Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Un gest

După acest incredibil Barcelona – Real Madrid de duminică, terminat 5-1, s-a zis că Barça fără Messi a zdrobit Realul fără Ronaldo. S-a zis greșit. Dacă Messi, accidentat în prezent, va reintra în formația catalană, Ronaldo, transferat în vară la […]

Permalink to Un gest
marți, 30 octombrie 2018, 4:34

După acest incredibil Barcelona – Real Madrid de duminică, terminat 5-1, s-a zis că Barça fără Messi a zdrobit Realul fără Ronaldo. S-a zis greșit. Dacă Messi, accidentat în prezent, va reintra în formația catalană, Ronaldo, transferat în vară la Juventus, a devenit istorie pentru Real. Ca atare, trimiterile la el au tot mai puțin sens. CR7 reprezintă un capitol încheiat pentru echipa madrilenă. Probabil definitiv.

Usturător, de-a dreptul insuportabil pentru suporteri din pricina scorului, eșecul n-a rămas fără urmări. Încă de duminică seara, intuind că urmează destituirea, Julen Lopetegui și-a luat la revedere de la jucătorii blanco. Un personaj trist acest basc de 52 de ani, antrenor care a tras două lozuri necâștigătoare în 2018.

Deplasat cu naționala Spaniei la Cupa Mondială din Rusia, a fost dat afară chiar acolo, pentru că semnase cu Real și nu informase federația. După care a fost dat, iată, afară și de la Real din cauza rezultatelor dezastruoase. Cum a obținut o singură victorie în ultimele șapte meciuri și a suferit cinci înfrângeri, a lăsat-o pe campioana la zi a Europei pe un neverosimil loc 9 în LaLiga! Catastrofa din El Clasico a însemnat picătura care a umplut paharul. Degeaba a spus el că „Echipa asta are viitor în acest sezon”. A vorbit în deșert.

Cu un Luis Suarez dezlănțuit, autor a trei goluri, Barça a surclasat Realul. Ba l-a și umilit în ultimul sfert de ceas, unul de-a dreptul superb, de manual, care a ridicat în picioare tribunele arhipline. Firește că fanii blaugrana au salutat cu entuziasm izbânda, iar fundașul Gerard Piqué s-a numărat printre primii care au mers să le mulțumească la final.

Cunoscută fiind eterna rivalitate dintre combatantele de duminică, nimeni nu s-a mirat văzându-l pe Piqué că le arată cinci degete, tradiționala manita, spectatorilor de pe Camp Nou. El însuși a simțit nevoia să se explice: „Sunt momente istorice și trebuie să ne bucurăm de ele. Le-am arătat cinci deoarece știu că toți gustă o glumă bună”. Mă îndoiesc că madrilenii au gustat-o, dar nici nu se aștepta cineva să fie altfel. Vae victis.

Când totul decurgea normal, o parte a galeriei locale s-a pornit să-l înjure pe Sergio Ramos, căpitanul Realului. Auzind că i se strigă „Hijo de puta” fostului său coleg din reprezentativa Spaniei, de unde Piqué s-a retras după 101 selecții, acesta a reacționat prompt și fair. S-a întors brusc din drumul spre vestiare și le-a făcut semn turbulenților să se oprească. Să tacă. Un gest care a impresionat. A plăcut faptul că, deși exuberant în clipele respective, fericit, Piqué a păstrat măsura, bunul-simț. Pe altul l-ar fi durut în cot că e jignit „dușmanul”. Nu și pe Gerard, convins că adversarul trebuie respectat în orice împrejurare. Cu atât mai mult, adversarul pe care l-ai învins.

Am descoperit astfel un alt Piqué decât cel a cărui imagine circulă pe piață. Al 18-lea cel mai bogat fotbalist din lume, cu o avere estimată la 60 de milioane de euro. Partenerul de viață al celebrei cântărețe columbiene Shakira, au împreună doi băieți. Președintele fondator al societății Kosmos, grupul de investiții ce patronează noul format de Cupa Davis etc. Evident, Gerard Piqué nu-i doar un superfotbalist, ci și un tip în firea lui, cu picioarele pe pământ, educat. Menit să servească drept exemplu.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

zzz (5 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 16:47

este un tip super inteligent fiind, ca si Shakira, in clubul oamenilor supradotati, dupa standarde MENSA provine dintr-o familie educata, mama sa fiind medic neurolog

Dan (8 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 16:53

Bai babalacule sunt colegi la nationala ,au castigat stima tuturor impreuna castigand.daca nu se suportau ,nu mai erau un grup unit adica canci trofee mondiale. Un gest de normalitate

Observator (92 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 16:58

Maestre, Pique a inceput sa se mai maturizeze, dupa multe gesturi cel putin dubioase! Acum, cand i-a mai slabit vigilenta de cerber... O.

Fred (13 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 17:01

@Dan. Bai Apis, nu numai Pique a jucat cu Ramos la nationala ci si alti 4-5 barcelonezi. Aia de ce nu au intervenit, prostanacule?

Nica fără frica (297 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 17:16

Tataie în sport nu există dușmani ci rivali sau adversari! Numai presa *** din România instiga la dușmănie și ură!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcel (190 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 17:24

Bai Dane, Pique a invatat respectul pentru adversar dar tu l-ai ingropat pe cel pentru varsta. Ai gauri mari in educatie. Si inteligent foc observi ce...scrie in text. Scrie ca jucat impreuna in nationala. Dar Pique s-a retras si asta scrie.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 18:03

...nea Ovi pe mine nu ma intereseaza acest articol ...la ce ajuta fotbalul romanesc acest articol ?...un fotbalist super bogat a facut un gest la galeria barceloneza super bogata si ea in comparatie cu galeriile noastre ...nu ne intereseaza de bogati noi sa ne vedem de saraciile noastre ...dar matale care iei 20 000 de coco lunar de la gsp ...crezi intr o Romanie bogata ...mai du te prin saTE ...PRIN COMUNE PRIN fERENTARI ...

Tudor (301 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 18:25

@Nica fara frica. Esti rugat sa nu fi mai prost decit esti. Cuvintul dusman e pus intre ghilimele tocmai pentru a fi inteles de unii ca de alde tine. Tu si altii nu mai obositi sa va credeti mai dotati si mai spirituali decit sinteti. Nu e si cazul lui ovidiu-3oo3, *** o tine snur cu timpenia cu 20 000 de euro. Pe el nu poti sa te superi ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nick (24 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 18:30

Gerard Pique a facut un gest nobil si abia sunt 5 postari pe marginea lui. Ia sa fi scuipat ca Albec sau sa fii sarit la bataie ca radoi atunci ar fi fost mare inghesuiala pe aici. Dar noua ne pasa foarte tare de sport, de fair play si de alte dude din astea.

Doru (127 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 18:35

Foarte frumos. Aratati-mi si mie un romanas care sa se poarte asa la un Dinamo-Steaua si il mananc fara sare. Si daca ar avea intentia ar muri de frica ultrasilor din galerie care s-ar razbuna. Cel nai proaspat exemplu e cum l-au huiduit dinamovistii pe Nistor la Chiajna.

Doru (127 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 18:38

Vesti foarte proaste primite in cursul acestei seri de marti. Maria sa Ovidiu3003 iar a uitat sa isi ia medicamentele de cap.

JFM (116 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 18:56

E de notorietate ca Pique si Ramos sunt buni prieteni, nu exista rivalitate intre ei, se gandeau sa intre impreuna in afaceri, la nationala sunt nedespartiti. De aici si explicatia gestului. Cine ar putea fi atat de elegant cu un golan ordinar ca Ramos?! PS. Suarez este acel atacant care-ti poate castiga singur un meci cu Real, a demonstrat-o duminica. Barca a mai mers fara Neymar si Messi dar fara Suarez cred ca nu o va face.

randoom (12 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 19:03

Noi, fecesebistii semintari din Popesti Leurdeni suntem impresionati de gesturi de fair play pentru ca n-am stiut ca exista. Dar nu ne plac stirile cu scoruri la 5 goluri. Si vrem mai multe articole cu faulturile vedetelor noastre Tamas & Alibec.

gua (4 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 19:10

E al cincilea sau al saselea "Un gest". Si le numaram! :)))

Marin Puscasu (4 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 19:11

Al catelea "Un gest"? :)))

Loulou (274 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 19:27

Frumos gest care l-a suparat pe contabilul gua. Trist baiatul asta...

Daniel (223 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 20:01

Fosti coechipieri la nationala dar Pique e catalan si Ramos e andaluz. Astia nu se iubesc unii cu altii si de aceea gestul lui Pique merita si mai tare scos in evidenta. Spera cineva aici ca vom vedea un romanas facand asemenea gest...

dan (151 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 20:42

"Al 18-lea cel mai bogat fotbalist din lume, cu o avere estimată la 60 de milioane de euro" - fara informatia asta eram pierdut !

gino (513 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 21:03

@Dan. Iti faci iluzii. Tu esti pierdut oricum. Vrei sa vinezi fara pusca si ai doar o prastie.

Cosmo (237 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 21:05

@ovidiu 303, dacă ești sărac pune mâna și lucră ceva, nu mai pierde toată ziua pe forumurile gsp, împrăștiind tâmpenii cât Oltenia, *** de la olguta și Liviu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai Coman (34 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 21:41

Galeriile vulgare, consumatoare de seminte la cornet, s-au mutat din peluze pe forumuri.. O tempora...

The_ Gunner (2 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 22:07

Gérard este un caracter dintr-o bucata .Sa va povestesc cum a plecat de la Man U După un antrenament Ferguson tipa la el ,il insulta grav si se repede la el cu mâinile ridicate . Gérard se ridica de pe banca si ,calm ,ii spune - nici sa nu îndrăznești sa te gândești bătrâne .A doua zi ,fără sa anunțe pe cineva , s-a urcat in primul avion de Spania si n-a mai vrut in veci sa calce pe Old Trafford ,ori sa-l menționeze pe Alex Ferguson . De la Naționala s-a retras din cauza presei care i-l acuza de șovinism catalan .Unul dintre cei mai buni stoperi pe care i-am văzut vreodată .Numai Beckenbauer ,Picchi si Baressi ii stau in fata .Impresionanta dăruirea si disciplina in teren . In plus e si băiat frumos !

The_Gunner (2 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 22:20

@ Dan , mai băiete ,ai vrea tu sa ajungi la vârsta lui OI ,sau a mea ,dar cu ce creier ai o sa te calce mașina cind treci strada . @ Ovidiu_3003 .Eu sint pensionar .Deci am timp sa umblu pe bloguri. Se vede treaba ca tu esti un puturos invidios . De ani de zile te învârti pe aici si dai din tine numai tâmpenii .Te-ai uitat in oglinda ?

Adi (97 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 23:46

In loc sa facem pe nebunii mai bine am invata ceva de la cetatenii care sunt mai civilizati si mai educati ca noi. Ne impiedica stilul stramosesc ca ne credem mai presus si furati de toti. .

motanul incaltat (603 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 2:13

Ati omis sa spuneti ca vine dintr-o familie aristocratica si avea milioane chiar daca nu juca fotbal.Ca si Van Basten si inca vreo citiva trebuie apreciati, ca desi aveau un viitor asigurat inca de cind s-au nascut au ales sa transpire pt banii lor....

Mihai (3 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 7:49

Pique este un jaf. Punct. Cu toată inteligența și educația lui. Iar Lopetegui ar fi trebuit să își vadă de lungul nasului și să aibă mai mult respect pentru țara lui. I-a fost frică să nu o facă de oaie cu Spania la mondial că în cazul ăsta nu îl mai lua Real și a semnat ca "nemâncatul". Rușine! Iar pe Sergio Ramos îl știe toată lumea.

vio (7 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 8:48

Nu l-am vazut pe Ramos facând acelasi gest atunci când cu independenta Cataluniei si când Pique era huiduit peste tot în afara Barcelonei!!??? Cu atât mai grozav este ceea ce a facut acum...

Dilimache (657 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 10:48

Suntem la 1000 de ani in urma lor, se vede si din comentarii nivelul nostru de educatie...

Birlic (90 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 12:29

@Dilimache tu ce hram porți? Ai o atitudine sfătoasă ce se vrea să pară a unui om foarte înțelept. Oi fi vreun bătrân care dă afaturi zen.

Birlic (90 comentarii)  •  31 octombrie 2018, 13:38

Erata: sfaturi zen.

Comentează