Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Șoarecele și pisica

Dacă e să fim sinceri, s-ar cuveni să recunoaștem că și înainte de eliminarea lui Tamaș, petrecută în finalul primei reprize, sârbii au fost superiori.

Permalink to Șoarecele și pisica
duminică, 14 octombrie 2018, 7:20

Nu doar mai puternici sub aspect fizic, ci și mai abili, mai mingicari, capitol la care noi ne imaginăm, greșit, că suntem niște artiști. Nu trebuie uitat că în minutele 19 și 39, mai întâi Mitrovici (la o gafă a lui Tamaș de campionat județean) și apoi Gacinovici au irosit ocazii ideale.

În tot acest interval, „tricolorii” s-au străduit, adesea onorabil, dar le-a ieșit rar spre deloc. În general, suporterii din tribunele Arenei Naționale au lăsat o impresie mai plăcută decât fotbaliștii pe care ei i-au încurajat. Uneori au făcut-o însă sotto voce. Prea discret.

Când meciul arăta ca unul care pe care, cu ușor avantaj de partea oaspeților, a survenit eliminarea lui Tamaș. Momentul se va dovedi decisiv în economia partidei, chiar dacă, spre ușurarea noastră, Tadici a trimis în plopi penalty-ul dictat la faultul comis de către fundașul lui Hapoel Haifa.

Opinia mea e că Tamaș nu era de eliminat. Trebuia pedepsit cu galben, nu cu roșu, deoarece intervenția lui n-a avut nici intenție, nici intensitate. Mai degrabă a fost o ștergere cu gheata decât o lovitură dură. La fel de adevărat e însă că, la vârsta și experiența lui, Tamaș n-avea voie să se expună. Voi reveni asupra subiectului.

Cu un om în minus, reprezentativa României s-a retras după pauză în propria jumătate și s-a agățat cu dinții de varianta remizei albe.

Ca atare, întâlnirea s-a transformat într-un fel de vânătoare de-a șoarecele și pisica, cu sârbii pe post de pisică. Spre lauda lor, păstrându-și sângele rece și transpirând abundent, băieții noștri s-au apărat precis, curajos, pe alocuri eroic. Cu o notă maximă pentru Tătărușanu, salvator în câteva ocazii.

Deși n-au mai contat în atac, elevii lui Contra au reușit să scoată un egal ce trebuie socotit remarcabil în condițiile date. Între altele, în fața unui adversar cu clasă, care și-a permis să-l țină rezervă pe Milinkovici-Savici, mijlocașul lui Lazio cotat la 90 de milioane de euro! Un 0-0 prețios, răsplată a dăruirii și a atitudinii. Din păcate, nu și a unui fotbal atractiv, de calitate.

Această remiză albă pare să fi rezolvat problema locului 1 în grupa de Nations League, atât că nu în favoarea „tricolorilor”. Care mai au șanse la șefie, însă mai mici, foarte mici. Pentru că e greu de crezut, de domeniul unei megasurprize, că sârbii se vor încurca la Belgrad cu muntenegrenii pe care i-au învins lejer la Podgorica. Sigur, speranța moare ultima, inclusiv a noastră. Dar moare și ea.

Comentarii (80)Adaugă comentariu

Costin (5 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 19:26

Stim stilul Dvs. Va pozitionati diferit tot timpul ca sa fie interesant.

Marcel (23 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 19:28

Daum e de vina.

stefan al doilea (3 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 19:33

cel mai usor lucru este sa dai vina pe trecut!

JEAN PHOUTAILLE MARAIS (280 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 19:33

Statul paralel e de vina!Adica statul paralel cu fotbalul al betivanului de Tamas!E terminat,ce sa mai vorbim!Trebuie sa fie ultimul lui meci la nationala,e depasit de tot ce inseamna fotbal in 2018!Nu este nici macat o solutie de avarie....

ManX (119 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 19:33

Tamas merita tuns la zero.

Radu (178 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 19:43

Un punct de vedere corect. Bine ca angajament si slab ca fotbal. Sarbilor le era suficient un egal pentru a castiga grupa de aceea nici nu s-au omorat. Daca le trebuia victorie nu ne iertau.

Bingo (96 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 19:46

Dupa ce ati fost singurul vehement impotriva selectionarii lui Tamas acum cautati sa il aparati. Ca sa va citez, sincer fiind nu pricep de ce v-ati schimbat pozitia cu 180 de grade.

dinamo_fan (127 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 19:47

Nea Ovi, ati trait o viata in fotbal si n-ati inteles nimic din el. Daca era 2cm mai incolo ii ramaneau sarbului crampoanele lui Tamas in cap, pleca cu tot cu gheata la spital. Asa doar l-a julit. E rosu de manual, nu mai bateti campii.

Nelu Damblagelu (15 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 19:50

Si cu el in teren ce am fi realizat ?

Adrian (98 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 19:51

Norocul nostru a constat in eliminarea lui Tamas. Cu om in plus sirbii s-au crezut invingatori si nu au mai fortat ca 11 la 11. Au incercat spre final insa baietii s-auaparat bine si au avut si nitica bafta. Locul 1 nu era de nasul nostru cu antrenorul asta si nici cu Stanciu si Manea.

IO (154 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:00

In toata corectitudinea, a fost cam intre rosu si galben, asa ca nu i se poate imputa arbitrului nici rosul, nici galbenul daca l-ar fi dat. Tamas a gresit imens la acea faza si s-a pus singur in pozitia de a fi eliminat. Altfel, va dati sema cat de insultant este sa spui ca echipa Romaniei s-a STRADUIT, chiar daca acesta e adevarul? Asta cu o Serbie printre cele mai slabe echipe de la cm, in mod cert cea mai slaba din Europa alaturi de Islanda. Sa crezi ca e o realizare locul 2 intr-o grupa cu Lituania si Muntenegru, arata o mentalitate destinata esecului. Trecand la jocul echipei... Contra nu a resusit nimic in plus fata de criticatul Daum. Norocul din Serbia si ultimile 5 minute jucate bine, dar in fata lituaniei, nu sunt o confirmare a schoimbarii in bine adusa de Contra ci mai degraba vraistea din Jocul echipei.

andrei (262 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:00

@dinamo fan. Tu nu intelegi nimic. Aia 2 centimetri sunt foarte importanti. Tamas nu l-a atins pe sirb, a fost imprudenta nu lovitura. Habar nu ai dar stii sa faci pe desteptul.

sundance kid (205 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:01

Tamas e talentat dar are o virsta si nu avut o viata de sportiv profesionista. A abuzat de alcool citeodata si asta nu se face timp de 15-20 de ani citi iti e harazit sa servesti fotbalul la nivel performant .

dinu (427 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:04

Judta intrebarea lui Nelu Damblagelu. Nici cu Tamas in teren nu am fi castigat dar posibil ca incercam ceva. Asa doar am facut act de prezenta pe teren in repriza secunda.

Mda (7 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:10

Numai Daum este de vina. Apropo, Tamas fostul mare jucator, fosta glorie si fosta legenda fecesebista nu mai joaca la echipa prietenului tau gigi ca sa nu primeasca rosu dupa un fault vizibil de pe luna. Cu siguranta esti socat si pentru ca s-a dat penalty.

Andrei (276 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:11

De fiecare data cand citesc sintagme de genul "voi reveni asupra subiectului " ma strange-n spate, fiindca asta inseamna ca Maestrul Ioanitoaia va continua sa chinuie limba romana, si prin extensie nervii cititorilor, cu platitudinile sale interminabile. Unii jurnalisti ar trebui sa iasa la pensie, altii nu ar fi trebuit sa se apuce niciodata de scris. Ma tem ca Ioanitoaia face parte din a doua categorie.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:12

este rosu la Tamas indiscutabil ...avem un antrenor prost ...dar norocos ...incapabil de performanta ...nea Ovi scrie putin ...dar foarte putin... mai bine ...decat antreneaza ...Contra ...

Andrei F (1607 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:25

Eu cred ca arbitrul a procedat corect cu Tamas...O fi adevarat ca nu o fi vrut,o fi adevarat ca nu a lovit dar acea intrare rudimentara trebuia ,,tratata,,cu rosu! Imi amintesc de o intrare a lui Lovin in tusa cu ambele picioare inainte si unde adversarul scapa pentru ca se fereste...imi amintesc de o intrare criminala a unui portar la Chipciu care scapa pentru ca se fereste...Astfel de intrari trebuie pedepsite drastic...Rosu clar...Nu trebuia ca sarbul sa fie dus la spital ca sa,,apreciezi ,,intrarea lui Tamas...Altfel...de ce nu o fi jucat Mitrita sau...Grozav? Aceste meciuri erau pentru astfel de jucatori...( Il nominalizam si pe Chipciu dar el era suspendat...)

motanul incaltat (603 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:26

O sa luam bataie la Pristina -ca asa am invatat de la doamna prim-ministru - si o sa terminam grupa pe locul 3... asa cum tot scriu de vreo 10 articole incoace.... Intr-un final o sa recunoasteti ca , Contra e mult sub Daum...doar ca sper ca e mai ieftin.... Pe ce ma bazez??? 2 aspecte----un antrenor care n-a facut nimic la Dinamo , dat afara din China si niste jucatori fara absolut nici o valoare ce joaca la echipe obscure din campionate obscure.... Cind ne vom califica vreodata undeva??? Cind fotbalisti o sa fie transferati la echipe ce joaca an de an DOAR in fazele superioare ale Champions League si o sa fie titulari la echipele respective... Adica NICIODATA in urmatorii cel putin 15 ani.Faza cu transpiratul poate merge pe santierele de constructii ,vara la pls 40 de grade Celsius....

stefan (8 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:28

arbitrul ne-a făcut un bine, tamaș era un pericol real pentru poarta noastră

gio (59 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:29

Ne-am salvat ca a fost accidentat Chiriches, ca zbura Sapunaru din echipa si aveam cuplu Tamas- Chiriches care impreuna cu Manea si Tosca ne dadeau gata :)))

zappy (6 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:34

ati uitat sa spune-ti ca daum e de vina pt jocul execrabil de azi

Toader (301 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:44

După ce fotbal avem în Liga 1, cu echipe ce au uneori către 9 jucători străini în primii 11, România joacă neașteptat de bine. Dacă-i să ne luăm numai după statistici echipele ar trebui să se (re)românizeze. Dar la ce să te-aștepți cînd zilele trecute s-a dat o lege pt mai mulți muncitori străini.

Manu (167 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:49

@Andrei. Ia spune tu ce platitudini ai descoperit in acest articol. Punctual, textual, la obiect. On caz ca eu spun despre tine ca esti prost si mitocan ma crezi pe cuvint sau trebuie sa iti dovedesc? Treci la treaba si arata ca ai dreptate. Si lasa refrenul cu pensionarea ca e uzata placa.

Geo (41 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:52

Bine ca Tamas a fost eliminat! Cu el in echipa, 11 la 11, probabil ca am fi luat bataie. Fara el s-au mobilizat ceilalti 10 si am scos un rezultat onorabil.

Costin (46 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:54

Opinia mea este ca Tamas a fost in plus la acest meci. La fel Stanciu, Tosca, Maxim, Nedelcearu, Tucudean, Manea, Keseru, Marin, Baluta. Dar, nu o sa pateasca nimic baietii, au pile la presa si federatie.

TBV (1 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:55

Din pacate continuam sa ne mintim singuri si sa incercam sa gasim tot felul de vinovati pentru situatia in care se afla nationala. Contra este injurat de unii ca la usa cortului desi este primul selectioner care are curajul sa debuteze tineri la nationala. Ati uitat cu totii lipsa de atitudine de pe vremea lui Daum sau Piturca. Toata lumea pare sa uite ca jucatorii nostri vin din campionate printre cele mai slab cotate din Europa iar multi dintre ei nici acolo nu sunt titulari. Reconstructia se face in timp si cu rabdare. Cu incredere acordata atat jucatorilor cat si staffului tehnic. La infrastructura fotbistica si la valoarea jucatorilor actuali, adevarul desi dureros este ca atat putem. Nici Guardiola sau Mourihnno nu ar putea scoate mai mult. Daca vrem sa ajungem vreodata o echipa cu pretentii in Europa trebuie sa invatam sa avem rabdare, sa sustinem nu sa ingropam.

Romica (3 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 20:59

Mai Andreias, poti spune ca te chinuie pe tine talentul dar ca Ovidiu Ioanitoaia chinuie limba romana e o aberatie mare cat casa poporului. Poti sa nu fi de acord cu ce sustine si sunt situatii in care nici eu nu sunt. Cum ar fi elimnarea lui Tamas pe care o gasesc regulamentara. La chestia cu limba romana esti insa defect.

militari (120 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 21:11

@ovidiu_3003. Sunt convins ca daca nea Ovi zicea ca Tamas trebuia eliminat tu erai de parere ca nu trebuia...

Andrei (276 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 21:16

@Manu. Comenteaza articolul, monser, nu postarile altora. Doar trolii fac asta. Nu trebuie sa te intereseze pe tine ce parere am eu despre Ioanitoaia, sau cat e de fondata si nici nu e cazul sa o iei personal, ca nu e vorba despre tine in propozitie. Sper ca e clar. "Speranta moare ultima", vorba lui Ioanitoaia, ca tot vrei exemple de platitudini marca inregistrata.

geo (199 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 21:21

@motanul incaltat. Ficior, vezi ca Pristina Kosovo si Podgorica Muntenegru incep ambele orase cu P insa se gasesc in tari diferite. Numai tu si cu Veorica le puteti confunda. In rest esti toba de stiinta.

Dan (8 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 21:35

Contra nu e de selectioner.ca stanciu a gresit toate baloanele si nu e capabil sa faca un dribling e vina lui contra ca la selectionat

Manu (167 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 21:42

@Andri. Si ce mai am eu voie sa fac, Inteleptule? Tu nu comentezi opiniile din articol ci faci pe jmecherul de cartier. Dar tu ai voie. Altora le interzici pentru ca tu esti proprietarul adevarurilor absolute. Slabeste-ma ca ma plictisesti rau.

John (564 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 21:52

Tare le mai place postacilor sa isi dea importanta pe blogul asta si asta pentru ca dl Ioanitoaia face pe democratul si nu cenzureaza nici macar jignirile. Rau face. Finalul cu speranta care moare chiar da bine in articol. Nu vad motivele pentru care ii deranjeaza pe unii.

Fane (150 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 21:55

De la tragerea la sorți am spus că ne vom clasa pe locul 3.Locul 2 însemnând o surpriză. M -am bazat pe valoarea scăzută a jucătorilor noștri

Laurentiu (50 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 21:55

In primul rand, Contra ar trebui sa lasa "simeonismele" astea ieftine. Niciodata nu va ajunge la performantele lui Simeone. Ar fi mai bine sa faca o selectie obiectiva si sa invete jucatorii sa joace fotbal. Declaratiile lui Contra dupa partida mi se par cel putin haioase.

dodo (205 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 21:56

Nea Ovi, cand o sa fii sincer sa recunosti ca Lucescu ne-a distrus Generatia de Aur 85-86?

california (349 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 22:24

in prima repriza am jucat in jumatatea noastra, iar in a doua in careul nostru; nu stiu cum sa spun, pt. ca nici serbia nu este o echipa mare, daca ne este superioara sau nationala noastra le este inferioara; l-am ascultat pe contra dupa meci si daca nu-l vedeam ca nu a parasit incinta, as fi crezut ca in repriza secunda a fost cu tamas la o bere; cu toate astea nu e de criticat, de vreme ce cu cateva exceptii (in conditiile meciului cu sarbii, cred ca alibec ar fi putut alerga cu 2-3 adversari in spinare) nu are jucatori mai buni, iar cei care au fost, au dat tot ce pot; noi am avut noroc chior, daca la pauza ar fi fost un 0-3, nimeni nu ar fi fost mirat; nu cu sarbii trebuia insa sa ne facem noi planul ci cu muntenegrenii, carora le-am lasat 2 puncte; am citit comentariile, putine dintre ele analizeaza meciul, multe insa il analizeaza pe ioanitoaia.

Andrei (276 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 22:25

@Manu. Esti avocatul lui Ioanitoaia? Militia spirituala pe blog? Lupul moralist de serviciu? Care e rolul tau, ajuta-ma sa inteleg.

dinamo_fan (127 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 22:25

@andrei..l-a atins, se vede nu doar pe reluari, se vede pe fata jucatorului. din fericire doar l-a atins, 2cm mai incolo si il desfigura.

Bodrin (29 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 22:30

Lituania-Muntenegru 0 -2 in prima repriză. Se poate spune cu destulă precizie ca România și-a asigurat locul al III-lea în grupă.

Tudor (1 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 22:54

Lituania - Muntenegru 0-3 la pauza... No comment.

Lestie (78 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 23:02

Avem o echipa jalnica si un antrenor pe masura. Sincer sa fiu, nu i-am inteles pe sarbi, pentru ca, tinand seama de jucatorii pe care ii au, ne puteau face praf. Mitrovic et comp. au fost insa cu gandul in alta parte, fapt ce le-a permis alor nostri sa scoata un amarat de 0-0, care conteaza doar pentru palmares. Sapunaru, Tamas (ce idee tampita sa-l convoci pe betivanul asta la "nationala"!), Tosca, Maxim, Tucudean etc. trebuie inlocuiti urgent cu baietii lui Radoi, altfel fotbalul romanesc se duce de rapa.

Petro Burgener (30 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 23:02

@Bodrin, sa nu ne grabim cu locul 3 in grupa! Egal cu Muntenegru dar nu 0-0, victorie cu Lituania si Serbia victorie cu Muntenegru! Deci locul 2, la cum joaca Romania, realizabil! Cred ca asta e si scopul lui Contra.

Manu (167 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 23:09

@Andrei. Incerc indreptarea increzutilor dar usa e inchisa. Astia sunt si fuduli. Cum ramane cu platitudinile din text care au deranjat-o pe maria ta? Astept exemplele, domnule academician profesor.

dinamo_fan (127 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 23:18

da mergeti fratilor si puneti-va casele la pariuri ca iesim pe 3 in grupa. daca este atat de sigur, va imbogatiti. macar voi sa iesiti castigati. cred ca toti astia ati fost pe NA azi sa-i incurajati pe baieti.

Argus (26 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 0:04

Ce nu poate fi trecut cu vederea, este asezarea jucatorilor, ingramaditi pe o parte a terenului, in timp ce sarbii, bravo antrenorului, au avut mereu o acoperire echilibrata a terenuli, cel putin un om liber pe extrema, care "una, doua" ajungea sa centreze, nu odata, periculos! Aici, Contra nu are nici o scuza, degeaba gesticuleaza, el este cel ce, dupa cum s-a vqzut, nu a adus nimic nou in jocul echipei, bazandu-se doar pe talentul jucatorilor, si nimic mai mult! Pai, se compara asezarea in teren, jocul in ansamblu, al jucatorilor lui Radoi cu "echipa mare"? Cat despre Tamas, ma mira "clementa" cu care-l judecati, atata timp cat prin regulament, punerea in pericol a integritatii corporale se sanctioneaza, chiar daca "doar a sters…" capul adversarului! revin la "dioar l-a sters…" intrebandu-va daca nu credeti ca adversarul a avut "noroc chior"? Ca de la "sters" la lovit "in plin", o accidentare grava a sarbului, o nenorocire, se putea intampla? Pai cum oare Dle Ioanitoia, puteti incuraja inlocuirea "sarituturii la cap" cu "sus gheata si sters la capul..."? Altminteri, va asigur de aceiasi pretuire, si sper ca diferentele de opinii, sa le aceptati.

Eu1983 (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 0:37

Domnule Ovidiu Ioanitoaia,daca dumneavoastra ati fi la zi cu noile reglementari ale regulamentului de fotbal ,probabil nu ati mai face o asemenea relatare .Tamas a inarziat in a ataca mingea, de aceea arbitrul a considerat ca nu mai avea nici o sansa de a juca mingea ,in consecinta regulamentul e absolut de clar ,joc periculos ce pune in pericol integritatea adeversarului si avand si contact se sactioneaza cu rosu direct si drept fiind faza in suprafata de pedeapsa cu eliminare si 11 m.

Bodrin (29 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 0:42

@Petro Burgener "Egal cu Muntenegru, dar nu 0-0"! Domnule, dacă se vor întâmpla lucrurile așa cum vezi d-ta, fac cinste. Dar vom pierde partida cu Muntenegru. Eu sper doar să nu se termine cu un dezastru. Cine să dea goluri? Băieții lui Hagi din națională nici cu Viitorul n-au făcut nicio brânză când au ieșit din liga noastră. Ce să facă necrescuții ăștia în meciurile oficiale intre naționale? Nici la cântar nu trag destul! La box ar fi doar în categoria muscă! Ei sunt o afacere doar pentru Hagi, cel care îi șlefuiește doar puțin, prea puțin ca să poată fi numiți jucători profesioniști. Niște mucoși care au dat de bani, de crâșme și de femele. Doamne ajută să nu pierdem 2 puncte cu Lituania acasă! De toate trei... nu vreau să mă gândesc...

motanul incaltat (603 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 0:53

pt. geo: Ficior -este in ardeleneste deci nu am nici o pretentie ca intelegi mult mai greu...In locul tau as citi textul de 10 de ori ca vad ca inteligenta ta seamana cu trenul personal si abia apoi as raspunde....Daca toti ardeleni erau ca tine , era zona cea mai putin dezvoltata din Romania. Dar peste tot exista uscaturi , asa ca Ardealul este peste medie....

Comentează