Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Șoarecele și pisica

Dacă e să fim sinceri, s-ar cuveni să recunoaștem că și înainte de eliminarea lui Tamaș, petrecută în finalul primei reprize, sârbii au fost superiori.

Permalink to Șoarecele și pisica
duminică, 14 octombrie 2018, 7:20

Nu doar mai puternici sub aspect fizic, ci și mai abili, mai mingicari, capitol la care noi ne imaginăm, greșit, că suntem niște artiști. Nu trebuie uitat că în minutele 19 și 39, mai întâi Mitrovici (la o gafă a lui Tamaș de campionat județean) și apoi Gacinovici au irosit ocazii ideale.

În tot acest interval, „tricolorii” s-au străduit, adesea onorabil, dar le-a ieșit rar spre deloc. În general, suporterii din tribunele Arenei Naționale au lăsat o impresie mai plăcută decât fotbaliștii pe care ei i-au încurajat. Uneori au făcut-o însă sotto voce. Prea discret.

Când meciul arăta ca unul care pe care, cu ușor avantaj de partea oaspeților, a survenit eliminarea lui Tamaș. Momentul se va dovedi decisiv în economia partidei, chiar dacă, spre ușurarea noastră, Tadici a trimis în plopi penalty-ul dictat la faultul comis de către fundașul lui Hapoel Haifa.

Opinia mea e că Tamaș nu era de eliminat. Trebuia pedepsit cu galben, nu cu roșu, deoarece intervenția lui n-a avut nici intenție, nici intensitate. Mai degrabă a fost o ștergere cu gheata decât o lovitură dură. La fel de adevărat e însă că, la vârsta și experiența lui, Tamaș n-avea voie să se expună. Voi reveni asupra subiectului.

Cu un om în minus, reprezentativa României s-a retras după pauză în propria jumătate și s-a agățat cu dinții de varianta remizei albe.

Ca atare, întâlnirea s-a transformat într-un fel de vânătoare de-a șoarecele și pisica, cu sârbii pe post de pisică. Spre lauda lor, păstrându-și sângele rece și transpirând abundent, băieții noștri s-au apărat precis, curajos, pe alocuri eroic. Cu o notă maximă pentru Tătărușanu, salvator în câteva ocazii.

Deși n-au mai contat în atac, elevii lui Contra au reușit să scoată un egal ce trebuie socotit remarcabil în condițiile date. Între altele, în fața unui adversar cu clasă, care și-a permis să-l țină rezervă pe Milinkovici-Savici, mijlocașul lui Lazio cotat la 90 de milioane de euro! Un 0-0 prețios, răsplată a dăruirii și a atitudinii. Din păcate, nu și a unui fotbal atractiv, de calitate.

Această remiză albă pare să fi rezolvat problema locului 1 în grupa de Nations League, atât că nu în favoarea „tricolorilor”. Care mai au șanse la șefie, însă mai mici, foarte mici. Pentru că e greu de crezut, de domeniul unei megasurprize, că sârbii se vor încurca la Belgrad cu muntenegrenii pe care i-au învins lejer la Podgorica. Sigur, speranța moare ultima, inclusiv a noastră. Dar moare și ea.

Comentarii (80)Adaugă comentariu

lord belial (434 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 0:53

imi place selectionata u21, e o generatie care promite sa avem si noi o nationala ca lumea. ca nationala de azi, doar pe r marin, rotariu si poate tatarusanu i-am remarcat ca fiind jucatori. iar tamas e gloaba batrana, fura curent, nu l mai vrem la nationala, dle gurita. altfel, in 11, ii bateam pe sarbi, o echipa mediocra, ciolanoasa, dar fara talent, repetitiva in scheme, fara suflu. romania u21 ii batea pe sarbi azi. iar radoi pare mai antrenor ca gurita mare

lord belial (434 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 0:55

tamas, *** batrana, iesi acasa

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bodrin (29 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 1:47

In altă ordine de idei. Este pur si simplu stupefiant să-i asculți comentând sau doar dânduși cu părerea pe Marica și pe Stanciu. Niște băieți oarecum buni la fotbal dar la nimic altceva...

Dudescu (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 2:40

Mai stiti cand juca la astra ca era imbatamas, cand a ajuns la fcsb a devenit brusc, fara sa faca nimic special, un jucator indispensabil nationalei, acum e ok sa ne batem iar joc de el daca nu mai joaca la fcfcsporting becali?

miriam (10 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 4:26

***!Suntem in liga C!Nu te-ai prins inca?Adica a treia valorica!Acum pricepi?Si aici pe locul 3 in grupa!Tot Daum e de vina?! Deh...greaua mostenire pe care ne-a lasat-o!Vai de fotbalul nostru distrus de tine si cooperativa din care faceai parte!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

a dica (283 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 8:04

Partea proasta a eliminarii lui Tamas a fost ca a trebuit inlocuit un atacant si cel sacrificat pe nedrept a fost Dragus. Partea buna, s-au mobilizat si au rezolvat foarte bine fazele fixe.

Emilian (19 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 8:28

Domnilor, putin realism se impune! Uitati-va la duelurile 1 la 1 si spuneti cate sunt castigate de ai nostri! Nationala s-a baricadat pentru ca nu avea alta optiune. Este evidenta disproportia valorica a celor 2 echipe, iar Contra sau orice alt antrenor nu poate face mare lucru decat sa spere ca jucatorii nostri sa lupte pana la capat. Atat fizic cat si tehnic jucatorii nostri sunt net inferiori celor sarbi, iar asta greu poate fi compensat prin tactica sau asezare in teren. Ce poti sa faci cu fundasi ca Tamas, Balasa, Nedelcearu...chiar si Sapunaru?!

Doru (6 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 8:33

Simteam o mare rusine uitandu-ma la meci, dar am zis sa stau in fata televizorului pana la capat, poate totusi se va schimba ceva. Ma intrebam totodata pe cine ar fi trebui sa sustin, ca voce din public, daca as fi fost prezent pe stadion.

Deva (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 8:41

Daca nu castigam urmatoatele 2 meciuri , nu prindem locul 2. Ce facem cu Contra daca terminam pe 3?

Val (52 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 8:42

@miriam. Nu cred ca vorbesti serios. Presa a dat in gat cooperativa si nu a facut parte din ea. Culmea e ca atunci erau rezultate pe plan extern. Pomenirea lui Daum de dragul de a fi gica contra e alta tampenie. Daum nu a avut rezultate. Desi a primit un salariu astronomic nu a batut pe nimeni 11 la 11. Nici un adversar. Numai pagubosii il pot regreta pe neamtul mustacios.

Dilimache (657 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 8:55

Mwaaai ce tristete, nu ca nu eram sigur ca asa se va intampla...

octavian (95 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 9:01

Dupa ce Muntenegru a batut Lituania in deplasare, LA revedere si pentru locul 2.

octavian (95 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 9:28

Cum muntenegru a castigat cu Lituania in deplasare,LA revedere si locul 2.

Liviu (19 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 10:32

De ani de zile noi amaratii platitori de bilete va spunem ca aceasta NATIONALA n-are nicio valoare , iar dvs abia acum v-ati dat seama si timid pe ici pe colo ati inceput sa o spuneti pe aia dreapta. Tarziu, foarte tarziu cum ar spune un personaj comic de film... Antrenor nou ? O gluma buna care ne spune ca am jucat asa si pe dincolo adica bine ,ca nu depindem de noi, dar sata o stiam de 20 de ani incoace. Noi n-am jucat nimic, am intalnit o Serbie vorba cuiva mai ciolanoasa care nu reusea s-o bage-n ate nici daca poarta ar fi fost de 2 ori mai lata. Asta insa e treaba lor si vai antrenorul lor. Nu ca al nostru ar fi ceva de capul lui, dar sa-l aduci pe tamasvotca la lot ca titular sa salveze apararea la 35 de ani, chiar si Sapunaru (vezi ambele meciuri) atunci mai bine-i activai pe Gica Popescu si Belodedici ca sant sigur ca faceau mai mult. Acum noi am ramas iar cu speranta si calculele (degeaba) si increderea ca Nationala 21 va face si va drege... Sa nu ne imbatam cu apa rece ca deja de atata bautura ne doare capul din ce in ce mai rau. Apropo pe nemultumitul de Tamas , voi ziaristii l-ati adus la lot , laudandu-i ba frizurile aiurite, ba golurile cica magistrale pe care le-a dat unde? vai departe... Deplasarile cine le-a platit in Tara Sfanta ? Duhul Sfant ??

VictorNeculae (6 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 13:03

Eu nu am vazut decat o echipa pe teren, cea a sarbilor. A noastra parca era adunata de pe strada si pusa sa joace. Nu poti sa faci o nationala cu jucatori care nu mai au valoare competitionala. Ce a cautat Tamas, ce cauta Sapunaru, ce cauta Keseru in aceasta echipa. Ei au jucat odata, acum nu mai pot. De ce se insista pe ei, pe baza de amintiri. Nu poti face o echipa buna facand-o pe baza de amintiri si prietenii. Daca tot aceasta competitie inlocuieste jocurile amicale lasa alti jucatori, mai tineri sa joace, sa se rodeze ca apoi sa faca fata la marile competitii. O echipa cu o aparare de liga a 2-a (sa ma ierte cei din liga a 2-a), cu un mijloc care nu creaza joc si inaintasi din care sare mingea nu face mare lucru in meciuri oficiale si va pierde mereu. Nu am vazut organizare, nu am vazut conceptie de joc, nu am vazut mai nimic. Doar mingi aruncate in fata catre atacanti, doar o iesi ceva, doar driblinguri fara rost si finalizare, pase foarte multe gresite (nici copii de la grupele mici de fotbal nu gresesc atat de multe pase), vedetism (vezi Maxim si Stanciu). Asta este adevarul si sa nu nefacem ca nu il vedem. Nu mai laudati degeaba aceste gloabe care nu stiu decat sa se umple de desene pe corp si sa se ratoiasca la cei care ii admonesteaza.

?????? (831 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 13:35

Opiați că în partidele cu Lituania și Muntenegru ar pute fi folosită și reprezentativa U21 care ar putea astfel să obțină și experiența unor meciuri la un nivel superior de vârstă ?

?????? (831 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 13:38

Deci, la partidele din noiembrie opinați că ar fi posibilă o astfel de abordare a partidelor cu Lituania și Muntenegru ?

vasco (363 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 13:44

@Miriam,nu mai am nimic de adaugat!Era exact ce as fi spus si eu.Dar sigur nu are nimic de comentat,acest "mitică dragomir" din presa romanească si initistor si aparator de-al cooperativei,cama asa cum e ion cristoiu un aparator si propagandist de-al lui basescu...pe numele lui ovidiu ioanitoaia...

Silviu (38 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 14:04

Domnule , vorbiti PROSTII ! Cand ridici piciorul asa de mult incat il lovesti la cap pe adversar ESTE FAULT ! Punct ! Restul sunt abureli de doi lei !

daniel (223 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 14:52

cand aveam echipa mult mai buna, nu aveam bafta pe care o avem acum, cand nu mai jucam fotbal in niciun meci, fie amical, fie oficial; ba la adversari lipsesc multi titulari, ba adversarii nu primesc penalty, ba rateaza penalty, ba li se anuleaza goluri corecte (vezi meciurile cu Uruguay, Chile, Israel, Suedia, etc. etc. etc. p.s. cei mai mari fotbalisti romani, de abia joaca pe la chinezi (liga 2), sau pe la arabi....

ianiu (18 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 15:11

Ceea ce putem declara cu fermitate este faptul că avem portar și avem în continuare noroc.

Observator (92 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 15:24

Dincolo de prestatia modesta de ieri, echipa noastra nu a pierdut si ar fi in avantaj in "dubla" cu Serbia, in caz de egalitate de puncte! Chiar daca Muntenegru a castigat net in Lituania, situatia grupei nu-i definitivata; si Serbia a castigat la limita in Lituania, insa a invins clar in Muntenegru. De ce n-am scoate cel putin un egal (cu gol marcat) in Muntenegru (pentru ca mica natiune nu va invinge la Belgrad)? In varianta negativa, ar trebui sa pierdem cu Muntenegru pentru a ne clasa pe pozitia a treia! Defetistii care au pronosticat o victorie a Serbiei in meciul de ieri s-au ... regrupat si prevad o infrangere in Muntenegru; nu vor avea aceasta satisfactie! O.

Iuliu (8 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 15:29

In sezonul trecut Tamas a fost excelent in Israel , datorita lui si a portarului echipa Hapoel Haifa s-a transformat din candidata la retrogradare in candidata la titlu . In final au luat si Cupa . Tamas a fost considerat cel mai bun fundas central din campionatul israelian . Nu stiu ce-a facut in vara , nu stiu ce si cat a baut , dar in actualul sezon e o catastrofa , un adevarat pericol public pentru propria poarta , greoi , dezorientat si extrem de nervos . Am fost surprins cand am vazut ca a fost convocat tocmai acum la lotul national , probabil antrenorii l-au urmarit numai in sezonul trecut si "au uitat" sa-l urmareasca si in ultimele meciuri . Am trei nepoti suporteri ai lui Hapoel Haifa , pentru ei sper ca Tamas sa revina la ceea ce a fost anul trecut , deocamdata e departe .

rammstein (44 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 16:29

ALELUIA...noi si fotablul ,vaca si chilotii de tabla..!!!!..poate peste 100 de ani...

Comentează