Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Hagi și proștii

După ce am îndrăznit în ultimul articol să-l laud pe Gică Hagi, ba și pe Ianis, au și sărit unii internauți pe mine!

Permalink to Hagi și proștii
vineri, 14 septembrie 2018, 3:56

Pe lângă tradiționalele complimente „Îmbătrânești urât” și „E momentul să ieși la pensie”, am descoperit că i-am periat pe Hagi senior și junior în speranța că voi sta la vară gratis la Iaki, hotelul lui Gică din Mamaia! Pe lângă alte cusururi, sunt „obedient”, „pupăcios” și „îl zeific pe Ianis pentru un gol norocos”. Regret, dar e greu să dialoghezi cu asemenea persoane. Greu spre imposibil.

Într-un context în care GSP a demonstrat negru pe alb, fără putință de tăgadă, că 40 la sută din naționala de tineret, ca și calificată la turneul final european din 2019, este creația lui Hagi sr, nu lipsesc indivizii care, sfidând statistica și logica, nu încetează să-l conteste pe Gică. În același timp, și pe fiul său. Respectivii uită intenționat, din rea-voință, că Ianis are doar 19 ani și că în recentul meci de 2-0 cu Bosnia a marcat direct din corner. Gol elogiat de întreaga presă internațională, care l-a numit „incredibil” (Daily Mail), „nebun” (Gazzetta dello Sport), „olimpic” (Marca) etc.

Să-l lăsăm în pace pe Ianis și să ne întoarcem la tatăl său. Împotriva acestuia au continuat că curgă pe blogul meu critici și reproșuri. Gen „Academia lui e o afacere a (sâc!) cărei scop principal este să câștige! În acest scop Hagi se folosește cu eficacitate maximă de numele său și de talentul deosebit de a influența media” la „Regele s-a compromis acceptând statutul de blatist al fotbalului românesc sub bagheta suveranului său, Gigi Becali” șamd.

În același registru, „Ianis e un fotbalist mediocru, la fel ca și ta-su”, pentru ca lipsa unui minim respect să depășească ridicolul în postarea „Numai proștii cred în Hagi… În academia lui, în fiul lui și în viitura lui”! Și mă opresc deoarece nici hârtia nu suportă orice aiureală. Atâtea aberații într-un loc.

Evit să dezvolt o polemică pe tema cu pricina. Mă mir însă, am liber la asta?, cum se încrâncenează unii, nu mulți, dar destui, să nege valorile. Să-i ia peste picior pe cei care performează într-un domeniu sau în altul. Să le întoarcă spatele celor, din ce în ce mai puțini, care mai produc ceva în această țară. Să nu se înțeleagă că-i vorba despre mine aici. Nu. Eu cunosc măsura și-mi văd lungul nasului.

Mă surprinde însă, mi-o fi permis?, că eu n-am dreptul să exprim o opinie după 50 de ani de fotbal și de gazetărie sportivă, iar alții au, deși unii dintre ei s-au născut ieri?! Ei se pot pronunța în favoarea regulii U21 cu sau fără argumente, însă eu n-o pot socoti o exagerare?! Există democrația opiniilor, sigur că există, dar ea funcționează în sens unic. Apropo, și cu asta închei discuția, dacă e atât de bună legea federală, mă refer la obligația de a alinia în L1 doi jucători eligibili pentru naționala de tineret, cum de nu-i aplicată ea nicăieri în lume?!

Cât despre activitatea lui Gică de la Ovidiu, nu răspund eu, că nu mă pricep, îl las pe Guardiola. „Ce face Hagi cu Academia și clubul de fotbal sunt lucruri incredibile. Nu găsesc un exemplu în toată Europa în care un fost jucător să susțină și să facă performanță cu un club construit de la zero”, afirma celebrul antrenor al lui Manchester City. Nici Guardiola nu s-o pricepe sau vrea și el, mai știi?, să stea fără bani la Iaki?!

Comentarii (179)Adaugă comentariu

bica (1 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 17:41

prin ce ai scris se vede clar negru pe alb obedienta fata de famiglia,tot timpul ai deschis gura,nu inteleg de ce incerci sa te disculpi,esti penibil.

scorilo (18 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 19:18

Pentru cariera de fotbalist și pentru academia de fotbal, jos pălăria, Gică Hagi! Pentru relația cu familia Becali, cu limba română și pentru alte derapaje, rușinică! Ianis? E departe. A marcat un gol cu ajutorul vântului și gata, v-ați pierdut simțul măsurii, văzându-l mare jucător în devenire. Mă îndoiesc. Joacă mult la alibi, caută exagerat contactul pentru a obține fault, pierde multe mingi. Poate fi un jucător acceptabil pentru liga I, nu mai mult. Obișnuiți-vă să acceptați faptul că nu-s neapărat hateri cei care-s de altă părere. Că nu sunteți deținătorii adevărului absolut.

11 (45 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 19:30

Sa o luam punctual. 1. Gsp nu a demonstrat nimic ci a constatat ca 40% din lot provine de la academie. 2. Prostii iti fac traficul si implicit banii la ziarul asta de cancan. 3. Hagi jr. are doar 19 ani si pana acum a reusit sa joace doar la echipa tatalui sau, nu a aratat inca nimic. Poate in viitor are sa faca istorie la Real sau Barca, pe moment este zero pe plan international. Golul din corner este de efec5 si placut ochiului si totusi arata limitarile adversarului si nu priceperea atacantului. 4. Hagi este unic deoarece nu exista alt centru care sa promoveze jucatori. Asta nu inseamna ca si produce jucatori de calitate la nivel international...si totusi e vital pentru fotbalul romanesc. 5. Regula e unica pentru ca in restul lumii se considera de bun simt si nici nu se concepe sa ai echipa in prima divizie si sa nu ai un centru de copii la club. Acolo apar jucatori sub 21 in mod natural, fara sa intervina federatia, pana si echipe precum Real, Barca sau Bayern promoveaza in mod constant tineri sub 20 de ani. P. S. Voi, astia, de la gsp va considerati un soi de demizei, ce aberati in articolele voastre e litera de lege, cine va critica e un nimeni si trebuie sters pe jos cu el, toti sunteti experti si sefi de departamente da' nu sunteti capabili sa faceti o analiza tehnico- tactica a unui joc, totul se reduce la cat castiga x sau y si ce masina conduce. Poate cititi toate articolele din ultimele 24 de ore si ne prezentati numarul de greseli gramaticale si informationale ale expertilor gsp... Inainte sa fie corectate dupa atentionarile acestor prosti in sectia comentarii.

gio (59 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 20:11

Maestre Ioanitoaia, Hagi face o treaba foarte buna cu academia dar in ceea ce-l priveste pe fisu el acesta este supraevaluat, iar voi presa ii cantati in struna ca e mare talent, mare fotbalist. Eu zic ca nu e. Ati mai "ridicat" voi pe dealde Chiriches si Stanciu si unde joaca ei acum? Probabil sunteti parte din procesul de marketing prin care jucatori mediocri trebuiesc vanduti.

Marian Boeangiu (49 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 0:28

11 are dreptate. Ca o completare ,vreau sa vad munca antrenorilor romani in cresterea calitatilor tehnice ale fotbalistilor romani :driblinguri,suturi, centrari, alunecari, pase corecte,lovituri de cap. Si pentru invatare si pentru mentinere si pentru dezvoltarea acestor abilitati trebuie exercitiu, exercitiu, exercitiu. Credinta ca ultimii 30 de m nu se antreneaza ci apartin valorii jucatorului este o imbecilitate sinistra. Asta se invata la modul stiintific, dupa reguli matematice si fizice pure cu,asa cum am spus, foarte mult exercitiu. Victoria apartine nu celor ce duc mingea in fata portii ci a celor ce o baga in poarta. Iar daca vrem sa intelegem cum arata o pregatire fizica corecta trebuie sa ne aducem aminte de Neubert in primul mandat al lui Reghe la Steaua sau sa privim actuala echipa a mediasului. Toate aceste lucruri sunt posibile numai prin munca antrenorilor inteligenti, cu carte adevarata care ,din pacate, la noi sunt ocoliti. La noi se da credit fostelor glorii considerandu-se ca daca au fost fotbalisti buni sunt si antrenori buni. FALS! Asa cum falsa e si credinta ca daca scrii de 50 de ani la gazeta automat ai si dreptate in toate subiectele dezbatute.

dan (1 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 1:13

din punctul meu de vedere, oricine ar vrea sa vorbeasca despre HAGI, trebuie in primul rand sa ii ceara voie sa ii pronunte numele....

utraian (123 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 2:01

Bag de seama ca ati descoperit doar de curand internetul, d-le Ioanitoaia. asta e publicul, nu e mai varza ca ieri, maine nu e cu nimic mai bun ca azi, in conditiile date.. V-am spus si eu, v-au zis si altii sa nu mai credeti orice, oricum dvs nu credeati in orice, dar pe net? Au zis 2-3 insi ca primiti bilete la Iaki, cine a zis dom'le? Adu-i aici la interval

Pic (16 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 4:29

Pe mulți i-au luat... viitura și comentează... tulbure, că tot a început culesul viilor.

mark (30 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 7:53

Maestre, se pare ca te-ai molipsit de boala lui Hagi (pe care altfel il apreciez foarte mult) - aceea de a crede intr-un complot impotriva dumitale. Cum poti sa spui ca "eu n-am dreptul să exprim o opinie după 50 de ani de fotbal și de gazetărie sportivă" din moment ce (scriind articolul) faci exact ceea ce spui ca nu ai dreptul sa faci. Daca ai fi cenzurat, ti s-ar interzice sa vorbesti la radio sau TV etc. - as mai intelege. Mai terminati, oameni buni, cu aiurelile astea. Eu ti-as sugera sa te apuci de niste materiale mai interesante in loc sa "comentezi comentariile" *** - chiar asa e de mare pana de idei? Pe bune.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu (32 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 9:45

nea ovidiule hagi creste copii ca sa i vanda face bani frumosi dar copii lui pe unde s au dus n au facut mare branza la fcsb sau in alte tari acum cu nationala de tineret AI DRPATATE dar ai laudam de parca au castigat un european un mondial cand in alte tari calificareaa e NORMALA la noi e gata o generatie de aur chiar asa aurul nostru vechi n a castigat nimic doar ca in saracia creierelor noastre ai facem de aur ,hagi cu tinerii lui au castigat un campionat SPUNE MATA NEA OVIDIULE CE A FACUT MARELE HAGI IN EUROPA nimic la nimic ,de la hagi doar RAZVAN MARIN e certitudine in rest petarde de vandut la gigi si am asteptat prea mult sa dea baiatul lui hagi si atunci ziaristii nostri ca niste babe lesinate si usor de impresionat au cazut pe spate in presa ati vazut ce goool fabulos e mai bun ca gica daia noul papa de la roma n o saa fie din tara asta ca nici noi n avem ziaristi ci doar barfitori entuziasti cand e de criticat TAC CU TOTII COMPLICI CU NEPUTINCIOSI NOSTRI DE FOTBALISTI de parca la ziaristii sportivi n a cazut cenzura sau comunismul nea ovidiule pa mata nu te critic ca stam noapteaa la procesul etapei si dimineata ma duceam la chiosc dupa ziare dar ideile lu mata care de pot fi subiective ca mata ai mancat o paine dulce de ziarist de pe urma generatiei de aur dar asta nu inseamna ca uneori nu trebuie sa ne schimbam dioptriile sa stii ca te respect ca mata ai adus democratia in ziaristica sportiva dar asta nu inseamna ca nu mai gresesti si mata RESPECT SI MULTA SANATATE DOMNULE IOANITOAIA

Ovidiu Ioan TioAia (1 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 10:54

Tatuca Ovidiu , nu ai terminat inca de mancat *** cu polonicul ? l-ai luat acum si cu lingurita ? HAGI un jucator mediocru pe care il elogiezi de cativa ani buni pentru ca esti amic al lui si in plus iti mai baga ceva la sacosa . Si da , nu e o gluma asta . Sau vrei sa iti aduc probe foto ? In viata ta nu ai scris despre canotaj , polo sau alte sporturi in afara de fotbal . Te numesti jurnalist sportiv ??? Esti doar o umbra comunisto-securista care a imbatranit precum sireturile ghetelor lui Hagi . Defapt amandoi putreziti la fel de urat . Orienteaza-te spre REBUS ca esti "prafao" la jurnalism sportiv ! Zici ca esti Paunescu la cenaclul FlaScara ! Hagi in sus , Hagi in jos ! De ce nu scrii cat de *** este , de ce nu scrii cat de arogant si cum se comporta cu angajatii ori cu suporterii din tribuna, de ce nu scrii despre escocheriile cu Becali sau cu mafia chineza a pariurilor ? De ce nu scrii despre Hagi si PSD si cum incerca sa faca afaceri cu Liviu DRAGNEA impreuna cu Gica POPESCU prin Brazilia sau Turcia anii trecuti ? Despre cum a divortat si cum l-a prins sotia la hotel cu un celebru "fundas" central al vremii ? De ce nu spui cum plateste ziaristi ca tine sau carora le pune la dispozitie masini in leasing ca sa mai scrie cate ceva frumos de el sau sa ii salte cota fiului sau ? De ce nu zici ce taxe impune pustilor de la academie si cum face selectiile ? sau stii ce , mai bine nu ne spui CUM A CASTIGAT CAPIONATUL ? sau iar te faci ca nu stii nimic din cele enumerate mai sus ? Pai le stie doar Stucan ? Sau voi astia manjiti le ascundeti printre zecile de elogii la adresa asa zisului Rege ?? PS : De unde le stiu ...pentru ca sunt un fost fotbalist ... al unei alte generatii decat cele ale generatiei de Aur a spritarilor , homosexualilor sau pedofililor ! Asa e generatia noastra a trait cu cocaina lui Mutu sau pacanelele si cazinourile lui Banel ... noi nu ne-am ridicat la nivelul unui Munteanu , Hagi sau Balint ... PS : pune ordinea enumerarii cum vrei matale ...oricum iti va iesi de fiecare data acelasi lucru ! :))))

Deroberto (1 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 11:11

Nu am citit ultimul articol. Toți avem dreptul să deviem puțin din greșeală măcar, cică ar fi omenesc. Dacă cei care mai spun asta cauta scuze și nu argumente, înseamnă că a fi uman, la sentiment vorbind, te poți prinde de valul pro sau contra, și să-ți declari simpatia pentru ceva nu contează sau pentru cineva, cui ii pasă? Cine-i Hagi? fost fotbalist, ok,.. hai ca cine știe cum dribla și cum ținea mâna aia stânga înainte de sprint în dribling spre interiorul terenului... ă! emoții?! cine-i Ovidiu? gazetar, ok... hai că omul are talent din stilou ca Edson Arantes do Nascimento,.. ce nume mi-a venit și mie în minte, dacă oi fi nimerit un nume sau ce-o fi fost ăla și dacă poți să-l lipești de ceva. Am greșit asta e. Deci să înțeleg că toată presa a criticat și mamutul ăsta de Ioanitoaia a luat apărarea unui puști de 19 ani, care de-abia a terminat școala nici nu are facultate, adică pană la urma urmei nici nu s-a angajat pe undeva și stă pe banii lui tasu, că ai mei nu, și mai are tupeu să și mazgaleazca nr 10 pe un tricou să intre la o miuță și s-o dea din corner. Nesimțire. A,.. am spus mamut? Păi despre Ovidiu Ioanitoaia cum să scri la superlativ despre ce a făcut și ce a realizat, în gazetărie. Apropo cum să spun că este cu mult mai mare ?

Mircea (97 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 11:20

waw ! super comentariul lui "11" ! @Ioanitoaia: oamenii te contreaza pt ca acesti "50 ani de experienta" nu se vad in articolele pe care le postezi. Din articole reiese o vendetta cu federatia ( in trecut cu Daum ), lipsa de informare, lipsa de obiectivitate, etc...Poate ca a venit timpul sa te uiti in oglinda si sa realizezi ca timpurile se schimba mai repede decat posibilitatea matale de a te adapta... Deci, in loc sa te iei la tranta cu cititorii critici ( he he..cititorii astia aduc venituri gazetei ) reflecteaza putin...

Vio vio (1 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 11:26

Ca tot romanul, impartial= ori ne-o tragem intre noi, sub "sigla de polipriceputi", ori ne bagam singuri in seama....

Durden (338 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 9:54

Ioanitoaia. Marele jurnalist al romaniei care e platit sa scrie articole bazate pe comentariilor unor necunoscuti de pe net. Imperial!

Comentează