Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Partea de vină

Surpriză și nu prea la Dinamo-Astra, 1-2, deoarece echipa roș-albă rivaliza înaintea partidei de vineri cu Chiajna și cu Voluntari în privința numărului mare de goluri primite.

Permalink to Partea de vină
duminică, 16 septembrie 2018, 3:55

Ea se află în Groapă la propriu și la figurat, ceea ce nu-i chiar de mirare. Desigur, e nevoie de o analiză amănunțită pentru a explica de ce „câinii” cochetează din nou cu play-out-ul. Simplificând la maximum, nu poți emite însă pretenții când în 8 etape aliniezi 8 formații diferite!

Pe lângă propriile slăbiciuni, Dinamo a avut și ghinionul de a întâlni un Denis Alibec într-o formă și inspirație maxime. Notat cu 9, cea mai mare notă atribuită vreunuia dintre cei 26 de fotbaliști de pe teren, Alibec a deschis scorul și, inventând o pasă minunată, i-a oferit lui Moise ocazia de a înscrie golul 2 pentru Astra. Cum a acoperit ambele faze, conștiincios la presing, fără fasoane în defensivă, Denis „a făcut un joc complet”, caracterizarea lui Mulțescu. De acord.

Ca unul care am crezut în el și când alții se îmbulzeau să-i cânte prohodul celui care nu mai marcase în campionat de 7 luni și jumătate, din 3 februarie, de la Gaz Metan – FCSB 1-2, apreciez că Alibec încă n-a ieșit din tunel. Mai bodogăne ca o babă, își ceartă coechipierii, mai protestează la deciziile arbitrului cu mâinile în șold etc. N-a părăsit tunelul, dar adevărat e că de-acum vede lumina de la capătul acestuia.

Întoarcerea la Giurgiu, un cuvânt de laudă că Ioan Niculae a riscat un milion de euro pentru un vârf în derivă, i-a folosit lui Alibec. Pe de-o parte, lipsa unei presiuni împovărătoare și, pe de alta, întâlnirea cu Mulțescu, nu degeaba supranumit „Antrenorul SMURD”, l-au scos din prelungita pasă neagră trăită la FCSB. Renăscut, a amintit de jucătorul român desemnat Number One în 2016. Când nu l-a ales The Best nici Ioanițoaia, nici GSP, ci întreaga suflare fotbalistică, tehnicieni, conducători, căpitanii echipelor, suporteri, ziariști etc. Asta pentru a le împrospăta memoria celor ce nu s-au sfiit să-l conteste pe Denis și să-l îngroape la nici 27 de ani!

Repet că Alibec mai e în tunel. Îl găsesc însă mai realist decât până acum. Cu picioarele pe pământ, mai matur, dovadă ultima sa declarație: „Nu mi-am pierdut niciodată încrederea în mine. Sper să intru pe o pantă ascendentă. S-o iau pas cu pas, nu mi-am propus lucruri mărețe. Știu că am avut parte mare de vină la Steaua pentru că am intrat nerefăcut. Dar cei de acolo cum mi-au mulțumit? Mi-am dorit să joc, să ajut pentru că erau calificările europene, iar ei m-au dat afară!”.

Chiar nu-i cazul, părerea mea, să dezgropăm morții. Mai ales că, auzindu-l pe Denis, Dică a comentat „N-am nimic de împărțit cu el!”. Dar asta, să mă scuze Dică, după ce el însuși a refuzat să-l mai primescă la echipă și l-a trimis să se pregătească pe coclauri! Dacă refuzul respectiv înseamnă să n-ai nimic cu cineva, atunci Nick are dreptate și mergem mai departe. Într-un fel, Alibec și-a făcut-o cu mâna lui, dar nici cei din jur nu l-au sprijinit. Vorba lui Șumudică: „Când se antrenează bine, Denis joacă bine”. Concluzia ar fi că nu s-a antrenat bine.

Ce a fost a trecut, să n-o mai luăm de la Adam și Eva. Să remarcăm însă, personal, cu satisfacție, revenirea lui Denis Alibec în prim-planul fotbalului. Înaintea oricui, e în interesul lui s-o țină tot așa.

Comentarii (40)Adaugă comentariu

Cici (26 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 16:20

Maestre, Alibec n=a facut mare lucru!! A dat un gol dupa 2 ani de umilinte la fc5b, dar a meritata soarta asta pentru ca la nivelul lui nu avea nevoie de banii lui gigi, ci de notorietate si continuitate!! E bine ce a patit la fcs5b, macar pentru exemplul pe care ar putea sa-l dea celor tineri sa nu se mai prostitueze.fotbalistic pe banii unui distrugator de fotbalisti! ...Golul lui Alibec a convenit pentru ca a venit in poarta lui Dinamo! Atat. De ce oare regasim aici jigodeala si golaneala gigista, impusa in fotbalul romanesc de partea neagra a federatiei care vrea sa traisca si ea ca justitia si DNA-ul! Numai prin protocoale ticaloase. Presa nu are nicio vina in context???

Mario (56 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 16:34

Intradevar ca a jucat excelent. A mai dat o pasa geniala cu deviere. Dar nu cumva va grabiti cu laudele, sa mai vedem citeva meciuri ca sa putem spune ca si-a revenit complet. O seara buna.

Ali Bec (212 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 16:41

Mersi, tov. Ioanitzoaia! Acum vreau iar la nationala!

Cici (26 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 17:06

D-le Ioanițoaia, ,,important pentru români,, e ca Hagi să nu falimenteze, iar Gigi să se îmbogățeasca !! Fraza ,,Notat cu 9, cea mai mare notă atribuită vreunuia dintre cei 26 de fotbaliști de pe teren, Alibec a deschis scorul și, inventând o pasă minunată (...) nu face decat să confirme ce am spus mai sus. Alibec a fost ,,minunat,, pentru ca a înscris în poarta lui Dinamo! De aici si nota exagerat de mare atribuita unui jucator care a jucat numai 15 minute cu adevarat. Dar si asta e multumitor, în context. Constituie un alt argument, prin care se poate comenta peiorativ la adresa echipei din Stefan cel Mare. O atitudine pe care o regasim enervant de indecent, incepând cu comentariile scandalos-profc5biste de la DigiTv, terminaînd cu presa sportiva care prefera sa demonizeze excesiv pe Dinamo, pentru ca in felul acesta gigi sa-si poata face linistit de cap in Liga lui Burleanu. Poate ,,Denis a facut un joc complex,, dar sa nu uitam atitudinea si comportamentul de copil rasfățat si tupeist chiar si atunci cand el e vinovat de non-fotbal.

Lestie (78 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 17:15

E suficient ca Alibec sa reuseasca un mic nimic pentru ca sa curga rauri de cerneala. Asta inseamna ca fotbalul romanesc a ajuns jos de tot. Mai inseamna insa si ca "presa noastra de ziare" (Dem Radulescu, in BD) se *** in vazul lumii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 17:26

Ali Bec ...este un mare jucator ...

NebulaEXE (22 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 17:27

Ioanitoaia Ovidiu a ajuns la un alt nivel, a reusit sa ne adoarma de la titlu. Next level, cum ar zice el, gazetarul roman cu zeci de ani de experienta (vezi in text 'Number One' si 'The best'. Bine, fara ghilimele). Bine, nu va lasati pacaliti, titlul nu are nici cea mai mica legatura cu textul (titlul face referire la declaratiile lui Alibec despre ratarea titlului de catre FCSB). Si, apropo, domnule gazetar, Multescu e pur si simplu SMURD, nu "antrenorul smurd". Cand apare si antrenorul intre ghilimele, schimbi total sensul. Uite si un exemplu: Esti un "jurnalist onest". Drept urmare, nu te poti numi nici jurnalist, nici onest. Daca ziceam , iti puneam la indoiala doar latura morala. Dar asta e un subiect deja fumat, ca te stie lumea. Altfel, aceleasi platitudini obosite, venite cu intarziere in era vitezei. Esti un norocos, Ovidiule, ai pacalit viata, n-ai realizat absolut nimic, dar ai trait pe picior mare si-n comunism, si dupa 1990.

Dimi (65 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 17:53

@lestie si ceilalti dinamovisti frustrati. Alibec a castigat practic de unul singur un meci. Dati voi un exemplu asemanator in acest campionat si eu va dau dreptate. Cum nu veti gasi va indic sa faceti mai putin pe desteptii. Dl Ioanitoaia si spune ca Alibec are lipsuri. Dar are si niste calitati pe care cei porniti contea lui nu le recunosc.

california (349 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 18:03

alibec a dat un gol dupa 1 an de seceta; sa vedem cate mai da si apoi se poate discuta; cat de oropsit a fost el la fcsb stim, era titular dar era nevoie de grohere in ultimele 10 minute ca sa dea si fcsb gol; nici nu-si pune problema ca fcsb a ratat titlul si din cauza lui; faptul ca nu constientizeaza si se simte mereu nedreptatit, inseamna ca nu-si va reveni; oricum nu pe post de varf; calitatile lui sunt de atacant in banda.

Bogdan (395 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 18:09

Felicitari lui Albec si maestrului Ioanitoaia. Sa moara dusmanii de necaz. Aia de la fecesebeaua ca l-au lasat sa plece si aia de la dinamu ca le-a tras-o de nu s-au vazut.

?????? (831 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 18:14

Domnule Ioanițoaia, dacă nu ați scrie de multă vreme despre fotbal probabil s-ar putea zice că scrieți despre fotbal, ?

Cici (26 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 18:24

@dimi - Da, ai dreptate. poporul dinamovist trebuie sa se prosterneze in fața zeului fotbalului interplanetar Ali Bec! ... Esti pierdut, Teică ! Te uiti la Dinamo ca broasca la bordura, de aia inventezi vorbe pe care dinamovistii nu le-au spus niciodata. Alibec nu a castigat singur meciul, iar Astra chiar nu a arătat ca o super-echipă. Nu neagă nimeni slabiciunile lui Dinamo, si toată lumea le-a semnalat la timp. Dar ca sa spui ca Alibec a castigat singur meciul, este tocmai ideea care ne confirmă ca esti un gigist-fc5bist opac si rudimentar asa cum sunteti toti! Alibec a fost la fc5b. De ce la voi a frecat menta si nu a reusit nici macar un singur meci mai de Doamne ajuta?? Te rog scuteste-ne de frustrari mimisto-gigiste perene si incearcă sa nu mai privesti fotbalul la aragaz. P.S. De acord cu cele spuse de Ovidiu. Nu am sustinut decat ca Alibec a jucat fotbal in tot meciul, doar vreo 15-20 de minute. Cu Dinamo a fost suficient. Dar nu din cauza lui.

Cosmo (237 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 18:28

Alibec s-a făcut observat într-un meci de liga 1 și autorul ne zice ca a revenit în prim planul fotbalului. No asta da părere de om cu 50 de ani de exp în fotbal.!

Alin (626 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 18:48

Cosmo, sa mor daca am inteles ce vrei sa spui...Mai rau e ca nu cred ca ai inteles nici tu. Cauta sa inveti sa citesti ca nu e foarte greu. Mult mai greu e sa faci socoteli.

Vio (188 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 18:51

Nea Ovi de cand asteptai matale momentul prielnic sa le o tragi adversarilor lui Alibec si Sumudica. Chiar ca ti-a venit pe siret.

Matei (93 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 20:09

Nea Ovi, dumneata nu ai auzit ca graba strica treaba? S-au grabit unii sa i-l dea terminat pe Alibec iar dumneata le calci pe urme. Faci tam tam dupa un singur meci bun.

Claudiu (3 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 20:13

Un articol foarte bun, felicitari!

dona (6 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 20:54

Ca de obicei, comentarii pertinente, la obiect. O problema am cu noua politica de cookies. Va cer iertare ca includ aceasta plingere in comentariul acesta, dar GP nu ofera nici un e-mail pentru asa ceva. Este suparator ca la fiecare clic (aproape) sa apara pagina despre cookies, am inteles, apare o data si gata, nu de fiecare data. Multumesc

Alex (54 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 21:32

Domnule Director, Titlu de articol: <> Cum e posibil Domnule Director? Chiar asa de jos am ajuns? Mi-e jena de jena dumneavoastra.

Andrei (262 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 21:46

Alex, si mie de tine. Nu doar jena ci direct rusine pentru ca jignesti fara argumente. De nulitati ca tine e internetul plin.

?????? (831 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 21:50

Ai bre, arhivați și comentariile ?

Alex (8 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 22:44

Stimate domnule Ovidiu Ioanițioaia, nu sînt întotdeauna de acord cu opiniile dvs. E, cred, firesc să fie așa. Dar nu am cum să nu vă recunosc, cînd nu sînt de acord cu aceste opinii, calitățile și vocația gazetărească. De aceea vă rog să ignorați asaltul adesea mahalagesc pe care îl găsiți în comentarii. Aveți cititori care vă prețuiesc și cînd opiniile lor nu coincid cu cele exprimate de dumneavoastră. Din păcate, online-ul s-a degradat mult. Poate și o pronunțată tendință tabloidală pe care site-ul gsp.ro a întreținut-o și o mai întreține să fie de vină. Știu, ediția tipărită arată altfel. Conduceți cel mai bun ziar din România. Din punct de vedere jurnalistic, „Gazeta sporturilor” - varianta în print - este, prin structură, atractivitate, editorialiști, deasupra oricărui cotidian. Sînteți un foarte bun ziarist. Și, dacă-mi îngăduiți, nu cred că ar fi o idee rea să vă reeditați cîndva, într-o vacanță, cine știe, volumele de reportaje și interviuri. Nu pentru a le arăta unora și altora cine sînteți, nu aveți nevoie de „cărți” de vizită, ci pentru a reabilita un model de gazetărie. Toate cele bune și nu lăsați mahalagismul să vă amărască!

zorrozabal (76 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 23:25

Totzi jucatorii care si-au ratat sezonul asteapta meciul cu Dinamo!Negoita se gandeste probabil sa-l dea afara pe Bratu-nu ca nu ar merita-si sa-l puna pe Nistor... antrenor jucator!Face si economie!

Sandu Gigel (1 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 0:47

Alibec a fost chiar in forma! Dle Ioanitoaia, cum ii suportati pe ciudatii care comenteaza aici?!? Dar moderatorii de ce ii lasa sa jigneasca fara noima?!?

domino2008 (1 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 0:48

Tot respectul pentru articolele Dvs, sunt la obiect si pertinente!

nica fără frica (297 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 1:45

Cum adică tataie "number one" și "the best" in Romania!!!??? Scrie bah ROMÂNEȘTE!!!!!...vreți să vă dați deștepți dar cădeti în penibilitate!!! Eu trăiesc de 23 de ani în America și nu folosesc niciodată cuvinte din engleză când vorbesc românește și toți penibili din România înlocuiesc cuvinte românești cu cele în engleză. De ce!!!???.....răspund tot eu, DIN PROSTIE(că prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul) și bătaie de joc pentru limba română!!!

vio (28 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 2:57

Alin,daca nu ai inteles ce a spus Cosmo,inseamna ca esti subtire de tot.Alibec trebuie sa joace foarte bine tot atata timp cat a jucat prost.Iar comunistul Ioanitoaia abia atunci sa scrie putin despre el.

Varlan Catalin (4 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 5:40

Sa mai asteptam vreo 3-4 meciuri si apoi sa tragem concluzii

Dilimache (657 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 10:02

Sa asteptam? Ce sa mai asteptam, este clar ca sunt in galeata! La cum joaca putem sa asteptam si 3 luni, nu-i asa varlan catalin?

Mircea (663 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 10:12

@Nebulaexe. Ai gresit semnatura cu cateva litere. Trebuia sa semnezi Nebunaeze. Unii sunt deplasati dar tu esti chiar penibil. Daca Ioanitoaia care a fondat ziare, a facut emisiuni, a scris carti, a format generatii se ziaristi nu a facut nimic in viata atunci nu a facut nimeni. Ori te-a pus cineva sa injuri ori esti bolnav de invidie si de prostie.

Mihnea (1 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 13:48

Dica e o puscarie de antrenor. Cel mai slab pe care l-a avut FCSB in toata istoria, si pedrazini era mai bun. Sa nu mai spun ca are zero onoare, zero demnitate. Dar este tinut pentru ca indeplineste perfect rolul de pres.

Alex (54 comentarii)  •  18 septembrie 2018, 7:44

@Andrei Esti nesimtit. Nu te-am jignit cu nimic ca sa ma faci nulitate. Nu e vina mea ca titlul articolului a fost cenzurat din postul meu. Pentru curiozotatea ta, era vorba de unul care baga si scotea... Cum e posibil sa se publice "citate" din astea pe website???

Comentează