Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

La două capete

Presimt că Florin Bratu, demis de Dinamo după 0-1 la Iași, va ajunge antrenor de top.

Permalink to La două capete
duminică, 23 septembrie 2018, 3:32

Nu i-a ieșit acum, dar se întâmplă și la case mai mari. Îi va ieși data viitoare deoarece, deși n-are experiență, are personalitate. Că unii au confundat personalitatea lui cu aroganța îi privește. Se vor lămuri că au judecat aiurea.

Altfel, Bratu a greșit când a atribuit eșecul din Copou unui singur om, lui Dan Nistor. Căruia i-a reproșat că, dornic să se transfere la FCSB, dar refuzând s-o recunoască public, „a destabilizat vestiarul. A reușit să distrugă toată munca”. A greșit pentru că de reculul lui Dinamo, căzută în buza retrogradării, nu-i vinovată o persoană, ci mai multe. Inclusiv șefii clubului pentru că n-au adus jucători competitivi. Povestea e veche, nu mă mai întorc.

Era obligația lui Bratu să-și asume parte din vină, nu mică. Surprinzător, el l-a găsit țap ispășitor pe Nistor și a pus tunurile pe acesta. În pornirea lui, a uitat însă un element esențial. Că Nistor, în ciuda oscilațiilor sale, e dinamovistul cu cea mai mare medie a notelor în actuala stagiune, 6,25. Nu-i logic să-l lași corigent tocmai pe premiantul clasei!

În paranteză, nici Penedo nu trebuie socotit primul răspunzător pentru impasul alb-roșu. Într-adevăr, el a început slab sezonul, dar nu-i corect, e un afront gratuit, să-l numești clovn pe un portar care și-a scos de nenumărate ori echipa din încurcătură. Ar însemna că la victorie participă toți, iar la înfrângere numai unii.

Chiar dacă mi se va lua în nume de rău, afirm că s-a făcut și se face mare tam-tam în jurul lui Nistor. I se dă o importanță exagerată. E prea băgat în seamă, ținând cont că pe unde a trecut n-a fost nicăieri un jucător decisiv. Exponențial. Poate doar la Pandurii, cu care n-a luat însă niciun trofeu.

Vândut în Franța, a prins numai 6 meciuri la Evian, zero ca integralist! La CFR, Dan Petrescu s-a grăbit să scape de el, mijlocaș ofensiv care a înscris rar de-a lungul timpului, doar un gol la fiecare 15 partide de Liga 1! Până la 30 de ani, împliniți pe 6 mai, a bifat o unică prezență în „națională”, 24 de minute în finalul amicalului de 4-0 cu Trinidad-Tobago din 2013!

Dacă nu i s-ar fi năzărit lui Gigi Becali să-l ia la FCSB și să declanșeze o veritabilă telenovelă, Nistor ar fi rămas același jucător bun. Muncitor și util, dar atât. A sărit în ochi la Dinamo tocmai deoarece mediocrii săi coechipieri i-au permis să se remarce.

Când Bratu reclama că Nistor i-a mărturisit că vrea să plece la FCSB, „Dacă mergeam la Steaua eram milionar!”, glumeț, nu?!, președintele „câinilor” l-a contrazis pe tehnician. Alexandru David a precizat că „Nistor nu mi-a spus niciodată că vrea să plece la FCSB. Dimpotrivă, mi-a spus că vrea să continue aici”. Presupunând că Bratu și David nu mint, putem concluziona că Nistor i-a zis ceva unuia și altceva celuilalt. Practic, a jucat la două capete.

Cu toată prietenia ce mă leagă de Ionel Dănciulescu, apreciez că și el a greșit în clipa în care și-a anunțat demisia din funcția de director general înaintea întâlnirii de la Iași. De acord că, tratat de sus, Danciu a înghițit multe și a răbdat destule. A ales însă prost momentul, putea să mai aștepte. Indiferent de motive, renunțarea sa n-a mobilizat echipa. Înstrăinarea lui e o altă eroare gravă a conducerii.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

yo (2 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 15:42

atat nistor cat si bratu nu sant ptr dinamo !!!

custov (88 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 15:50

tov ioanitoaia , te rog nu mai vorbii de DINAMO ,suna-l pe jiji ,pe mmi pe manache si lasa-ne in amarul nostru ,ura ta pentru acest club e asa de mare ca nu-ti intra in redactie !!!!!!

Un caine (16 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 15:53

Conducerea lui Dinamo e vinovata pentru ceea ce se intampla acum.Daca am fi avut conducatori adevarati ,fosti fotbalisti nu ziaristi de mana a 3 a, Dinamo nu ar fi trebuit niciodata sa negocieze cu Becali transferul lui Nistor.S-ar fi spus din prima: Suntem Dinamo si nu dam jucatori la FCSB si nu s-ar mai fi ajuns aici.Cat timp Dinamo e condusa de aceiasi oameni care au tarat-o in ultimii ani in situatia in care e acum lucrurile nu se vor imbunatati.Deci, demisia David si ramai acasa, Danciu.

Andrei (276 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 15:54

Ioanitoaia e un observator foarte slab. Bratu e un individ extrem de suficient, care nu suporta critica si raspunde obraznic la orice intrebare care, i se pare lui, pune la indoiala calitatile lui de antrenor.

Daniel (223 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 15:57

De data aceasta ati pus punctul pe i. Nu a gresit numai Nistor ci si Bratu si chiar Danciu. Dar cel mai vinovat e tot Negoita si staful lui de ghicitori in stele verzi.

ciuke (4 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 15:59

Chiorul este rege in tara orbilor... Avem jucatori slabi (Nistor face parte din gasca chiorilor), antrenori slabi, conducatori slabi, patroni - nistre invartiti ai vremii, ...in schimb avem suporteri patimasi. O analiza scurta a fotbalului romanesc.

Bogdan (2 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 16:01

Sincer nu stiu de ce va citesc articolele...vorbiti mult si nu spuneti nimic concret, si nu! nu e ceea ce inteleg eu din articol, e ceea ce spuneti defapt! Tot ce faceti e sa impacati si capra si varza!

Adrian24 (2 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 16:15

Dle Ovidiu nu stiu ce aveti împotriva lui Nistor dar cifrele va contrazic este cel mai bun pasator din campionatul romanesc dati-mi un jucator mai bun ca el pe postul lui in campionat si va cred

Liviu (19 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 16:15

Vai saracii epigoni , cat de destabilizati au fost de plecarea lui Danciu. Adica de rezultatele sub orice critica din ultimele meciuri n-au fost destabilizati, ci doar de plecarea mentionata... Hai sa fim seriosi... Cat despre ipochimen care asa cum ati spus nu s-a impus nicaieri si a plecat de peste tot cu "zurgalai" ce se poate spune ???Cat de decat coneseurilor le spun sa-si imagineze doi cosasi cu coase "clasice" care trag in brazda de dimineata ca asai la coasa... Unul se misca leger parca nici nu-l simti, celalalt trage tare, arunca coasa parca ar taia si radacina. La final unul e relaxat aproape ca nici nu-i transpirat iar celalalt parca-i scos din piscina... Oricine ar spune uite dom-le ce s-a mai "zolit" omul asta. Bravo lui... Cand insa se va analiza rezultatul muncii.... surpriza ... suprafata cosita de "obosit" e doar pe jumatate din cat a cosit celalalt. Este cazul marelui fotbalis RETINUT la Dinamo. Acum ce sa zic ? are si moaca de cosas... de antrenori ...

Alx (3 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 16:26

Dar oare oierul sef nu trebuie deloc sancționat pentru oferta facuta on direct pentru Nistor??? Intreb...nu dau cu parul...

ClaudiuH (15 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 16:44

Daca eram in locul lui Negoița il zburam pe Nistor instant la FCSB in schimbul unei sume frumoase de bani...dupa care avea ocazia sa il ia inapoi aproape gratis peste 2 sau 3 etape ;)) Asta ca tot era vorba 'La doua capete'

Geo (199 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 16:48

@Bogdan. Articolul e un atac virulent la adresa lui Nistor si a lui Negoita. Cu insinuari si trimiteri Penedo gen. Nu e vina dlui Ioanitoaia ca tu citesti una si nu pricepi. Cel mai bine e sa te abtii ca tot bulumac ramii.

albalbastru72 (7 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 16:48

Bratu a fost total neprofesionist spalind rufele murdare in mas-media,nu va ajunge nicaieri asa,nu cred ca va mai antrena prea curind in liga 1.

Vio (188 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 16:52

Cel mai interesant6 lucru e ca opinia dlui Ioanitoaie difera de a ziarului pe care il conduce si care e contra lui Bratone. Iar chestia cu Penedo e o critica directa la ce a scris sgubiliticul de Stiucan

Adrian (98 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 16:57

Mor de dragul suporterilor dinamovisti...Ca l-au dat afara pe Bratu acesta a devenit ultimul om, asa se poarta fostii militieni. Din cel mai bun Bratu a ajuns dusman de clasa si chiar imi vine sa rad.

Adrian (33 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 17:04

Uite ca Ioanitoaia reuseste sa fie coerent si lucid, jos palaria, cand este vorba de Dinamo. Cand vorbeste de Craiova in mintea sa se involbura serpii si turbeaza.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 17:08

Cum poate un fan dovedit fcsb sa scrie obiectiv de dinamu?...pai nu poate ...critica tot... rade de ei ...jucatori mediocrii conducatori prosti ...antrenor slab ...care o sa fie bun candva ...nu se stie dupa cat timp ...

Ghencea (129 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 17:10

@custov. Bai giurumea vezi ca Gigi Becali asa prost cum e, nu intelep ca tine si *** are cu Steaua de doua ori mai multe puncte in clasament decit voi sarantocilor. Voi aveti grija sa nu retrogradati sub inteleapta conducere de la hotelul Rin.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petru (1 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 17:14

Am aceeasi viziune, domnule Ioanitoaia. E posibil sa se manifeste cu aroganta Bratu, nu stiu. Oricum, aroganta face parte din personalitate. Ceea ce constituie un impediment, acum , la Bratu, este impulsivitatea. Temperamentul coleric, prin definitie, nestapanit. Un management al sinelui fata de frustrari conduce la modelarea peronalitatii sale. Asimiliarea intelepciunii il va ajuta sa devine ceea ce-i doriti (preziceti).

custov (88 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 17:25

el a achizitionat si vestele pe care le-ati imbracat voi ,de DESTEPT CE E ,si inca ceva aschia nu sare departe de trunchi ghenceafecesebe!!!!!!!!!bai !!!!!!! unde ai auzit un om educat sa foloseasca ,bai ???????????

chis ruben (1 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 17:35

Ghencea,el e cel ce a cumparat si vestele cu care voi v-ati facut selfie de DESTEPT ce e si nu uita aschia nu sare departe de trunchi ghenceafecesebe!!!!!!!bai!!!!un om edcat nu foloseste ,bai numai in anumite stari ,cred totusi ca esti treaz tovarase!!!!!!!!

CCC (137 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 17:40

Pentru pozitia din clasament pe care este dinamu, sunt toti vinovati, incepand cu conducerea clubului, antrenori, fotbalisti, inclusiv suporterii care vor stadion fara pista, punand presiune pe neputintza.

Cristian (7 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 17:46

De bine , niciodată despre Dinamo.se supără latifundiarul din Pipera și închide robinetul și către gsb..... pardon GSP. Obișnuit cu fcsb mă gândeam că poate e gsbecali

Leopardu (114 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 17:52

Bravo nea ovi, in sfarsit un articol fara Daum si Burleanu. Cireasa de pe tort, urechierea in public a lui Stucan, care a batut campii si apa in piua. In rest nu comentez, nu e ciorba mea.

st.il.f (13 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 18:01

Când Bratu îi răspundea URIAȘULUI CORNEL DINU ( apropos de lecțiile de șopron ) dădea dovadă de " profesionalism" sau de aroganță ?. Și tot dovadă de profesionalism se cheamă și smiorcăiala jenant-patetică de la interviuri ?. Oare ?...Mie mi-a părut ca un fel de " dat în gât"!...Cât despre Danciu , ce poți spune ?.Unde Dumnezeu s-a mai pomenit ca un DIRECTOR GENERAL să fie remunerat cu aprox. 1100€/lună ?...Da, sigur la Dinamo F.C. !. Atât a acceptat, atât a primit !. Dacă nu ar fi de râs , ar fi de plâns.

MZM (390 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 18:19

Se pare ca pe Dinamo au ajuns-o din urma scadenta pacatelor istorice a blaturilor , a atator aranjamente (si permutari!) pe care le-a patronat. A venit momentul decontarii. Pentru ca... ”trecutul ne ajunge din urma si ne pedepseste!”. Blestemul Ghetelor de aur: austriacul Polster si dupa 20 de ani tzipa intr-un ziar... ”Camataru, da-mi Gheata inapoi”! Blestemul oltenilor carora Netoiu le-a ”confiscat” vreo 17 jucatori si a fugit cu ei la Dinamo (inclusiv cu noul antrenor -Niculescu). Blestemul Cooperativei si a perioadei Borcea cand acesta din urma recunostea cu cinism: ”...i-am cumparat lui Andone si iarba, si aerul ca sa castige campionatul”. Era vremea cand cealalta generatie de suporteri dinamovisti, spre cinstea ei, afisa pe stadion cunoscutul baner: ”Borcea, nu mai faceti blaturi, jucati fotbal pentru ca la toamna iar iesiti din Europa din primul tur”!! Fara ”sprijinul neprecupetit” (dar ilegal) al autoritatilor, Dinamo se scufundă! La aceasta scufundare a contribuit din plin si presa care in loc sa-i critice i-a cocolosit dorind sa-i ajute! Vinovat, se pare, este si... DNA care se cam baga peste tot (vezi dosarul transferurilor si altele).

constantin (48 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 19:24

De acord cu cele spuse de dumneavoastă, mai puţin cu privire la Dănciulescu. Negoiţă trebuia să primească un duş rece. Dacă nici acum nu se trezeşte...

zorrozabal (76 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 19:44

Mai MZM!Vad ca tu amintesti de perioada cand Dinamo era echipa Ministerului de Interne!Dar Steaua nu era echipa patronata de Valentin Ceausescu?Tu pui "omeniile" lui Becali in carca lui Borcea?Da un exemplu de blat al lui Borcea?Tu te iei dupa "gazetarii"de la GSP?S-au te faci ca nu stii ca "muzica canta pentru cine o plateste"!Mai bine vezi ce face Becali,acum,sub nasul autoritatilor!Ai vazut meciul F.C.Botosani-FCSB din returul sezonului trecut-incheiat cu scorul de 0-3-cand portarul si fundasii celor de la Botosani se dadeau la o parte?Sau meciurile cu echipa lui nasu Gica?Sau "cumpararile" alea de jucatori de la echipele satelit, pentru ca mai apoi sa-i trimita inapoi imprumut,cica!Alea ce sunt bre?Care autoritati sprijina pe Dinamo?Din Burquina Fasso?Dragnea e nelipsit din loja lui Becali si il vizita si la puscarie!Te bate Dumnezeu!

Georges (65 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 19:49

Justa observatia privitoare la Penedo. Panamezul e in scadere de forma dupa mondiale dar nu trebuie omis ca a si salvat echipa in faze grele. Mai vinovati mi se par fundasii mai ales centrali.

Sandu Gigel (37 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 19:59

Corect spus, Nea Ovidiu!

stelu (12 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 20:04

bratu va ajunge antrenor mare???va inselati d le ioanitoaia.lombroso a avut dreptate...

Florin (24 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 20:43

Dinamo este inca o gaura in buboiul numit fotbalul romanesc, prin care se *** ***. Nu tasneste, caci nimeni nu se invredniceste sa stoarca acest buboi. Asa ca *** isi regleaza in mod automat presiunea pentru a mai persista.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

F31M (6 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 21:25

Presimtirea aceasta e ca aceea in care ati presimtit si ca FCSB intoarce calificarea cu Rapid Viena. Bratu e un caracter dificil, orgolios, conflictual, usor murdar/pervers si e greu sa te faci placut intr-un grup in felul asta. Iar daca nu te poti face placut, chiar admirat in vestiar, (respect prin admiratie nu prin frica, atentie) nicioadata nu poti ajunge antrenor mare pentru ca jucatorii nu vor da totul pentru tine. Asadar domnule Ioanitoia, iar am dreptate eu. E ok nu e nici prima nici ultima data. Clau-Clau-Clau-Clau goooool!!!! Bine ai revenit acasa. Te iubim!

John (564 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 22:43

@F31M. Esti fizionomist ori fratele geaman al lui Bratu de esti asa sigur ca e un tip pervers si usor murdar. Stii tu ca nu se spala cu sapun Cheia ori nu. Bine ca a venit inapoi Niculescu ca sa aibe Negoita pe cine da afara. Trist e faptul ca intre un antrenor si un jucator Negoita a optat pentru jucator. Asa se intampla devregula la noi si de aceea merge struna fotbalul romanesc

Dragos (250 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 0:04

Dupa articolul Materialul Clientului apare inca unul in favoarea lui Florin Bratu. Trebuie sa intelegm ca are si Nea Ovidiu simpatii si ca stie cum sa le scoata in fata.

IO (154 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 4:12

Daca Nistor ar fi avut valoare nu-l lasa CFR-ul sa plece. Bratu... nu cred intr-o cariera de succes. Dintre fostii de la dinamo, Zicu e singurul care stie cu adevarat fotbal. Nu-i includ aici pe Multumescu si Rednic. Vorbind de Multescu Gigi Becali si-ar face un bine daca-l pune antrenor la fcsb-ul lui.

Toader (301 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 11:07

Dinamo, precum tot ce amintește de „regimul de tristă amintire”, va dispărea; vezi articolul de azi din GSP „Nu banii sînt problema” la Dinamo.

Unu’ (11 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 12:11

@zorrozabal Singurul blat dovedit(or mai fi fost si altele, dar nu au fost probate) in liga 1 a fost Ceahlaul-Dinamo 1-2, nu stiu in ce an, dar sigur era Borcea la butoane. S-a dat doar depunctari, in Italia Juve a fost retrogradata.

cn (31 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 12:39

Uneori ma irita sau ma plictisesc comentariile autorului, care se invarte prea adesea in jurul cozii, dar asta de fatza mi se pare legat si la obiect. Apreciez mult cum l-a pus la punct pe Stucan ca l=-a facut clovn pe Penedo in baza unor evolutii mai slabe coroborate cu acuzatii nedovedite vechi de 6 ani. Deci, respect autorului pentru etica gazetareasca si umana.

Cristian (29 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 14:33

Suporterii sunt importanți, dar uneori se grăbesc sa fluiere și sa huiduie. Același lucru l-au făcut cu Dănciulescu când acesta a revenit la Dinamo. Trebuie sa fim calmi și sa lăsam jucătorii și antrenorii sa-și facă treaba. Răbdare! Pentru ca Niculescu e dinamovist adevărat și trebuie lăsat sa lucreze in liniște.

zorrozabal (76 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 14:44

@unu 1.-"la butoane,pac!pac!"era expresia favorita a lui Becali,preluata si de galeria "Stelei":"Ole,ole!Ole,ole!am activat butoanele"!2.-Cand a fost scandalul cu asa zisul blat de la Piatra Neamt- orchestrat de "Steaua" prin "guristul"MM si presa aservita-Dinamo a castigat la recurs!Dar a fost manjita "calomniati,calomniati,ca tot s-or gasi cativa fraieri sa le "inghita"pe nemestecate"!Cat despre comisia de disciplina,Becali se lauda la televizor-cu candoare sau cu aroganta-ca el de cate ori se intalnea cu presedintele comisiei,il miluia cu cate "500 de dolaari" iar cand ala se gudura la el si se fandosea ca de ce-i da bani,marele om ii zicea ca ii da ca sa-l incurajeze,sa lupte impotriva coruptiei!"Finu Borcea"avea toate cararile taiate de caracatita lui GG si MM!

Comentează