Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Obrigado

S-a încheiat turul sezonului regulat, iar Liga 1 are un lider pe care l-aș numi surprinzător. De ce?

Permalink to Obrigado
miercuri, 31 octombrie 2018, 4:49

Deoarece CFR a reușit să rămână în top, cu o singură înfrângere în 13 etape, deși a traversat o perioadă plină de convulsii. De câteva ori a fost în pericol să se scufunde și de fiecare dată a ieșit la suprafață. Ba și întărită.

Când vorbeam despre convulsii, despre tensiuni, calculam că, după plecarea lui Dan Petrescu în China, CFR s-a despărțit imediat și de succesorul acestuia. Edi Iordănescu a cucerit Supercupa, dar n-a rezistat eșecului cu Malmo din preliminariile UCL. Al treilea meci al său s-a dovedit și ultimul. A urmat un divorț cu năbădăi, clubul explicând demiterea amintită ca făcând parte din „procesul de modificare a structurii administrative”! Jenant, nu?, în condițiile în care investitorii Neluțu Varga și Marian Băgăcean au scos din buzunar 300.000 de euro, conform altor surse, 400.000, pentru a-l determina pe Iordănescu jr. să accepte rezilierea unilaterală a contractului. Să nu reclame la FRF și chiar mai departe.

În locul lui Edi a venit, a treia oară în Gruia după 2009 și 2015-2016, portughezul Toni Conceição, 56 de ani. Acesta a început chiar mai prost decât predecesorul său! A cedat în ambele confruntări de Europa League cu Dudelange din Luxemburg, eliminare socotită „cea mai mare rușine din istoria fotbalului românesc”. Ea va provoca mătrășirea directorului executiv Iuliu Mureșan, în funcție din 2000, căruia Consiliul de Administrație i-a retras mandatul. Odată cu doctorul, a ieșit din cărți și Răzvan Zamfir, considerat și el om de încredere al lui Paszkany.

Cum lui Mureșan i s-a imputat aducerea unui antrenor ce a dezamăgit crunt, s-a vorbit insistent și despre mazilirea lui Conceição. Căzuse un cap, avea să cadă și al doilea, urma plecarea lusitanului. Mai ales că în orașul de pe Someș apăruse, gata să îmbrace treningul vișiniu cu A1, spaniolul Juan Jose Maqueda, ex-secund la Real Madrid, dar și la FC Vaslui.

Numai că presupusa logică n-a funcționat. Cu sabia lui Damocles deasupra capului, cu bagajele la ușă, Conceição și-a văzut de treabă. A recâștigat vestiarul și l-a pus treptat pe picioare. Drept urmare, un CFR mai degrabă uzat, Hoban 36 de ani, Vinicius și Culio câte 34, A. Mureșan 33, Camora 32, s-a trezit și a urcat în clasament. Fără să aibă cel mai bun golaveraj, capitol la care FCSB și Craiova sunt superioare, CFR a primit cele mai puține goluri, 9 în 13 meciuri!

Nu trebuie neglijate meritele investitorilor. Aceștia au plătit la timp salarii de 25.000 – 30.000 de euro pe lună lui Deac, lui Culio, lui Males, altora. Nu și lui Julio Baptista, 47 de selecții pentru Brazilia, care va lua 50.000 din 2019, dacă va continua la Cluj. El încasează acum 12.000. Înainte de orice, trebuie remarcată contribuția antrenorului, principalul autor al unei ascensiuni spectaculoase și în parte paradoxală. Dacă era român, suporterii l-ar fi copleșit cu elogii pe Conceição. Așa, măcar să fie recunoscători. În portugheză, mulțumesc se zice obrigado.

Dacă vechea gardă (Toma Rus, Ioan Ivașcu) pare nostalgică după privilegiile din epoca Mureșan, noul val e decis să schimbe macazul. Practic, imaginea clubului. A venit Daniel Stanciu manager sportiv, se pregătește Marian Copilu, reținut pe moment de unele probleme medicale, CFR Cluj vrea să arate altfel și nu stă cu mâinile încrucișate.

Comentarii (46)Adaugă comentariu

dan (151 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 16:57

" s-a vorbit insistent și despre mazilirea lui Conceição..". Nu s-a vorbit mai deloc, doar voi presa ati tot incercat sa "bagati fitile" !!!

gigix (141 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:06

Toma Rus a parut in organigrama clubului dupa iesirea din insolventa, deci nu cred ca e el foarte nostalgic dupa Muresan

un roman (11 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:19

Atunci cand primesti penalty , corect sau nu, nu are importanta , in ultimul minut al prelungirilor , nu e surprinzator ca sunt pe primul loc , este normal !!!!! Ca si anul trecut fluierasii o ajuta , lucru evident !!!!

Lestie (78 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:27

CFR se afla pe primul loc pentru ca e sustinuta de Becali, marele dusman al Stelei. Ia bagati-l cateva luni la puscarie si o sa vedeti ca echipa pe care o saboteaza va castiga campionatul la pas.

Bazil (77 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:28

@un roman. Vorbesti ca sa nu taci. A recunoscut Vasvari ca a faultat la 11 metri dar nu vrei tu. Tu esti arbitrul lui peste prajit. Ai pareri, rusinea iti lipseste.

Catalynn (24 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:37

CFR sunt campioanii en titre, prin urmare chiar si in ciuda problemelor inerente nu l-as numi „lider surprinzator”. In fine, pe la voi pe la GSP mereu sunteti suprinsi daca nu e echipa lu’ ne-a Jjijji! Obisnuiti-va insa cu ideea, pana si jiijji a facut-o, procesele au ajuns la faza finala, oricate amanari sau trageri de timp vor mai incerca avocatii fcsb, pana la vara vom avea niste verdicte, care practic pun pe butuci clubul parat.

Andrei F (1607 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:39

Domnule,uite de aia ursul nu are coada...CFR are cu etapa asta deja 3arbitraje care au facut-o castigatoare!Am ras cand la analiza arbitrajelor Craciunescu-il mai cunoasteti?-a fost stopat cand a afirmat ca Djokovici a impins la faza care a decis meciul! Moderatorul a spus ca astfel de impingeri sunt cu zecile in meci.Treaba este ca ,,expertii,,tocmai au criticat arbitrul de la Iasi care nu a vazut ca sibienii au inscris primul gol dupa ce atacantul isi impinsese adversarul!Deci la Iasi cica nu se admit impingerile dar ca CFR merge!Al doilea arbitraj este cel de la Giurgiu-nu mai sunteti sustinatorul giurgiuvenilor?-unde lui Lulaku i s-a anulat un gol valabil!Al treilea meci este cel de la Targu Mures unde atacantul sibian a fost oprit de arbitru cand trebuia sa suteze la poarta ...Va pot documenta echipe care sunt stopate de arbitri si altele sunt impinse pentru a castiga...Asta este fotbalul pe care il doriti?Uite de aia amatorii ajung sa invinga campioana tarii...Sunteti multumit?

Andrei F (1607 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:41

@Bazil (37 comentarii) • 31 octombrie 2018, 17:28 Vsvari a recunoscut numai ca este o mica problema.A fost fault inainte la Djocovici care a impins.Se vede clar!

Feri (85 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:42

Aha, sa mai zica fraierii ca sunteti omul lui Gigi Becali...Dupa acest articol inteleg ca aversiunea dvs fata de CFR era legata de prezenta fitilistului Iuliu Muresan.

Rustan (39 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:47

Este pe primul loc pt. ca are de departe cel mai valoros lot , conducerea cea mai competenta si mai au o calitate , seriozitatea. Ailalta echipa pe care voi ziaristii o vreti campioana la fiecare inceput de campionat , are jucatori pe care voi ai numiti diamante si briliante , dar de fapt sunt mai mult gloabe , o conducere de tot rasul , de patron nici nu are rost sa mai vorbim.

Rustan (1 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:49

Este pe primul loc pt. ca are de departe cel mai valoros lot , conducerea cea mai competenta si mai au o calitate , seriozitatea. Ailalta echipa pe care voi ziaristii o vreti campioana la fiecare inceput de campionat , are jucatori pe care voi ai numiti diamante si briliante , dar de fapt sunt mai mult gloabe , o conducere de tot rasul , de patron nici nu are rost sa mai vorbim.

Tom (2 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 17:56

Daca mai scrieti un astfel de articol despre Toni parca vad ca ii face oierul sef o oferta mare sa vina la fecesebeaua

pavel (16 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 18:06

@ un roman cand cfr a primit contra un penalty in meciul cu viitorul, in minutul 93 si atunci a fost ajutata de arbitrii? singurele discutii pot fi la meciul de la giurgiu si si posibil cel de la targu mures. cu hermanstadt. a am uitat a avut 2 penaltyuri impotriva cfr, in min 90. si cel cu craiova ratat de mitrita.

cristi (42 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 18:49

Ceva ma indeamna sa cred ca acest articol a fost scris din prietenie pentru Daniel Stanciu care a fost si el ziarist de sport. Altfel nu imi explic cum de ati trecut pentru intaia oara de partea unui club pe care nu l-ati simpatizat niciodata.

Viktor (278 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 18:55

@Andrei F. E tot ce mai lipsea sa il inveti pe dl Ioanitoaia cum e cu arbitrajul...Sigur ca CFR a fost ajutata uneori de arbitri insa niciodata cat FCSB si Viitorul abonatele la mari favoruri. Dl Ioanitoaia are dreptate, e meritul lui Conceicao ca CFR e inaintea FCSB in clasament. Ca va place sau nu trebuie sa va obisnuiti cu ideea ca titlul de campioana a Romaniei va poposi si in 2019 tot la Cluj Napoca.

Russu (19 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 19:32

Cuvantul obrigado l-am auzit in telenovele. Sunt de parere ca Ioanitoaia facea mai bine daca dadea titlu multumesc ca sa inteleaga tot poporul. Sunt sigur ca portughezii nu dau in ziar vreun titlu in limba romana.

Andrei F (1607 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 19:54

@ Viktor In ce meciuri a fost avantajata Steaua? In cel cu Chiajna unde si Balaj socotit omul CFR a spus ca arbitrul nu a dat 2 de 11 m? Unul la Tanase caruia i s- a spart nasul ,al doilea la Man aruncat in afise???Sau in meciul cu Craiova unde s- a dat penalty si eliminare la Moraes? Etapa trecuta au fost 3 faze aproape identice...Cea cu Gnohere,alta cu Tudorie si alta cu un jucator al Viitorului de unde a iesit 11m...Numai la Gnohere s- a ridicat fanionul... Deci...care sunt meciurile in care Steaua a fost impinsa de arbitrii?

randoom (12 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 20:32

Noi, fecesebistii semintari din Popesti Leurdeni vrem mai multe scandaluri inventate de Craitoaia. Si mai multe compuneri de nivel gimnazial create pe baza lor.

Craiu (1 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 21:04

@randoom. Era plin acest blog de carnati cu aere de experti. Tu mai lipseai sa fie carmangeria completa. Amatorii de stupiditati sunt rugati insistent sa nu uite de mustarul aferent.

Viktor (278 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 21:11

Fecesebeaua a fost ajutata de arbitri in absolut toate meciurile. Nu am la indemina un inventar complet dar ajutorul a fost constant pentru Popesti Leordeni. Nu in faze decisive ci in fiecare, minut de minut. Forza CFR!

militari (120 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 22:33

Nea Ovi, In caz ca ligii 1 laudat in articol e acesta pe care il vedem in seara asta jucand in cupa Romaniei la Medias atunci laudele matale nu se justifica. Nu joaca nimic si nu am ce sa ma uit. O oboseala de echipa.

Iulian (190 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 23:18

Daca nu s-a dat fault la Djokovici cum a pescuit Craciunescu, inseamna ca decizia ulterioara a fost conforma cubregulamentul Suporterii fcsb citi au mai ramas sint pe vechea lor pozitie. Cind nu iau titlul de vina sint arbitrii care i-au avantajat pe adversari, gazoanele proaste si in multe cazuri vintul pentru ca a batut spre poarta lui Belgradean.

Nica fără frica (297 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 0:56

Scrie bah nesimțitule ROMÂNEȘTE că scrii în România și pentru români!!!! Ce i aia.....obrigado!!!???

Catalin_cj (65 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 8:34

@andreif cred ca ești foarte subiectiv. Fcsb nu joaca absolut nimic. Tot ceea ce va rămas e milogeala. De ani de zile, indiferent ca a fost vorba de cfr, viitorul, otelul sau astra, va plângeți ca arbitri ii ajuta le ceilalți și pe voi va nedreptatea. Nu va uitați ca aveți 10 mijlocași și un singur fundaș central, ca daca pintilii nu joaca apărarea voastră e vraiște și dacă nu da gol Gnohere pierdeți. Toți spun ca lotul e cel mai bun, dar majoritatea sunt crescuți ca valoare de presa, după doua, trei meciuri decente. E inadmisibil ca într-o echipa de tineri jucătorul cu notele cele mai mari și cu efortul cel mai susținut sa fie texeira. La nivel de banca tehnica lucrurile și t și mai grave, patronul aju ge sa arate unui fotbalist cum sa dea în minge, face echipa netinand cont de posturile jucătorilor, iar apoi ii critica pe care cum apuca. Doar la voi se întâmplă asa ceva, iar locul în clasament e doar rezultatul inconstantei Craiovei, Astrei și al viitorului. V-au dominat chiajna, voluntari, Craiova, Botoșani, Iași și Mediașul cel puțin o repriza.

virgil (113 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 9:49

@nica fara frica. Gulguta, dl Ioanitoaia nu scrie pentru *** cum esti tu. Plus ca, nimeni in strada, scrie in text ce inseamna obrigado. Sa invete orice prost. E inacceptabil ca unor gulgute ca tine li se permite sa isi dea in petic aici.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Klaus (9 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 10:55

Multi fraieri care isi dau cu parerea aiurea. Si pentru ce? Nu ati invatat inca faptul dl bloger O I este *** inca din tineretile sale?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1607 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 12:05

@Catalin_cj (50 comentarii) • 1 noiembrie 2018, 8:34 Domnule eu iti spun ce am vazut si auzit...Acum daca si Craciunescu sau Balaj sunt stelisti...e prea mult!Sa vorbesti ca Steaua nu joca si asta cand CFR a reusit performanta ca meciuri intregi sa aiba un singur sut la poarta...iarasi este prea mult!Si ca vorbele sa aiba acoperire...cu luxemburghezi si sibienii sunt meciuri care se incadreaza la ce spun...Apoi recunosc ca nu mai am dispozitia sa vad un meci de la cap la coada al CFR ...De ce sa-l vad?Pai Iasul a calarit CFR a doua repriza,meciul trecut la fel cu Sepsy ...Pana si luxemburghezii in meciul cu voi au parut lumea buna...Apoi sa vorbiti ca Steaua a fost dominata de Chiajna,Voluntari,Craiova...toate echipele din campionat enumerate de tine este prea mult si pentru un suporter clujan!Poate trebuie sa va schimbati televizorul...Milogeala nu este cand ceri sa fi respectat si sa fi arbitrat corect...CFR este cea mai mare echipa din lume dar are un singur handicap-in Europa nu poate juca cu Avram.Barsan,Hategan...Dan Petrescu in lumea mai civilizata este penalizat de propriul club...La voi este zeu!Sa te uiti la problemele Stelei cand voi ati schimbat antrenorul dupa cateva etape ,cand ati schimbat conducatori dupa conducatori sau cand un jucator va acuza ca ati falsificat actele...?

Nica fără frica (297 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 13:31

Virgil@ bine că a înțeles un prost ca tine ce înseamnă obrigado dar pe mine nu ma interesează! Numai papagali ca tine și ca ioanitoaia vor să imite! Ești în România deci scrie bah ROMÂNEȘTE!!!

randoom (12 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 14:55

Noi, fecesebistii semintari din Popesti Leurdeni ne bucuram ca nenea Ovi tine cu echipa noastra si vrem si noi o compunere frumoasa. Vrem un rezumat detaliat despre tot ce s-a scris deja in saptamina asta.

Cosmo (237 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 17:22

Locul 1 în liga asta amarata nu e mare satisfacție. Însă vaicareala suporterilor fecesebeului, pt arbitraje și alte cele, este o mare satisfacție. :D

Catalin_cj (65 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 17:30

@Andreif ai dreptate în ceea ce privește cfr ca joc. Nu jucam mare lucru. Dar întâi uită-te în ograda ta. De fapt cred ca tu nu ești suporter fcsb ci ești un anticfr-ist convins.

Dragos (250 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 17:55

Campionul prostiei se numeste randoom. A scrie termenul in portugheza nu e imitatie cum crede bolovanul asta. Pericolul e ca lasati toate tutele ca el sa isi dea cu parerea. Astia nu stiu nimic dar se cred destepti. Niste cocalari.

anca (109 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 18:56

@randoom. Chiar crezi ca intereseaza pe cineva ce te intereseaza pe tine??? Te inseli amarnic, nimicule care esti tu nimic.

Andrei F (1607 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 19:00

@ Catalin- Cj Adica daca- mi doresc ca arbitrii sa nu greseasca sunt antiCFR? Pai asta spune tot...Poti sa citesti comentariile.Nu eu am pus primul in discutie jocul sau administrarea echipelor...

grecu (8 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 19:03

Toma Rus e un fost chestor de politie pensionar dat afara de la sefia DIICOT Cluj. Lui i s-a incredintat securitatea clubului. Pentru asta a si fost adus. Ca sa asigure...libertatea actualilor finantatori. Clujul se intreaba daca va fi in stare si ce salariu are.

?????? (831 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 22:15

Dinamo a jucat cu Miercurea Ciuc joia și probabil de aceea ,,nu s-au dezmeticit"? Deci, Dinamo- "Cichi Cichi", avantaj gazdele, ,,i-au halit cu fulgi cu tot", după cum odinioară zicea și nea Mircea Rednic ?

Dilimache (657 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 22:22

Cat de ingust la minte poti sa fii, ca sa comentezi titlul, atat de inspirat al postarii si sa te superi ca nu e in romaneste. Jalnic, stimate roman neaos fara neuroni!

?????? (831 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 22:43

Opinați că Dinamo va avea mai mult timp să se concentreze pe competiția Ligii întâi, nedând o importanță deosebită participării în Cupă României ? Vă mai amitiți și de vremurile în care nea Mircea Rednic zicea că lucrează cu materialul clientului și că nu este frizer?

di livio (214 comentarii)  •  1 noiembrie 2018, 23:37

Craiu-le, adminule, zgubiliticule, clonache...ziceam dar dacit despre onorabilu, era sa zic conu Zaharia, conu nea Ovi...cel mai principal *** cu aere de expert este chiar el insusi marele maestru nea Ovi...si chiar ca debiteaza stupiditati zilnic...aici l-ai nimerit...Anca, Dragos, Virgil...aceleasi clone zgubilitice...de fapt sint nick name-uri manevrate de acelasi *** stupid...cin sa fie?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  2 noiembrie 2018, 1:36

O sa ia din nou campionatul si o sa ne faca de ras cu cine???? Ca Luxemburg sunt peste noi. Poate o echipa de amatori din San Marino. Sa va bagati undeva fotbalul asta penibil.....O mizerie totala....

Comentează