Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Și-au dat iar în petic!

În runda 11, doi arbitri cu cotă, între care și Ovidiu Hațegan, considerat numărul 1, au comis greșeli de începători.

Permalink to Și-au dat iar în petic!
luni, 8 octombrie 2018, 4:18

Scriam aici pe 27 august, după etapa 6: „Arbitrajul din Liga 1 pare superior celui din sezonul precedent. Dovadă că s-au disputat peste 40 de meciuri din actuala ediție de campionat și n-a ieșit niciun scandal provocat de prestația cavalerilor fluierului. Când a fost de criticat, nu ne-am sfiit. Corect e să și lăudăm când e cazul”.

Din păcate, nu mai e cazul. Deoarece sâmbătă, în runda 11, doi arbitri cu cotă, între care și Ovidiu Hațegan, considerat numărul 1, au comis greșeli de începători. Gafe de nescuzat. Iulian Călin tocmai se întorsese din Elveția, unde a participat la un curs UEFA de consolidare a cunoștințelor pentru tinerele talente. Cum frecventase cursul de inițiere, s-a întors în Țara Cantoanelor ca să se perfecționeze. Iar la Craiova, unde a condus meciul CSU – Hermannstadt, chiar a demonstrat asta!

„Centralul” din Ștefănești le-a făcut un cadou gazdelor de pe „Oblemenco” în clipa în care, la 1-0 pentru Hermannstadt, a fluierat 11 metri într-o fază în care Tătar nu că nu l-a lovit pe Cicâldău, dar nici măcar nu l-a atins! Nu împărtășesc opinia că I. Călin trebuia să-i arate craioveanului un cartonaș galben pentru simulare (ar fi fost al doilea, deci eliminare), întrucât acesta a căzut pe spate din elan și fără să fi lăsat impresia că vrea să trișeze.

Dacă există faze pe marginea cărora putem discuta în contradictoriu, asta nu-i una dintre ele. De altfel, toți experții în materie s-au pronunțat în acest sens la TV, Crăciunescu, Balaj și Lăzărescu. Numai italianul Mangia a văzut altfel, el reproșându-i arbitrului că i-a defavorizat echipa! Să mă scuze antrenorul Craiovei, îl credeam un tip serios, cu picioarele pe pământ, dar mi-e teamă că m-am înșelat. Ce să-i mai fi oferit arbitrul pe lângă un penalty gratis, încă un penalty?!

La fel a luat-o pe miriște Hațegan la Giurgiu, unde i-a anulat Astrei un gol perfect valabil în debutul partidei cu CFR, pe care actuala campioană o va câștiga cu 2-1. A interpretat drept fault la Arlauskis duelul aerian dintre acesta și Llullaku, deși atacantul a sărit primul la minge, iar portarul a intrat în el, gol regulamentar, corect!

La Hațegan nu ne mai miră nimic după ce a decis, inventând un penalty, calificarea Elveției la CM 2018 în dauna Irlandei de Nord. În ciuda unei erori imense, a continuat să fie însă delegat la cel mai înalt nivel. Am mai spus-o, promovarea lui, împins uneori de la spate, a reprezentat marele serviciu adus de grecul Kyros Vassaras imaginii arbitrajului românesc. Influență recompensată printr-un salariu lunar de 8.500 de euro, plus cheltuieli de deplasare, plătit unuia care stă mai mult la Atena decât la București!

Altfel, sunt de acord cu Lăzărescu că Istvan Kovacs e cel mai bun arbitru român în prezent. Cel mai constant. A fost până deunăzi Balaj, acum e Kovacs, în vreme ce Hațegan rămâne în elită. În top, dar nu premiantul clasei.

Amănuntul că pupilii lui Vassaras și-au dat iarăși în petic probează că nu-s în formă sau chiar că n-au valoare. Deși primesc meciuri etapă de etapă, spre deosebire de Alexandru Tudor (două delegări în L1) și Adrian Comănescu (niciuna), aflați în ajunul retragerii, Călin et Comp. întârzie să convingă. Apreciez că nu-i fair să te porți așa, lipsit de respect, cu niște arbitri ajunși la final de carieră. Ei trebuie lăsați să plece pe scara de marmură, nu pe cea de incendiu, dar vom mai vorbi pe tema respectivă.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Ady (16 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 16:44

Valoare ar avea ei, dar arbitreaza probabil pentru contravaloare...

Collina (1 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 17:04

Astea nu sunt greseli neintentionate. Mai ales ca erau foarte bine pozitionati la ambele faze, Deci cu siguranta au vazut dar au uitat ca mai exista TV. Daca vor fi in continuare delegati pentru mine e clar ca nu vom avea niciodata VAR pt ca nu se vrea un arbitraj corect ci la comanda.

Ion (24 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 17:06

Toate greselile lui Hategan sunt pe semnalizarile tusieruli Sovre ! Poate ca stiu amandoi "cat e ora " dar de la Sovre se-mpute treaba ! Acesta, pupil al lui M. Nesu care i-a si facut legaturile la Cluj. Saracu' Mihaita l-au ajuns blestemele lui taica-su ! Sau pe ambii ...!!!

Mihai Tanase (1 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 17:19

Au și valoare și forma ,dar au partizanate și sunt cu tema la meciuri .

Relu (27 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 17:21

Hategan e subtire insa nici cu Kovacs nu imi e rusine. Si ala o da uneori rau in balarii. Dv il simpatizati si mai intreb d c.

Ciucu (24 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 17:26

Nea Ovi, eu zic mersi ca scapam de Tudor si de Comanescu iar dumneata regreti ca termina cariera. Tudorva fost dictator nu arbitru si de multe ori dadea cu muci in fasole. Comanescu daca a prins 2-3 partide bune. Pe majoritatea le-abfacut oraf. L-am vazut recent fiarte sigur si autoritar la niste derbiuri din liga secunda. Poate ca acolo ii este locul.

Andrei F (1607 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 17:30

La arbitraje proaste ar fi de amintit si meciul dintre Hermannstadt si CFR unde arbitrul a oprit desigur pentru cine trebuia un atac advers ...Deci ce au Craiova si CFR in comun?Pai sunt echipele care trebuie sa dea campioana si deci prebuie impinse de la spate.Steaua nu se putea despride si mai mult...Aseara am ras la arbitrajul lui Tudor!A arbitrat cu maxima exigenta doar Steaua.In faze asemanatoare cazaturi usoare pentru Rusescu a dat galben,la atacantul advers nu s-a sinchisit...Si pe vantul suflat de presa si de cunoscatorii de la tv. au ajuns Man si Tanase cei mai agresivi jucatori din campionat...Adversarii pot cadea cum vor...Desigur cand ei cad nu se pune.Man a fost oprit fara minge si Tudor a lasat meciul sa curga desi nu s-a concretizat acel atac...Tot Man a fost bagat in bannere dar...Tudor nu o fi vazut sau poate mingea parasise terenul.Multele televiziuni nu au avut curiozitarea sa ne arate faza in reluare...O spune si asta ceva...----Cunoscarorii care tot se baga la Steaua l-au facut mare pe Morutan etapa trecuta dar acum uita sa-l ,,evidentieze,,...Si se vede ca atunci cand greseste sirbul din aparare nimeni nu-l ia la tinta -a se vedea meciul precedent cand cu Moraes...E una sa te tot dai specialist in fata lui Becali dar cand vezi ca nu-ti iese macar cereti scuze...Poate asa se explica si atatea declaratii ale lui Becali...

Nelu Damblagelu (15 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 17:31

De parca acestea ar fi primele meciuri trantite de arbitri . Ce-i mai grav este maniera generala de arbitaj pe care o au arbitrii romani . Fluiera la orice contact si intrerup fazele fara motiv .

Grig (105 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 17:35

Am auzit la televizor ca grecul are 8500 de cocosi vine rar la Bucuresti pe luna dar nu am crezut. Daca i-a dat caruta asta de bani Burleanu a facut numai ca sa isi poate da lui dublu. Ca o mina spala pe alta si amindoua o duc fericite ca in pampas.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 17:55

...pe fcsb au furat o arbitrii cu Chiajna de acea a pierdut ...arbitrii romani sunt prosti ...ce putem face ...dar absolut toti arbitrii romani ...

pavel (16 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 18:13

domnu ioanitoaia, inainte de a scrie, ar trebui sa v informeze craitoiu. tudor, in primul rand, a fost accidentat, nu suspendat. si a revenit abia etapa trecuta la dinamo - sepsi ca rezerva. iar comanescu plateste pentru gafa facuta in sezonul trecut, la un meci al celor de la gaz metan, cand in loc de 11 m, a scos faza in afara careului. plus 11 m inventat la tanase in meciul de cupa cu alba iulia. din cate imi aduc aminte, pe comanescu nu l-ati facut cu ou si otet sezonul trecut dupa un cfr - craiova?

zxx (3 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 18:39

@Andrei F Amice ,cati ani ai ?? Tudor antifcsb????

Danny (1 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 18:54

Domnule Ioanitiaia, cred ca e timpul sa stati acasa asteptand cuponul. Daca iubiti ziarul si meseria. Si sa-i luati pe antrenorii alde Multescu. Nu mai faceti fata lumii de azi. Nu vreti, dar eu cred mai degraba ca nu puteti. Noi va multumim dar trebuie as mergem inainte.

Filip (44 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 19:11

@pavel. Nu scrie nicaieri ca Tudor a fost suspendat ci ca i s-au dat mai putine meciuri decat altora. La fel si lui Comanescu chiar daca a stricat sezonul trecut un meci sau doua. Hateganu si Coltescu au stricat la fel dar au fost delegati in continuare. Povestea cu accidentarea lui Tudor e la plezneala si nu adevarata.

Mitu (54 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 19:15

Ma mir daca v-ati asteptat la altceva. Cind i-ati laudat pe arbitri a fost exceptia de la regula. Acum e aplicarea regulii conform directivelor trasate de conducerea cca si frf. Naiv la experienta dvs...?

Andrei F (1 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 19:53

@ Xxz Tudor atat de stelist a gresit numai proMunteanu...In comentariu am dat cateva argumente...Cum era Tudor daca anula golul,daca- l oprea pe Batin,daca elimina un adversar al Stelei sau daca dadea un 11 metri gratuit sau...nu? Nu-ul este pentru faza neclara cu Man de care am vorbit...Toate exemplele sunt din meciurile CFR sau Craiova folosite ca echivalent...Cu toate astea Hategan este artitru proCFR sau cel de la Pitesti proCraiova...?Cel care a arbitrat la Tirgu Mures nici nu stiu cine a fost...Apoi ...presa a desfiintat Steaua dupa meciul de ieri desi a jucat de 10 ori mai bine decat Craiova sau CFR...Pai CFR a invins cu sibienii la singura ocazie...--- Tudor anul trecut a fost atat de proSteaua incat la un meci al CFR a validat un gol peste decizia tusierului si a vut dreptate...Concluzia: arbitrii pot arbitra oricum numai sa nu care cumva sa greseasca pentru Steaua...Si asta se datoreaza si lui Burleanu si presei...

a dica (283 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 20:02

N-a fost scandal, dar greseli au fost inca din prima etapa. Arbitrii romani, in special cei tineri si cei cu ecuson FIFA intra pe teren cu un aer de superioritate desconsiderandu-i pe ceilalti actori (antrenori, jucatori, conducatori). Se cred buricul pamantului, considera ca sunt deasupra tuturor si de aici si reflexul de a improviza sau chiar inventa la unele faze. Caci sunt convins ca la faza cu Cicaldau, care a dat pe langa minge si a cazut in fund, deci n-a simulat, Calin si-a pus la bataie imaginatia si a zis ca probabil e penalty, iar la arbitrii astia prea-plini de ei, probabilul devine adevar. E valabil si la Hategan, si la Sfesnic, si mai la toti. Asta tine de educatie... Urmariti un aspect: cum se poarta cu jucatorii tineri, in special la apreciera contactelor, si cum ii judeca pe cei mai cu... experienta.

Dudescu (1 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 20:21

Lulaku da golul cu mana. Din 100 de ''experti'' de bucuresti, unu nu-i capabil sa vada corect. Instructiuni de folosire: printati siteul gazetei inainte de a impacheta pestele.

Feri (85 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 21:27

Mai Dudescule ai baut si nu ai pus sifon? Uita-te mai atent si ai sa vezi ca golul a fost dat cu unghia mica de la piciorul drept! Mare evgradina Domnului...

patrutreitrei (3 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 21:46

Hahaha, nu mai numărați penaltiurile, nu-i așa, decât dacă este altă echipă pe locul 1 decât FCSB. Ia luați de aici, ce scria în primăvară o fițuică de împachetat pești : după 26 (!) de etape, CFR și FCSB aveau câte 9 (nouă) penaltiuri acordate, Craiova 7, Astra 5 șamd. Evident, CFR era avantajată de arbitrii hoți, care îi acordau penaltiuri cu nemiluita (”Dan Penalti”, urla înfierat ciobanul care, la rândul lui, beneficia de un număr egal de penaltiuri, însă a uitat să le numere.) În acest sezon, în care, nu-i așa, nu se mai numără penaltiurile, că deh, Gigi este pe primul loc , după 11 (!) etape, Craiova are 8 (opt) penaltiuri acordate, Viitorul 5 (!) , apoi FCSB și Astra câte 3. (CFR 1 bucată). Iar dacă le numeri și pe cele contra, clasamentul este și mai spectaculos: Craiova 8-2, Viitorul 5-1, FCSB 3-0, Astra 3-0 (CFR 1-3). Nu sugerez nimic, voiam doar să vă arăt, cât de ipocriți sunteți, când vorbiți de influențarea rezultatelor de către arbitrii.

anca (109 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 22:08

@a dica. De acord cu tine. Cu cat sunt mai fazani cu atat sunt mai infumurati domnii arbitri tineri. Unora nu le mai ajungi cu prajina la nas de zici ca toti sunt Collina. Te uiti la unii si iti vine sa intri pe teren si sa ii iei de par.

claudiu m (2 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 22:17

datorita domnului hategan ..***..am pierdut 250.000 euro ..am avut 1x astra-cfr daca pierdeam corect...jos palaria dar cand pierd in Maniera asta...***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

claudiu m (2 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 22:20

un nenorocit de arbitru

?????? (831 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 23:53

Ce opinie aveți despre faptul că Gicu Grozav zice că la Dinamo este necesară mai multă "vigilență" la jucători, jucătorii fiind încrezători în posibilitățile lor și destul de relaxați pe parcursul desfășurării meciurilor pe care Dinamo le susține ?

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 0:18

Si uite ca Balaj spune ca Tudor trebuia sa dea 11 m la Man si in plus inca unul la Tanase cand este umplut de bors...Tot sa fie Tudor arbitrul Stelei...Ca sa si radem...DIGI cu Craciunescu,Naum il lauda pe Tudor! Astia au vazut meciul oare? Cum sa nu ai dubii la faza cu Man si macar sa o dezbati?... Se acopera spunand ca sefii de la Steaua nu au cerut faze...?! Asta o fi contracost?!Deci bunii arbitri unora le da si altora le ia.Din intamplare este oprita echipa din fata si impinse echipele din spate!Intamplare pe naiba!

CCC (137 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 1:05

Nimic nou sub soare! Cred ca anul asta este randul clonei oltenesti, ca prea le-a slujit cu sarg pe campioanele ultimilor trei ani. Mitrita e in joc de glezne pentru transferul din iarna catre cufure cluj, motiv pentru care copii de mingi ai clujenilor inca mai cauta mingea cu care a executat penalty-ul. Totul se va rezolva in play-off, cand copperativa ad-hoc, infiintata in functie de celelalte 5 “premiante” va porni sarabandacooperarii si intrajutorarii mutuale, reciproc avantajoase, sub directa si maiastra indrumare venita direct de la casa fotbalului si cu participarea directa a grecului prietensi frate cu romanul.

dinu (427 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 1:31

Grozav nu mai stie bine romaneste pentru ca e plecat de cativa ani din tara. Nu cred ca a stiut bine niciodata ca doar e fotbalistor, nu profesor ori avocat.

Catalin_cj (65 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 7:13

Andrei am o întrebare simpla. Într-adevăr a fost greșeală la golul Astrei. Dar daca hațegan e cfrist explică de ce în play off ul trecut a dat penalty pentru Iași în meciul cu CFR la o faza în care fundașul nu l-a atins pe Sin, iar în meciul cu Viitorul a dat penalty împotriva aceluiași cfr la un fault în atac a lui vodut? Și asta chiar în minutul 90.

virgil (113 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 7:37

Asta ca Tudor e stelist nu tine. Trebuie intrebat marele antrenor Dica de ii ziceti Dv. Nick de ce joaca Steaua prost. Nu din cauza lui Tudor a pierdut Steaua meciul cu un adversar care nu a batut pe nimeni.

prazilian (133 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 8:10

@ Andrei F. Mai lasane cu steaua ta, ca a fost favorizata ani de rand ...dar oricum, steaua e in liga a 4-a !!!

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 9:40

@ prazilian Steaua avantajata? Poate echipa din comunism...!Coltescu,Kovaks,Petrescu te asigur ca sunt celebrii pentru ca au facut actualei Steaua! Da,desigur,buna presa si sutele de specialisti anul trecut se luau de fauturi acordate gresit ...@ virgil Daca ai urmarit meciurile ai fi vazut ca Steaua asta lui Dica si cand a pierdut a avut mai multe realizari decat CFR sau Craiova in alte meciuri...Cum a castigat CFR la Targu Mures? La DIGI este Craciunescu care face el scandal cu Dica in continuare...Probabil de asta nu a vazut nimic gresit la ultimul meci...Cica CFR este in revenire desi tocmai ce castigase etapa trecuta din singura faza periculoasa si dupa ce arbitrul oprise pe sibieni la o faza de unul la unu cu portarul si in etapa asta anuleaza un gol Astrei...Tot o singura faza au avut clujenii si in Luxemburg...dar Dica e vinovat...Atata demagogie...@ catalin- cj Adica nu se vede clar ca contracandidatele sunt impinse acum de arbitrii si Steaua este oprita? Cum sa compari doua de 11 m neacordate Stelei cu de exemplu doua meciuri la rand in care CFR este ajutata de arbitrii? Cum naiba se imparte erorile de arbitraj de beneficiaza fix cine trebuie? Si o echipa,cea din Sibiu a fost dezavantajata clar si cu CFR si cu Craiova...? Ce campionat este acesta?

catalin_cj (65 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 10:02

Andreif esti subiectiv. E de inteles pe de-o parte. Pe de alta parte sa spui ca fcsb este furata de arbitrii este jenant. Ai dreptate, sunt doua greseli procfr in ultimele doua meciuri. La Sibiu nu castigau probabil, la cum s-a desfasurat meciul. La Giurgiu cred ca aveau sansa sa castige chiar cu handicap de un gol. Parerea mea, poate sunt si eu subiectiv, e ca Hategan nu stie regulamentul, sau daca il stie nu il aplica inca. Schimbarea cu 1la1 cu portarul e foarte importanta, inca in liga 1 se fluiera fault la orice contact cu portarul, lucru scos la inceputul anului din regulament. Nu doar cfr a beneficiat de aceasta greseala ci toate echipele din Liga 1. Apoi vorbind de penaltyuri neacordate. Ma uit la campionatul francez destul de des. Ceea ce se considera la noi penalty la aia ncii macar nu e bagat in seama. Satamana trecuta se vorbea de un fault clar la Mitrita neacordat in meciul cu Cfr in marginea careului. Desi Mitrita era in plonjon si s-a agatat de piciorul fundasului, iar Kovacs a lasat corect jocul liber. Hategan dadea fault 100%. Cred ca Hategan e un arbitru foarte slab, care in ultima vreme gafeaza din prea multa relaxare. Un fel de Tudor de acum 10 ani. Un Tudor care acum a arbitrat perfect un meci cu o gramada de simulari ale fcsbistilor.

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 octombrie 2018, 10:42

@catalin_cj (48 comentarii) • 9 octombrie 2018, 10:02 Deci pentru tine arbitraj perfect al lui Tudor inseamna sa nu vada doua de 11 m pentru ca erau pentru Steaua?Prietene, ca sa ,,vorbesc ,,acum am urmarit noaptea trecuta dezbaterile despre arbitraj si pe DIGI si pe Doce...Daca Balaj spune ca Tudor trebuia sa dea doua de 11 m ce mai ai de zis?A oprit fazele si s-a vazut clar!Daca ai vazut meciul ,de ce Tanase este umplut de sange?La faza cu Man am vorbit inainte sa se pronunte Balaj. Deci pentru tine arbitraj perfect al lui Tudor inseamna sa nu vada doua de 11 m pentru ca erau pentru Steaua?Si care este treaba cu campionatul francez?Acolo se permite loviturile cu sangele la vedere? ----Mitrita are arcurile la fel de slabe ca si Culio sau Tucudean si chiar atacantul de la Chiajna-cel schimbat ...Treaba este ca formatorii de opinie il vad doar pe Tanase...----Din afirmatiile tale...etapa trecuta ati castigat cu arbitrul,etapa asta la fel...Daca era asa pentru Steaua cum era?

Comentează