Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Judecăți greșite

Pe scurt, faptele s-au întâmplat cum urmează. La ieșirea de la un antrenament, egipteanul Mohamed Salah, superstarul lui Liverpool și golgeterul din Premier League, a refuzat să le semneze autografe câtorva puști. Să facă poze cu ei. Zadarnic l-au rugat […]

Permalink to Judecăți greșite
miercuri, 15 august 2018, 2:55

Pe scurt, faptele s-au întâmplat cum urmează. La ieșirea de la un antrenament, egipteanul Mohamed Salah, superstarul lui Liverpool și golgeterul din Premier League, a refuzat să le semneze autografe câtorva puști. Să facă poze cu ei. Zadarnic l-au rugat băieții „Mo, mo, please, photo!”. „Faraonul” a încetinit Mercedesul 4×4 preț de câteva secunde, dar nu pentru a discuta cu copiii, ci ca să scrie pe celular un mesaj și să-l expedieze.

Sigur, trimiterea din știre la Mercedes e fără sens. Maliție inutilă. Dacă și-a tras Alibec un McLaren de 170.000 de euro, când era plătit de FCSB cu 30.000 de euro lunar, de ce nu și-ar fi cumpărat egipteanul de 26 de ani un Mercedes care trebuie să fi costat chiar mai puțin?! Întrebare și mirare logice, din moment ce contractul anual al lui Salah se ridică la 11,5 milioane de euro. Pe care-i merită cu prisosință deoarece, printre altele, a reușit în sezonul anterior 44 de goluri și 16 assisturi. Grație lor s-a înscris, deși cu șanse mai degrabă teoretice, pe lista restrânsă a candidaților la Balonul de Aur 2018.

Atitudinea internaționalului nord-african i-a surprins și supărat pe fanii „cormoranilor”, care nu s-au sfiit să se lege de el pe rețelele de socializare. La rându-i, cotidianul The Sun, totdeauna prompt când miroase un scandal, s-a grăbit să reproducă din comentariile celor ce l-au luat la rost pe Salah.

Să admitem însă că toate aceste replici pot fi de înțeles. Ale suporterilor și ale jurnaliștilor de tabloid. Ceea ce a șocat însă, oare numai pe mine?, a fost reacția conducerii clubului din orașul în care s-a format, în 1960, legendara trupă The Beatles. Văzând înregistrarea video a secvențelor cu pricina, șefii lui Liverpool l-au denunțat pe Salah la poliție pentru că a încălcat legea în clipa în care, aflat la volan, a scris SMS-uri! În consecință, acesta riscă o amendă, poate și suspendarea permisului.

Citești și nu-ți vine să crezi întrucât, dacă o asemenea abatere s-ar fi consemnat în fotbalul nostru, gruparea implicată ar fi sărit să-i ia apărarea jucătorului. Ar fi negat ferm, ar fi dezmințit urgent. În cel mai fericit caz, ar fi bălmăjit niște explicații care n-ar fi lămurit nimic.

Nu însă, spre lauda lui, și Liverpool, fondat pe 3 iunie 1892, de 18 ori campion al Angliei și de 5 ori câștigător al Ligii Campionilor. Înainte de a asculta opinia lui Salah, în prezent cel mai cunoscut și mai curtat fotbalist al său, clubul de pe Anfield Road a ținut cont, aproape neverosimil, de părerea unor puști și a unor suporteri. Le-a dat întâietate acestora. Nu i-a ignorat. Nu i-a persiflat.

Concluzia? Ai zice că la unii lucrurile se întâmplă câteodată aiurea. Chiar pe dos. Poate însă că ne-am deprins noi să le privim greșit. Ba și să le judecăm la fel.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

anca (109 comentarii)  •  15 august 2018, 15:19

Frumos. Intradevar la noi nu ar fi de conceput asemenea atitudine. Jucatorul ar face un scandal de nedescris.

Xady (3 comentarii)  •  15 august 2018, 15:25

"Merseyside police issued a tweet saying they had been made aware of the incident after a Liverpool spokesperson said: "The club, after discussion with the player, have made Merseyside Police aware of the footage and the circumstances surrounding its capture." Clubul a discutat cu jucatorul inainte. http://www.espn.com/soccer/liverpool/story/3596405/liverpool-refer-apparent-mohamed-salah-cell-phone-video-to-merseyside-police

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  15 august 2018, 15:28

...nea Ovi daca iei bani de la gsp pentru asemenea articole ...sa ti fie rusine ...

dan (151 comentarii)  •  15 august 2018, 15:31

"...clubul de pe Anfield Road a ținut cont, aproape neverosimil, de părerea unor puști și a unor suporteri"...As zice ca mai curind a tinut seama de legi ! Cind vezi cit este de mare o amenda in Anglia, intelegi de ce nimeni nu face pe zmeul pe acolo. Asemenea amenzi ar pune un pic de ordine si in traficul din Romania.

Bogdan (395 comentarii)  •  15 august 2018, 15:33

Romanica nu face parte din lumea civilizata. Deci comparatii ca ale dv nu isi au rostul. Nu cred ca ati pomenit intimplator anul fondarii lui Liverpool.

Horatiu (1 comentarii)  •  15 august 2018, 15:33

Dar cu dvs cum ramane domnule Ioaniţoaia cand stateati cu tableta deschisă la un spectacol de teatru? Dar nu asta a fost neplacut ci mai degraba modul in care ati reactionat la sfarsitul spectacolului cand actorul v-a atentionat. Metehne de pe alte vremuri. Si acum ma puteti bana. Pumnul in gura. Dar cu atat rămâneţi la gsp, cu pumnul in gura la adapostul moderarii. O zi buna.

Nasty (2 comentarii)  •  15 august 2018, 15:37

Da, titlul articolului este perfect, insa perspectiva e alta. Citim si traducem tabloide englezesti fara a avea nici cea mai mica intentie de a verifica veridicitatea acestora. Am vazut filmuletul cu asa zisa ignorare a suporterilor ( o mana de copii ce alergau ca bezmeticii in TRAFIC). El nu a oprit pentru a trimite SMS-uri si nici pentru a-i amagi pe copii, ci pur si simplu era la coada intr-un card de masini. Faptul ca a trimis SMS-uri la volan trebuie condamnat separat, dar cum ar fi fost sa opreasca traficul ca sa faca cateva poze sau sa dea autografe?

Jean Padureanu (1 comentarii)  •  15 august 2018, 15:52

Un scandal de totata jena. Salah a fost cumva desemenat de club ca fiind papusa fanilor in timpul liber sau cum? Legat de smartphone, da intr-adevar, doar 95% din soferi folosesc telefonul cand sunt la volan :) Important e sa fie folosit OK, fie cu handsfree fie cu masina oprita. Mno, eu zic sa il deporteze Liverpool in Siberia ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

addriann (21 comentarii)  •  15 august 2018, 15:56

Este clar ca sefii lui Liverpool sunt niste profesionisti, acestia au de condus o afacere, unde suporterii au rol foarte important. Acestia trebuie sa achizitioneze abonamente, materiale sportive cu insemnele clubului, sa sustina echipa si sa realizeze o audienta ridicata in TOATA mass media... In liga 1 jucatorul ar fi avut intaietate, vanzarea jucatorilor este sursa principala pentru bugetele echipelor... Din pacate, chiar au fost infiintate echipe cu suporteri putini, ( majoritatea meciurilor din Liga 1 nu au 5000 de spectatori ), iar de audienta in mas media de la noi nu are rost sa vorbim.

ovidiuc (5 comentarii)  •  15 august 2018, 16:00

Va anunt pe aceasta cale ca am sesizat politia cu privire la fapta numitului Ioanitoaia Ovidiu.Dansul a incalcat noile legi cu privire la defaimarea tarii si a reprezentatilor ei.In mod tendentios a laudat pe cei care conduc Liverpool si a defaimat conducatorii fotbalului romanesc persoane care reprezinta Romania.Asa ca am informat si eu politia pentru ca a respecta legea e laudabil nu-i asa mai ales cand esti mai rau ca un paracios de clasa I-a.

pop ion (38 comentarii)  •  15 august 2018, 16:36

Cu astfel de atitudini ale conducerii a castigat liverpool tot ce a acstigat in ultimii ani: campionatul si cupa angliei, champions ligue, europa ligue, supercupa europei, supercupa mondiala etc. etc.

Ducu (121 comentarii)  •  15 august 2018, 16:58

@ovidiuc. Tu pari alt capiat. Daca faci glume ele sunt nesarate.

vasile (2 comentarii)  •  15 august 2018, 17:02

" Ceea ce a șocat însă, oare numai pe mine?", nene ioanitoaia nu doar pe tine te-a socat, ci o tara intreaga (Romanika) e in stare de soc doar pentru faptul ca aia se respecta legile. "în fotbalul nostru, gruparea implicată ar fi sărit să-i ia apărarea jucătorului. Ar fi negat ferm, ar fi dezmințit urgent.", pai voi ati dus minciuna la nivel de arta.

Claudiu (343 comentarii)  •  15 august 2018, 17:18

Maestre, adevar graiti. Insa nu mai faceti asemenea comparatii ca gresiti. E distanta uriasa de la pamint la cer.

Andrei F (1607 comentarii)  •  15 august 2018, 17:55

Uite ca cineva poate sa se ocupe numai de sport...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  15 august 2018, 18:22

...nu cred o iota din ce spun tabloidele englezesti pe acest subiect ...il cred pe Nasty ...stiri false prezentate de nea Ovi ca fiind adevarate ...ne mai si spune pe scurt cum s au petrecut lucrurile de parca ar fi fost martor ocular...nea Ovi esti departe rau de un ziarist profesionist ...

Constantin (2 comentarii)  •  15 august 2018, 18:54

Nea Ovi prietenul Cooperativei..

gelu (116 comentarii)  •  15 august 2018, 19:00

Bai *** ovidiu3003, tu nu crezi decat in tine, ai? Englezii mint, nea Ovidiu minte, toti mint numai tu spui adevarul...***? Iti propun sa ne scutesti de *** pe care le postezi zilnic la toate articolele.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM (116 comentarii)  •  15 august 2018, 19:03

Da pentru ca patronii lui Liverpool si mahagerii de pe Anfield nu au pascut oile pana alaltaieri si n-au gfacut puscarie pentru niste gainarii si nu intra din 5 in 5 minute sa intoxice spatiul public cu anunturile lor, parerile lor, amenintarile lor samd Nu e clar de unde vine diferenta?

emilou (5 comentarii)  •  15 august 2018, 19:07

Daca il prindea politia...Daca se autosesiza politia...puteam intelege. Dar sa te denunte propriul club pentru ca a folosit mobilul la volan?!?! Asta nu pot sa o inteleg. De ce? De suparare ca nu a dat autografe din masina?!? In locul lui, as pleca in secunda urmatoare. Aici nu e despre corectitudine. E despre rautate.

Viktor (278 comentarii)  •  15 august 2018, 19:43

Constantine, care cooperativa ca nu mai functioneaza de vreo 15 ani si nimeni nu a dovedit cavIoanitoaia nu a avut legaturi cu ea. Stii tu ceva concret, prezinta dovezile. Daca nu, fa mucles cu afirmatiile de hastag ori servitor federal. Nu rezista acuzatia ca ia invitat pe Pinalti, pe Borcea si pe Becali la emisiunile tv. Aici e descoperit. Trebuia sa stie ca Negoita, Rotaru si Szabo vor investi in fotbal peste 10 15 ani si nu ia invitat la timp.

cata (19 comentarii)  •  15 august 2018, 19:46

ciudat cum lumea presa lauda ce a facut clubul Liverpool, dar aceeasi presa a facut scut in jurul lui nastase,care intre noi fie vorba, a facut lucruri mult mai grave.

cata (19 comentarii)  •  15 august 2018, 19:48

@horatiu, poti da mai multe detalii? cum a reactionat?

itu52 (239 comentarii)  •  15 august 2018, 20:29

Bună dimineața nea Ovi, mă așteptam să știi treburile astea, ca om umblat în lume. La noi ”vedetele” sociale, inclusiv sportivi răsăriți, îți zdrobesc copilul pe trecerea de pietoni, după care, dacă nu pot să te cumpere, se ”blindează” juridic, că ajungi să plătești daune pentru stricăciuni la bolid. Cei cu adevărat forțoși, omoară o familie întreagă, iar cu ajutorul bradului- dumnezeu de lângă pârtia de sky, care preia vina ”slăbiciunilor” mentale, scapă basma curată. Zilnic poporul înghite mizerii juridice de tot felul, bunul simț de la talpă a ajuns batjocura protejaților, gașca intangibilă a parveniților și cocalarilor. E prea vast domeniul și slab românul pentru a pune de o dezbatere. Ia-o spre Bosfor, că ne-au fost stăpâni în vremea când se puneau bazele civilizației și ne-au predat cu succes arta ”ghișeftului”.

Durden (338 comentarii)  •  15 august 2018, 20:48

Normal...la toata minunatiile care se intampla in premier league, procesomanul etapei se gaseste sa scrie despre un scandal. Sa traiesti tovarase!

nnn (5 comentarii)  •  15 august 2018, 21:23

Domni polițiști din ”escorta” gazetei, au tras două comentarii pe dreapta. Ca admirator al ”lorzilor”, ar trebui să luați măsuri. Lăsați oameni buni să vedem și noi ce le poate capul. Poate că spun lucruri trăsnite. Hai, un ”true” în logica câmpului.

Cornel (96 comentarii)  •  15 august 2018, 22:27

Despre scandal e vorba in acest articol, multa dreptate are Durden! E noaptea mintii sa gindesti asa. Trebuie sa fii foarte *** ca sa deduci asta din acest text.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcel (190 comentarii)  •  15 august 2018, 22:38

@Horatiu. Tragi concluzii gresite pentru ca ai ascultat numai una din partit. Domnul Ioanitoaia nu i-a raspuns unui domn actor suficient de tupeist dar daca a avut motive sa se uite in telefon. Reprosul a fost legat de telefon nu in tableta. Eu am aflat ca piesa a inceput cu intarziere de 15 minute apoi a durat doua ore jumatate cum a declarat domnul actor fara pauza. Posibil ca in aceste conditii problema trebuie pusa altfel.

Valentin (44 comentarii)  •  15 august 2018, 23:14

Probabil Salah a fost şi întrebat cum vrea să fie pedepsit pentru că n-a dat autografe şi s-a ales această mişcare care este și de marketing. La noi, dacă respecţi legea eşti luat de prost şi n-ar avea succes o astfel de mişcare.

Dimi (65 comentarii)  •  16 august 2018, 1:08

Si eu sustin ca judecata in discutie e gresita. Va rog sa precizati intr-un viitor articol cui apartine ea. Autorul articolului sau intregul popor roman.

Bruce Lee (2 comentarii)  •  16 august 2018, 11:32

Fara nici o legatura cu subiectul doar poate cu titlul 'Judecati gresite', in speranta ca domnul Ioanitoaia va citi. Urmaresc de luni si luni si ma revolt, cum este posibil sa ignorati complet celelalte echipe romanesti din cupele europene in afara FCSB-ului? Este absolut scandalos ca nu este nimic despre Cluj sau Craiova, parca nici n-ar juca astazi! Si asta este politica dumenavoastra de mult timp. Nici in campionat situatia nu este mult diferita, dar acolo spatiul este impartit intre doua-trei echipe si restul lumii. Nu pot sa cred decat ca este vorba de banii domnului Becali. Absolut Rusinos! Hai Craiova! Hai CFR! Hai Steaua!

?????? (831 comentarii)  •  16 august 2018, 11:48

,,Ironia lui Edward Iordănescu după Supercupa Europei: "În condiții normale, nu ar trebui să-l prindă prima etapă" ;)" Mai vă amintiți dacă și Iuliu Mureșan făcea astfel de afirmații , în "sezoane competiționale" anterioare, " afirmații referitoare la alte spețe fotbalistice"?

Ion Gheorghe (9 comentarii)  •  16 august 2018, 16:17

Imi pare rau, dar nu inteleg utilitatea acestui articol.

di livio (214 comentarii)  •  16 august 2018, 18:16

Ion Gheorghe, n-ai ce sa intelegi...articolu asta n-are nici o utilitate pt presa sau pt cititori...are utilitate pt marele maestru ca mai incaseaza niste bistari dupa click-urile pe care le primeste de la noi fraierii...daca-i spunem ca scrie platitudini, asmute adminu de bloc pe noi...cu clonele aferente...clone, adica Ducu,Gelu, Marcel...beei nea Ovi, iar te corectatara cititorii...ar trebui sa-ti taie Ringieru din salar si pe adminu de bloc sa-l dea afara ca-i praf...nu mai ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nnn (5 comentarii)  •  16 august 2018, 18:29

Judecăți corecte. 37 de comentarii contorizate, dintre care aveți: 3 cu steluțe (8,1%); 3 nepublicate (8,1%) . Chinuit, dar admis.

Comentează