Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

S-au trezit!

După meciul șters de vineri, cu Muntenegru, România a făcut unul mult mai bun în duelul cu Serbia de luni.

Permalink to S-au trezit!
marți, 11 septembrie 2018, 12:18

Sincer vorbind, nu ne așteptam la vreo minune din partea „tricolorilor”. Știam că ei au pierdut ultima oară la Belgrad cu 0-5, că Serbia a participat la Mondialele din 2018 și că unul dintre adversari, Milinkovici-Savici, de la Lazio, e evaluat la 90 de milioane de euro, aproape dublu comparativ cu întreg lotul nostru (fără Chiricheș), cotat la 47,25 milioane! O diferență imensă care însă, din fericire, nu se va vedea pe teren.

Cu 6 schimbări față de remiza albă cu Muntenegru, inclusiv cu Drăguș debutant la 19 ani, elevii lui Contra au pornit curajos. Chipciu și Țucudean au ratat însă din poziții favorabile. Sârbii au preluat treptat inițiativa și, după bara lui Mitrovici, același vârf robust al lui Fulham a strecurat în plasă o minge scoasă parcă dintr-un meleu de rugby. Deși norocos, golul a certificat o ușoară superioritate a formației gazdă, întreruptă însă de bara lui Chipciu din minutul 45. O Serbie harnică, numai că, în opinia mea, uneori dezordonată, haotică, bazată mai degrabă pe talent decât pe organizare. Ea se hrănește din jocul individual, nu din cel colectiv.

Bara amintită a anunțat egalarea, survenită după ce Kolarov l-a faultat pe Chipciu, omul nostru cel mai activ. Cum Stanciu a executat sigur de la punctul cu var, golul de 1-1 le-a dat aripi oaspeților și, deopotrivă, antrenorului lor. Contra l-a înlocuit pe Drăguș, dezinvolt, însă ineficient, cu sprinterul Mitriță și a decis să încerce luni ce s-a temut să facă vineri. A hotărât să forțeze.

Din păcate însă, o clipă de neatenție și Mitrovici a marcat din nou, gol ce părea să aducă Serbiei o victorie la mustață. Numai că băieții noștri, treziți din somnolența și automulțumirea din partida cu Muntenegru, bătăioși, insistenți, au mai găsit o dată resurse să revină. Abil, Țucudean a înscris la colțul scurt și așa s-a consemnat un egal corect. Grație lui, România a reintrat în cărțile pentru șefia Grupei C din Liga Națiunilor. Dar despre toate acestea, pe larg, mâine.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Ducu (121 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 0:24

Nu am inteles de ce comentatorii de la Protv l-au laudat de nu au mai putut pe Dragus. Cred ca a jucat cu tupeu dar nu a avut nici o realizare deosebita. Nu un sut, nu o pasa. A jucat pentru el si nu pentru echipa.

Bogdan (395 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 0:27

Subscriu ca cel mai bun de la noi a fost Chipciu si ii astept pe fanii lui Daum sa spuna daca echipa antrenata de neamtul somer de peste un an a jucat vreodata asa nine in deplasare.

iulian (190 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 0:31

Interesanta caracterizarea succinta a echipei Serbiei. Ca si Romania mi s-a parut o echipa fara antrenor care joaca mai mult din instinct, nu dupa o strategie, dupa trasee..

Cosmin (1 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 0:40

10 Cand Gigi l a vandut pe Stanciu cu 10 milioane am crezut ca i a pacalit doar pe oficialii de la Anderlecht. Dar nu a fost asa. Ne a pacalit in primul rand pe noi. Iata l pe Stanciu cocotat in fruntea echipei reprezentative de atunci si pana in prezent fara absolut nici un merit. Un jucator anost, cu aceeasi mentalitate de junior cu barba sura si nimic pe sub caciula. Meciul din seara asta a fost un joc smecheresc, sarbii au fost mult peste noi atat ca joc cat si ca atitutine. Mi e rusine si acum cand imi.amintesc de fata lui Tucudean cand cersea indurare la doua cadre ale televiziunii. Ne am bucurat inteleg ca nu am batut pe nimeni nici in seara asta. Cu mentalitatea asta nea Ovi, prindem locul 3 nu 1!

Anghel (107 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 0:45

Adevarat ca mai bine decat vineri dar nu destul. De regula invocati caseta tehnica a meciului si ma intreb de ce nu o faceti si acum. Pentru ca nu ne pica bine.?

teo stemate (23 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 1:00

Jocul mi s-a părut haotic, în mare parte, ambele echipe au arătat ezitări ciudate, combinate cu momente de febrilitate, de parcă jucătorii nu se cunoşteau între ei. Un joc pur balcanic. Bine că cel puţin nu am pierdut şi că am reuşit să marcăm. Hai România!

Daum, Selectioner (2 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 1:13

Pentru ex-iugolsavi(adica Serbia, nea Ovidiule) a fost un meci amical, fara miza, ca si competitia! Pentru ex-comunisti(adica Romania, nea Ovidiule) partida a fost oficiala si echipa a dat totul pe teren! Din pacate lipsa de valoare si non-valoarea in acelasi timp, concomitent si simultan, a echipei fostului tovaras Nicolae Ceausescu, s-a vazut din plin si numai norocul a facut sa nu jucam cu ... Luxemburg, ca ne dadeau aia cu terenul in cap, asa cum au facut cu Moldovia, capitala la Kisinev, valoarea echipei noastre fiind comparabila cu a fratilor de peste Prut. Felicitari tovarasilor din nationala noastra pentru minunatul punct obtinut cu sudoare si sange varsat!

Ing (47 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 1:39

Nea Ovi dumneata ai vazut ca au jucat bine doua echipe care au jucat slab. A noastra a avut si noroc dar asta nu vrei sa pui in discutie. Pentruca esti fan Contra ca sa fii mereu impotriva lui Daum.

pacific ionel (72 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 1:51

Cred că trebuie să renunțăm să mai găsim nod în papură, să punem atâtea etichete și pur și simplu să admitem că egalul din seara aceasta este un rezultat neașteptat de bun obținut din efortul unei echipe. Până la urmă Contra și băieții lui merită felicitați.

Myty (69 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 1:56

Nu am jucat rau dar nici entuziasmant. Imi pare bine ca ati reusit sa tineti masura corecta. Atingerea obiectivului e inca departe prin adta inteleg ocuparea locului 1 sau in cel mai caz 2.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 2:02

...joc prost...rezultat si mai prost ...ce ne propunem ?sa nu batem pe nimeni important din Europa?

motanul incaltat (603 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 2:47

Romania a reintrat in carti.... Care carti???? Conduce grupa detasat de pe locul 3....Dar nu conteaza.... Baietii au facut meciul vietii.

IO (154 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 3:35

S-au trezit, dar tot degeaba. Nu pot mai mult. Daca vreti nunta cu apa rece, treaba dvs. dar echipa asta nu joaca nimic. In plus cine il tine pe Chipciu la nationala? A avut nevoie de 7 atingeri de balon ca sa dea o pasa gresita. Nici l;a liga a 3-a, ca asta este acesta grupa, nu e permis asa ceva.

Marcel (80 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 3:43

Mai baieti, Dragus are talent cu caru' dar e doar un copil... Va creste si va deveni cu adevarat Valoros... Asa simt eu, dar sa-i aratam rabdare si incredere...

JFM (116 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 6:25

Am luat doua puncte din sase, restul e vorba goala.

Un oltean (139 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 7:18

Initial am citit ca : in afara de Chiriches..cotat la 47,25 milioane de euro..ma si speriasem...dupa o gura de cafea am vazut parantezele...

Observator (92 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 7:38

Bine ca pe teren nu evolueaza niste sume (de transfer), ci doar niste jucatori supraevaluati: Savic nu arata nimic de nu stiu cate meciuri, iar Matic este si el o "rotita" la United, unde Mourinho are obiceiul sa nu schimbe echipa care castiga! Pacat ca fundasii nostri nu l-au inchis pe "tancul" Mitrovic, in niste faze care puteau fi rezolvate fara probleme daca nu se gresea colectiv! Cred ca unii forumisti ar fi adoptat o atitudine critica si daca invingeam, pentru ca n-am fi facut-o cu stil! O.

daniel (223 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 8:02

Serbia luata om cu om, este mult peste Romania, ca valoare, dar am avut noroc ca au jucat foarte lent si previzibil..au cautat sa rezolve totul numai prin numele mari de pe teren..ne-au cam luat de sus, sa recunoastem..jucau mereu, de parca erau siguri ca ne bat, apararea era rarefiata, portarul lor, adormit..noi am speculat bine , dar intr-un meci de constructie, cand vom avea nevoie musai de victorie, nu cred ca ne va fi usor...nu cred ca avem sanse asa mari la primul loc..mai sunt meciuri si nu va fi usor, nici cu Lituania..e posibil ca Muntenegru sa castige grupa...p.s. e bine sa renuntam la subiectivisme..nu ne folosesc la nimic!

Cristian (82 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 8:13

Un meci excelent, o bucurie pt privitor, iar rezultatul este excelent, mult peste asteptari. Ce m-a frapat insa, a fost haosul din jocul Serbiei :)) asa ceva nu am mai vazut de mult timp, o echipa asa dezordonata. Avea dreptate Dinu Procuroru' , in Balcani e miere si sânge, ori la bal ori la spital, pe stilul luptatorului Morosanu :))) Mi-a placut mult extrema lor dreapta din prima repriza, l-a facut clatitã pe Bancu. Mi-a adus bucurie aseara Romania, felicitari baieti, felicitari Contra !!

loro (12 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 8:25

Un rezultat bun, dar multe carente in jocul ambelor echipe. La noi fundasi laterali , care sunt tineri, au fost constanti depasiti (inclusiv la capitolul viteza) de fundasi de peste 33 de ani ai sarbilor.Mijlocasi la recuperare inexistenti pe multe faze . Si ce e mai grav inca nu stim sa inscriem din actiune , ci doar din faze fixe.Nu ca ar fi asta un lucru rau , dar nu suntem britanici nici macar islandezi. Pe faza de contratac, nu avem trasee de joc, au fost situatii cand am fost superiori numeric si am dat-o de gard. In concluzie mai e mult pana departe.

Leopardu (56 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 8:58

Intr-adevar au luptat iar Chipcou cred ca a fost cel mai bun de pe teren. Poate fi un nou inceput insa eu nu m-as entuziasma. Sarbii au calitatea sa ne bata la Bucuresti. Intai sa batem noi in Lituania inainte de a vorbi de sefia grupei. Ar trebui sa batem la scor, cel putin la trei goluri, iar Serbia si Muntenegru sa remizeze. Asta e problema presei, dupa un joc slab, echipa e desfiintata, dupa unul mai ok, gata, ne batem la locul 1. Din pacate nu suntem deloc in grafic spun eu. Trebuiau 4 puncte din aceste 2 meciuri ca sa spunem ca avem sanse bune la locul 1. Sau ioanitoaia e foarte sigur ca batem tot de acum incolo...

Terry (2 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 9:04

Eu zic că, "sa nu-l mâniem pe Dumnezeu", cum se spune și scoatem in evidenta lucrurile negative, ieri seara, băieții noștrii, au vrut, si-au dorit și chiar le au pus probleme sârbilor. In special după pauză. Ceea ce ne da dreptul să speram, să avem încredere, că dacă vom trata jocurile urmatoare cu aceiași atitudine și dorința, nu vom mai trăi dezamăgiri, ba chiar vom avea mari satisfactii. Succes Tricolori!

corneliu (18 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 9:14

Două puncte din șase. Dacă câștigam doar un meci am fi avut trei puncte, parcă sunt mai mult decât două. Noroc că jucăm și cu Lituania, ăștia sunt clienții noștri.😋

spinoza (28 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 9:21

Contra are curajul cainelui care latra in fata portii! A avut noroc la Belgrad. Cand vad Nationala jucand, am aceeasi senzatie ca atunci cand o privesc pe Halep jucand... Niciodata nu sunt sigur cum se termina meciul!

SILe (15 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 9:38

Hai bre, las-o dracu'! Am jucat ca niște șchiopi ce suntem si am făcut un egal de serviciu contra unei echipe care nu s-a omorât deloc cu firea. Echipa e la fel de mediocra sub guriță cum era și sub daum.

Gei (3 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 9:39

Serbia a jucat? Si sti si matale fotbal...Sunt echipe care se apara cum a fost Muntenegru si e greu sa ajungi in poarta si echipe care ies la atac si evident las spatii. Dupa 80 de ani de cand te uiti la fotbal ar trebui sa stii chestii de astea de baza. Am avut posesie 30%, au avut de doua ori cat noi pase completetate. Auzi..s-au trezit. S-au jucat cu noi sarbii. Au tratat meciul ca un amical. Aia sunt fotbalisti de zeci de milioane de euro. Au trebuit sa joace la 3 zile doua meciuri si peste 5 zile au etapa in campionat. Nu-si rup aia picioarele sa ne bata pe noi. Pt ca nu are nevoie niciunul de publicitate cum au ai nostrii. Ei au titulari la echipe de club cu renume . Nu au nationala taraba cum avem noi. Ne imbatam cu apa rece. Si am dat doua goluri din lovitura de la 11m si un corner batut scurt. Un gol dintr-o actiune construita cand? atunci vorbim de fotbal. Daca apasau putin pedala ne asfaltau. Cu respect Geo.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 10:36

Un meci bun, desigur, dar unul cum nu prea ne-au iesit multe in ultimii ani. Vad ca Stanciu e suparat pe suporteri si pe oamenii din fotbal pentru ca se asteptau sa piarda detasat. Pai da, mai, Nicusor, dar poti sa ghicesti de ce? Nu mai faceti pe demoazelele ofuscate ca nu e cazul. De obicei sunteti varza, ce asteptari sa aiba lumea de la voi? Ca in povestea cu gaina care oua si ea o margica: prea multa garagata pentru doar 90 de minute in cativa ani.

ManX (119 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 10:46

Eu cred ca te-ai trezit dumneata după ce s-a terminat meciul. Nu am visat niciodată un meci al echipei naționale, dar sper sa nu visați dumneavoastra vreo calificare ca este de rău si cosmar pentru noi.

?????? (831 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 12:25

Văzui un articol al lui Cristi Coste și al lui Răzvan Nicolae a căror concluzie ar fi că toți jucătorii ar trebui să se comporte și să recționeze la fel și probabil să fie și interesați de aceleași chestiuni, ?

Rusu (25 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 13:00

Totul corect si o dovada ca jucam si noi fotbal din cand in cand.

UnMosh (15 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 14:18

Nene Ovidiule, gresesti la socoteli. Daca il mai pui si pe Drăcuș cu milioanele lui, loturile se mai balanseaza. Doar nu degeaba il laudati ca sa-i cresteti artificial valoarea. Auzi vorba, te citez, "Drăcuș, dezinvolt, însă ineficient". Cu asta m-ai dat gata, adica n-a dat o pasa, un sut, n-a scos capul din pamant, dar fuge cu talent.

g3nutu (1 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 14:46

Ei s-au trezit dumneata *** ar trebui sa te culci

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu (19 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 14:51

De cate ori va citesc comentariile, nea Ovi, nu stiu de ce dar imi vine sa rad. Nu , nu de oaresce greseli de ortografie, sau exprimare nuuu, ci de faptul ca ne "ametiti" in asa fel incat sa nu jigniti vreo somitate a celor implicati in actul spotiv si chiar daca nu-l numiti ne faceti sa nu-l uitam pe "prietenul" dvs DAUM. Ce joc ? Ce mai "curajos" auzi ? Cand grasul ala de Mitrovici si nu robust cum l-ati caracterizat dvs. de 2 ori , nu o data , de 2 ori face zero barat trei aparatori 9auzi aparatori ) ai frmatiei noastre si da si gol ce putem spune ca am jucat ? Aceeasi turca de curtea scolii cu ce o fi o fi , iar dupa formidabila tehnica de marcare a loviturii de unspe metri, marea noastra vedeta ne face semne prin care ne simtim total vinovati si ne incolonam de atunci toti privitorii la tv si ne ducem care pe unde pe la manastiri sa batem matanii si sa cerem iertare "mareluyi" Stanciu. Si cand vazu ragusitul nostru antrenor ca atacul si nu apararea sant in cadere libera il cheama la lupta pe superfotbalistul Keseru care in 24 sau 26 de meciuri atacant fiind de meserie a dat 7 goluri si pe acest nou Elton al Romaniei, Mitrita Fanita (ia gogoasa neamule) care suta la suta va trece pe sub turul pantalonilor jucatorilor sarbi de 1,80 - 1,90 m si va marca. Faina gandire de antrenor, profunda. Apropo stiti ce inseamna KESERU in limba maghiara ? AMAR , da , da amar. De atata AMAR de vreme ne mananca nervii la tv, de atata AMAR de vreme nu a mai dat un gol la nationala, de atata AMAR de vreme trebuia uitat la echipa aia sateasca din Bulgaria pe unde joaca, dar, nu trebuie chemat la nationala sa ne toace noua nervii. La mai multe...

Liviu (19 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 14:53

Imi cer scuze, am uitat sa spun un cuvane despre comentatorii PRO Tv. Am fos nevoit sa inchid sonorul. Altii n"or mai fi pe acolo ?

Ilie.S. (1 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 15:08

Puțintică răbdare domnilor, puțintică răbdare și vom vedea !!!...

Observator (92 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 15:15

Singurii sarbi care si-au respectat cota/renumele au fost Kolarov (dar a cauzat si o lovitura de la 11 m) si "tancul" Mitrovic, acesta din urma cu largul concurs al fundasilor si al lui Tatarusanu (la primul gol, a respins in fata acel sut de pe stanga)! Fundasii lor centrali sunt modesti, cu absolut nimic mai buni decat ai nostri! Savic si Matic sunt departe de sumele vehiculate in legatura cu ei! O.

Cosmo (237 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 15:36

Rezultat bun, joc destul de ok. Sa nu uitam însă că adversarul e din aceeași categorie valorica, chiar dacă milinkovic și savic valorează împreună 90 milioane.

Comentează