Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Complot anti FCSB?!

Deși fan Chiajna, ca unul care locuiesc de 15 ani în comuna respectivă, era greu să-mi imaginez că ea va ține piept vicecampioanei. Mai ales că evolua la Voluntari, nu pe terenul ei sintetic.

Permalink to Complot anti FCSB?!
marți, 9 octombrie 2018, 4:00

Totuși, trupa lui Dorinel Munteanu, recent instalat, a reușit să dea lovitura: a făcut față presiunii, ba a și câștigat meciul! Pe merit ori norocos, contează mai puțin. Importante sunt cele trei puncte.

De fapt, n-a strălucit Concordia, ci a decepționat FCSB. Masându-se în propria jumătate și bazându-se pe contraatacuri, puține, însă tăioase, Concordia a jucat exact ce putea. Experiența și flerul lui Dorinel și-au spus cuvântul. Altminteri, dacă ar fi ieșit la joc, formația ilfoveană și-ar fi tăiat singură craca de sub picioare. Probabil că plusul de valoare al roș-albaștrilor, atu incontestabil, ar fi determinat alt deznodământ. Așa, alegându-și inteligent armele, Chiajna a furnizat o surpriză de proporții.

Măgăreața a căzut, scuzați expresia, pe Planici. Ratând o intervenție nu foarte complicată, sârbul i-a permis nou introdusului Batin să subtilizeze balonul, să sprinteze pe stânga și să înscrie, pe sub Bălgrădean, unicul gol al întâlnirii. Fără îndoială că Planici a comis-o. Adevărat e însă și că el, căpitanul echipei în meciul cu pricina, are ghinionul că, fiind fundaș central, e foarte expus. I se vede cu ochiul liber orice greșeală. Erorile stoperilor și ale portarilor ies la suprafață ca untdelemnul. Ele costă cel mai scump.

Să nu-l scoatem însă țap ispășitor pe sârb! Haideți să ne aducem aminte câte mingi au stricat duminică Nedelcu, Man, Moruțan ori Fl. Tănase, convocați în zilele următoare la loturile reprezentative! Indiscutabil, mai multe în raport cu Planici. Infinit mai multe.

Am citit undeva o frază interesantă. Cum că, în ciuda înfrângerii, FCSB a jucat mai bine decât au făcut-o în aceeași etapă Craiova și CFR.

Prima egală acasă cu Hermannstadt, cealaltă victorioasă la Giurgiu. Autorii afirmației argumentează cu caseta tehnică de la Voluntari: 57 la sută posesie FCSB, 9-3 la cornere și 9-3 la șuturi spre poartă. Trebuie să fii suporter înfocat al echipei din Berceni ca să te hazardezi într-o asemenea comparație. Suporterii FCSB s-au rărit dramatic, ai jura că s-au mutat în provincie, dar n-au dispărut complet. Apoi, iată, sunt foarte pătimași.

Legat de asta, am mai descoperit ceva. Că arbitrul Al. Tudor, care a fluierat cu regulamentul în mână, ar fi avantajat-o fățiș pe Chiajna, uneori dându-se în spectacol! Pasămite, el a primit indicații de sus, de la Dumnezeu Tatăl?!, ca FCSB să piardă și să nu se desprindă în clasament! Adică, Tudor și alții ar face parte dintr-un amplu complot pus la cale spre a o bloca pe vicecampioană să cucerească titlul! Auzi și te crucești!

N-ar fi singura aberație pe subiect. Capitol la care lider autoritar rămâne Gigi Becali. Acesta declara că Dybala „e o piticanie” pe lângă Moruțan, pe care-l va vinde cu minimum 30 de milioane de euro și maximum 150, vrabia mălai visează, deși argentinianul lui Juve e mai înalt cu 5 centimetri decât românul.

Apropo, reproșul că acordăm o atenție deosebită afirmațiilor lui Gigi, de regulă aiuristice, nu prea stă în picioare. Deoarece latifundiarul taie și spânzură la echipă, e piua întâi. Cum să-i judeci pe Dică și pe Stoica, dacă ei sunt doar niște simpli executanți?! Practic, fie că le place unora, fie că nu, Becali se confundă cu FCSB.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Manu (4 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 16:25

Mai aveti sa o puneti pe udrea pe prima pagina ca sa fie tacamul complet !!! Toata ziua becali,fcsb,stoica,dica ... Nu v-ati saturar sa scrieti despre niste nulitati in domeniul performantei sportive ????

militari (120 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 16:31

@Manu. Baga la cap ca GCSB e locul 1 in campionat si echipa care a adus cele mai multe puncte pentru fotbalul romanesc. Ai priceput, cap de lemn?

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 16:36

Da!Autorul se refera parca in parte si la comentariile mele dar o face tendentios..Am amintit ca Steaua a jucat in meciul trecut mai bine decat decat CFR cu o etapa in urma!Pai am si dat exemplul meciul de la Targu Mures unde CFR a inscris la singura ocazie avuta si in plus arbitrul a impiedicat sibienii sa traga la poarta...Apoi am spus ca nici Craiova cu tot ajutorul arbitrului nu a produs mai multe ocazii...Pai eu zic ca Steaua a avut mult mai multe ocazii!Bara Filip,Mingie scoasa de un fundas dupa ce portarul a fost batut ...Apoi nu stiu de ce jurnalistul mai vorbeste de arbitraj bun al lui Tudor.Pentru ca nu a vazut emisiunea de comentarii a arbitrajelor de pe DOLCE unde vioara intai a fost Balaj va pot spune ca Panduru a vrut sa scoata o vorba de ...glumet.A spus cam asa,,Tudor a arbitrat exceptional dar nu a dat doua penaltyuri,,!Deci domnule jurnalist ,de ce nu procedati ca in cazul Moti?Intrebati-l pe Balaj daca este adevarat ca a spus ca Tudor nu a dat doua de 11 m si apoi criticati-va cititorii....Si ca sa ne amuzam,ati vazut meciul?Comentatorul-pe Dolce-la faza cu Man aruncat in bannere a spus pe direct ca este o faza complicata pentru ca daca mingea era in joc era penalty...Si mingea a fost in joc ,a vazut cine a fost interesat sa revada faza...Apoi daca ati vazut meciul va intrebati de ce Tanase a jucat cu un tampon in nas?------Vad ca criticati arbitrajele proCraiova si proCFR dar va deranjeaza cand spun ca echipele acestea trebuie impinse ca sa nu se desprinda Steaua...De curiozitate...este cineva atat de naiv incat sa creada ca era o intamplare daca Hermannstadt ar fi castigat cu ajutorul arbitrilor doar meciurile cu CFR si Craiova si Astra la randul ei daca castiga cu ajutorul lui Hategan fix cu CFR?Pai va reamintesc ca dumneata ai facut caz campionatul trecut de faulturi care au dus la lovituri libere de unde au fost inscrise goluri...Se compara?-----Pentru critici...Chiar nimeni nu a urmarit pe Dolce analiza lui Balaj?Ca despre Digi ce sa spui...Repet ce a spus Craciunescu:Steaua nu a cerut nici o faza si de asta nu au dat nimic litigios proSteaua...Craciunescu in schimb emisiune de emisiune are meciul lui cu Dica...Asta cine o cere?

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 16:50

,,Cel care a arbitrat la Tirgu Mures nici nu stiu cine a fost...Apoi ...presa a desfiintat Steaua dupa meciul de ieri desi a jucat de 10 ori mai bine decat Craiova sau CFR...Pai CFR a invins cu sibienii la singura ocazie...,,Acesta este o parte din comentariul meu si se vede clar la ce meciuri ma refeream...Si sa stiti ca am verificat ca sa fiu sigur ...CFR a inscris la Targu Mures din singurul sut pe poarta.

Gelu (116 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 16:57

Andrei F, eu stiu ca atunci cand se trezeste de dimineata dl Ioanitoaia se repede sa te citeasca pe tine si isi ia notite...Flacau, esti dus rau.

Florin (24 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 17:03

Manule. tata! despre cine ai vrea sa se scrie? Despre "performerii" Rapidului din liga a III-a? Ori poate despre cei de la Dinamo care incep lupta pentru salvarea de la retrogradare? Nu iti pretinde nimeni sa fi savant. Insa un minim de inteligenta este necesar daca te ambitionezi sa intrebi sau sa afirmi ceva.

Gigi Becali (5 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 17:06

@AndreiF Bravo ! Foarte bun comentariul tau, foarte legat si cel mai important : ARGUMENTAT, cu faze exacte din meci. In timp ce la dl Ioanitoaia argumentele au lipsit cu desavarsire, sau cand a vorbit de caseta tehnica a meciului a vorbit doar ca sa o ia la mishto... Aveti ce invata de la cititori, dle Ioanitoaia ;)

anton (19 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 17:16

1. Tudor nu a vrut sa acorde penalty in meciul Steaua-Chiajna, chiar daca trebuia. 2. CFR a avut arbitraj favorabil la cu Hermanstad (la 0-0 contratac oprit absurd de arbitru care trebuia sa lase avantaj). CFR a avut din nou arbitraj favorabil la Giurgiu, unde Astra a deschis scorul regulamentar iar *** a scos mingea din poarta. Tot CFR a beneficiat si de decizia centralului de a nu repeta penalty-ul batut de Mitrita, cu toate ca in careu era mai mult de 5 jucatori la momentul executiei. In doar trei etape sunt 5 puncte primite cadou de CFR. 3. Penalty-ul primit de Craiova in meciul cu Hermanstad a fost absolut ridicol. Cicaldau a cazut doborat de vant, deci un punct in plus pt Criova. Sa ne spuna jurnalisti Ioanitoaia de ce fluierasii continua sa decida clasamentul in fotbalul romanesc!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 17:31

@Gelu (48 comentarii) • 9 octombrie 2018, 16:57 Domnule ,macar ai inteles despre ce este vorba?Ai citit articolul trecut?Eu ti-am cautat comentariile dar...nu sunt.Desigur asta nu inseamna ca nu l-ai citit...Dupa tine la care comentator se refera?Ai citit cumva si articolul despre Moti?Nu ne spunea domnul jurnalist ca a telefonat si a vorbit cu Moti si astfel nu mai este loc de alte comentarii?Nu se poate ca si acum domnul ziarist sa-l sune pe Balaj,Panduru si sa vada daca precinstitul Tudor a fost gasit vinovat pentru neacordarea a doua penaltyuri?Nu se poate ca acum domnul jurnalist sa caute caseta tehnica daca nu a vazut meciul Hermannstadt-CFR?De ce facem studii stiintifice cand este vorba de Steaua cand putem merge pe carari batute...?-----Ai urmarit analiza lui Balaj?Stii cine este Balaj....?

iosif (1 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 17:53

Plin de slujitori gigisti aici, isi perie stapanul fara jena. By the way, clona fcsb nu e Steaua.

Bogdan (395 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 17:57

@Gigi Becali. Nu xista indiciu ca a luat caseta tehnica la mishto cum scrii tu. Ce sustii cu multa siguranta e alta aberatie. Ca si parerea megaultracunoscatorului Andrei F ca arbitrul Alexandru Tudor a tinut cu Steaua. A tinut dar numai in mintea lui.

geo (199 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 18:01

Acest articol cuprinde multe adevaruri dureroase despre fcsb. Spuse pe repede inainte si printre picaturi dar incomode.

Calin2750 (5 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 18:30

Ca de obicei foarte subiectiv cand vine vorba de FCSB, d-le Ioanitzoaia. Cu marea sa experintza de antrenor Dorinel a bagat autobaza in poarta iar Tudor a trecut cu vederea o seama da fauturi in careu. Chiajna a jucat ciobaneasca in aparare si a profitat de o gresala a lui Planici. Atat si nimic mai mult! Se intampla si la case mult mai mari. In cel priveste pe Becali daca ar disparea 75% din GSP ar disparea si el. S-auzim de bine!

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 18:53

@ Bogdan Multmesc pentru ca existati! De mult nu am mai ras asa...!!! Adica eu am spus ca Tudor a gresit pentru Steaua???Eu redau ce a zis Balaj!!! Doua de 11m neacordate Stelei! Neacordate!!!

gogu (131 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 18:58

Beeei hotarati-va cate lovituri de la 11 m trebuia sa acorde Tudor pentru Steaua 3-4 sau 14? Pana acum parca arbitrul asta era mare stelist si acum la final de cariera a intors armele impotriva ***. Cand citesc figuranti ca Andrei F imi vine sa rad, sa rad si sa nu ma mai opresc. Individul asta e de toate. Ziarist, antrenor si....Gigi Becali.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

octavian (95 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 19:19

Cum fcsb este o societate comerciala,ar fi necesar sa fie vanduti trei jucatori ME JI D.

mario (1 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 19:24

Da interesant articolul , dar cine il promoveaza pe G.B , nu cumva gigigsp.ro? Faptul ca personajul mai sus pomenit ( nu la biserica) ci in presa asa zis sportiva , se implica in alcatuirea formatiei o stie toata lumea inclusiv enoriasii din Pipera care merg sa pupe icoanele cu sfantul G.B. . Dar vorba lui GIGI important e sa fi pe primul loc , nu conteaza cum ... restul sunt EXECUTANTI

di livio (214 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 19:51

AndreiF, pesedeule, te credeam mai inteligent...da ai picat in ridicol certindu-te cu clonele lu Ioanitzoaia...sau crezi ca iti raspunde insusi el nea Ovi?...s-ar putea sa ai dreptate da nu pot sa dovedesc...oricum, Gelu si Bogdan is clone...asa isi face trafic marele maestru nea Ovi cu aia 50 de anisori de meserie in jurnalism...si rinjieru se face ca nu vede...pute a complot multinational inhaitat cu stat paralel sorosist

Ion (77 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 19:52

Credeam ca numai jurnalistii tineri ai GSP au jocuri de cancan.Acum si marele Ovidiu I. a gasit nimerit sa premieze smecheria! Pai daca Craiova si CFR joaca de rup norii de ce mai au nevoie si de greselile arbitrilor? Adica echipa care joaca pe teren este pusa la colt si a ajuns Ovidiu I. sa laude pe cei care sunt ajutati...?Cand va placea il aminteati pe Balaj ,acum va faceti ca nu exista.Pacat ca va bateti joc de meserie!De asta presa sportiva este pe faras.Daca Steaua era lasata sa castige campionatul trecut acum Romania avea o echipa in grupe.Presa nu s- a simtit partasa la dezastrul cu amatorii din Luxemburg desi a inchis ochii la multe clujenilor.

MZM (390 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 20:11

Comentariul lui Andrei F, spre cinstea sa, este mai obiectiv si mai riguros argumentat decat articolul ziaristului... Daca Steaua ar fi primit un penalty, absolut inventat, ca acela de care a beneficiat Craiova in jocul cu Hermannstadt, corifeii presei GSP-iste ar fi comentat luni in sir si ar fi ”demonstrat” cum l-a mituit Becali pe arbitrul respectiv. Oricum, articolul de fata este menit sa mai ia reflectoarele de pe Dinamo, echipa care se scufunda mereu, dar, culmea, nimeni nu indrazneste sa-i critice! Negoita este absolut intangibil, poate sa dea si foc clubului, ca nimeni (dintre ziaristi) nu-l va atinge nici macar cu o floare! Se vor ocupa toti de Steaua si de Becali!! Dar, domnilor ziaristi, v-am mai spus, nu-i mai plangeti pe cei de la Steaua (care de-bine-de-rau sunt pe locul 1), ci, vorba aceea biblica, plangeti-va pe voi si pe... copilul vostru de suflet, Dinamo, care e... sur le dric!

Adrian (98 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 21:31

@Iopn. Tu esti altul care debitezi tampenii cu o siguranta inconstienta.!. Nu scrie nicaieri in articol ca CFR si Craiova joaca mai bine decat FCSB. Scrie chiar invers.2. Nicaieri Steaua nu e pusa la colt dar nici nu putea fi laudata dupa un esec. 3.Cum adica nu exista Balaj ca doar ce a fost laudat ieri de Ioanitoaia.4. Orice i se poate imputa lui Ioanitoaia dar nu ca isi bate joc de meserie. Aceleasi aberatii si in postarea lui MZM de vreme ce Ioanitoaia a maturat pe jos cu arbitrul care a inventat acel 11 m pentru Craiova. Multi citesc superficial si inteleg pe dos ce scrie.

Marcel (190 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 21:41

Ma stric de ras de ce nazbatii citesc aici. Chestia cavBecali ar fi mituitvarbitrii e cea mai tare. Eu apreciez articolul si deci sunt clona. Daca as fi contestatar as fi adevarat si hastagienii m-ar incorpora in oastea lor de indivizi curati, cinstiti si buni patrioti.

John (564 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 22:49

Patetici si naivi ziaristii GSP care comenteaza presupusul viol al lui Ronaldo. Gindesc ca niste pustani care nu stiu ce e viata.

marian iordachescu (10 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 0:07

Spectatori din ce in ce mai putini la FCSB, care se crede clona Stelei Steaua armatei are acum mai multi suporteri decat FCSB Tandemul inculpatilor penali Becali - Stoica, acesti gropari ai fotbalului din ROMANIA sunt acum desconsiderati si de proprii sustinatori ai echipei FCSB si nu mai Fac Ce Spune Becali Totusi haturile au ramas la mana lui *** ,care continua sa-si considere jucatorii oile lui proprii ,iar pe antrenori si ceilalti angajati la FCSB argati personali

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marco (84 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 9:40

Tataie, nu iţi mai bate capul cu Chiajna, Voluntari, FCSB, că nu interesează pe nimeni. Nu vezi că stadioanele sunt goale? Asta nu e fotbal, ăsta e cancan, miştocareală, precum Gigi şi precum a şi devenit GSP. Daum avea dreptate şi timpul îi va da in continuare şi mai multă.

Dragos (250 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 11:46

Daum avea dreptate, bine pune problema Marco. Doar ca nu cunostea jucatorii si o tinea din infringere in infringere de ne dusese sub Malta si Luxemburg. Avea dreptatea prostului pagubos.

cj666 (2 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 11:48

Eu ma tot mir ca echipa asta de facatura continua sa fie confundata cu Steaua. E drept, de cativa obsedati care habar nu au ce inseamna fotbalul, care se ascumd in spatele acuzatiilor aduse permanent rivalelor fara sa realizeze ca totusi echipa ciobanului a fost, este si va fi cea mai favorizata de arbitraje. Dar unde nu-i cap, vai de picioare. Asta e valabil si pentru trolli fecesebisti care nu au ce lauda la echipa lor si atunci ii injura pe ceilalti si pentru jucatori si mai ales pentru antrenorul el lider maximo.

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 12:40

@cj666 (2 comentarii) • 10 octombrie 2018, 11:48 Uite de asta trebuie corectati jurnalistii cand gresesc...Puteti sa-mi spuneti domnule clujean in ce joc Steaua a fost avantajata?Si oameni buni ,cum de nimeni nu pare sa fi vazut emisiunea cu Balaj?A ajuns si Balaj omul lui Becali daca fostul arbitru a spus ca Steaua in ultimul meci a fost dezavantajata cu doua penaltyuri?Deci la Steaua s-a luat si la CFR se tot da ca doar nu a fost doar meciul cu Astra cu cantec...La Targu Mures daca ati avut arbitrul baiat bun ati invins din singurul sut pe poarta.In Luxemburg unde ati avut tot un sut pe poarta nu v-a mai salvat nici un arbitru...@Adrian (72 comentarii) • 9 octombrie 2018, 21:31 Pai dumneata cred ca faci parte din redactie daca ai putut spune ca domnul Ovidiu nu greseste niciodata...A mai gresit...cu Alibec transferat in America...cu Petrescu care nu pleaca in China...cu arbitraje in care arbitrul a fost felicitat dar recunoaste ca trebuia sa dea un penalty-ghici pentru ce echipa?-....Asta nu nseamna ca daca a gresit trebuie lasat sau trecut ca rautati intentionate...Toti gresim...Dar cand stim ca greseste trebuie spus ca uite,sunt persoane ca dumneata care sunt curios pe ce va argumentati arbitrajele acelea proSteaua....?Eu va pot documenta la virgula mai multe arbitraje proCFR ...

Marco (84 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 13:10

@Dragos: păi tu ai impresia ca suntem deasupra Luxemburgului? Tu vroiai şi calificare la mondiale cu jucătorii ăştia varză? Daum avea totuşi nişte principii de joc, total diferite nouă, iar asta necesită timp pentru schimbări aşa radicale. Dar cu cine să te pui, noi vroiam rezultate imediate, noi eram fuduli destul...

Ilie (369 comentarii)  •  10 octombrie 2018, 14:13

Dragos, bilantul lui Daum a fost de 3 victorii, 3 egaluri si 4 infringeri. In ultimele au intrat si cele 2 impotriva Poloniei, a 6-a echipa in clasamentul FIFA la vremea respectiva

Comentează