Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

A greșit Rădoi?

Vorbind la GSP Live despre CE 2019, programat din 16 în 30 iunie în Italia și San Marino, Rădoi a făcut o afirmație pe cât de interesantă, pe atât de discutabilă.

Permalink to A greșit Rădoi?
miercuri, 24 octombrie 2018, 4:13

Ca să ajungă la Euro 2019, selecționata noastră U21 a susținut 10 meciuri. În primele șase a stat pe banca tehnică Daniel Isăilă, iar la restul, Mirel Rădoi. Totuși, contribuția celui din urmă trebuie apreciată la superlativ deoarece naționala de tineret a realizat cu el maximum de puncte posibile. Implicit, o calificare așteptată vreme de 20 de ani.

Dincolo de meritele lui Isăilă, deloc neglijabile, nici cele ale lui Rădoi nu pot fi contestate. După experiența mai degrabă nefericită de la FCSB, unde n-a vorbit aceeași limbă cu patronul, mulți s-au îndoit de calitățile unui tehnician care n-avea la ora respectivă nici bacalaureatul, nici licența PRO.

Mirel a demonstrat însă că e antrenor, ba încă unul de perspectivă și de încredere. Surprinzător pentru lipsa lui de experiență, a dovedit fler și tact. Între altele, a refuzat să schimbe ceva ce mergea ca lumea. Orgolios, altul ar fi vrut să-și pună pecetea. Să se bage în seamă, să-și umfle mușchii. Spre lauda lui și spre binele echipei, pe Rădoi nu l-au bântuit orgoliile păguboase.

Deunăzi, vorbind la GSP Live despre CE 2019, programat din 16 în 30 iunie în Italia și San Marino, Rădoi a făcut o afirmație pe cât de interesantă, pe atât de discutabilă. A menționat că principalul criteriu în alcătuirea lotului va fi „prezența la meciurile decisive din calificări”. Apoi, încadrarea în strategia naționalei, respectarea stilului acesteia etc.

În principiu, trebuie să fim de acord cu acest punct de vedere. Pentru că nu-i în regulă ca unii să ducă greul campaniei, iar alții să culeagă roadele. De acord cu Rădoi, numai că, analizată mai atent, afirmația lui poate naște opinii adverse. Destui sunt cei care gândesc că Mirel a greșit. Că s-ar fi cuvenit să se abțină.

Asta pentru că dintr-un total de 33 de jucători rulați în 10 partide, integraliști au fost doar Ionuț Radu de la Genoa și Pașcanu de la Leicester. Deci nu aceștia constituie o problemă și nici Ianis Hagi (9 meciuri), Nedelcearu (7) ori Cr. Manea (6). Conform lui Rădoi, ei și încă vreo 7-8 băieți și-au câștigat pe teren dreptul de a juca la turneul final.

Dar alții? Ce se va întâmpla, de exemplu, cu T. Băluță și cu Drăguș, convocați recent de Contra, ba și folosiți, fotbaliști eligibili U21 care n-au evoluat însă niciun minut în campania tineretului?! În măsura în care ei vor continua să impresioneze în campionat, vor fi în vervă, oare își va permite Rădoi luxul să nu-i ia în Italia?! Opinia mea e că nu. Va trebui să țină cont, obligatoriu, de formă și de valoare.

La rându-i, Răzvan Marin a bifat doar două partide pentru U21. Poate ar fi intrat în mai multe dacă nu era eliminat în Țara Galilor. Judecând însă la rece, nici el, senator la Standard Liege, 14 selecții în echipa reprezentativă, chiar unul dintre titularii acesteia, nu îndeplinește criteriile lui Mirel! Or, avertizat că la Euro 2019 vor participa „marile puteri” ale fotbalului continental, gen Spania, Anglia, Franța, Italia și Germania, va îndrăzni Rădoi să nu-l convoace pe cel mai prețuit dintre actualii „tricolori”, Marin fiind cotat la 7 milioane de euro?!

Răspunsul pare să fie tot negativ. Iar de aici, legitimă, întrebarea din titlu, pe care vă invit să n-o interpretați ca pe un atac. Luați-o ca pe o simplă nedumerire.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

clau (1 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:41

Sa joace jucatorii care vor fi in cea mai buna forma!

Ion (77 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:43

Memoria va joaca feste...O fi la moda sa se puna in carca lui Becali toate nereusitele dar Radoi in primul rand a fost atacat ca antrenor al Stelei de presa...Cum ati si scris ...Radoi nu avea Bac- ul,Radoi nu era antrenor cu acte,Radoi e finul, Radoi rupe iarasi caruta cu calificarile europene...Cine a pedalat pe astea,Becali sau voi presa?

Ion (77 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:46

La fel ati facut si cu Stoichita...Cine- l numea ***.ita? La fel ca Radoi,cum au ajuns la FRFgata, sunt scule pe bascule dar la Steaua erau rai ,dar rai!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (250 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:46

Va dau dreptate ca l-a cam luat gura pe dinainte. Daca tacea filozof era. Spre deosebire de nasul Nu e baiat rau. Dar bacalaureatul tot nu l-a luat.

a dica (283 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:47

Este o declaratie diplomatica, inca sub influenta bucuriei calificarii cand ii lauzi pe toti, chiar daca nu toti au jucat foarte bine. La anul altfel vor sta lucrurile si cu siguranta va incerca sa gaseasca cea mai buna formula de joc. Ca vor fi si 2-3 selectii cu cantec, se poate, astea nu vor influenta mult evolutia primului 11. Probabil sunt in lot jucatori care, chiar daca nu au prea jucat, au tot fost selectionati si trebuie sa mearga si la Euro. Pentru astia Radoi pregateste terenul. Nu cred ca va sta pe ganduri in ceea ce-i priveste pe Marin, Dragusi, Manea sau Baluta, daca vor fi sanatosi si in forma.

reloo (8 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:49

o alta nedumerire e de ce mai scrieti, maestre, pentru ca formulati numai niste opinii schioape, fara substanta si pe amrginea carora nu se poate dezbate, pentru ca nu au miez.

Ciucu (24 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:51

Parca vad ca vom repeta trista figura din 1998 adica vom face zero puncte la turneul final. Atunci performanta a fost mai mare pentruca s-au calficat 8 echipe nu 12 ca acum. Mi se pare mie sau ati baturTnpalma cu Burleanu si nu mai stiti in ce fel sa laudati federatie.

zagna (56 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:54

Nea Ovidiu, de acord cu Dvs., dar in locul cui sa joace cei 3 "mari" ? Asta inseamna ca Ciocaldau, Nedelcu si G.Puscas sa nu joace ca sa le faca locul. Ar fi drept ? Ai judecat ca injustitia din Romania: este pedepsit pagubitul si nu vinovatul ! Lasati-l pe Radoi sa hotarasca singur pentru ca el va da socoteala ! Altfel au aparut inca in seara calificarii propuneri interesate (nu interesante) gen mailat, costache, ionita (intamplator toti cfr)...

doru (127 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:55

Reloo, cainele moare de drum lung si tu de grija domnului Ioanitoaia...Problema e bine pusa. Merg la euro cei care au obtinut calificarea sau cei mai buni...e o dezbatere intersanta dar nu pentru minti inguste ca a ta.

octavian (95 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:56

Nedumerirea d-lui Ioanitoaia e intemeiata. A juca la un turneu final european e o carte de vizita foarte importanta.Vor fi f. multi observatori acolo.Cred ca incep deja jocurile de culise, de interese. Celor care joaca le creste cota.Ca la antrenori LICENTA PRO

Dobrescu (4 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 16:59

Felicitări pentru rândurile scrise! În sfârșit cineva care pune punctul pe i. Și nu mă refer la articol, ci la comentariul lui reloo.

Franz (406 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 17:00

Problema ridicata de Dl Ioanitoaia merita dezbatuta. Si eu cred ca Radoi a vorbit sa se afle in treaba. Strategia lui, care strategie...Pacat ca niste rataciti reloo gen se baga in seama fara sa aiba ceva de spus. Ce sa faca mustele bazaie...

gio (76 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 17:06

Nu vad care e problema cu ce-a zis Radoi. Omul a zis ca principalul criteriu este prezenta la campania de calificare ceea ce este logic dar nu a zis ca nu conteaza si pe altii cum este cazul celor 2-3 care au fost la nationala mare. Principalul criteriu nu inseamna ca este singurul criteriu. Prea creezi nea Ovidiu o discutie din nimic.

Razvan (331 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 18:59

Ce trist, Ioanitoaia! Pana si la commenturi esti in cadere! Noroc cu Buzarin, ca nu te lasa sa te faci de *** si mai intra pe conturi gen dinu, gigi, dilimache, doru (sa spuna ce "lumina" si mare formator eati) si are tot sub 10 comentarii pe articolele sale...Te mai miri de ce iti dadea *** *** de la *** si te'au *** astia de la FRF de *** si ***...pai nu contezi, de aia! Poate te mai invita fostii tai sefi pe la *** de la *** si *** ***, unde *** sau vor *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comorofca (114 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 19:22

Da, foarte trist ce face ioanitoaia... blocheaza si sterge comentarii, ca geambasu. Sau poate o fi omul "box to box" de serviciu la moderare. Cum spuneam. Nu intereseaza pe nimeni dintre selectioneri parerea matale. Radoi stie ce face, esti de rea credinta sa il ataci acum pt ce va face (eventual) la anul.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 19:46

...selectia este facuta pe pile ...ce cauta I.Hagi la nationala de tineret ?...omul nu poate juca decat la viitura ...

?????? (831 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 20:36

,,încadrarea în strategia naționalei, respectarea stilului acesteia" ?

?????? (831 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 20:38

Vă mai funcționează afișarea comentariilor ?

?????? (831 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 20:51

Opinați că textul citat anterior ar puea fi de prin regulamentele și strategiile scrise ale federației ?

di livio (214 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 21:12

cred ca Radoi are dreptate, matale zisesi ca are fler si tact...echipa asta e sudata, nu poate sa ia jucatori care n-au fost in preliminarii...Razvan Marin a jucat, asa ca va fi...pacat ca si la un articol interesant al lui nea Ovi, apar clone ratacite gen Doru si Franz...clone zgubilitice care se baga-n seama fara sa aiba nimic de spus...*** ca *** la ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 21:52

Ați putea zice că în această perioadă echipa națională are o strategie și un stil, ceea ce, probabil, s-ar putea zice totuși de reprezentativa U21 ?

?????? (831 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 21:56

De ce opinați că ar trebui să le schimbe Rădoi stilul de joc al jucătorilor de la U21, după cel al echipei naționale care nu prea a obținut și performanțe ?

dorin (166 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 22:02

Eu gasesc articolul interesant pentru ca declanseaza polemica pe subiectul daca Radoi are sau nu dreptate. Are numai partiala.

Bratu (104 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 23:36

Calificatea lui u21 e o performanta care se datoreaza portarului Radu care a aparat penalty in prelungirile din Portugalia. Acolo am castigat cu 2-1 si la 2-2 se calificau ei.

Ali Baba (223 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 10:12

Omul chiar explica insa troli gen Comorofca tot atacuri viseaza. Sau ca o fi Radoi vreun Guardiola in devenire si nu am aflat inca. Si mai jal nici sunt aia care critica pe cei ce comenteaza favorabil. Acestia nu au dreptul si sunt clone. Numai ei au dreptul sa se exprime si sa injure. Curata democratie.

Nica fără frica (297 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 15:13

Are dreptate Radoi. De ce să schimbe ceva care merge bine!?

Comentează