Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Strategii diferite

Adesea ironizat pentru gabaritul său depășit, "Bizonul" a devenit MVP-ul confruntării

Permalink to Strategii diferite
luni, 13 august 2018, 4:04

Reprezentantele noastre din cupele continentale au evoluat duminică și toate au învins în deplasare. Cronologic, Craiova a bătut la Călărași, CFR la Voluntari și FCSB la Mediaș, victorii ce le-au întărit moralul înaintea retururilor europene de joi. Care se anunță, exceptându-l pe cel al campioanei, dure.

La baionetă. CFR se poate socoti calificată după 2-0 la Erevan. De aceea nici nu voi insista asupra izbânzii obținute de clujeni la marginea Bucureștiului. Una firească, normală, chiar dacă s-a conturat târziu. Țucudean a înscris pentru 2-1 abia în minutul 84.

La Craiova și la FCSB am sesizat strategii diferite, voi dezvolta mai jos subiectul. Până atunci, e de reclamat că formația din Bănie a fost obligată să joace de la 15:30, o oră imposibilă vara! De acord că televiziunile țin în viață Liga 1 și au dreptul să fixeze programul etapelor. Pe de altă parte însă, nu încăpeau ușor 3 meciuri într-o zi după ce europenele au refuzat să evolueze luni seara din motive lesne de înțeles. Dar se putea și așa găsi o soluție. De pildă, partidele să înceapă la ora 17:00 (Craiova), 19:00 (CFR) și 21:00 (FCSB). Surprinzător, nu s-a acceptat propunerea Craiovei, iar deținătoarea Cupei României a trebuit să înfrunte o arșiță de Africa, sufocantă, irespirabilă!

Craiova s-a desprins clar, dar Dunărea Călărași, nou-promovată ambițioasă și organizată, totuși modestă valoric, nu poate constitui o unitate de măsură pentru trupa lui Mangia. Care face parte, ca și CFR în raport cu Voluntari, dintr-o categorie superioară. Spre deosebire de FCSB, U a folosit pe malul Dunării formația aliniată la Leipzig, minus Mihăilă. Gardoș a rămas în continuare pe bancă, iar elvețianul Fedele, autorul unui gol senzațional, a apărut titular. L-a schimbat portughezul Ferreira, invers decât au stat lucrurile în Germania.

Dacă Dică a odihnit la Mediaș 7-8 titulari înaintea returului cu Hajduk, Mangia n-a odihnit pe nimeni! A procedat astfel deoarece avea nevoie ca de aer de întâia victorie în acest start gâfâit de sezon. Din amănuntul că a utilizat garnitura de elită putem deduce că italianul nu prea mai crede în calificare. Oare? Mai degrabă să judecăm că, în criză de puncte, U a făcut ce trebuia ca să le ia pe toate trei, urmând să se concentreze de luni asupra revanșei cu Leipzig.

La rându-i, deși îndemnat de patron să sacrifice campionatul în favoarea grupei de EL, „pentru că de-acolo vin banii, iar pe mine banii mă interesează” (Gigi Becali), Dică a schimbat foaia la pauză. A modificat garnitura inițială, alcătuită cu Nedelcu fundaș central, variantă pentru cazul în care Bălașa nu va fi recuperat la timp, dar și cu Jakolis, Qaka, Ov. Popescu și Rusescu, în sensul în care, la 1-0 pentru Mediaș, i-a introdus pe Fl. Tănase și pe Gnohere. Ulterior, și pe Pintilii. Aceștia au schimbat radical aspectul jocului, contribuind din plin la întoarcerea rezultatului.

Adesea ironizat pentru gabaritul său depășit, „Bizonul” a devenit MVP-ul confruntării. A inițiat golul 1, a înscris golul 2 și a pasat la golul 3, dovadă că fotbaliștii cu experiență, rodați, i-au scos din încurcătură de data asta pe Dică și pe FCSB. Gaz Metan a transpirat și a sperat până la final, dar plusul de calitate a înclinat balanța spre roș-albaștri.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Luis (31 comentarii)  •  13 august 2018, 16:34

Buna observatia. Mai ales Fl Tanase a schimbat registrul.

nica fără frica (297 comentarii)  •  13 august 2018, 16:34

În opinia mea Steaua joacă mai bine și mai spectaculos fără Alibec și Budescu. Referitor la obligativitatea impusă de FRF ca echipele să alinieze 2 jucători sub 21 mi se pare abuziv! Dacă un patron sau un oficial al unei echipe impune un jucător în echipă e scandal mare în presă dar când FRF impune jucători în toate echipele nu se mai spune nimic! Preferabil ar fi să se impună iar echipele de tineret speranțe și să se limiteze numărul de jucători străini!

Marcu Anton (1 comentarii)  •  13 august 2018, 16:50

,,Plusul de valoare'' mai mult decit plusul de calitate a inclinat balanta decisv in favoarea Stelei! Caci FCSB este Steaua! Eu nu inteleg ! pina nu sunt distruse toate brandurile de pina-n '89 romanii nu se lasa? Chiar nu mai avem pe nimeni in conducerea tarii cu mintea la el pe inventar? Toti sunt *** si in genunchi in fata strainilor?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

haideusicfr (287 comentarii)  •  13 august 2018, 16:56

FCSB joaca "periculos"de bine. Va fi anul lor? Tot ce se poate.

haideusicfr (287 comentarii)  •  13 august 2018, 16:57

Gnohere e cel mai bun jucator al FCSB-ului.Si mereu e rezerva.

marius (39 comentarii)  •  13 august 2018, 17:11

realist vorbind sanse la calificare nu mai avem si nici nu am avut vreodata. diferenta intre noi si nemti este mult prea mare. cred ca un obiectiv mai realist ar fi ca la meciul retur sa ne prezentam mai bine dpdv fotbalistic pt ca in tur am cam pacalit fotbalul. cred ca pentru Universitatea e mult mai important sa ne asiguram un parcurs bun in campionat si sa legam trei ani consecutivi in cupele europene decat speranta desarta a calificarii mai departe anul acesta. in plus jucatorii noi veniti (Fedele si Donkor) au nevoie de meciuri in picioare ca sa se integreze in echipa. Dica in schimb, spre deosebire de noi, are o sansa mare de a-si califica echipa in grupele EL si e de inteles de ce a trecut in plan secund meciul de campionat. ei au deja ani buni de continuitate in cupele europene in timp ce Universitatea , dupa dezastrul ultimilor 20 de ani, e abea la (re)inceput de drum in Europa. pt noi consider ca in momentul de fata meciurile din campionat si cupa sunt obiective mult mai importante decat meciul retur cu nemtii - la care eu as fi multumit sa le punem ceva probleme. nu visez sa ii batem, nu visez sa ne califica ci doar sa le punem probleme. ar fi minunat sa ne calificam sau sa ii facem sa tremure macar nitel in Banie insa incerc sa raman realist.

Lestie (78 comentarii)  •  13 august 2018, 17:11

Desi nu rupe gura targului, Steaua joaca mai bine decat in campionatul trecut. Si e firesc, pentru ca a scapt de Alibec si Budescu, care i-au pus mai multe piedici decat CFR, Dinamo si Astra la un loc. Acum, gruparea ros-albastra arata bine. Si va arta si mai bine daca ii expulzeaza si pe ultimii doi agenti sub acoperire infiltrati in randurile ei de Sumudica.

Marius (347 comentarii)  •  13 august 2018, 17:28

@haideusicfr. Si de aia va pare voua rau!Bun articol, obiectiv.

Iulian (190 comentarii)  •  13 august 2018, 18:56

Nea Ovi, iti faci harakiri daca bate cu 3-0 pe Leipzig si se califica Universitatea? Ia sa vezi ca o sa fie un miracol joi si toti dusmanii Craiovei isi vor musca mainile de necaz...

sundance kid (205 comentarii)  •  13 august 2018, 20:03

Mi-a fost greu sa ma acomodez cu noua epoca capitalist democratica damboviteana si valorile acesteia din sport respectiv fotbal dar nu am avut de ales asa ca am acceptat acel 1907 . Am acceptat si fc hermanstadt reprezentanta sasilor care ei insisi nu mai reprezinta nici 1 % din populatia sibiului ! Am acceptat si regionalizarea. SEPSI . Si multumesc STATULUI CAPITALIST ROMAN ca nu a desfintat echipele steaua si dinamo echipe nascute in plin comunism . Concluzia ? Respect trecutul si sunt deschis spre viitor .

CCC (137 comentarii)  •  13 august 2018, 21:03

Încă un articol destul de obiectiv. Ce este relevant, pentru mine cel puțin, este faptul că valoarea reală a campionatului intern se reflectă puternic in europa. Sincer, mi-aș dori din tot sufletul ca CSU sa bată cu scor de calificare, dar valoara este de partea nemților. Steaua are cam 50% șanse, în timp ce CFR se poate considera calificată doar prezentându-se pe teren. Să vedem ce îi așteaptă în play-off. Atâta timp cât obiectivul declarat al unor echipe ca Mediaș, Sepsi (și altor vreo 12-13) este "sperăm să încurcăm FCSB", cam atât reușim în Europa ... .

Bratu (104 comentarii)  •  13 august 2018, 21:32

Observatiile sunt interesante. Nu m-am gandit ca Mangia a rulat titularii la Calarasi pentru ca nu mai crede in calificare dar e o ipoteza demna de atentie. Posibil sa aveti dreptate. Mangia a realizat ca echipa lui e mai slaba decat Leipzig si atunci s-a focusat pe meciul de campionat.

Ion (33 comentarii)  •  13 august 2018, 23:22

Probabil ca Ioanitoaia a vrut sa spuna ceva dar nu a reusit. Va mai incerca, sunt sigur.

dni spania (1 comentarii)  •  14 august 2018, 0:42

Total gresita ideea despre csu ... mi se pare logic sa foloseasca tot ce are mai bun atata timp cat jucatori precum fedele cicaldau si alti nu au dat doua pase impreuna intrun meci nici macar amical trebuie incredere la un jucator ca cicaldau care daca ati vazut meciu a inceput sa prinda incredere si asta e importanta asta e ideea lu mangia nea ovi ... daca nu vati prins e baiat destept

Dragos (52 comentarii)  •  14 august 2018, 0:54

Cred ca Burleanu e de vina.

Dilimache (657 comentarii)  •  14 august 2018, 12:10

Sper ca pana la urma Craiova sa se califice...ca doar speranta moare ultima....

anca (109 comentarii)  •  14 august 2018, 14:36

Dragos ai dreptate. Atat te duce mintea deci atat poti. Sincere felicitari.

Costica Jula (1 comentarii)  •  14 august 2018, 14:41

Nea Ovi, corect ca de obicei. Buna observatie, Steaua joaca totusi ceva mai bine

Sandu Dumitru (1 comentarii)  •  14 august 2018, 14:42

Asa e, Craiova a jucat pe o caldura insuportabila

George Vancu (1 comentarii)  •  14 august 2018, 14:45

Buna analiza, prea evoluata pentru unii ca Ion... se pare. De retinut faptul ca si Craiova a fost dezavantajata

Ciucu (24 comentarii)  •  14 august 2018, 15:35

Georgica, cine a dezavantajat-o pe Craiovita, Sfantul Sisoe sau Sfantul Asteapta? Pina nu va plingeti voi nu sinteti olteni sadea

Comentează