Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Messi nu e Maradona!

Ripostând la o ironie a lui Pibe d'Oro, Sergio Ramos n-a ezitat să i-o plătească starului de odinioară.

Permalink to Messi nu e Maradona!
vineri, 22 iunie 2018, 3:23

„Îl respect pe Maradona, dar îl plasez la ani-lumină în spatele celui mai bun fotbalist argentinian din istorie, care e Messi”, a spus stoperul lui Real Madrid și al Spaniei. Preocupat de cele două ceasuri ale sale, câte unul pe fiecare mână, dar și, mai nou, de trabucurile primite de la Fidel Castro, Butoiașul Atomic a tăcut. Logic, dialogul n-a degenerat în polemică.

În ce măsură are sau n-are dreptate Ramos e greu de răspuns. Foarte greu, de-a dreptul imposibil. Pentru da pledează cele 5 Ghete de Aur și tot atâtea Baloane de Aur câștigate de Messi. Ca și nenumăratele izbânzi obținute cu Barca, de 4 ori în Champions League, de 9 în LaLiga etc. Pentru nu (scurtez argumentația) stau mărturie repetatele prestații dezamăgitoare în tricoul Argentinei.

Surprinzător, până la 31 de ani, pe care-i va împlini chiar duminica asta, Messi a cucerit cu „naționala” un singur trofeu, aurul olimpic în 2008. Să convenim că n-ajunge pentru o legendă vie ce aspiră, cu șanse serioase, la titlul de fotbalistul Number One all-time.

Fără să mă avânt în comparații, observ că Messi, spre deosebire de Maradona, se implică mai puțin în jocul „pumelor”. Pare mai indiferent, mai placid, conform principiului dacă iese, e bine, dacă nu iese, e tot bine! Când el nu se omoară cu firea, imaginați-vă cum ar fi reacționat Diego în cazul în care Argentina ar fi fost umilită de Croația. Cum ar fi pus la suflet și s-ar fi luat de gât cu oricine, s-ar fi răstit la arbitri și s-ar fi certat până și cu spectatorii! Nu s-ar fi împăcat nici în ruptul capului, sub nicio formă, cu ideea eșecului!

Lionel, în schimb, a tratat prăbușirea declanșată de ratarea lui din penalty ca pe o lovitură a destinului. Un fel de așa a hotărât Cel de Sus, iar noi, muritorii, nu putem schimba mersul lucrurilor. Doar trebuie să ne ducem crucea.

De acord că echipa juca mai mult pentru Maradona. I se subordona acestuia. Poate că merită ascultată explicația că, plecat la 13 ani din țara natală și stabilit de-atunci la Barcelona, Messi nu mai e perceput de colegii din selecționată ca un veritabil argentinian. Probabil că, invidiindu-l pentru gloria și pentru bogăția lui, unii chiar îl văd ca pe un străin și-l tratează ca atare.

Mă rog, e de discutat despre ce-i apropie și ce-i desparte pe cei doi superfotbaliști. Ca fan Napoli, recunosc că-l iubesc mai tare pe Diego, necondiționat. Clar însă că Messi nu-i Maradona, așa cum rămâne valabilă și varianta inversă.

Comentarii (80)Adaugă comentariu

tavi_c (24 comentarii)  •  23 iunie 2018, 1:39

Zidane:Ce pot face eu cu mingia ,Diego face cu o portocala".Si ce fotbalist a fost Zizou.Diego>>>Messi. ;

Stefan Varga (30 comentarii)  •  23 iunie 2018, 4:15

De accord. Prea departe de casa! Ronaldo poate lua bicicleta sa mearga acasa.

Valentin (44 comentarii)  •  23 iunie 2018, 4:23

Alte vremuri, alți bani. altă educație. Și, într-adevăr, faptul că el a plecat de la 13 ani și că în Argentina își petrecea, sau își petrece majoritatea vacanțelor este posibil să-i fi distrus concentrarea. Scandaluri privind convocările și altele. Cert este că argentinienilor le place circul ăla prost ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (205 comentarii)  •  23 iunie 2018, 5:01

Emilian Bre mata esti genul de DEMAGOG perfect . Nu iti lipseste nimic .

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 iunie 2018, 5:58

Andrei Ivan este mult mai bun decat Messi...iar sorin cel prost care crede ca multe comentarii inseamna calitate este atins de paranoia ...ce vrei ba ?...sa spun ca zapada este neagra ?...omul nu se pricepe la fotbal ...spune numai balarii parca ar vrea ruina fotbalului romanesc ...

IMGB (72 comentarii)  •  23 iunie 2018, 6:21

Bey Ioanitzoaio , bey circotashule, ce tot o scalzi tu acolo in magnificul tau articol ... ba e Messi ba nu e Messi ... Nici Messi si nici Ronaldo nu au superlative de REGI, BRILIANTZI si alte caricaturi fotbalistice autohtone . Romania a avut un fotbalist de exceptie care s-a numit Dobrin restul , sigur, ii putem numi niste fotbalisti talentati .... Mai bine povesteste-ne de prietenul tau vargat ... Gigi Becali... distrugatorul de fotbalisti bunicei !

Ghita (76 comentarii)  •  23 iunie 2018, 6:50

Epoci diferite,o alta organizare a jocului,alti fundasi,mislocasi,mana lui Dumnezeu,alti colegi de echipa, iata diferentele,in plus trofee castigate.

Manu (167 comentarii)  •  23 iunie 2018, 8:36

Eu zic sa nu ii dam un sut in fund lui Messi si sa asteptam si meciul urmator ca poatr califica Argentina ca sa se oftice haterasii. Sa nu uitam cind marca goluri minunate si toti il ridicam in slavi. Si Maradona a avut momente dvgeniu dar si Mesii. Eu zic sa mai avem rabdare.

MARIAN DANIEL (2 comentarii)  •  23 iunie 2018, 9:10

Cei care tot insista comparandul pe Messi cu Maradona sunt aceia contemporani cu ascensiunea lui Messi si neavizati sau ignoranti la ceea ce a insemnat Maradona in fotbal. Daca revedeti pe Youtube sau DVD doar perioada lui Maradona la Napoli ati realiza sau v-ati aminti ce insemna geniul, viteza, finetea, exactitatea lui Maradona pe langa care Messi e un simplu fotbalist. Maradona avea cel putin doua viteze in plus in dribling fata de Messi. Pt. ca Messi sa poata fi comparat vreodata cu Maradona (pe langa castigarea unui Mondial si a altor doua finale) ar trebui sa se duca la o echipa de duzina gen Malaga, Real Sociedad, etc. Si sa castige doua campionate in Spania si cupa UEFA League. Maradona a mers la o echipa fara palmares si a condus-o magistral spre doua scudetto si o cupa UEFA. Iar atunci in anii 80 Napoli avea rivale in Italia pe Milan al lui Rickard, Gullit si Van Basten, pe Inter cu Bhreme-Matheus-Klinsmann, Juve cu Platini, etc. Pana cand Messi va realiza ceva similar cu Maradona la o echipa simpla si la nationala orice comparatie intre cei doi este doar o jignire adusa lui Diego. Revedeti ce facea Maradona pe teren la Napoli si poate imi dati dreptate.

Alex (1 comentarii)  •  23 iunie 2018, 10:42

Nu-i garoafa ca laleaua, nici perdea ca jaluzeaua! Va salut nea Ovi.

canigia (1 comentarii)  •  23 iunie 2018, 11:08

Hai sa nu facem comparatii puerile! Maradona a castigat de unul singur titlul mondial cu Argentina si i-a mai dus intr-o finala, a castigat titlul de unul singur in Italia cu Napoli cand era si plin de cocaina, deci nu vorbim de regim de pregatire sau alimentatie corecta. Messi dovedeste la nationala ca valoarea lui e data de echipa Barcelonei. Practic, Barcelona il tine pe Messi si nu invers! E la al patrulea mondial si nu a facut nimic cu Argentina!

lady gaga (4 comentarii)  •  23 iunie 2018, 11:39

cel mai bun e iulian filipescu

di livio (214 comentarii)  •  23 iunie 2018, 13:34

Alin(460comentarii) si Sorin, mai entitati virtuale, iar v-a scos nea Ovi la aer sa jigniti cititorii?...inghita-va realitatea virtuala sa va-nghita, ma nesimtitilor...si ala care cred io ca va manevreaza ii mai nesimtit ca voi...si ii prototip al ramolismentului ala care va manevreaza...si daca ma gindesc bine, Andrei Ivan ii mai bun ca Messi...***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aia e (21 comentarii)  •  23 iunie 2018, 15:01

cum sa faca nationala Argentinei ceva cand adversarii il tin in tarc pe Messi iar restul sunt incapabili sa creeze o singura faza fara el? nu are cu cine juca, pur si simplu sunt f slabi ceilalti, abia s au calificat la mondial!

stefan (35 comentarii)  •  23 iunie 2018, 15:21

Di Livio, *** ori pus sa injuri pentru ca nimeni nu are voie la o opinie diferita de a ta. Ei sunt platiti, tu nu. Te enerveaza cei care jignesc dar tu jignesti cel mai tare si fara argumente. Ieripe Tolontan, azi pe Ioanitoaia, tu hotarasti ce e bine si ce e drept. Ce e crezi tu e sfant. Baiete, daca nu esti in misiune, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 iunie 2018, 16:14

...sa traiesti ...di livio ...vrem sa ne spunem liber parerile ......ne am saturat ca nea Ovi sa fie considerat ...guru ...

di livio (214 comentarii)  •  23 iunie 2018, 17:07

Stefan, fiule, esti avocatu entitatilor virtuale?...io vorbeam cu Alin si-mi raspunde Stefan...io n-am jignit pe nimeni...Coco m-a jignit pe mine si nu l-a moderat nime...io vad ca aici nimeni n-are voie la o opinie diferita fata de guru Ioanitoaia...parca sintem in Coreea de Nord pe blogu lu nea Ovi

Miriam (10 comentarii)  •  23 iunie 2018, 17:41

N-o fi Messi Maradona,dar nici tu nu esti Chirila....cum te crezi!Esti doar un fost taxator ITB,ridicat la rang de scrib de Marele Alb si ***!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

doryn (166 comentarii)  •  23 iunie 2018, 18:28

Beeei ovidiu si di livio, voi nu emiteti pareri, voi debitati tampenii si jigniri. Mie imi sunteti simpatici dar altora nu si acestia va raspund cum meritati. Nea Ovidiu exprima pareri si voi nu veniti cu argumente ci cu injurii si atacuri nefondate. Ovidiu nu a pretins niciodata ca e Chirila iar faptul ca a lucrat la itb dupa terminarea facultatii e in favoarea lui.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 iunie 2018, 18:45

...ce spui Doryn ?...cum nu venim cu argumente?...ce echipa are Senegalul si ce echipa avem noi ?...nea ovi sustine cum s o numesc sa nu jignesc...parerea aberanta ca trebuia sa batem Polonia ...cum cei din Africa neagra au reusit si noi nu ?...eu vorbesc de fotbal ...si faptul ca nea ovi sustine ca alibec si budescu sunt jucatori de nationala ...iar eu ii spun ca habar nu are de fotbalul modern ...nu i un atac nefondat ...cat priveste articolul de fata si eu cred ca Maradona este mult mai mare fotbalist ca Messi ...dar cu ce ne ajuta pe noi ?

alex (42 comentarii)  •  23 iunie 2018, 18:57

Am mai spus: Messi fara Barcelona, nu mai e acelasi. Sunt curios cum ar juca la fcsb.

EMY (15 comentarii)  •  23 iunie 2018, 20:53

Toata echipa Barcelonei joaca pentru MESSI. Messi nu munceste in teren, astepta sa ajunga mingiile la el si (fiind odihnit) inscrie un gol, doua sau da o pasa de gol. La echipa Argentinei nu il mai are langa el pe Rachitici & co. sa alerge si pentru el. Higuain, DYbala si inca cativa coechipieri pe care MESSI (capitan si selectionerul din umbra al Argentinei) nu ii agreeaza, nu vor alerga niciodata pentru el si nici nu-i dau mingea. MARADONA MUNCEA PENTRU ECHIPA, MESSI ASTEAPTA CA ECHIPA SA MUNCEASCA PENTRU EL. MARADONA A ADUS GLORIE ARGENTINEI, MESSI ASTEAPTA CA ARGENTINA SA -I ADUCA GLORIE LUI. O parte din trofeele lui Messi nu i s-au cuvenit, fiind impuse de sponsori. Unul din cei nedreptatiti a fost INIESTA (cel mai bun cand a castigat Spania mondial;ul). Q.e.d.

Andrei (276 comentarii)  •  23 iunie 2018, 23:08

Inca un articol in care Ioanitoaia nu spune nimic si termina in cheie rabinica din ciclul "si tu ai dreptate, dar si tu ai dreptate."

Draculea (17 comentarii)  •  24 iunie 2018, 1:31

Hai sa va spun o chestie intamplata în avionul ce ii aducea acasa pe rapidisti dupa esecul usturator cu Leeds, 0-5.Scriitorul Eugen Barbu l-a intrebat pe Rica Raducanu de ce nu joaca si ei la fel de bine si de agresiv ca britanicii. Ei bine,portarul rapidist a avut o replica geniala :"da' ce,matale scrii ca Shakespeare ?"Ei bine,cam asta e diferenta intre Messi si MARADONA.

Horatiu Mihaiu (1 comentarii)  •  24 iunie 2018, 10:55

Eduard Apostol decreteaza in Gazeta: Coreea de Sud pleaca acasa! Stam rau cu matematica! Coreea se califica daca bate Germania, iar Mexic bate Suedia cu 2-0. La tv am aflat ca Mexicul s-a calificat deja... Greu cu calculele pt. unii! D-le Ioanitoaia, o fi de vina Daum ca nu stim calcula?!?

enduroyz (25 comentarii)  •  25 iunie 2018, 8:16

Nici nu se pune problema sa fac cpmparatie intre un drogat si Messi .

Comentează