Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mulțumim frumos!

Recunosc că pentru întâia oară după multă vreme, poate chiar în premieră absolută, am văzut o partidă de tenis cap-coadă, atent nu numai la scor, ci și la cel mai mic detaliu.

Permalink to Mulțumim frumos!
duminică, 10 iunie 2018, 3:31

În ciuda pierderii primului set și a începutului poticnit din următorul, nu mi-a fost însă teamă pentru Simona. Deloc, niciun pic. Există martori ce pot confirma că atunci când constănțeanca a egalat la 2, am spus „Gata, a câștigat finala!”.

Pe ce m-am bazat? Pe o condiție fizică evident superioară, pe o inteligență și o ambiție deosebite. Dar și pe sprijinul celor vreo 3.500 de români prezenți, din 15.000 de spectatori, în tribunele arenei Phillip Chatrier de la Roland Garros. La sfârșit, pe când Simona încerca să-și strunească lacrimile de bucurie și nu prea reușea, în cinstea ei, a învingătoarei, s-a intonat „Deșteaptă-te, române!”.

Dacă s-a cântat imnul în onoarea unei mari campioane, el s-a adresat și entuziaștilor ei compatrioți din public. Într-un fel, s-a cântat și pentru noi, cei de acasă, care am suferit, am sperat și am exultat în fața televizoarelor. În numele lor, mai fac o reverență și zic „Mulțumim frumos, Simona!”.

După care, cuviincios, le cedez cuvântul specialiștilor.

Comentarii (46)Adaugă comentariu

Unu oarecare (11 comentarii)  •  10 iunie 2018, 15:45

Salut ideea de a o felicita pe Simona, apreciez ca nea ovidiu nu s-a bagat la analize, ca "expertii" pomeniti. Poate nu trebuia sa se laude iar, ca el a stiut dinainte ca va invinge, dar nah, asta este ioanitoaia. Nu poate altfel.

mircea (663 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:02

@unu...Nu te lasa pacalit. Lauda e la adresa Simonei, nu la a autorului. Acesta admite cu bun simt ca nu e specialist. De parca e vreo filozofie tenisul...

mircea (14 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:04

nah,toti rumanii sunt tenismeni...................................

X (21 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:09

...atunci când constănțeanca a egalat la 2, am spus „Gata, a câștigat finala!”. Eu am mai spus ***, acum ai confirmat. Sa faci astfel de afirmatii cand tu nu ai vazut un meci de tenis in viata ta tine de patologic...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan Varga (59 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:12

Foarte frumos. Si noi am urmarit cu aceleasi emotii. Eu am crezut in victoreie abia cind a egalat seturile. Dupa aia am stat pe Eurosport ore intregi sa vad toate comentariile si interviurile.

Liviu (333 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:19

Ma asteptam la cine stie ce polologhie si m-am inselat. Text scurt si cuprinzator. Bravo.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:20

Muk les ! Muk les ! Muk les ! -------------------- PS nea Ovi, de obicei sint prea lung pentru voi. Iata ca azi am incercat sa postez doar 6 litere, dar gsp mai voia, minimum 15. Deci gazeta m-a obligat sa va transmit de 3 ori mesajul meu pentru hateri, pentru cei care nu sint capabili sa se bucure de victoria altuia: "muk les !" Puteam sa postez si sinonimul iliescian "Liniste !" care vine bulgarescul "lin" dar n-am vrut sa jignesc. As fi jigit daca as fi postat "Gura !" asa cum ne striga - noua stelistilor - Danciu Gol, rapidistii si dinamovistii ! Era mai "misto".

Nicu (275 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:23

Ce si cat trebuia. Remarcabil de data asta pentru ca e foarte adevarat ca romanii din tribuna i-au dat aripi Simonei. A declarat si ea la finalul unei victorii istorice.

tudor (9 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:24

Maestre, respect și apreciere pentru acel " Mulțumim frumos, Simona!" Și recunoașterea faptului că nu sunteți specialist în tenis, doar un privitor ca și noi.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:34

...incepe campionatul mondial de fotbal...tinem cu echipa Poloniei ...

Mats (4 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:35

Nu cred ca nu ti-a fost teama ''niciumpic'' dle Ioanitoaia ! La 1-0 la seturi si 2-0 in setul 2 si la cum se juca, sunt sigur ca ne-am temut cu totii ! Dar totul e bine cand se termina cu bine ! Felicitari acestei uriase sportive, care ne-a facut din nou mandri ca natie !

Adi (97 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:42

Altadata s-a laudat nea Ovidiu nu si acum. De data asta a fost chiar in banca sa. Mult mai decent decit alti confrati care s-au descoperit mari experti in tenis desi nu au comentat niciodata acest sport pina acum.

geo (199 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:44

Smultumim frumos, domnule Ioanitoaia. M-am numarat si eu printre cei care au savurat triumful Simonei.

Franz (406 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:50

Cea mai mare dreptate o aveti privitoare la conditia fizica a Simonei. In general am observat ca jucatoarele din centrul si estul Europei stau mai bine fizic fata de occidentale. Ele au fost mai invatate cu munca si mentalitatea lor a constat in multa munca.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 iunie 2018, 16:56

...nea Ovi ...matale esti un hater obosit ...cum sa spui ca te ai bazat pe conditia fizica a Halepoaicei ?...pai ce Solane nu are conditie fizica ?...te ai uitat la americanca sdi la machidoanca si ai decretat cu ochiul dumitale care nu vede nimik Simona are conditie fizica superioara ...mai sa fie ...iti place sa te faci de ras ...

Dorulet (74 comentarii)  •  10 iunie 2018, 17:18

Splendida victorie cu care le-a inchis gura pitifelnicilor care faceau garagata de machidoanca silitoare si nimic mai mult.

Ovidiu _3002 (1 comentarii)  •  10 iunie 2018, 17:42

Ovidiu _3003! cuțitul îl găsești pe masă... :)))

Gabriel (56 comentarii)  •  10 iunie 2018, 18:03

@ovidiu_3003. ***. Esti penibil in special pentru ca nu esti constient ca esti. Mai sustii aberatia ca Ivan de la Krasnodar e cel mai mare fotbalist roman all time, peste Hagi, Dobrin si Balaci?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 iunie 2018, 18:04

...dar tu ...tu ...unde l gasesti ?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 iunie 2018, 18:28

...Da... Gabi ...sustin ....am sustinut si voi sustine ca Andrei Ivan este cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor...ce te doare pe tine?...pana la aparitia lui sustineam ca Marcel Raducanu este peste toti ...

Sorin (128 comentarii)  •  10 iunie 2018, 18:38

Pina acum nu prea ati bagat-o in seama pe Simona. A venit acest mare succes si s-au trezit corifeii ziarului sa scrie. Intii Tolontan si acum Ioanitoaia, nu mai stiu cum sa o tamiieze ca sa fie si ei in rindul lumii. mari ziaristi, mari creatori...

alin (626 comentarii)  •  10 iunie 2018, 19:47

ovidiu 3003, esti glumet rau. Andrei Ivan nu e cel mai mare nici la Craiova unde Mitrita, Baluta si Bancu sunt o clasa peste el. Craiova Maxima nici nu intra in discutie. Ivan nu se ridica nici la degetul mic al lui Cirtu, Crisan sau Camataru ca sa nu mai vorbesc de Balaci. Tu esti dus cu caputul pentru ca unele chestiuni nu se sustin daca ai tigla pe casa. Tu nu ai.

itu52 (239 comentarii)  •  10 iunie 2018, 21:44

Cum se zice a spart gheața, să sperăm că de acum încolo drumul este mai ușor. Vârsta este ideală pentru noi trofee, iar îmbucurător este faptul că nu mai avem în față tânăra timidă de acum câțva ani, care primea trofeele mai mici cu discursuri stângace în engleză. Are acum prestanța unei multicampioane. Să fim sinceri, trofeul a venit în momentul potrivit, momentul de vârf al formei sportive. Abia acum a demonstrat pe lângă tehnică, mobilitate și celelalte aspecte fără de care nu ai ce căuta în fazele finale ale circuitelor WTA. Mentalul, serviciul, forța și agresivitatea sunt aturile pe care le-a pus pe masă din prima zi a lui 2018. Handicapul forței la servă și retur, nu i-au permis debutul unui copil precoce, i-au lipsit probabil cei 5 cm în picioare, cum singură declara. Normal ar fi ca politicul să-i dea pace, calendarul WTA este solicitant și supraîncărcat, nu folosesc nimănui onorurile unor oameni cu trecut și prezent dubios. Să decanteze timpul valoarea celor care țintesc asocierea cu gloria și să amâne momentele festive pe care le vânează, pentru retragerea ei din activitate. Ar fi dureros să se trezească că a fost gratulată de un corupt, un trădător, pușcăriabil , costa-rican sau celebrul primar, rezident în Madagascar.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 iunie 2018, 21:46

Alin ...esti cu capul ?...Andrei Ivan este mult peste cei trei ...omul s a transferat intr un campionat puternic la o echipa de primele patru ...cu astia trei nin teren n am batut fcsb din patru incercari ...n au nicio valoare ...inca ...iar ceilalti patru sunt alta generatie ...care vindeau meciuri ...nu mi spune tu mie de ei ...

george (164 comentarii)  •  10 iunie 2018, 22:52

Succesul Simonei mi-a mers la casa sufletului ca prea am asteptat-o amar de vreme. Si aceasta insemnare la fel.

itu52 (239 comentarii)  •  10 iunie 2018, 22:58

Groaznic, domnișoara ministru de la MTS, a descoperit că are talente sportive și trece la atac. Partea hazlie este că mâine pe Național Arena, nu o să știm care e adevăratul ministru. Mai mult, să nu ne trezim cu o întâmpinare de forma ”sărut-mâna, tanti Simona, nu serviți un pic de pălincă?”.

ovidiu_30003 (283 comentarii)  •  10 iunie 2018, 23:32

Desi avem ceva in comun, noi si machidonii (respectiv prazul), nu pot sa ma bucur. A, daca juca Ivan si tenis si juca finala cu Nadal era altceva. Asa ma enerveaza astia de la Constanta ca se dau primii peste tot, cu Hagi, cu Halep, Pavel si ala de tot castiga la dublu (Tecau, mi-a soptit 3003)... Asa eu si fratele, asta cu un zero mai putin, vrem sa se stie ca Ivan nu e cel mai mare fotbalist din toate timpurile, e cel mai mare sportiv, asa in general.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 iunie 2018, 2:39

...e cel mai mare din univers ...

sundance kid (205 comentarii)  •  11 iunie 2018, 3:37

ovidiu_3003 Toti vom tine cu argentina ca asa vreau eu .

Alex (106 comentarii)  •  11 iunie 2018, 7:52

Multumesc frumos si eu! Ioanitoaia pe care de-abia asteptam sa treaca saptamana sa-l citesc. Un "internaut".

enduroyz (25 comentarii)  •  11 iunie 2018, 14:39

Sanatatea este mai importanta decat sportul .

Radu S (1 comentarii)  •  11 iunie 2018, 16:38

Multumim SIMONA , a fost extraordinar am fost in tribuna si s-a meritat ,a fost o atmosfera de vis cu emotii, ingrijorari,dar ....bucuria finala a fost de vis .Va recomand o astfel de aventura....o finala traita live.Timisoara te iubeste SIMONA!

leo (53 comentarii)  •  11 iunie 2018, 18:07

Macar nu te-ai dat mare specialist ca unii dintre colegii tai de redactie. Nomina odiosa. Salut decenta.

leo (53 comentarii)  •  11 iunie 2018, 18:07

Macar nu te-ai dat mare specialist ca unii dintre colegii tai de redactie. Nomina odiosa. Salut decenta.

Mihai Coman (34 comentarii)  •  11 iunie 2018, 20:50

... Si slava Domnului, avem inflatie de specialisti, in special din aceia care nu au calcat in viata lor pe o zgura..

Loulou (274 comentarii)  •  11 iunie 2018, 22:17

Si noi multumim frumos si o bila alba pentru atitudinea de gentleman.

Obervator (92 comentarii)  •  12 iunie 2018, 7:09

Este tragicomic sa-i iei in seama pe unii cititori, care se fac cunoscuti prin idei putine si fixe; polemica este constructiva cand preopinentul are argumente si logica, chiar daca gusturi diferite! O.

Serbanica (5 comentarii)  •  12 iunie 2018, 7:36

Sa te iei de mana cu Firea!!!!Te dai scurt si gentleman,vadit cautat,te dai necunoscator in tenis(ceea ce de fapt esti!),dar ne sugerezi,in treacat,ca erai ferm convins ca va castiga la 3-6,0-2!!!!Pe cine vrei sa prostesti?!Vrei neaparat sa-ti tragi foloase de pe urma acestui succes de mare rasunet al acestei fete minunate,care ne-a facut sa fim din nou fericiti,ca pe vremea lui Nastase,a Nadiei,a Stelei '86 si a epocii Hagi&Co!Eu unul am prins si vremurile cand handbalistii nostri castigau titlu mondial dupa titlu,iar finala Cupei Campionilor la volei,se juca intre Dinamo,Steaua si Rapid!!!Dar de astea se ocupa Topescu,pe atunci!Tu erai taxator la ITB!!!Ramai la Daum si Burleanu!Lasa tenisul si pe Simona!

acu (1 comentarii)  •  12 iunie 2018, 14:36

Felicitari Simona,la mai multe G.S.! Nea Ovi,un comentariu la obiect,va multumesc,sanatate si putere de munca in continuare! P.S. Puteti incerca sa va "valorificati" flerul dvs. la pariuri online.

gilos (328 comentarii)  •  12 iunie 2018, 15:17

Ce sa mai spunem ? Foarte frumos din partea dumneavoastra, domnule Ioanitoaia Multumim Simona si mult succes in continuare !

Comentează