Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Riscăm la Vilnius?

Exceptând titularizarea lui Tamaș în locul lui Bălașa, linia de fund se anunță aceeași ca la Belgrad

Permalink to Riscăm la Vilnius?
miercuri, 10 octombrie 2018, 4:21

Greu de intuit ce echipă va alinia Contra împotriva Lituaniei. Asta deși, cu excepția lui Bălașa, accidentat, el are la dispoziție întreaga garnitură cu care a început în septembrie meciul de 2-2 de la Belgrad. Aceea a fost Tătărușanu – Manea, Bălașa, Săpunaru, Bancu – R. Marin, P. Anton – Chipciu, Stanciu, Drăguș – Țucudean. I-am așezat pe „tricolori” în 4-2-3-1.

Fiind sistemul drag lui Contra, e de presupus că nu-l va schimba la Vilnius. Sunt însă voci care pretind că ar fi tentat să renunțe la un închizător și să recurgă, pentru eficacitate, la două vârfuri. Situație în care ar ieși din schemă P. Anton, iar Keșeru ar deveni titular lângă Țucudean. Ambii atacanți sunt în formă, lideri în clasamentul golgeterilor. Autorul unui hat-trick duminică, la Vrața-Ludogoreț, 1-4, Keșeru are 8 goluri din 11 etape în Bulgaria. Ca Țucudean și Mitriță în Liga 1.

Mă îndoiesc însă că selecționerul va forța, că își va asuma riscuri. Cum îl știu mai degrabă precaut, cred că-l va păstra pe „rusul” P. Anton în formula de start, adică va aborda întâlnirea cu doi închizători. L-ar îndemna într-acolo și suprafața de joc artificială de la Vilnius, singurul atu al gazdelor. Socotite inferioare la toate celelalte capitole, valoare, cotă, palmares etc.

Diferit de cel de iarbă, mai dur și mai alunecos, gazonul artificial îi obligă pe jucători să alerge mai mult. Să depună eforturi deosebite, în stilul lui P. Anton, mijlocașul defensiv al Samarei, un adevărat maratonist. Mai departe, chiar dacă meciul cu Serbia, programat pe Arena Națională duminică, 14 octombrie, e mai important, invitându-l pe Contra să menajeze câțiva jucători în Lituania, mă îndoiesc că R. Marin va lipsi pe LFF Stadium. E însă o judecată logică, nu o certitudine.

Astăzi, când Chiricheș și Budescu sunt indisponibili, Răzvan Marin iese în față, în prim-plan. E cel mai sus cotat dintre „tricolori”, prețuit la 7 milioane de euro. Între altele, a fost desemnat MVP-ul recentei confruntări Standard Liege – FC Bruges 3-1, în care a reușit un gol și un assist.

Apropo de gazonul de la Vilnius: a surprins faptul că lotul nu s-a antrenat la Chiajna, pe singurul teren artificial omologat în L1. Pe Șoseaua de Centură se ajunge de la Mogoșoaia la Chiajna într-un sfert de ceas, nu era vreo oboseală. Deoarece n-a apelat, inexplicabil, nici măcar la baza federală de la Buftea, unde există o asemenea suprafață, din care mingea capătă traiectorii neașteptate, e de gândit că selecționerul n-a găsit oportun să-și familiarizeze băieții cu o suprafață ce le-ar putea crea necazuri. Atenție însă, jucând pe plastic în octombrie 2016, meci din preliminariile Cupei Mondiale 2018, România lui Daum s-a mulțumit cu o remiză albă în Kazahstan! Să sperăm că istoria nu se va repeta.

Exceptând titularizarea lui Tamaș în locul lui Bălașa, linia de fund se anunță aceeași ca la Belgrad. După toate probabilitățile, Chipciu, Stanciu și Mitriță vor forma „troica” din spatele vârfului, situație în care Drăguș, în scădere de formă, va rămâne rezervă. Alături de Maxim și de Rotariu. Indiferent de alcătuirea ei, „naționala” trebuie să învingă, căci orice rezultat în afara victoriei i-ar îngusta serios drumul spre câștigarea grupei. Chiar l-ar înfunda.

Hai, România!

Comentarii (46)Adaugă comentariu

Razvan (331 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 16:48

Tataie, fara rautate, *** ***! Incepi cu formula de joc, o dai in teren, revii la formula..desi esti mai multa Agamita decat Pristanda, o ai si matale cu "doua la primarie, doua la prefectura..."

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cos (1 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 16:58

Am zis ca nu mai intru in viata mea pe articolele scrise de Matusalemicul domn Ioanitoaia pentru ca niciodata nu exprima nimic si sunt facute doar ca sa umple paginile si sa nu uite , probabil, a scrie in limba romana...insa am dat din greseala "click" - va rog nu ma contorizati la vizualizari pentru pagina aceasta . :))) Multumesc.

reloo (8 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 17:03

asa e, Razvan! Si inca un argument *** - De cand se scrie 'Hai, Romania!' asa, cu virgula? Singura surpriza este ca omul asta inca mai cnrede ca are ceva relevant de spus...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 17:22

Bre!Ăsta a vrut să fie pamflet?Ce "traiectorii ciudate" visezi?Doamne apără şi păzeşte!Matale eşti mai nasol decât credeam!!!Ai luat-o pe urmele lu'Becali!!!Discuți de sisteme de joc, strategii, traiectorii ciudate... Stai bre, liniştit***!Cornel Dinu, Milițică Dragomir şi Gigel Becali nu sunt aşa de funny ca matale!Hai...te rog io!Calmează-te şi ia-ți pastilele cu ceiuț şi stai cumințel.Mai observi natura, te mai bucuri că ăştia de la Ringier nu se prind că matale bați câmpii cu grație de ani buni, mai măreşte şi Dragnea punctul de pensie...Get a life, ***Be cool!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion (93 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 17:23

@Razvan. Fara rautate, daca atat ai inteles, mai incearca. Si crede-i pe cei care iti zic ca esti prost. E avancronica unui meci. Tu si cos ce-ati fi vrut, ceva Balzac sau macar Cehov?

Marius (347 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 17:39

@reloo. E un vocativ, deci asa se scrie. Informeaza-te daca nu crezi. Tu esti alt destept dar macar pari zdravan la cap. ***. Asta chiar nu isi da seama cat e de penibil. A atins culmea cand s-a plans aici ca Dl Ioanitoaia a vrut... sa il bata. Saracil de el, Impleteste ura cu ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iorga (16 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 17:41

Sa nu uitam ca fraierii adtia de lituanieni ne-au ars cu 3-0 la Cluj pe vremea marelui Piti...Prosti prosti dar noi si mai prosti.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 17:48

...articol prost care ne arata inca odata ca nea Ovi nu se pricepe la fotbal si ia bani degeaba de la gsp ...auzi enormitate singurul atu al lituanienilor este stadionul ccu suprafata artificiala ...atat spun si ma opresc...insa nu pot sa nu l remarc pe Ion care si el e om fan al gurului ...care se crede superior si ne face prosti ...de ce ba Ioane ...tu ce ai inteles ?

claudiu (343 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 17:48

Nu stiu de ce se ambaleaza unii pe marginea unui articol decent. cu citeva aprecieri juste. poate a venit momentul sa jucam si noi cu 2 virfuri si sa batem pe cineva. Lituanienii sint mai slabi decit noi pe hirtie dar pe terenul sintetic lucrurile se schimba.

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 17:49

Contra nu putea si el sa faca o conferinta de presa pana sa plece din tara?Oricum daca meciul este maine trebuie sa fie astazi conferinta de presa oficiala...Pe langa Dragus si Bancu pare in scadere de forma-la jucatorii din tara...

Birlic (90 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 17:55

*** Ioanițoaia, recunoaște, îți este dor de Daum. Așa-i? @Ion postacul lui Ovidiu, sper să nu-i culegeți toate scamele lui *** Ioanițoaia că riscă să rămână dezbrăcat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorulet (74 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 18:05

Bargoane m-am uitat in arhiva si m-am lamurit foarte repede. Esti frustrat si ***. Un ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

george (1 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 18:05

ai trecut la limba de lemn,asa ca trebuie sa te abtii..

Sandu Gigel (37 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 18:15

Tot respectul, nea Ovidiu esti cu adevarat un cunoscator!

Sandel2094 (1 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 18:18

Eu nu inteleg de ce ii lasati pe unii ca Bârgaoanu sau cum il cheama sa posteze aici! De ce nu ii moderati, Dle Ioanitoaia?!? Bate câmpii, va jigneste, chiar asa?!?

Daminuta (63 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 19:38

Pentru cei care înțeleg fenomenul fotbal este un articol foarte pertinent.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 19:54

...dar de ce Daminuta?...ca spui tu ?...i auzi titlu ...riscam la Vilnius ?...omul se intreaba sau ne intreaba ...ca nu se intelege ...si apoi vine si bomba ...teren cu suprafata sintetica ...dar noi mai buni peste tot decat lituanieni ...unde i riscul ?...pe sintetic sunt mai buni balticii ?...asa dintr o data ?

?????? (831 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 20:08

În afară de echipa din vremea lui Hagi, Stelea, Gică Popescu, Sabău, Lupescu, când nu conta dacă lipseau 2 sau 3 jucători, câte echipe câștigătoare ați mai nimerit ?

Bogdan (395 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 20:47

Ai frate eu m-am saturat de prosti, de parveniti si de inchipuiti iar aici dai peste ei la fiecare 2 pasi. Sa nu zici ceva de bine despre un articol al dlui Ioanitoaia or de dl Ioanitoaia ca sar haitasii pe tine. Ca esti clona, ca esti postac ca esti ultimul om. Daca ii intrebi pe indivizi daca au facut ceva in viata lor te dau la intors ca ei sunt destepti, culti si superiori. Tipul de ratati cu ifose.

Radu (27 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 20:56

Sansele echipei noastre sunt legate de Maxim. Daca NU joaca Maxim zic ca avem sanse sa-i batem!

?????? (831 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 21:04

La Belgrad primiră două goluri ?

di livio (214 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 21:16

Dorulet fara vocativ...tu nu-ti dai cu parerea de articolu maestrului cu 50 de anisori de cariera...sari direct la gitu lu Bargaoanu asa ca esti clona...m-am uitat in arhiva si am vazut ca esti clona lu Ioanitzoaia...ca si Ion si Marius vocativu...si rinjieru se face ca nu vede...multinationala de doi bani

Birlic (19 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 22:32

Bine mă @Bogdan dacă zici tu. Dar tu în care din cele 3 situații enumerate de tine te încadrezi? Și acum cu riscul de a te supăra pe mine că nu sunt de acord cu guru tău îți spun că a scris un articol doar ca să ponteze ziua de muncă că în rest îmi pare rău dar trebuie să-i dau dreptate ''prietenului'' tău @Ovidiu_3003.

Dilimache (657 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 22:38

@Ovidiu_3003 - nu va face, chiar sunteti! PS. virgula e bine pusa!

Ali Bec (212 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 23:12

Hai, Romania! cu virgula si semnul exclamarii e un vocativ cit se poate de corect. Din nefericire singurul punct si mesaj de apreciat din aceasta compunere pe nivel de clasa gimnaziala. Revenind la acest vocativ dezbatut de reloo si Marius, nu m-ar mira daca ambii s-ar dovedi a fi clone ale coanei Ioanitoaia. Doar pentru a ne ateage atentia ca-l critica numai nestiutorii. Un subiect asupra caruia vom mai reveni.

Marcus (279 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 23:19

Alo, berbecilor, iar il invatati voi pe Ovidiu Ianitoaia cand si unde sa puna virgule. Uitati ca gsp are serviciu de corectura si daca greseste un redactor corectorii intra in actiune si indreapta eroarea.

Mitu (54 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 23:34

***...Citesc pe net corespondenta de seara din Lituania si rezulta din ea ca Gurita a repetat la antrenamentul oficial jocul cu doua varfuri si ca poate sa joace asa. Ar fi in premiera. E ce a anticipat Ioanitoaia la pranz deci a mirosit primul cum stau lucrurile. A fost bine informat ori foarte inspirat..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Grasu (30 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 0:57

Gresesc eu sau lituanii ne-au batut la Cluj cu 3-0 in urma cu cativa ani? Daca da nu realizez de ce e asa sigur Nea Ovi ca o sa ii batem acum la ei acasa. Eu cred ca ar fi bun si un scor egal.

Costy (27 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 1:02

@Ali Bec. Sunt curios cata scoala ai talica de poti aprecia la justa lui valosre un text si ca acesta ar fi de nivel gimnazial.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 1:56

Chiar nu conteaza... Ceea ce conteaza este locul 3 in grupa de 4 .... Daca ai alte opinii-habar nu ai de fotbal. Nici nu poti emite altceva cind deja se anunta sarbatoare nationala ca la sirbi le vor lipsi 2 titulari......Nu prea va dati seama ca Romania joaca in fiecare meci in 3-4 jucatori maxim....

Cenzura (56 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 5:29

Cat de aprig sar clonele si odangiii in apararea Mesterului-sef. Atentie baieti, sa nu va rupeti degetele pe tastatura :)) Se pare ca singurul vostru rost pe blog este sa cantati ode si sa sariti la gatul celor critici. Indiferent daca criticile sunt argumentate sau nu. Pt voi, domnul vostru nea ioanitoaia are intotdeauna dreptate.

ManX (119 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 8:27

Riscam doar daca ne prezentam. Nu pot sa nu remarc prezenta lui Daum la emisiunea domnului Ioanitoaia filmanta-n Kazahstan"Românii au talent, Daum nu" Sughita omul asta 24 de ore din 24.

Traian (20 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 9:13

@ ovidiu_3003 Cum sa nu simti riscul? Doar jucam in grupa 3-a valorica. Maestrul a mirosit din prima!

Tinel (19 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 9:35

@Cenzura. Noi trebuie sa tacem ca sa puteti voi injura de dragul de a injura fara argumente si limite. La creiere mici replici mici.

Geo (113 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 10:33

Sarbii s-au facut de ras acasa cu descultii de romani..Cu o echipa de 5 ori mai valoroasa decat romanasii nostri au scos un egal...dar nu am vazut nici un scandal, nici o demisie, nici un stress. Ei nu au pe "maestrul" Ioanitoaia care sa le spuna cine trebuie sa plece si cine sa vina. cine sa-si dea demisia si cine ar trebui angajat. unde ar trebui sa se joace si unde sa se faca antrenamentele. Ma astept in curand la un articol despre alimentatia jucatorilor...sa ne spuneti si ce ar trebui sa manance jucatorii. ca nah...avem 80 de ani de experienta. Daca o sa facem egal...(ceva absolut normal in fotbalul de azi) sa vezi revolutie..sa vezi razboi civil. sa vezi cum curg articolele...Daum e de vina. Cu respect, GeorgeOp.

Ștefan Kiraly (23 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 11:57

Dacă aceasta este echipa pe care o aliniază Contra diseară, o să fie cam nasol. În condițiile în care duminică joci cu Serbia și Lituania nu este vreo echipă care să te asedieze ca să îți dea 7 goluri, Contra trebuie să menajeze câțiva jucători. Cu Serbia este un meci cu mult mai greu. Disputa cu Lituania se putea aborda cu următoarea garnitură: Pantilimon - Benzar, Săpunaru, Tamaș, Toșca - Marin, Anton - Rotariu, Stanciu, Maxim - Keșeru.

california (349 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 14:48

apararea ca la sarbi, dar vad ca uitam ca in meciul ala manea a fost prastie (nu viteza, sut pe poarta sau centrare), sapunaru si tamas ruginiti (unul dintre ei poate acorda vreun penalty impotriva noastra), anton jucator modest, chipciu in afara de meciul cu sarbii numai jocuri slabe, iar keseru vai mama lui; poate avem noroc de un adversar slab, dar nu pot uita ce lectie i-au dat lituanienii astia lui pitzi la cluj acum ceva ani; sper totusi sa batem, indiferent cum, dar prefer sa comentez inainte de meci; dupa, stiu toti.

reloo (8 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 15:31

sunteti amuzanti rau... Vocativul se scrie, intr-adevar, asa, cu virgula, atunci cand este un verb implicat, ca in constructia ' Pensioneaza-te, bai dinozaurule sacru!' sau cand mai e ceva pe langa 'hai' ala, ca in 'Hai acasa, nea Ovi!' sau 'Hai cu pensia, postasu'!''

Cristi (1 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 21:54

Ma uit acum la Digi sport 1, domnule, te apuca o greata de fotbal cand ii vezi pe acesti asa zisi analisti de ... fotbal cum se dau cel putin laureati Nobel in ale fotbalului. Sa le spuna cineva sa se barbiereasca, sa nu-si mai dea cu gel pe frizura, sa nu-si mai etaleze costumele de lautari ca sunt caraghiosi.Oare, patronul postului nu ii vede cand apar pe post ca niste lautari.Unii in camasa , altii in tricou,altul in costum in ...carouri.Nu mai vorbesc de parerile scoase din putul gandirii lor, ce se vor puse in fraze pompoase si filozofice.Fratilor, fotbalul este un joc sportiv si doar atat.Important este ca protagonisti de pe teren sa joace fotbal , nu sa se joace fotbal.Oare ... analisti pricep diferenta de nouanta?

Ali Bec (212 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 22:44

Mitule, te-ai grabit degeaba cu elogiile. Iata ca a inceput meciul si s-a dovedit ca idolul tau n-a fost nici informat corect si nici inspirat (nimic nou de altfel). Dar nu trebuie sa te nelinisteasca. Miine coana isi va da cu pumnu-n piept ca l-a stiut pe Contra „mai degraba precaut“. Iti vine oricum sansa sa faci pe aplaudacul in continuare.

california (349 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 23:56

victorie cu foarte multa sansa... si cu fotbal jucat la Maxim! sa vedem ce pregateste contra cu sarbii; ce au aratat in seara asta nu e suficient pt. calificare.

Birlic (90 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 0:14

Maistre, riscăm la Vilnius?

Comentează