Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Un om

Au început Mondialele din Rusia, dar nu despre vreun meci disputat acolo voi scrie în rândurile care urmează.

Permalink to Un om
vineri, 15 iunie 2018, 4:08

Ci despre un fapt petrecut după unul dintre antrenamentele efectuate de Portugalia înaintea partidei cu Spania. Concret, un puști a început să plângă văzând că autocarul fotbaliștilor lusitani s-a pus în mișcare fără ca el să fi reușit să-și facă o poză cu Ronaldo. Spre norocul copilului, Ronaldo însuși l-a zărit plângând, i-a cerut șoferului să oprească, a coborât și i-a îndeplinit visul puștiului de a se fotografia alături de idolul său.

Un gest simplu, menit însă să emoționeze și, mai departe, să întărească ideea că starul portughez, pe numele său complet Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, e un tip deosebit. Darnic, cu suflet uriaș. Care a contribuit și contribuie în continuare la numeroase acțiuni caritabile în beneficiul celor aflați în suferință.

De pildă, a donat milioane de euro, sume considerabile, pentru copiii nevoiași din Palestina și, mai nou, din Siria. La fel, pentru victimele cutremurului din Nepal. După cum a finanțat în Florida construirea unui spital pentru bolnavii de cancer etc, drept pentru care a ajuns să fie cotat cel mai generos sportiv contemporan. Din zecile și zecile de trofee cucerite, 4 Ghete de Aur, 5 Baloane de Aur, 4 UEFA Champions League (cu Real) etc, a scos la licitație câteva tocmai pentru a-i ajuta pe necăjiți. Între altele, a renunțat la 275.000 de euro, prima pentru titlul continental cucerit cu „naționala” în 2016, în folosul organizației umanitare Save the Children.

Să nu ziceți că are balta pește. Să invocați Forbes, care a calculat că Ronaldo a primit în 2016 din salariu (crescut recent de la 21 la 30 de milioane), bonusuri și publicitate circa 88 de milioane de dolari. Să nu ziceți, pentru că și alții au, unii chiar mai mult, și nu dau un cent de la ei. Parcă au buzunarele cusute. Altfel, crescut într-o familie săracă din Madeira cu 4 copii, Cristiano donează sânge de două ori pe an. „Într-o zi, poate că cineva va fi salvat datorită mie”, a declarat.

Corect, pare uneori plin de el, chiar arogant. Vânat de paparazzi și asaltat de fani, poate că și e. Ca să se protejeze, ca să se apere. Dar numai gestul menționat mai sus dovedește fără tăgadă că Ronaldo e mai mult decât un superfotbalist de profesie campion. E un om adevărat, de o rară calitate.

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Franz (406 comentarii)  •  15 iunie 2018, 16:20

Frumos din partea lui. Vedetele noastre de tinichea ar trebui sa ia exemplu de la Cristiano Ronaldo. Tipului ii plac copii de aia ii si face des si cam cu cine se nimereste.

Misei (20 comentarii)  •  15 iunie 2018, 16:22

Mare fotbalist, mare caracter. Se va retrage in curand din cauza varstei si atunci va lasa un gol foarte greu de acoperit.

Nelu (7 comentarii)  •  15 iunie 2018, 16:44

Tocmai si a luat 2 ani si 8 luni cu suspendare si trebuie sa plateasca 18.8 milioane la Fisc acest Idol al vostru..Robin Hood..

Cristian (82 comentarii)  •  15 iunie 2018, 16:53

Bravo domnule Ioanitoaia. In sfarsit, dupa foarte mult timp, va spun acest lucru!

Lestie (78 comentarii)  •  15 iunie 2018, 17:04

Ce deosebire intre Cristiano Ronaldo si Lacatus (ma refer la caracter!). Primul da (e drept, are si de unde), al doilea ia. De la Becali, pe care apoi scuipa, de la CSA... Explicatia consta in faptul ca cei doi fac parte din etnii diferite.

Ocatv (1 comentarii)  •  15 iunie 2018, 17:04

Un cocalar ***, nici nu se vede de Messi

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gino (513 comentarii)  •  15 iunie 2018, 17:08

Bai Nelule, fa un efort si abtine-te sa fii cel mai prost. Ia aminte si taci *** din gura. Sa vorbesti cand vei da de la tine pentru altul nu milioane de euro dar macar o suta de lei. Nu va mai potoliti sa faceti pe desteptii si pe moralistii lui peste prajit cand voi sunteti niste parliti.

Mircea (663 comentarii)  •  15 iunie 2018, 17:10

@ocatv. Altul fara pic de rusine si cu obrazul gros ca pielea porcului. Daca gindesti asa tu esti adevaratul cocalar.

Marian (18 comentarii)  •  15 iunie 2018, 17:16

Mare om mare caracter acest Cristiano Ronaldo anchetat de fiscul spaniol pentru neplata unei sume uriase si este foarte aproape de parnaie.

FanCraiova (15 comentarii)  •  15 iunie 2018, 17:36

In sfarsit va pot saluta pentru acest articol

FanCraiova (15 comentarii)  •  15 iunie 2018, 17:43

Pentru astia Care il contesta si sunt fani mesi , aratati cat doneaza mesi si o sa fiti dezamagiti pentru ça nu à donat doar à furat ça si Ronaldo, dar diferenta dintre ei este ça Ronaldo doneaza pe cand celalalt cel mai bine platit fotbalist din lume doar tine la banca el stie pentru ciné .

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  15 iunie 2018, 17:55

...nea ovi da matale cand ai dat ultima data 5 lei pentru copiii nevoiasi ?...ca esti nplatit nesimtit de mult pentru acest articol ...

Nelu (7 comentarii)  •  15 iunie 2018, 18:00

Eu imi platesc de 24 de ani impozitele mai gino..in germania..si eu am fost sportiv profesionist aici..si mi am platit datoriile la fisc desi nu castigam cat penaldo...si Messi a fost prins intradevar..dar mosul de ioanitoaia nu citeste ziarele straine sa vada cam cate opereze de binefacere a facut messi ...noua ca popor ne plac cocalarii....

Sorin (128 comentarii)  •  15 iunie 2018, 18:26

Nelule, indemnul de mai devreme e valabil si cocalarul esti tu. Zadarnic crezi ca stind in Germania ai devenit mai destept. Tot plin de tine si necioplit esti. Si lasa-l pe Ioanitoaia ca vorbeste mai multe limbi decit carti ai citit tu in viata. Iar chestia cu ziarele e alta tampenie. Stiu ca Gazeta are abonamente la toata presa.

Nelu (7 comentarii)  •  15 iunie 2018, 18:26

Ps..Messi a avut 4 000000 milioane datorie la fisc..nu a avut centuries on strainatate nu a incercat sa fure statul....a platit...si a luat 3 ani si ceva cu suspendare..Penaldo pt ca joaca la echipa Regelui...15 milioane in ofshoruri in insulele Virginia etc..2 ani cu suspendare....toata Spania stie ca aia de la dinamo madrid erau varza in period da aia si au vrut sa i faca o nefacuta lui Messi...apropo..apropo re 2 fundatii de binefacere messi unde se strang zeci de milioane anual domnule senil Ioanitoaia..

Obervator (92 comentarii)  •  15 iunie 2018, 19:05

@ Nelu Prin ce se deosebeste Messi de "cocalarul" Ronaldo? Argentinianul isi vopseste parul, si-a lasat barba, are nu stiu cate tatuaje, isi cumpara ce masina doreste; singurul lucru in avantajul sau in disputa cu Ronaldo este faptul ca-i insurat si ca-i un familist convins! O.

di livio (214 comentarii)  •  15 iunie 2018, 19:29

domnu Sorin, de unde stii cite limbi straine vorbeste nea Ovi?...esti alter ego-ul lui?...daca le vorbeste dupa cum scrie aici, ne-am procopsit...is citiva p-aici care apar numa sa-l perie pe nea Ovi...cam bate la ochi...ieri intrebam si io p-aici de niste pui congelati...doar intrebam...si aparu unu Coco cam *** si neam prost...poate ca sint daca asa zice domnu Coco...o fi alt alter ego a lu nea Ovi?...n-am inteles de ce-l deranjeaza puii congelati pe domnu Coco...io doar am intrebat daca-i adevarat ca zburau din portbagaj

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Procter (2 comentarii)  •  15 iunie 2018, 19:49

F bun fotbalist.Fura la taxe ca noi toti{nu avem banii lui}. Dar atunci cand ajuti pe cineva ,e cel mai bine sa nu stie nimeni.

Nelu (7 comentarii)  •  15 iunie 2018, 19:56

Necioplit esti tu bai sorine..daca mosul asta senil pe care il cunosc personal stie mai multe limbi straine decat mine....ma Indoesc...si desi sunt sportiv am citit enorm...pt ca mi a placut..si nu mi da tu lectii de viata mie mai nene..

Cristi (39 comentarii)  •  15 iunie 2018, 20:27

Ce frustrant treb sa fie sa ai compatrioti precum sunt unii postaci pe aici (nelu, marian, ocatv)! Sunteti penibili (si agramati sadea).

Qcd (3 comentarii)  •  15 iunie 2018, 20:34

Exista si pacaliciul oficial al acestui site De sport. Biata fiinta umana ovidiu 3oo3. Dati-i si lui 5 lei sa-si ia un sandwich, pare hamesit.

Obervator (92 comentarii)  •  15 iunie 2018, 20:47

@ Nelu Asta-i culmea, pretindeti ca vorbiti mai multe limbi straine decat dl. Ioanitoaia? Din cate stiu, dansul se descurca foarte bine in engleza, franceza, italiana si poloneza! Cred ca ati fi in stare sa sustineti ca-l depasiti si pe M. Lucescu, care vorbeste, in plus, spaniola, portugheza si turca! O.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  15 iunie 2018, 20:59

...pacalici esti tu Qcd...si un zgarcit ca si nea Ovi ...voi n ar trebui sa scrieti despre oameni care doneaza...

Vio (188 comentarii)  •  15 iunie 2018, 21:26

@ovidiu-3003. De unde stii tu ca cei doi sunt zgarciti? Nu cred ca l-ai cunoscut pe nen-tu Ovi vreodata ca sa faci asa afirmatie...Nu baga dansul in seama un *** perfect, exemplul clasic de decerebrat. Avea perfecta dreptate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio (214 comentarii)  •  15 iunie 2018, 21:31

nea Ovi, ai p-aicea postaci platiti sa-ti repereze onoarea?...intreb, nu dau cu paru...la articolu de ieri fu unu Coco...ala scria ca sint *** si nu l-a moderat nime...io n-am putut sa scriu azi *** ca m-ati moderat...pai pe unii ii moderati si pe Coco nu?...cine o fi acest Coco de ii nemoderabil...persoana importanta

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vio (188 comentarii)  •  15 iunie 2018, 21:37

@Nelu. Citesc si imi fac cruce cati nebuni umbla liberi pe strada...Minti ca l-ai cunoscut personal pe dl Ioanitoaia. Daca l-ai fi cunoscut stiai ca a fost sef de promotie la facultatea de limbi straine si deci vorbeste obligatoriu 4-5 limbi straine. L-am vazut la TV discutand fluent in engleza, franceza si italiana. De ce o minti nu inteleg. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ACID (84 comentarii)  •  15 iunie 2018, 23:35

Nelule, esti pr0s7 de bubui sincer...si plin de invidie, sa nu crapi! Conteaza care da mai mult? De unde stii ce stie Dl Ionitoaia si ce te doare ce citeste el? Ca sa stii si tu si altii ca tot vorbesc de caracter, are mai multe iesiri nasoale Messi decat Ronaldo, atat pe gazon cat si in afara lui. Mai lasati rautatea si priviti si in curtea voastra nu tot va credeti mai smardoi si cunoscatori pe net. Respect si Ronaldo si Messi!

gino (513 comentarii)  •  15 iunie 2018, 23:40

De acord cu ACID. Nelu e un carnat rau mirositor.

Suru (108 comentarii)  •  16 iunie 2018, 0:57

Nu cunosc dedesubturile dar di livio e un magar. Iar Nelu daca il cunoaste pe Dl Ioanitoaia sa se identifice aici ca sa vedem daca minte ori nu. Hai Nelule, iesi din anonimat ca sa ne lamurim cine spune adevarul. Fac insa prinsoare pe oricat ca vei tacea ca pestele.

Costy (43 comentarii)  •  16 iunie 2018, 1:15

Ronaldo nu si-a facut tatuaje, tocmai pentru a putea dona sange. A castigat campionatul in 3 tari diferite. A castigat Champions league cu United, dupa aia s-a dus la Madrid(visul lui).

Costy (43 comentarii)  •  16 iunie 2018, 1:18

A castigat Euro cu nationala. Care e mai grei de castigat decat cupa mondiala. Si acum aminteste de Boloni, antrenorul care il lua la 15 ani sa se antreneze cu prima echipa.

Costy (43 comentarii)  •  16 iunie 2018, 1:22

Greu nu grei. Isi aminteste pana si de Niculae, care ii dadea lift cu masina, era atunci cautat de Milan, dar s-a dus la Sporting, pentru Boloni.

Costy (43 comentarii)  •  16 iunie 2018, 1:28

El isi doneaza enorm din avere, fara a face publicitate. Un exemplu, un caracter.....un om. Altii care au luat pastile/injectii (legal), dar nu au facut absolut nimic in afara zonei de comfort se pretind mai buni, pffff

Costy (43 comentarii)  •  16 iunie 2018, 1:31

Cat priveste taxele. El nu e bun la finante. A angajat oameni sa se ocupe. Messi il are angajat pe tacsu, nu o companie.

Costy (43 comentarii)  •  16 iunie 2018, 1:34

Scuze pentru multitudinea de mesaje. Scriu de pe mobil. Am limitat numar de litere. Nea Ovi, Multumesc pentru acest articol. Si Hai Craiova....nu CSU

Costy (43 comentarii)  •  16 iunie 2018, 1:41

Ronaldo a marcat in 4 mondiale si 4 euro....in fiecare

Stefan (35 comentarii)  •  16 iunie 2018, 4:08

Beeei *** *** va scriu la o ora inaintata si de foarte departe ca sa va transmit ca mister Ioanitoaia e tatal ziaristilor de sport. Voua care il denigrati ar trebui sa va fi rusine maxima. Romanasii de acasa nu au stiut niciodata sa isi pretuiasca adevaratele valori.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  16 iunie 2018, 5:41

...Vio da tu de unde stii ca nu sunt zgarciti ?...nu am auzitvreodata ca nea Ovi sa doneze ceva ...daca nu stie cum este sa donezi ...de ce scrie articole pentru donatori ?

Foe (1 comentarii)  •  16 iunie 2018, 5:47

Un articol foarte bun-

Ștefan Kiraly (23 comentarii)  •  16 iunie 2018, 6:09

Poate e om, nu zic că nu. Dar mai mult pentru imaginea sa cred că face toate aceste lucruri. Propaganda, publicitate, celebritate, una din astea 3

Obervator (92 comentarii)  •  16 iunie 2018, 7:48

Cum-necum, "cocalarul" Ronaldo si-a pus amprenta asupra unui meci care a regrupat o multime de vedete! O.

pop ion (38 comentarii)  •  16 iunie 2018, 8:06

In multe din aceste comentarii reiese, odata in plus si din pacate, lipsa de educatie, mistocareala ieftina si foarte paguboasa a unor reprezentanti foarte carateristici pentru natia romana.

jos_cenzura (114 comentarii)  •  16 iunie 2018, 8:13

Mai mult de atata, Ronaldo a dat intotdeauna dovada de bun simt. Nu are niciun tatuaj (pentru ca sa nu fie descalificat ca donator de sange) si nu si-a lasat niciodata barba, urmand moda ca o pitipoanca (precum ceilalti, inclusiv Messi). El a creat moda, nu a urmat-o. Sper ca a inchis gura tuturor in meciul cu Spania. PS Nu merita sa dea niciun ban la fiscul spaniol, mai bine sa ramana toti banii la el decat la talharii aceia - el chiar face ceva sa ajute oamenii nevoiasi.

Aeroman (3 comentarii)  •  16 iunie 2018, 8:49

@Nelu: prietene, suferi de sindromul "emigrantului emancipat". Principala calitate care iti lipseste cu desafarsire este bunul simt. Bănuiesc însă că suferi la multe altele.

Florin (11 comentarii)  •  16 iunie 2018, 9:05

Domnule Ioanitoaia, va multumesc pentru articol, fara el nu as fi stiut de gestul cu multa incarcatura umana a lui Ronaldo! Trebuie sa recunosc ca o sa il privesc cu mult mai mult respect pe acest om, care este si fotbalist, si sa il apreciez si ca om (aveam o parere complet gresita fata de el) fiindca, altfel, este unul din cei mai mari fotbalisti ai lumii!

Tibisor (15 comentarii)  •  16 iunie 2018, 9:42

Frumos ... simplu !

sundance kid (205 comentarii)  •  16 iunie 2018, 10:17

Eram convins ca va ramine unul din cei mai mari atacanti din toate timpurile dar ma enerva " frizura " lui si aroganta din teren dar ? Dupa ce am aflat ca este mare binefacator chiar ma impresioneaza si ii urez simplu . Romaneste . MULTA SANATATE !

Ecuatii_Diferentiale (2 comentarii)  •  16 iunie 2018, 11:04

Domnule Ioanitoaia, Va respect ca jurnalist, sunteti unul dintre ultimii jurnalisti sportivi din Romania. Am cateva nelamuriri: 1. Cum se face ca in Romania un fotbalist emblematic, Gica Popescu a fost condamnat la 3 ani si 1 luna inchisoare cu EXECUTARE pentru o evaziune de 800000 € , bani pe care i-a returnat inainte de primirea sentintei, iar acum e un fel de paria, pe forumuri lumea striga ca e penal, ca nu mai are ce cauta in fotbal iar Ronaldo, intr-o tara considerata mult mai civilizata si nemonitorizata MCV pe tema coruptiei, pentru o frauda de aproape 24 de ori mai mare primeste 2 ani cu suspendare si presa il considera un erou cu ascendent de semizeu? Imi e tare greu sa pricep... 2. Bunul samaritean Ronaldo da bani copiilor din Palestina si Siria. Oare din marinimie sau din circ mediatic? Palestina si Siria sunt in centrul atentiei mediatice, dar copii cu probleme sunt si la Glod si in Ferentari si in Albania , dar despre regiunile astea nu scrie nimeni in presa internationala. Nu faci rating cu Ferentari cum faci cu Siria. Donatiile astea aduc faima, faima se transforma in publicitate, iar publicitatea inseamna bani. Ecuatia e simpla. Toti banii aia se intorc inmultiti prin contracte publicitare. E matematica simpla nu marinimie... 3 Cand toata lumea stie ca C.R. e vanat de paparazzi el coboara artistic si majestuos si da un autograf pe tricou unui copil cu ochii in lacrimi.... Chiar cumparati teatru ieftin la varsta dumneavoastra? Pentru mine C.R. a fost si va ramane un evazionist cu "6 clase", asa cum singur a recunoscut, care da bine cu piciorul in minge, un "penal" asa cum ar spune presedintele sau tinerii frumosi si liberi atat de alintati de colegul dumneavoastra Tolontan. P.S. Chiar daca nu sunt de acord cu cele scrise asta nu ma impiedica sa va respect in continuare atat varsta cat si cariera jurnalistica impresionanta . Poate ar fi bine sa cresteti niste tineri in spiritul jurnalismului adevarat nu al stirilor de cacan.

Vlady (150 comentarii)  •  16 iunie 2018, 19:46

Admiratori neconditionati ai lui Messi sa admita ca piticot i-a pierdut Argentinei meciul de astazi cu Islanda. Cristiano i-a dat clasa

gabriel (56 comentarii)  •  16 iunie 2018, 23:02

@Ecuatii...Cristiano e evazionist dar nici Messi nu e mai breaz. Nici Steffi Graf, nici Becker, nici toti sportivii de top care au incercat sa traga fiscul in piept. Messi a fost amendat la gros inaintea lui Cristiano asa ca las-o mai incet.

Comentează