Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Rămași de căruță!

Reluând subiectul de ieri, trebuie să-i dăm dreptate lui Gică Hagi când reclamă că, de regulă, UEFA e mumă pentru țările din Vest și ciumă pentru cele din restul Europei. Primele sunt favorizate prin aceea că patru echipe din Big […]

...

Indignarea lui Hagi

Formatul Ligii Campionilor ce se aplică din actuala stagiune e nefavorabil fotbalului nostru, care va putea înscrie iarăși patru echipe în cupele continentale (una în UCL, trei în EL), dar în alte condiții. Diferit de ce s-a întâmplat anterior, trei […]

...

Drobul de sare

I-a lipsit tensiunea, suspansul. S-a jucat lent, mohorât, cu puține faze de poartă. Cu ocazii de gol și mai puține, una singură în repriza întâi, când D. Popa a reluat cu capul pe lângă poarta lui Bălgrădean. Raportul șuturilor pe […]

...

Și-a bătut recordul!

Clasamentul Ligii 1 s-a strâns la vârf după ce, cronologic, Craiova, Viitorul și CFR s-au poticnit pe teren propriu. Niciuna n-a izbutit să câștige, trebuind să accepte rezultate de egalitate. Venite pe post de outsidere, dacă nu victime sigure, Sepsi, […]

...

Greșeli inventate

Deși superioară la toate capitolele (55 la sută posesie, 23-9 la șuturi, 6-3 la cornere, 510-428 la pase etc), „Bătrâna Doamnă” a clacat în finalul partidei de la Torino. După un gol divin marcat de Ronaldo, voleu imparabil din plin […]

...

Niște păcălici

Două formații cu șanse la câștigarea trofeului, FCSB și Dinamo, au părăsit Cupa României încă din faza "optimilor".

Permalink to Niște păcălici
vineri, 2 noiembrie 2018, 4:29

Prima a pierdut la Călărași. Cealaltă, după penalty-uri de departajare, la Miercurea Ciuc, dar în fața unei divizionare C! Eliminarea „câinilor” a constituit megasurpriza ediției. În paralel, o altă dovadă că, deși preluată de Rednic, echipa roș-albă se scufundă cu fiecare zi. Curând nu va mai avea unde coborî pentru că mai jos nu va mai exista.

FCSB trebuie judecată cu oarecare îngăduință, de vreme ce a aliniat contra Dunării o garnitură dominată de puști. Între aceștia, Ianis Stoica de 15 ani! Dică (sau cine a decis) i-a menajat pe R. Benzar, Teixeira, Fl. Tănase, Man, Fl. Coman și Gnohere, iar pe Al. Stan, Planici, Momcilovici, Bălașa, Pintilii și Ov. Popescu, accidentați, nu i-a putut folosi.

Odihnind jumătate de efectiv în fața unui adversar recunoscut pentru ambiție și determinare, reiese că FCSB a neglijat Cupa. Ca atare, i s-a reproșat că a disprețuit competiția. Atât că dragoste cu sila nu se face și că e dreptul fiecăruia să-și aleagă drumul pe care merge. E treaba lui. FCSB a hotărât să sacrifice Cupa în speranța că va lua campionatul, iată o explicație, nu o scuză. Dacă nu va atinge nici această țintă, va spune că a calculat greșit. Că a avut ghinion.

Dinamo, în schimb, s-a umplut de rușine. A mărturisit-o însuși Rednic, care nu s-a sfiit să-i felicite pe învingători. Logic, deoarece Csikszereda le-a predat dinamoviștilor o adevărată lecție. Divizionara C a luptat eroic, cu o dârzenie împinsă până la sacrificiu. Atenție la antrenorul acesteia, Valentin Suciu, 40 de ani, de care se leagă ascensiunea lui Sepsi Sf. Gheorghe, pe care a promovat-o din județ în Liga 1! A plăcut angajamentul outsiderului, dar și modul în care Suciu și-a păstrat echilibrul, sângele rece, în momentele de maximă tensiune.

La rându-le, cu excepția portarului Muțiu, a lui Nistor și a lui Neicuțescu, alb-roșiii au dezamăgit crunt. Deopotrivă „vedetele” Hanca, Salomao și Grozav (ce m-au mai ironizat unii când am scris că băiatul ăsta mimează fotbalul de ani buni!), cât și junii Ciobotariu, Delorge, V. Olteanu, I. Șerban și R. Grigore au părut să fi încălțat invers ghetele! A surprins la aceștia lipsa de valoare, mediocritatea. Mai tare a deranjat atitudinea lor, maniera de a juca în dorul lelii, la alibi, evidentă la „scărița” ratată de Grozav. Luând fotbalul la mișto, dinamoviștii s-au luat, de fapt, pe ei înșiși. Niște mazete cu ifose. Pseudotalente. Păcălici. Chiar impostori.

Vinovat e însă și Rednic, să nu mai judece Mircea criza lui Dinamo de parcă nu l-ar privi. Ca și când el, care n-a câștigat niciun meci din trei!, s-ar plasa undeva deasupra, într-un turn de fildeș. De acord că nu Rednic i-a adus pe actualii jucători, corect. Dar era de așteptat ca el să-i așeze inspirat în teren. Să-i capaciteze, să-i mobilizeze, să-i facă să joace. Nu să-i arate permanent cu degetul și să-i tragă de urechi. Personal, am învățat că de câte ori o echipă n-are rezultate, iar Dinamo chiar n-are, antrenorul e primul tras la răspundere.

Sau semnând cu Dinamo pentru a patra oară, Rednic n-a știut unde vine și și-a închipuit că vine la Juventus ori la Barcelona?! Dacă da, a greșit grav. S-ar cuveni să-și asume.

Comentarii (54)Adaugă comentariu

nefertem (10 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 7:33

"Sa plece Negoita, el e de vina, nu baga bani, dupa ce pleaca o sa vina sigur investitorii aia care n-au acum loc si ne batem la castigarea Europa League!"... asa au zis si la Rapid cu Copos, si-au ajuns in divizia L. Aveti grija ce va doriti.

?????? (281 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 8:08

@În ce poziție l-ați considera potrivit pe Basarab Panduru, la Dinamo, căci pare interesat de evoluția clubului ?

?????? (281 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 8:47

@Ce opinie aveți despre cea mai recentă fiță a lui nea Gigi Becali, că este înțelept și inteligent ?

Observator (62 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 13:00

Intre cele doua contraperformante exista o diferenta: FCSB va juca intr-o competitie europeana (de preferat, pentru ei, Liga Campionilor), in timp ce Dinamo va rata din nou acest obiectiv, Cupa fiind calea cea mia lejera spre implinirea acestui deziderat! o.

Comentează