Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Iordănescu la FCSB?

De regulă un ziar documentat, Național afirmă că Gigi Becali insistă pe lângă Edi Iordănescu să preia formația roș-albastră.

Permalink to Iordănescu la FCSB?
marți, 4 septembrie 2018, 3:59

Asta după ce CFR l-a demis tam-nesam pe fiul Generalului la capătul a numai 3 meciuri oficiale. Și n-a plecat oricum din Gruia. Ci cu destulă zarvă și cu 400.000 de euro în cont, sumă achitată de campioană pentru rezilierea contractului înainte de termen.

Înainte de a comenta pe marginea variantei lansate de Național, să observăm că Becali i-a redus drastic prerogativele lui Dică. După propria-i mărturisire, cel din urmă a rămas cu o singură sarcină. Să-i antreneze pe fotbaliștii aduși de patron în așa fel încât, când același patron îi va introduce din start ori pe parcurs, ei să joace cât mai bine.

Atât, doar atât. Cu alte cuvinte, alegerea achizițiilor, stabilirea strategiei, desemnarea căpitanului, tot restul operațiunilor trec în patrimoniul lui Gigi. Dacă veți spune că a fost la fel și înainte, nimeni nu vă va contrazice. Numai că inițial s-au mai salvat niște aparențe. Opinia publică bănuia cum stau lucrurile, dar nu era sigură. De-acum înainte nu vor mai exista dubii. Lui Dică i s-a adus la cunoștință cât se poate întinde. Puțin. Practic, antrenorul va fi legat de mâini și de picioare.

Becali consideră că le știe pe toate și se bagă în vestiar ca musca în lapte. Mai nou, de-a dreptul ridicol, se amestecă și în treburile altora. Își dă cu părerea de parc-ar fi Ferguson, Mourinho ori Guardiola. De pildă, după ce FCSB n-a reușit să bată acasă pe Botoșani, latifundiarul a decretat că „Botoșani e o echipă bună, de play-off, cu condiția să nu joace Ongenda! Cu el, va ocupa locul 12!”. Nici 11, nici 13, fix 12! I s-a pus lui pata pe atacantul francez de culoare, trecut pe la PSG, nu-l înghite pe Ongenda și pace! Apreciere aiuritoare care i-a prilejuit lui Valeriu Iftime o ripostă acidă: „Gigi trebuia să tacă, s-a făcut de râs!”.

Nu mai pomenesc de alte „răsuciri” efectuate de Becali, le-au inventariat Crăițoiu, Răureanu și Udrea în Gazeta de marți. Cum laudă un jucător cu gura până la urechi și peste 5 minute îl desființează. L-a luat pe albanezul Qaka și, împotriva voinței lui Dică, l-a trimis înapoi la Iași. De Zlatinski și-a bătut joc când l-a exclus din lot după numai o repriză, iar bulgarul, cu 35 de minute în tricoul Craiovei, nu mai are drept de joc în L1 până vara viitoare! Dică s-a opus plecării lui Qaka, însă Becali nu i-a cerut opinia. Sau, dacă i-a cerut-o, n-a ținut cont de ea.

Revenind la tratativele cu Iordănescu jr, ele sunt mai vechi. Din informațiile mele, neoficiale însă întrucât Edi nu-i vorbăreț și cu Becali n-am relații de vreo 10 ani, cei doi discută des la telefon.

Latifundiarul tot încearcă să-l convingă pe antrenor să preia echipa, numai că acesta, avizat asupra obiceiurilor de arendaș ale preopinentului, refuză constant. E greu de crezut, dacă nu imposibil, că un tip cu personalitate și fără griji materiale va accepta să stea drepți în fața cuiva. N-a stat la CFR, nu va sta nici la FCSB.

Ca atare, într-un moment în care Edi se află în Spania pentru o scurtă vacanță, răspunsul la întrebarea din titlu e nu. Ferm. Hotărât.

Comentarii (56)Adaugă comentariu

Razvan (331 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 11:21

Tataie, profesore, formatorule..."preopinent" inseamna cel care si-a dat cu parerea inaintea altcuiva...matale, nu prea le ai cu vocabularul (logica, scrisul si altele), dar te bazezi ca folosind (prost) cuvinte complicate ii dai peste cap pe fanii matale (Dinu, Gigi si alti ***). Despre articol...alta aberatie la doua capete, tipica matale si apucaturilor comunistoide!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

elisav L. (7 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 12:05

D-le Ovidiu ... de ce nu iesiti la PENSIE...

Comentează