Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Întinerim cu Tamaș?!

Contra a anunțat o primă listă de 16 "stranieri" pentru următoarele meciuri ale naționalei.

Permalink to Întinerim cu Tamaș?!
vineri, 28 septembrie 2018, 4:44

Cu Lituania pe 11 octombrie și cu Serbia pe 14. Nu mai subliniez importanța acestei „duble” deoarece e clar că, după 0-0 cu Muntenegru și 2-2 cu Serbia, un nou pas greșit i-ar bloca pe băieții noștri în cursa pentru locul 1 în Liga Națiunilor. Fie și un alt scor egal i-ar încurca rău.

Pe lista de 16 apar ca surprize numele lui Tamaș, D. Rotariu și, în opinia mea, Maxim. În aceeași categorie aș include, în raport cu precedentele convocări, absența lui Bicfalvi. Nu mai discutăm despre Chiricheș, D. Grigore și Găman, ei sunt accidentați. Ca și Bălașa de la FCSB, titular la recentul 2-2 de la Belgrad.

Apropo de Chiricheș, care va lipsi câteva luni, să reținem gestul lui Insigne de la meciul cu Parma din Serie A. Deschizând scorul, acesta a arătat publicului tricoul lui Chiricheș, gestul căpitanului napoletan stârnind ropote de aplauze. Asta vrea să însemne că, deși prinde rar echipa, Vlad e apreciat și iubit la poalele Vezuviului.

Revenind la alegerile selecționerului, să notăm că Guriță l-a nominalizat pe Răzvan Marin, cu toate că se aude că mijlocașul lui Standard va fi probabil cedat la U21 pentru partidele cu Țara Galilor (12 octombrie, Cluj) și Liechtenstein (16 octombrie, Ploiești), decisive în drumul către Euro 2019. Cum trupei lui Rădoi îi sunt necesare pentru calificare patru puncte din șase, nimeni nu s-a mira dacă R. Marin va ajunge la U21. Împreună cu Cr. Manea, T. Băluță, Pușcaș și Drăguș. Totuși, în lipsa lui Pintilii, și el indisponibil, „belgianul” i-ar fi foarte util lui Contra. Personal, nu m-aș grăbi să-l cedez.

De ce consider surprinzătoare, chiar nejustificate, chemările lui D. Rotariu și Maxim? În ideea că Dorin la Alkmaar și Alex la Mainz n-au convins în vremea din urmă. Cel dintâi a jucat în campionatul olandez un singur minut în aproape o lună, iar celălalt 154 de minute în 5 partide de Bundesliga, în medie 30 de minute pe meci!

Ca atare, e de neînțeles insistența lui Contra pentru cei doi. În măsura în care, născut 1995, Rotariu are avantajul vârstei, Maxim nu mai poate fi socotit de perspectivă la 28 de ani, fotbalist de la care aștepți să explodeze și să rupă gura târgului. Fără să acord vreo atenție zvonului că Alex ar fi favoritul consilierului prezidențial Vochin, nu prea găsesc argumente pentru repetatele lui convocări. Sau nu găsesc deloc.

Merită presupus că stoperi vor evolua Săpunaru și Tamaș, unul de 34 de ani, celălalt de 35! Selecționerul a derutat preferându-l pe Tamaș lui Moți (33 de ani în decembrie), deși Gabi joacă la o formație modestă din Israel, iar Cosmin la multipla campioană a Bulgariei! Nu-i exclus ca Tamaș, rechemat la lot după 0-0 cu Irlanda de Nord din 13 iunie 2015, să fie încă tare pe picioare și să dea randament. Să fi rămas același brav luptător și Contra să fi ales inspirat. Să sperăm.

Pe de altă parte însă, când se pedalează pe ideea schimbării generațiilor și a primenirii naționalei, unii transpirând să demonstreze imensele beneficii ale regulii U21, iată că selecționerul întinerește echipa cu un fundaș central ce face curând 35 de ani! Tipic pentru noi, una spunem, alta facem.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Kyro (61 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 17:02

Ce treaba are nationala cu intineritul? Acolo trebuie sa joace cei mai in forma jucatori, nu dupa criteriul vastei. Conteaza doar REZULTATELE ...

Ionut (7 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 17:10

Sa lase toti jucatorii, eligibili pt tineret, sa joace in ultimele 2 meciuri decisive, nu in Liga natiunilor lu' peste. E o generatie capabila sa castige chiar si europeanul de la anul. Avem nevoie de asta. Sa joace la nationala mare cu aceeasi ratati de prin tarile arabe, oricum nu ne calificam.

Victor (1 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 17:37

Ne întrebam de ce?! Pai mai bine am merge în momentul în care a început picajul României.. și a fotbalului nostru în paralel, din cauza politicului. Avem niște generații de tineri, extraordinare, inteligenți, talentați, veseli, creativi, cu dorința de schimbare, sa se întreacă pe ei însuși, și noi ce facem, mergem la vot și ne mirăm la final, cei ce știu ca se poate mai bine. De ce, pt. ca cei cu o sticla de ulei/țuică pe plus după vot nu vor schimbare, vor ceva palpabil, un kg/l de ceva, nu dastea..prosperitate, educație, civilizație, respect. De acolo Sandu, Dragomir, Burlean (poate chiar un mic urmaș deghizat al primilor 2), Becali, Borcea..in frunte cu Herr Drag.ne.e. Oamenii cu aceeași mentalitate din politică și sport duc la regres orice din urul lor. Prietenii, șpăgi, interese, nepotisme, șmecheria de bun gust..fruncea în orice domeniu major din Ro., educație, sport, medicina, politică

ManX (119 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 17:45

In articolul dumneavoastra " Sacrificarea prezentului" ati scris invers….probabil nu am înteles eu bine unul dintre aceste articole... Acum vreo doua saptamâni ati scris acest articol despre tineri si regula 21. Iar alba-neagra. A aparut azi un peste-n balta la GSP, cum ca Daum a fost facut cadou lui Johannis de catre Burleanu. Acum chiar ca astept un articol despre Daum pe acest subiect si sper ca dumneavoastra, acest respectabil domn sa va dea toate informatiile cu argumente si probe.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 18:02

Nu mai "întinerim"...ieşim la pensie pt ca să nu ne mai facem de băcănie cu articole de doi lei!!!!!Matale ai auzit de unul Buffon???

haideusicfr (287 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 18:18

Pe la Botosani am vazut fundasi centrali foarte buni. Chiar si la CFR, Muresan ar face fata. In fine ,nu mia comentez....,.

allblacks (5 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 18:19

Sa joci 30 minute pe meci in Bundesliga nu e deloc o rusine, ba chiar e o realizare colosala pt un jucator roman, nivelul nostru e jos de tot.

Iorga (16 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 18:41

@Manx. Vorbesti din auzite si deci gresit. Ioanitoaia a fost din start contra intineririi pe care a numit-o fortata iar aici afirma absolut acelasi lucru. Nu intelegi sau nu vrei sa intelegi.

zorrozabal (76 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 18:43

Inteleg ca il criticati pe selectioner ca nu intinereste echipa!Rotariu chiar e tanar!Dar nu va convine!Cica nu joaca la echipa lui!Pai asa patesc toti jucatorii imprumutati!La Mouscron era Rednic,care stia ce poate!Dar cati din stranieri chiar joaca la echipele lor?Dragos Grigore juca,dar presa -aservita-"jupanului"-il scotea tap ispasitor,cu toate ca-l ducea si pe Chiriches in spinare! La asa fotbal,asa presa!

mihai (182 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 18:47

Prin articolul acesta faceti decat sa il elogiati pe...Cristoph Daum prin faptul ca recunoasteti lipsa valorilor din fotbalul nostru. Daum a fost depasit dar Contra pare si mai tare depasit. Nu va place nici Contra asa ca cel mai bine ar fi sa se intoarca favoritul dv Piturca Victor.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 18:52

...nea Ovi ai dreptate astia de la alte echipe decat fcsb ul nu s buni ...

Doru (127 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 18:53

A mai scris gsp pe tema asta si va dau dreptate. Moti era de chemat inaintea lui Tamas. Joaca la nivel mai inalt. Privind gafele amindoi sint la fel de capabili sa greseasca grav. Dar nici cu Sapunaru nu imi e foarte rusine.

ManX (119 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 19:07

@Iorga, chiar daca vorbesc din auzite, nu trebuie neaparat sa fie gresit. Eu nu am citit niciodata un articol al domnului Ioanitoaia care sa fie ferm pe pozitie la o parere. Dovada aceste doua articole, iar eu cred ca interprétez corect. Daca legile ar fi scrise de domnul Ioanitoaia avocatii ar avea tort cu frisca la fiecare proces.

agiu (5 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 19:13

Sunt curios de ce nu l-a convocat pe Bicfalvi care e in forma la Ural dar l-a chemat pe Paul Anton. Mie baiatul asta nu imi da incredere de nici o culoare si Contra l-a folosit titular cu Serbia. Daca il da pe Marin lui Radoi pentru meciul de tineret cu galezii mare minune sa nu inceapa si cu Lituania la fel

st.il. (13 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 19:26

S-ar putea ca Tamaș ( cu tot cu creastă și barbă roșie ), să fie soluția miraculoasă pe linia de fund a naționalei !. La capitolul " prospături" , maestre , vă cam dau dreptate !. Ca să mai zâmbim, ce ne-ar costa să încercăm în atac cu ...Pancu?!...Sau , ne-ar îngheța zâmbetul pe buze ?...

?????? (831 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 20:52

La vârsta dumneavoastră ?

Liviu (333 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 20:54

. Daca nu mai conteaza virsta unui jucator de ce nu se gindeste mistet Contra si la Pancu? Daum nu a fost pe gustul mei insa nici Contra nu e. Nu stiu daca Mihai glumea dar e posibil sa ne dam seama ca singurul care poate scoate ceva din echipa nationala e tot Piturca. Antipatic dar bun motivator.

Victor (278 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 22:08

L-ati criticat la sange pe Daum pentru rezultate proaste insa Contra mi se pare mai aerian. Pana acum a avut noroc de adversari slabuti si de meciuri amcale. La primul examen mai serios se va inneca.

Stefan.. (21 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 22:36

Cum se anticipa. Totdeauna este loc de mai rau. Din pacate...Respect, Daum! Pentru verticalitate.

pacific ionel (72 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 2:35

Maistre iar lovești magistral. Anul trecut pe vremea ''nodului matale în gât '' Daum scriai un mirobolant articol prin care îl atacai la baionetă pe ex-antrenorul naționalei pentru că a îndrăznit să nu-l convoace la națională pe.... cine crezi.....? Exact.... pe Tamaș. Ai făcut atunci gargară și te-ai dat de ceasul morții că săracul Daum nu are ochi pentru cel mai în formă fundaș din campionatul României. Este drept că pe vremea aceea Tamaș era cu mult mai tânăr și mai jucăuș, ce mai, era o promisiune de viitor și chiar o mare speranță, ceea ce acum nu mai este de actualitate întrucât așa cum ai observat cu ochiul matale de mare specialist, a înbătrânit (nu ochiul, jucătorul). Pare se că ''ezistă'' 2 ipoteze: memoria matale medie sau de lungă durată îți joacă niscai feste și este timpul ca să te cam retragi în glorie sau ipocrizia matale este atât de grotească și găunoasă încât nu există cuvinte să fie descrisă. Închei printr- un mesaj pentru toți pelicanii care o fac pe avocații maistrului și îi înghit tot ce le ''aruncă'' idolul lor, sănătate și virtute.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 3:09

Mai nene cred ca te cam doare capul rau in ultima vreme..... Vorbesti la un moment de Gaman???? L-a dat Gigi afara de bun ce era dupa o jumate de sezon....In rest o sa-ti dai seama curind ca *** asta de antrenor este sub Daum.....Locul 1 nu o sa-l vedem niciodata. Cu putin noroc vom ocupa locul 3 din 4.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Leopardu (56 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 8:19

Articol tipic ioanitoaia... "Fără să acord vreo atenție zvonului că Alex ar fi favoritul consilierului prezidențial Vochin, nu prea găsesc argumente pentru repetatele lui convocări. " Pai daca nu acorzi atentie, de ce pomenesti? Cam parsivut stilul matale, orice ar zice odangiii... De acord cu ce spui despre Razvan Marin. El e titular la seniori, nu are rost sa il ia Radoi. La U21 sunt o gramada care il pot suplini cu succes, au dovedit-o cu Portugalia si Bosnia. Au facut fata cu brio, vor sti sa se descurce si cu T. Galilor si Liechtenstein. Cat despre Chiriches, ca e iubit de catre anumiti coechipieri, nu ne incalzeste cu absolut nimic, atat timp cat el este eterna rezerva, iar la Nationala un mediocru spre submediocru. Bine zicea unul mai sus, a jucat Grigore si pt el. Nu cunosc Liga israeliana, nu stiu cum joaca Tamas, deci ma abtin. Oricum Serbia ne bate la ora actuala 9 meciuri din 10, egal cine e fundas central. De obsesia cu Daum vad ca nu te mai vindeci in veac... ultimele cuvinte pe patul de moarte vor fi Christoph Daum probabil...

doilaunu (195 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 9:16

mai conteaza acum daca e Tamas, Bicfalvi sau Maxim? Sau conteaza cumva ce rezultate vom obtine? Important e ca nu mai este Daum.

Fane (150 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 9:32

Tamas e o buna companie pentru Lobont la sprit. Adevarul este ca nu avem jucatori cat de cat de valoare medie macar. Cuplul Sapunaru-Tamas e pasibil de cartonas rosu la fiecare atac al adversarilor.

Alex (144 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 9:44

A ridicat problema legata de omiterea lui Moti Buzarin si acum o reluati dvs. Totusi l-am vazut pe Moti facand greseli mari in liga campionilor. Putea fi convocat si el unde sunt atatea mediocritati Anton, Stanciu gen. Cade insa teoria presei conform careia Contra convoaca de preferinta dinamovisti. Moti a fost dinamovist infocat si cu toate astea nu l-a convocat...Cred ca ar trebui sa schimbati placa.

Andrei F (1607 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 10:23

Adica intinerim Liga 1 ca sa joace Tamas titular?Numai la noi...FRF ar fi bine sa joace si ea cu jucatori sub 21 de ani...Ii obliga pe altii dar ei...?Totusi nici la postul de portar si nici la funsasii centrali nu stiu ce solutii ar fi fost...Sunt putine cazurile in campionat cand portarul si fundasii centrali sunt foarte tineri...Majoritatea tinerilor care respecta Tegula jucatorului sub 21 de ani joaca in banda ,mijlocasi sau atacanti...Probabil ca Staicu o fi suflat pe Vochin ca asta decretase ca atunci cand obosesc atacantii sa se atace cu fundasii si invers...

Andrei F (1607 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 10:58

Pai nu esti la curent cu ultimele ispravi....Gaman joaca brici cu Sumudica!A dat un autogol frumos...!

dudu (133 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 15:37

Daca nu gresesc eu Contra l-a adus pe Moti pentru meciurile amicale cu Israel si Suedia dar nu l-a folosit nici macar un minut. Moti s-o fi suparat si l-o fi luat la injuraturi in stilul lui de dinamovist deci nu va mai pupa lotul cat timp ramane Contra selectioner.

Gelu (116 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 15:43

Bun articol ca si postarea lui Andrei F. Uite ca Ioanitoaia e printre putinii care le spune adevarul celor de federatie. Geambasu e de partea lor, Paraschivescu scrie despre altceva, TRU despre fotbalul englez, Buzarin o scalda iar Andries care era si ea curajoasa a disparut din peisaj. Si mai bun ca articolul e titlul.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 16:52

...sunt de acord cu ce a scris Leopardu ...si pacific ionel ...nea Ovi trebuie sa ti imbunatatesti memoria ...

Resiteanu’ Exilat (44 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 20:22

"Apropo de Chiricheș, care va lipsi câteva luni, să reținem gestul lui Insigne de la meciul cu Parma din Serie A. Deschizând scorul, acesta a arătat publicului tricoul lui Chiricheș, gestul căpitanului napoletan stârnind ropote de aplauze. Asta vrea să însemne că, deși prinde rar echipa, Vlad e apreciat și iubit la poalele Vezuviului." Nu neaparat, domnule Ioanitoaia! In general, gesturile aceastea sunt doar o rutina de P.R.. Chiriches e un fundas care joaca foarte rar de niste ani, complet iesit din forma, nesigur, un gafeur. Nu numai ca nu ar trebui sa fie capitanul nationalei, nici nu a meritat sa fie convocat de foarte mult timp. Selectia trebuie facuta corect - ar aduce si rezultate. La fel si cu Maxim, care e catastrofal, iar Bicfalvi nu primeste sanse. La fel cum nu a primit sanse Timofte de la Iordanescu, un antrenor mediocru care a preluat o echipa, nu a construit nimic.

Marco (84 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 20:53

Intinerim cu Ioanitoaia, lider de presa sportiva

viorel dan (9 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 21:27

Nu vrei sa lasi pe altii mai tineri sa-si expuna opiniile !!! Pt ca ne-ai cam plictisit si esti cam DEPASIT !!!

unu (7 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 22:59

dute ma tare , cu prostu tau chiriches cu tot... cica " deși prinde rar echipa, Vlad e apreciat și iubit la poalele Vezuviului" ce sa aprecieze la impiedicatul ala, de care toti antrenorii au stiut sa scape ??? alt prost mai mare , greu gasesti....de ce prinde rar si f rar echipa peste tot? de ce il tot dau toti ? de bun ce este, dar voi il tot ridicati in slavi pe prost...

dodo (205 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 12:27

Nea Ovi, nimic despre Razvanel 0-5, fiul ghinionistului furat de arbitri (agentul 007 care a distrus Generatia de aur 1985/86) ?

Comentează