca să rămână în a treia grupă valorică pentru calificările la CE. Au căzut în urna a patra, ceea ce le va îngreuna misiunea. Pe de altă parte, nici n-aș dramatiza retrogradarea. Parcă le-aș da dreptate lui Chipciu și celor care afirmă că diferența dintre grupa a treia și a patra e mică. Că nu-i altă mâncare de pește să întâlnești Bulgaria sau Albania, Slovacia sau Cipru.

Sigur, deranjează că am coborât, dar nici nu trebuie să ne smulgem părul din cap. Sentimentul de nemulțumire provine din faptul că am trăit cu impresia că băieții lui Contra puteau marca și golul 2. Dar n-au insistat destul.

Să observăm, de data asta cu satisfacție, că naționala s-a mai pus pe picioare. De acord că jocul ei încă nu încântă. Place doar uneori, pe bucăți. Nu mai e însă chinul din vremea lui Daum, când părea că duce apă cu ciurul. De la instalarea lui Contra, echipa are altă atitudine. Altă ținută și altă imagine. Nu convinge totdeauna, dar măcar încearcă. Transpiră, se străduiește.

Întrucât stofa e aceeași, căci lotul de jucători s-a schimbat puțin, reiese că noul croitor e meseriaș. De aceea nu pricep, și de m-aș mai naște odată, de ce sunt unii nostalgici după Daum. E o chestiune, recunosc, care mă derutează. S-o luăm însă metodic. Dacă pentru oricare antrenor vorbesc rezultatele, atunci e de spus că selecționerul actual se situează peste predecesorul său. Mult peste, din moment ce bilanțul lui Contra îl surclasează pe cel al lui Daum!

Concret, în cele 14 luni petrecute de Daum pe banca „tricolorilor” (7 iulie 2016 – 14 septembrie 2017), naționala a susținut 10 meciuri: trei victorii, trei egaluri și patru înfrângeri. Atenție, n-a învins în niciun meci jucat 11 la 11, ci doar când a avut superioritate numerică! Prin comparație, cum stă Contra? Din octombrie 2017, a condus reprezentativa în 14 partide, dintre care a câștigat nouă, a făcut patru egaluri și a pierdut una, 0-3 în amicalul cu Olanda. Cu precizarea că Daum antrenează din 1986 (FC Koln), iar Contra din 2010 (Poli Timișoara). Eventuala concluzie că românul ar fi tehnician mai bun nu-mi aparține. Viitorul va decide.

Personal, nu deslușesc de ce îl regretă unii pe Daum, pentru care FRF a cheltuit, socotind și taxele către stat, peste un milion de euro, pentru ca el să prăbușească România pe poziția 47 în clasamentul FIFA! E dreptul celor care plâng după german, e treaba lor, fiecare cu opinia lui. Incontestabil însă că angajarea acestuia a însemnat un eșec. O plasă, o țeapă. Fără să fie o obsesie a mea, Daum nu s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit. Din păcate, Vochin care l-a racolat și Burleanu care l-a plătit nu și-au asumat niciodată gafa. Au continuat să braveze și să sfideze.

Comentarii (75)Adaugă comentariu

Vlad (140 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 16:14

Oho, super meserias!!! S-a vazut in Lituania cand era sa ne facem de ras. Sau de ce nu acasa cu Muntenegru, in deplasare cu Muntenegru, acasa cu Serbia a fost chiar penibila treaba... Am terminat pe 2 neinvinsi, dar la fel de bine puteam termina grupa asta cu 4-6 puncte... asta pe ce s-a jucat, pe penaltyurile de care am scapat etc. Imbunatatirea este minora si cel mai grav, eu nu vad vreun potential de crestere.

gio (76 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 16:34

Nu-l regreta nimeni pe Daum, n-ai inteles nimik maestre. Cat despre Contra care "e mai meserias" decat Daum raamne sa demonstreze, sa iasa multiplu campion in Germania, Austria, Turcia sau echivalent ca sa-i putem compara. In ce priveste NL diferenta a facut-o acest meci cu Montenegru, o echipa blazata si departe de forma aratata in victoria 1-0 din campania trecuta. Hai sa lasam amicalele, Nation League care este si ea semiamicala, sa asteptam preeliminarile Euro si sa vedem daca Contra ne califica la Euro,a dica in primele 24 de echipe ale Europei. In rest n-o sa intelegi nimik din povestea cu Daum si greselile pe care le-ati comis.

dinamo_fan (127 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 16:35

Pe ce picioare s-a pus nationala ? adevarul e ca nu jucam nimic si singura diferenta fara de era Daum este ca Gurita (mai nou Falcuta) are proverbialul noroc al prostului pe care neamtul de dinantea lui nu l-a avut. Sa observam ca am luat 4 puncte cu Serbia si Muntenegru cand puteam sa luam unul singur dar adversarii nostri n-ar fi ratat 2 penaltyuri. In mandatul anterior Stanciu a ratat un penalty la ultima faza cu Muntenegru. Sa nu uitam acel penalty usor de tot primit de Chipciu in Serbia, acea bara a lituanienilor si acel minim 1 penalty clar neacordat Muntenegrului in meciul tur. Cu multa sansa si cu un arbitraj foarte favorabil acordat unei viitoare tari gazda nu am reusit sa prindem nici macar salvatorul loc de wild card la locurile de wild card ce ne pot duce la european. Adevarul trist e ca nu jucam mai nimic. In afara de Chipciu care se agita pe acolo si care din 10 actiuni finalizaeaza vreo 2 nu mai aratam pre multe. De la Daum incoace nu s-a promovat la nivel de titular nici un jucator tanar, in schimb s-a continuat era jurasica a lui Pintili, Sapunaru, Deac samd cu reveniri chiar (Moti si Tamas). Rezultatul...un joc cel putin la fel de lent, de previzibil si aceasi gafaiala in ultimele 30 de minute. Daca nici dupa prestatia de alaltaieri nu i se fac bagajele lui Sapunaru, atunci suntem mai idioti decat imi puteam imagina vreodata. O minge lasata sa treaca pe sub picior la atacantul ramas singur cu portarul si un penalty facut de-a-n boulea la o minge centrata 5 metri prin spatele portii sunt erori pentru care orice fundas de pe planeta e pus instant pe liber.

alb_rosu_in_VN (171 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 16:35

Hai ca incet-incet ne dam seama ca s-a facut prea mare tam-tam din asa-zisa retrogradare din urna a treia in urna a patra, cand de fapt diferenta e insesizabila. Dar cum suntem noi fatalisti si ne place sa facem din tantar-armasar, toata presa a vuit ca vai, doamne, ce nenorocire ca nu mai prindem urna a treia. Se va vedea ca poti da la tragerea la sorti peste o echipa mai slaba decat noi din urna a treia. Singurul avantaj real ar fi fost daca am fi reusit sa prindem urna 1. Acolo da, scapai de un adversar puternic. Bine ar fi sa scapam si de Germania, care e in urna a doua. In rest, ne putem bate cu oricine, de la egal la egal pentru locul 2, calificant la Euro, din grupa preliminara. Asa ca e bine sa fim putin mai ponderati si sa nu ne mai inflamam atata, din nimic. Victoria cu Muntenegru e laudabila si trebuie sa ne bucuram pentru ea, chiar daca nu ne-a adus un rezultat imediat. Pe termen mai lung orice victorie conteaza macar pentru moralul jucatorilor si pentru prestigiul tarii. Parca e mai buna o victorie cu 1-0 decat o infrangere cu 1-0.

gabi (64 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 16:35

@Vlad. Statistica nu poate fi contrazisa dar asa suntem noi romanii. Noi stim cel mai bine despre orice. Nu cred ca ne mai vindecam vreodata in viata asta.

Elvir (11 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 16:42

Comentariile aproape unanime ale microbistilor romani atesta ca avem un fotbal, chiar asa ponosit cum e el, mult mai bun decat meritam. Lui Daum socant de multi ii cautau la orice pas alibiuri. El nu era responsabil nici de rezultate, nici de jocul colectiv extrem de slab al nationalei...trebuia sa ii acordam timp pentru a inchega relatiile de joc. A venit Contra....el nu a mai avut nevoie de timp. Rezultatele s-au schimbat aproape instant. Evident ca nu am devenit peste noapte o Brazilie a estului dar cresterea aproape permanenta in calitate fata de ce am jucat inainte este incontestabila. Faptul ca microbistul mediu roman nu vede diferentele arata cat de mult pricepem din fotbal ca natie. Suntem revoltati ca nu am umplut poarta Muntenegrului de goluri, cand noi in urma cu putin timp ne chinuiam cu Feroe sau Luxemburg. 3-0 cu Lituania nu e bun, 0-0 cu Serbia acasa dupa jumatate de meci jucat in inferioritate numerica este un afront pentru manelistul roman autosuficient si pretentios doar cu toti ceilalti. Suntem penibili si meritam pe deplin o nationala ca pe vremea lui Daum sau a lui Lucescu Junior (care de asemenea era un adorat al unui mare segment al "lumii bune" in ciuda rezultatelor catastrofale).

nausea (5 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 16:52

Echipa joaca la fel de prost, dar are mai mult noroc. Cu daum am ratat 11 m cu Muntenegru, acum au ratat ei. Cu daum am ratat in min 90 golul victotiei cu Kazahstanul, acum in Lituania ne-a intrat. Cu daum Polonia nu ne-a iertat, acum Serbia da. 6puncte mai putin putea avea nationala sub Contra fara nici o problema. Pana sa vina daum toata presa cerea selectioner strain. Voi presa va asumati vreodata cand sustineti tot felul de aberatii?

Traian (20 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 16:53

Locul 2 intr-o grupa cu echipe de categoria 3 si 4. Aveti rabdare vreo 10 zile sa apara si greii. Apoi facem calcule cu meseriasii. Cam radem ca proasta-n targ!

Luci (39 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:22

@nausea. Cred ca nu ai vazut nici un meci de spui asa prostii. Echipa joaca mai cu viata in ea iar faptul ca Tataruseanu a aparat 11 metri cu Muntenegru nu tine de noroc.

Walter (38 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:23

Iar mutam mortul pe Academiei?

Alin (8 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:26

Avem alta atitudine in joc, dar avand in vedere ca nu stiu daca in ultimele meciuri am legat mai mult de cateva pase, 6-7, pana sa pierdem mingea, asta spune destul de multe despre calitatea jocului...Ca si in mandatele altor antrenori, iarasi vin jucatori care n-au ce cauta la nationala, iar vin jucatori de la echipele de suflet ale antrenorului...Prea multi, care n-au nu stiu ce calitate.

Dragos (250 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:31

Intrebare pentru vasnicii admiratori ai marelui Daum. Daca omul vostru e asa scula de antrenor cum de sta pe bara de peste un an???? Si nainte de a nenpacali pe noi stiti cumva ce perioada nu a avut angajament? Va aduc eu aminte, peste 20 de luni. Mare antrenor, mare caracter.

ADRIAN (52 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:31

Sunt persoane care încă îl regretă pe daum dintr-un singur motiv: slugărnicia românească. Tot ce este românesc pute, tot ce este străin (în special nemțesc) e gigea. Rezultatele sunt rezultate, iar daum nu a avut așa ceva. Fotbaliștii sunt în mare aceeași, jocul pare în creștere. Nu cât am vrea noi, dar nu e în regulă să calculăm ce s-ar fi întâmplat “dacă”: nu erau apărate două penaltiuri, dacă noi nu am fi primit penalti etc.

ion (6 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:31

Daum a lasat nationala in urna 3 si acum e in urna 4.Unde-i progresul?

Bogdan (395 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:36

@ion. Te faci ca nu pricepi ori esti greu de cap...Daum a gasit nationala pe locul 29 in lume si a trantit-o pe 47. Asa progres substantial sa fie la nemtii lui.

RebelU (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:36

am citit doar titlul :autorul dezamageste de secole prin articolele sale asa ca nu ma omor sa ii citesc aberatiile.. vreau sa comentez doar ca pana acum am intalnit in meciuri oficiale doar echipe din a 3-a urna valorica si ne-am facut de ras in meciurile de acasa cu Serbia si Muntenegru iar in deplasare ne-am chinuit cu Lituania si cu Muntenegru(care in ambele meciuri cu noi nu a avut vreo 3-4 titulari intre care cel mai valoros jucator al lor).. meciul de acasa cu Serbia a fost de toata jena! cu toata motivarea lui Contra impotentii fotbalistici de pe teren au aratat din nou ca vina pentru esecurile nationalei nu apartine fostilor selectioneri!

Mircea (3 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:50

De la Serbia- Romania 5-0 in 2009 la 2-2 anul acesta este o crestere dupa parerea mea. Si atunci juca Mutu. Meritul lui Contra este ca incercat sa aduca mai multi jucatori tineri.Ramane insa de vazut daca acestia vor confirma sau nu.

Demolarii (12 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:53

Din punctul meu de vedere domnule Ioanitoaia îl regret pe Daum tocmai pentru că rezultatele vorbesc. Cum toți oameni ajungem la același rezultat, acela de a muri, rămâne de analizat doar cum trăim. Daumn s-a înhăitat la munca de jos, un fel de Lupescu, Munteanu sau Petrescu din Generatia SUA 94. Pe când Contra seamănă mai mult cu R Niculescu din același leat. Știe să obțină imagine, a demonstrat la Dinamo ocupând locul 3,desi în fapt a pierdut Cupa României și Campionatul, a crescut costurile (ne tot amețea cu investiții pentru viitorul lui Dinamo pe care le așteptăm încă), și apoi a lăsat echipa balta...Cum performanta pe termen lung se obține prin echilibru, inbinarea bucuriei de a trai ( rezultatul sportiv) cu grija de a păstra valoarea intacta ( costul) Contra a demonstrat că pentru el contează doar bucuria. Adică va abandona echipa la primele semne de degringolada. Deja a inceput aruncând vina pe jucători în scandalul:1 sau2 goluri cu Muntenegru!!! Putea arăta evidenta: că meciul nu a fost la discreția echipei noastre, golul fiind marcat din noroc, iar Muntenegrul ratând un 11 m. Oare care ar fi fost scorul daca adversarii erau mai focusați? Apoi a dat vina pe spectatori!!! Fotbalul e considerat că fiind un sport popular pentru că are spectatori. Oameni pasionali, nu oficialități la 4 ace sau mumii. In plus nu îmi place modul în care presa crede că poate manipula opinia publica. Cam așa cum au procedat cu situația cluburilor departamentale, a numelui Fcsb vs Steaua, crearea de imaginea unor jucători la solicitarea unor patroni sau impresari, ori demiterea unor antrenori ca si Daumn sau R Lucescu de la națională, ori Andone de la Dinamo.....cam despre așa ceva ar fi vorba...

petschovschi (30 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:55

Pe vremea lui Daum la muntenegreni jucau Jovetic si Savic, adica jumatate de echipa. Polonia si Danemarca din preliminariile trecute au fost net peste Serbia actuala (care la Belgrad a jucat fara jumatate de echipa, iar la Bucuresti ne-au dominat total, doar norocul a facut sa luam 2 puncte din dubla cu Serbia). Lituania a fost o echipa jalnica, a pierdut toate meciurile (nici n-ar trebui sa ne gindim la victoriile contra Lituaniei, la cit de slab s-au prezentat lituanienii)

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 17:56

Vezi bre nea Ioanițoaia că nu băteam eu apa'piuă când, deşi matale te autointitulai "creatorul unor întregi generații de jurmalişti sportivi", eu îți tooooot spuneam că eşti un jurnalist sportiv mediocru, care era laudativ la adresa lui Mircea Sandu, Mitică Dragomir(chiar dacă ți-a tras fesul pe ochi în cartea sa, la episodul cu puii de găină alergați de matale pe câmp!), Gigi Becali, sau a altor milionari de carton???Deh, deprinderile comuniste şi nedemne au rădăcini adânci!Citeşte şi matale commenturile celor care au scris înaintea mea!Chiar suntem toți duşi cu pluta, iar matale, CREATORULE, eşti ok????Lumea s-a schimbat, democrația ne-a învățat să gândim cu mintea noastră, nu să aştepăm "de la centru'!" să ni se arate "calea luminoasă a comunismului!!!".Asta nu o poți opri nici cenzurând comentariile critice, nici interzicându-mi mie postările timp de 2 săptămâni, nici arătându-mi "cartonaşul galben"!!!!Cam ce te face să crezi că te poți erija în arbitrul meu???Vorba lu'Moromete: "Pe ce te bazezi?".Nu voi mai fi eu, vor fi alții care vor critica articolele mediocre!Le arăți şi lor cartonaşe galbene şi roşii până vor rămâne doar aplaudacii matale????!!!Scade audiența gsp-ului, iar grupul Ringier e sensibil la chestiile finaciare!Noi vom rămâne cu galbenele şi cu roşiile imaginare date de matale, matale vei fi dat afară de la gsp, iar Ringier cu paguba! P.S Nota bene!NICIODATĂ nu am folosit un limbaj vulgar, sau indecent!!! P.P.S De ce nu l-ai dat în judecată pe Mitică Dragomir pt că a povestit episodul cu găinile pe care ți le-a dat ca să scrii "frumos"????El le putea proba, sau dovedi???Un om cu onoare şi demnitate asta ar fi făcut!Unul care ştie că a fost adevărat, tace mâlc şi se face că plouă, iar matale aşa ai procedat!Ai tăcut mâlc, iar Mitică Dragomir cu apucăturile lui obraznice de milițian, te-a cam făcut de râs! Eu am încercat să te opresc să te mai faci de râs, dar matale..."Batman!Batman!".Îi tragi "tot înainte!" ca pionierii comunişti!

Mihail (29 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 18:00

Trebuie sa fii federal sau gogoman ca sa iti para rau si acum dupa expiratul de Daum. Dl Ioanitoaia nu l-a inghitit niciodata pe nemtalaul fanfaron dar si acest l-a servit direct pe voleu cu o serie intreaga de rezultate sub orice critica.

11 (23 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 18:29

Cum sa fie considerat Daum o obsesie? Domnul Ioanitoaia nu a scris decat 25.673 de articole legate de Daum, pana la borna 100 mii e cale lunga!

a dica (283 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 18:31

Eu cred ca si Daum realiza aceste rezultate sau mai mult, pentru ca trecuse de pragul de jos si incepuse reconstructia. Pe care Contra a incetinit-o.

Dobre Mircea (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 18:55

Dar dacă succesiunea antrenorilor ar fi fost inversă ? Întâi Contra și apoi Daum. Sau altfel, se poate spune că al doilea antrenor a capitalizat și cele bune aparținând antrenorului precedent ? Și atunci de ce folosim argumentul superiorității antrenorului Contra când este evident că meritele pentru (să zicem) mai bunele lui rezultate aparțin și primului antrenor.

Andrei (276 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 18:56

Articol de cancan din ciclul "intarata-i drace". Nu merita comentat nimic punctual. Dimineata bun de tipar, la pranz bun de impaturit guvizi.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 18:59

...........................

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 19:02

Daum este cel mai bun antrenor pe care l a avut vreodata Ro ...el n a fost lasat sa continue de prosti ...daca intradevar Contra este mai bun ca Daum de ce n a batut Danemarca ?...Danemarca o tara pe jumatea Ro ...

california (349 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 19:18

cred ca ar fi timpul sa se termine cu pomenirea lui daum; o fi fost el antrenor cu succese intr-o epoca, dar cand a venit la noi, dupa o perioada cu prafuri si dezintoxicare , nu mai avea practic valoare, dovada ca si acum nu are vreun angajament; jocul si rezultatele sub cei doi antrenori sunt edificatoare; la daum insasi conceptia era gresita, el voind sa creasca jucatori tineri la national si pt. nationala; nationala nu creste jucatori, ei trebuie sa creasca la cluburi si sa vina la nationala cand sunt copti sa dea rezultate; poate ca ideea asta avea menirea si de scuza pt. lipsa de rezultate, "sunt inca tineri"; contra a demonstrat ca stadiile sale de fotbalist la a.c. milan sau atletico madrid, finala uefa cu alaves l-au scolit si pt. meseria de antrenor, sau de selectioner; a dovedit ca a invatat daca a avut ocazia si a avut de la cine; sa-l lasam in pace sa continue treaba, ca mai bun ca el nu avem, dar tare mi-e frica ca pe stilul nostru mioritic, o sa facem noi ceva ca sa plece.

Terminus (4 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 19:18

Daum a lasat cel mai bun lucru in Romania:"hartia de invelit peste".Nu uitati ca inainte de a pleca a facut niste afirmatii grave la adresa fituicii.E vorba de niste bani...stiti voi.

Andrei Cristian (33 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 19:20

Daum nu a reusit sa ne retrogradeze de nicaieri. Contra, da. Se numeste PROGRES si, vorba cuiva de la Transporturi, aici sunt banii dumneavoastra!

gio (59 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 19:27

Ma intreb fara cele 2 penaltyuri salvate de Tatarusanu si golul din min 94 de la Vilnius pe ce loc terminam.. Imbunatatirea jocului? Ne luati drept prosti. Dar ce sa te astepti de la o presa obedienta care-i canta osanele unor nulitati dealde stanciu si chiriches si mai noi printisorului hagi. Daum a castigat Bundesliga, Contra a terminat pe locul 7 cu Dinamo si locul 2 in Divizia C a Nation League.

Stefan Kiraly (23 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 20:06

Domnule Ioanițoaia, dacă luăm ce a făcut Daum la națională cu ce a făcut Contra, ok. Dar ca CV, Daum este cu MULT PESTE Contra. Nu comparăm Cupa României la Petrolul și Cupa Ligii la Dinamo cu trofeele luate de german în Germania, Austria și Turcia. Echipele cu care Daum a luat trofee sunt cu mult peste ce a antrenat Contra. Pentru fotbalul nostru modest, Contra este ok. Dar la Daum a fost un experiment. Nici el nu a înțeles ce este pe aici, dar când și-a creionat câteva idei, a fost foarte târziu. A venit pentru bani....

cc (50 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 20:08

Bai ovidiu_3003, de ce nu-l luati pe Daum la clona voastra?

Poli 21 (189 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 20:13

*** pe nume ovidiu nu poate sa nu reitereze "marile" lui comentarii privind fotbalul romanesc inainte si dupa era noastra. Periodic revine cu umoarea cunoscuta .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex (3 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 20:23

Jucatorii au fost cam aceiasi si in campania lui Daum, dar au fost sfatuiti sa nu joace, pentru a fi virat! Oare de ce a ratat Stanciu penalty-ul cu Muntenegru?

MZM (390 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 20:25

Razvanel a dus „nationala” de pe locul 15 in lume- pe 57, iar Gurita a ajutat-o sa... treca strada din grupa a 3-a intr-a 4-a! Mai conteaza ce a facut Daum? Oricum cred ca suntem, valoric, de grupa a 5-a!

Tyn (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 20:29

eram sigur ca....Daum e de vina !!! :-)))

Bratu (104 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 20:56

@Tyn. Tu si ovidiu3003 nu sunteti siguri, ci plecati cu cercul. Daca ati avea un pic de creier ati accepta ca Ioanitoaia va dat-o la temelie de data asta. Taceti si bagati capul inapoi la fund.

Sorinache (9 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 21:21

Vrem partea a doua a articolului, cu titlul: Mircea Sandu și Burleanu. Altfel, e opera neterminată.

Liviu (333 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 23:14

Burleanu i-a dat cu zambetul pe buze un milion de coconeti lui Daum ca doar nu i-a dat din buzunarul lui. Au platit cluburile fara sa il traga cineva de galci pe presedintele care a obtinut apoi inca un mandat cu ajutorul fotbalului...de sala, feminin si de plaja. DNA doarme...

Dorel (2 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 23:30

Diferența este ca Daum a jucat meciuri oficiale ! Gurița a jucat 14 meciuri amicale ! Nici un progres la echipa ! Dacă ai fundași trecuți de 34 de ani ce progres este acesta ! Daum a fost atacat de toti derbedeii din fotbalul românesc in frunte cu Becali ! Au intrat in viata lui privată si au influențat jucătorii care au început sa nu mai joace !

Barbu Secure (7 comentarii)  •  22 noiembrie 2018, 23:47

ioanitoaia si Chirila. :)))

GeoOp (113 comentarii)  •  23 noiembrie 2018, 0:37

De ce i-l regret personal pe Daum? 1. Nu au mai existat convocari "dubioase". 2. S-a implicat personal la observarea jucatorilor. 3. A adoptat un stil de a crea grup care saracii gen Torje nu o sa-l inteleaga niciodata. 4. V-a dat peste nas fara jene. 5. De ce nu puteti sa ziceti nimic despre el nea Ovi? Pt ca dupa 4 meciuri ati inceput sa-i cereti demisia. Un selectioner, mai ales cand vine de afara, are nevoie de timp. I-ati dat timp cat sa-si puna hainele in dulap. Si cu campania voastra de doi lei ati creat o atmosfera de tot rasul. El ramane cu un CV de invidiat (Va reamintesc ca era la un pas sa preia nationala Germaniei) noi ramanem cu descultii nostri din Bulgaria si Russia. Noi ramanem cu subalternii matale care scriu intr-un ziar SPORTIV cu o istorie de zeci de ani mizerii la adressa unor jucatori care au scris istorie la nationala romaniei (Hagi si Munteanu) pe baza declaratiilor unor nebagati in seama. Rusine...foarte mare rusine. Lasati-l pe Daum. Nu a stat la nationala asa mult timp incat sa poata fi criticat. Si daca tot vorbim de clasamentul fifa de ce nu zici nimic de Piturca De a dus echipa pe locul 6? Ti-e frica de "suporteri"?

Bodrin (29 comentarii)  •  23 noiembrie 2018, 1:11

Contra nu are cum să surclaseze pe cineva. Cu el la cârmă echipa a bătut o echipă bătută de toată lumea și a câștigat ultimul mecu cu largul concurs al apei de ploaie!

motanul incaltat (603 comentarii)  •  23 noiembrie 2018, 2:19

Intelegeti numai ce va convine. Contra nu a facut absolut nimic deci merita dat afara....Nu ne-a calificat-ne-a retrogradat. Un ex. Dorinel Munteanu , antrenor la Otelul a facut ZERO PUNCTE in Champions League. Daca Otelul nu avea antrenor sau o antrena un copil de 3 ani-nu avea cum sa faca mai putine puncte.Esti platit indiferent daca mai mult sau ceva mai putin ca Daum sa ai REZULTATE. Daca nu-AFARA.....N-ar fi fair play sa profite si altii de banii federatiei???? Nu lasa-l pe Contra.Pe asta chiar nu-l baga nimeni in nici o sedinta sa dea explicatii???? Nu ca suntem in Romanica si ne-am obisnuit sa fim LOOSERI EUROPEI???? Stiti ce prost te simti cind traiesti in Canada si te intreaba un libanez sau un magrebian sau un african: Romania nimic.... Nici acum???? Bineinteles ca poti sa-i dai un raspuns ca ce stiu ei ce inseamna sa te tragi din daci????

Birlic (90 comentarii)  •  23 noiembrie 2018, 3:11

Maistre iar bagi bățul prin gard și nu cred că analogia forțată dintre Contra și Daum este problema. Când a venit Daum selecționer mulți dintre suporteri au sperat la o schimbare de mentalitate și la un altfel de fotbal...mai curat, lumea se săturase de cooperative și antrenori și jucători umflați cu pompa. Cu el nu a fost să fie, ducă-se de unde a venit. Problema dumneavoastră a unora dintre ziariști a fost că vi s-a schimbat ''decorul'' nu mai existau ''actorii'' cu care ați făcut fotbalul românesc arșice, iar Daum era produsul unui nou regim care nu avea multe în comun cu trecutul după care dvs tot nutriți și așa că nici nu fusese bine instalat și ați sărit cu picioarele pe neamț. Cât privește noul selecționer, rezultatele vorbesc de la sine și ceeea ce a zis a încercat și parțial a și făcut, cu ''materialul destul de șifonat al clientului''. Numai că dvs și câțiva pseudo ziariști de la Gazetă l-ați asociat și pe Guriță cu regimul Burleanu care vă stă în gât. Căutați nod în papură, faceți analize și interpretați arbitrar statisticile, faceți comparații care mai de care mai hilare doar să bagatelizați orice rezultat la nivel de naționale din această perioadă (vezi comparația de grădiniță cu cele 2 calificări la tineret actuală și cea din 1998) . Dar din nefericire ceea ce nu vreți dvs să înțelegeți este că pe suporteri nu-i interesează cine conduce fotbalul românesc cum nu-i interesează nici alte interese ce se strecoară prin hățișul din peisajul fotbalistic, nici nostalgiile și ''avioanele'' altora, ci pur și simplu vor să vadă un fotbal fără mocirlă și scandal.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 noiembrie 2018, 6:08

Comentariul meu in care apar doar puncte a fost facut sa vad daca mai ma baneaza gsp ul ...inaintea lui scrisesem un articol destul de taios la adresa contestatarilor lui Daum ...Omul a venit sa munceasca si prostilor de la federatie nu le a convenit ...asa ca iar n o sa facem performanta ...cu prosti nu poti face performanta oricat de mult i ai plati ...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 noiembrie 2018, 6:11

...nea Ovi se leaga de salariul lui Daum dar uita sa ne pomeneasca de al lui care se cifreaza la peste 20 000 de coco lunar ...gsp ul il plateste sa ne spuna de statistici si de capitala Podgorita ...de Copenhaga ...nu .

nelu teleaga (1 comentarii)  •  23 noiembrie 2018, 8:54

se poate pierde si nefiind invins nu? ca o imagine corecta se ne aducem aminte cum am pierdut puncte la ploiesti cu muntenegru ba erau chiar sa ne bata. ce s-a intimplat in lituania? am cistigat in ultimul minut? dar in serbia? am scapat ca prin miracol si am dat gol tot prin mare noroc. la bucursti s-a jucat cu frica cu ambitie nu cu vointa nu cu o mentatliate de invingator. aici s-a aratat de fapt faptul ca vem sa nu fim batuti dar nu sa invingem. cu lituania al bucuresti a fost o formalitate. dar la muntenegru? ati vazut o echipa care dorea sa invinga la 2 goluri? am marcat prin mare noroc plus marii absenti ai lor. au ratat un 11 metri si asta va arata ca sintem pe drumul cel bun? jucatorii jubilau ca au invins ceea ce se vedea clar ca mergeau la rezultat nu la urnele valorice. erau fericiti dupa meci. contra avea jucatori mai ofensivi si nu i-a folosit . a incercat rezultatul nu performanta. prostia constind ca si la meci nul tot aia eram. asa ca gindindu-ma la daum un fapt clar care nu va place sa il amintiti este ca nu a avut niciun meci de verrificare. nu a avut o colaborare cu antrenorii care nu ii dadeau jucatori. singurul colaborator a fost hagi. dar si aici era o fabrica de a face cv-uri bune jucatorilor lui apoi vinzarea la fcsb si contracte pe bani multi cu comisioane tot asa.... nu cred ca este o reusita nationala cu contra. este o palarie prea mare. tupeul si sansa ca altii sa nu candideze l-a facut sa fie ales. acum arunca pe jucatori o vina care nu o au. spuneau ca nu au fost atenti si atunci cine sa fie vinovatul? a. iorndanescu ne spune. contra.

Bozo (25 comentarii)  •  23 noiembrie 2018, 10:55

Nu avem de ce sa-l regretam pe Daum, era un lux prea mare pentru o stare de fapt mult prea proasta. In comparatie cu Daum, Contra este mult mai ieftin, cunoaste incomparabil mai bine mentalitatea si fotbalul romanesc, tactic reduce riscurile la minim si peste toate are mai mult noroc. Altfel materialul fotbalistic este cam acelasi si jucam la fel de slab. Insa pare ca sub comanda Lui Contra nationala joaca cu mai multa ardoare, semn ca jucatorul roman este mult mai bine stimulat de injuraturile in limba materna decat de politetzurile si team buildingurile nemtesti.

Comentează