Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Iertarea

Observându-l pe gafeurul din finala Ligii Campionilor în marginea terenului, gata să intre, fanii din tribune au tăcut preț de-o clipă. După care n-au huiduit, ci au pornit să aplaude la scenă deschisă. L-au ovaționat frenetic pe Loris

Permalink to Iertarea
miercuri, 8 august 2018, 3:39

Puțin probabil să nu vă aduceți aminte de Loris Karius. A comis două gafe monumentale și a îngropat-o pe Liverpool în finala UEFA Champions League 2018, câștigată de Real Madrid la Kiev pe 26 mai. Mai întâi, portarul neamț de 25 de ani i-a pus pe tavă lui Benzema mingea din care acesta a înscris golul 1 al „albilor”. Apoi, ca să-și desăvârșească opera, a scăpat inexplicabil balonul șutat de Bale de la circa 30 de metri și Real s-a desprins la 3-1, moment în care partida a luat practic sfârșit.

Vizibil marcat de erori, Loris avea să murmure, cu ochii în lacrimi, „Eu am pierdut meciul și, dac-aș putea, aș da timpul înapoi”. Declarația n-a părut să-l mulțumească însă pe Jürgen Klopp, antrenorul german care-l transferase pe compatriotul său Loris de la Mainz și-l titularizase înaintea belgianului Mignolet. „Am jucat o carte proastă”, ar fi mărturisit Klopp. După aceea a și insistat pentru achiziționarea unui goalkeeper de valoare, menit să-l înlocuiască pe nefericitul Karius.

Așa a ajuns în orașul formației Beatles, contra 62,5 milioane de euro plătiți Romei, brazilianul Alisson, tot de 25 de ani. Nu mulți știu însă că, pe numele său complet Alisson Ramses Becker, și acesta are origini nemțești. S-a născut în Novo Hamburgo, statul Rio Grande do Sul, într-o colonie germană.

Revenind la subiect, stupefiată și ea de cele petrecute pe stadionul Olimpic din capitala Ucrainei, conducerea „cormoranilor” a decis să-l trimită pe Karius la un control medical. Mai pe românește, să-i recomande să se caute la psihiatru. A fost aleasă o clinică din Boston, Statele Unite, ai cărei specialiști mai degrabă vor confirma bănuielile englezilor. Că Loris a suferit o comoție și, consecință a ei, „o disfuncție spațială vizuală”. Urmare a căreia, un anumit timp n-a mai putut aprecia corect plasarea obiectelor în spațiu. Poziția acestora și distanța față de ele.

Studiind filmul finalei de la Kiev, experții au tras concluzia că Sergio Ramos e adversarul care, în minutul 48, cu vreo sută de secunde înaintea pasei parcă intenționat date lui Benzema, l-a lovit cu cotul pe Karius la o fază fixă. Agresiune pe care „centralul” sârb Mazici nici n-a sesizat-o, nici n-a sancționat-o. Povestea e însă de-acum istorie.

Mai nou, marți seara, Liverpool a susținut acasă un amical în compania lui FC Torino și a obținut, în prezența a 35.000 de spectatori, un succes confortabil, 3-1, goluri realizate de Firmino, Wijnaldum și Sturridge. Klopp a început cu Alisson între buturi, dar în minutul 72 l-a introdus pe Karius. Observându-l pe gafeurul din finala Ligii Campionilor în marginea terenului, gata să intre, fanii din tribune au tăcut preț de-o clipă. După care n-au huiduit, ci au pornit să aplaude la scenă deschisă. L-au ovaționat frenetic pe Loris.

Mulți s-au ridicat respectuos în picioare, făcându-l pe Karius să înțeleagă, asemenea tuturor celorlalți, că suporterii de pe Anfield, obișnuiți să cânte copleșitorul You’ll Never Walk Alone, nu-l vor lăsa niciodată singur. Că l-au iertat și-l socotesc în continuare unul de-al lor.

Secvența poate fi găsită pe YouTube și nu mă îndoiesc că, după ce m-a impresionat pe mine, îi va impresiona și pe alții. Ca să sperăm împreună că într-o bună zi, cât mai curând, vom vedea și la noi astfel de scene emoționante. Care să ne bucure și din care să învățăm.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Andrei (1 comentarii)  •  8 august 2018, 16:09

Astfel de scene s-au văzut si in România, la finala cupei României dintre Dinamo si Cfr cand Rotariu a ratat penaltyul decisiv. Atunci suporterii din PCH au întrat pe teren si l-au îmbrățișat pe jucător in timp ce toată peluza l-a aplaudat.

arres (1 comentarii)  •  8 august 2018, 16:09

*** de obosit...le-a furat final cl si o dai in texte artistice.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

NIC (10 comentarii)  •  8 august 2018, 16:24

suporteri adevarati ,civilizati cred ca a contat mult rezultatul analizelor medicale ,care au constat ca a fost lovit ,gresala lui KARIUS a fost ca acontinuat partida ,dupa ce a fost lovit de RAMOS ,sa speram ca isi va reveni .

Misu (234 comentarii)  •  8 august 2018, 16:26

@arres. Au si nceput sa se produca prostii si ei nu au nimic de spus. Le trebuie minte dar nu se mai gaseste de vinzare. Niste penibili care nu au idei, numai injuraturi.

Alin (2 comentarii)  •  8 august 2018, 16:52

Cred ca au dat-o pe comotie ca sa il mai scoata pe faptas dar tipul a comis-o grav. Comotia e o acoperire.

Dorulet (74 comentarii)  •  8 august 2018, 17:29

Lui Klopp ii e greu sa recunoasca ca a luat teapa cu baiatul asta. Si nu inteleg de ce nu ati mentionat ca Loris s-a mai facut de ras si in alte doua amicale din aceasta vara. Mai ales in meciul contra Borusiei Dortmund.

catalin (18 comentarii)  •  8 august 2018, 17:33

Meciul ar fi fost oricum pierdut de Liverpoolmai mult presa l-a scos drept vinovat principal pe loris karius

pop (38 comentarii)  •  8 august 2018, 18:08

Dupa cum se stie, prostia omeneasca este incomensurabila. chiar si in Anglia. Pe de alta paret, orice portar cu urma de oarece onoare in el s-ar fi retras demult din acest sport si s-ar fi apucat de altceva.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  8 august 2018, 18:09

...acest articol nu intereseaza pe nimeni ...noi trebuie sa invatam sa batem albanezii...nu portarul ne lipseste ...ci un ziarist cu viziune ...nu unul care cade pe spate la cantecele englezilor...

Razvan (331 comentarii)  •  8 august 2018, 18:53

Indeamna la iertare si fairplay un ziatist care l'a terfelit pe Daum de la primul la ultimul meci si care a alternat intr badaranie si infantilism (Razvanel, Ciurli Burli, Pinocchio) in tot ce a scris despre Burleanu...si totul pt ca erau in echipa care l'a inlaturat (pe el si ai lui) de la "butoane". Nu ne lasi, Tataie? Cine semai uita in gura ta ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  8 august 2018, 19:42

...eu sper ca la noi sa vedem calificari la mondiale si europene si in grupele E.L. si C.L ...suntem satui sa iertam gafeuri...

mordved (24 comentarii)  •  8 august 2018, 19:55

Toate bune si frumoase, dar cata vreme se pot lua decizii disciplinare pe seama probelor video, cata vreme va fi trecuta cu bederea brutalitatea animalica a lui Ramos? In acelasi meci l-a rupt si pe Salah. Foarte omorala atit. UEFA.

Romica (63 comentarii)  •  8 august 2018, 20:04

Razvane, ai dreptate mie in suta. Lui Daum trebuia sa ii ridicam o statuie si sa o dedicam antrenorului care a castigat o caciula de bani si ...nici un meci. Pe tine si pe ovidiu3003 nu va da mintea afara din casa. Ala vrea ziaristi cu viziune ca sa ii batem pe albanezi. Pentru asta exista antrenori si sunt platiti regeste. Ziaristii constata, nu construiesc, asta era gandirea pe vremea lui Ceasca.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  8 august 2018, 20:53

Romica prostule ...daca tu esti fan ziaristi prosti fara viziune ,care nu s buni de nimik ...doar sa critice fara logica ...lasa ne pe noi . Nea Ovi habar nu are de fotbalul modern dar vorbeste ...iar prosti ca tine il sustin ...cu voi in frunte vom avea ratari multe .

paul (50 comentarii)  •  8 august 2018, 21:43

Frumos. Nu ar strica sa luam exemplu.

teo stemate (23 comentarii)  •  8 august 2018, 21:47

Toti gresesc la fotbal, dar greseala portarului e cea mai vizibila, ramine pe tabela si in statistici. Avea dreptate Karius cind zicea ca ar da timpul inapoi, dar... nu se poate. Frumos gestul de incurajare al suporterilor, ramine de vazut cum isi va reveni el dupa trauma suferita. Eu cred ca o sa-si revina, am doua argumente in acest sens: 1) E foarte tinar pentru un portar, are doar 25 de ani si 2) Sa nu uitam ca Loris Karius e neamt!

Unu oarecare (114 comentarii)  •  9 august 2018, 0:54

Cata ipocrizie si ce bigot este acest nea ovi ioanitoaie... o baga cu iertarea dar el i-a facut cu ou si otet pe altii, ori ca aveau vina ori ca nu aveau. Si acum inca ni-l tot baga pe gat pe Daum, e obsedat. Sa ia nea ovi intai exemplu si sa isi ceara iertare de la cei doi, nu sa ne scoata noua ochii cu englezii. Astia de la gsp au o crasa lipsa de respect fata de proprii cititori... iar apoi se plang si fac crize de ficat ca ii injura lumea...

geo (199 comentarii)  •  9 august 2018, 1:46

@ovidiu3003. Mai apis ce intelegi tu prin fotbal modern????? Ar fi cazul sa ne dai pace ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  9 august 2018, 8:55

Ce opinie aveți totuși domnule Ioanițoia referitore la atitudinile publice exprimate de Liiceanu și Tismăneanu, și despre limbajul suporterilor de pe stadioane, din unele momente ale partidelor, deci, și despre felul în care cei doi cunoscuți publiciști analizează aspectul estetic , al "chestiuni" , și din perspectiva transpunerii literare a suspansului unor astfel de momente tensionate și din viața arenelor sportive ?

?????? (831 comentarii)  •  9 august 2018, 8:57

Ce opinie aveți totuși domnule Ioanițoaia referitoare la atitudinile publice exprimate de Liiceanu și Tismăneanu, și despre limbajul suporterilor de pe stadioane, din unele momente ale partidelor, deci, și despre felul în care cei doi cunoscuți publiciști analizează aspectul estetic , al "chestiuni" , și din perspectiva transpunerii literare a suspansului unor astfel de momente tensionate și din viața arenelor sportive ?

daniel (223 comentarii)  •  9 august 2018, 9:43

liverpool nu avea ce sa caute in acea finala, dupa calificare furata Romei, in semifinale, cand au mers arbitrii cu ei, pana in siberia si mai departe...

?????? (831 comentarii)  •  9 august 2018, 10:34

Ați zice că Liiceanu și Tismăneanu sunt pregătiți ,"din punct de vedere stilistic" ?

Matei (93 comentarii)  •  9 august 2018, 11:35

Probabil ca Liiceanu ***. Prea multa carte strica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (657 comentarii)  •  9 august 2018, 13:52

Minunat articol, multumesc, o incantare!

zorro5 (16 comentarii)  •  9 august 2018, 18:38

hai fcsb,hai steaua, hai romania!

Comentează