Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Retrogradată de arbitri!

Pe fostul mare arbitru Adrian Porumboiu l-a scos din sărite faptul că, în minutul 88 al partidei Juventus - Voluntari, la scorul de 2-1, Sebastian Colțescu a inventat un penalty pentru formația vizitatoare.

Permalink to Retrogradată de arbitri!
luni, 4 iunie 2018, 3:56

Transformată cu șansă de Cernat, lovitura i-a adus Voluntariului egalul care a scăpat-o în ultimă instanță de retrogradarea directă. A picat, deși cu aceeași zestre de puncte, ACS Poli, pe care succesul realizat la Chiajna, 1-0 cu Concordia, n-a mai salvat-o. Ca să continue în L1, Voluntari va trebui să câștige barajul cu Chindia Târgoviște.

Pe vasluian l-a înfuriat, ca pe toți cei care au văzut faza respectivă, tupeul lui Colțescu de a dicta penalty într-o fază în care mingea șutată de Cernat l-a lovit în spate pe B. Robert, clar în spate, nu în mână! Deși excelent plasat, aproape de minge și cu fața la ea, „centralul” a arătat fără ezitare punctul cu var, decizie profund greșită, mincinoasă. Ea l-a făcut pe Porumboiu să ia foc: „Colțescu (n.a notat cu 3 în Gazetă) nu merita nicio notă! Nu are ce căuta în fotbal, arbitrează la comandă. La el reaua-intenție e cât muntele Himalaya!”.

Mărturisesc că și mie Colțescu mi-a lăsat aceeași impresie. Că a urmărit să o ajute pe Voluntari și, implicit, s-o îngroape pe Poli. Numai că nu-mi permit să folosesc termenii lui Porumboiu, care o fi avut să-i plătească vreo poliță lui Colțescu din perioada în care o patrona pe FC Vaslui. Posibil. După cum unii suspectează și victoria Timișoarei de la Chiajna, singura obținută afară în play-out!

E însă treaba altora să speculeze. În lipsa unor probe concrete, mă abțin. Rezerva mă oprește și să mă raliez celor ce afirmă, cu jumătate de gură ori chiar cu voce tare, că S. Colțescu a acționat la îndemnul FRF, sau la sugestia acesteia, de a o servi pe Voluntari, una dintre echipele PSD, a primarului Florentin Pandele și a lui Adi Mutu, fost în staff-ul lui Contra și, în consecință, omul lui Burleanu.

Nici asta nu pot zice. Reamintesc însă că am atras de multe ori atenția că S. Colțescu e capabil de orice. Fițos, plin de el, se crede Dumnezeu Tatăl și arbitrează după cum îl taie capul, nu după Regulament. Sâmbătă, a hotărât el, pentru că așa au vrut mușchii lui, cine să retrogradeze și cine nu. S-a făcut de rușine, dar mă îndoiesc că-i pasă foarte tare, deoarece știe că, precum în cazurile precedente, nu i se va întâmpla nimic. „Tata” Vassaras îl va dojeni nițel și-l va opri de la delegări o etapă ori două, de ochii lumii. Îl va pedepsi atât de drastic încât îl va trimite să oficieze în Emirate ori în Kuweit!

Altminteri, Poli și-a bătut singură cuie-n talpă când l-a împins pe Ionuț Popa să demisioneze și i-a adus în loc pe Leo Grozavu și, ulterior, pe Adrian Neaga, antrenor fără licență și fără noroc. Adevărat e însă și că arbitrii i-au purtat sâmbetele pe parcursul întregului play-out. Au tras-o în jos, dacă nu chiar ei au retrogradat-o!

Alte exemple? În etapa 4, 9 aprilie 2018, la Gaz Metan – Poli, 1-1, George Găman (nota 4 în GSP) i-a refuzat în minutul 59 un penalty indiscutabil, fault Sârghi la Maxi Oliva; în etapa 6, 20 aprilie, la Dinamo – Poli, 1-0, după golul din ofsaid marcat de Moldoveanu, Istvan Kovacs (4 în GSP) n-a dat penalty la Ciucur (bruscat de Torje), asta în minutul 88; în etapa 11, pe 21 mai, la Poli-Gaz Metan, 0-0, Ovidiu Hațegan (5 în GSP) a interpretat aiurea duelul Șeroni-Rondon și a fluierat 11 metri pentru GM în minutul 90, atât că Rosado l-a ratat!

Cum lui ACS Poli i-a lipsit doar un punct să prindă barajul și 3 să rămână în L1, rezultă că ea a picat pe mâna ei, dar și pe cea a cavalerilor fluierului. Urma să scape cine trebuia, așa-i?

Comentarii (59)Adaugă comentariu

Andrei F (1607 comentarii)  •  5 iunie 2018, 12:00

@Daniel (138 comentarii) • 5 iunie 2018, 1:08 Desigur ca voi aveti dreptate si cand mintiti...

Un spectator (58 comentarii)  •  5 iunie 2018, 12:27

Daca nu inscria golul prin care a luat conducerea Juventus, astazi nu l-ar mai fi criticat nimeni pe serviabilul Coltescu Sebi. Baiat amabil, inestimabilul !!!

Vlad (4 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:57

"Argumentele" prezentate duc la FRF, dar liga 1 este organizata de LPF. Cand o asemenea porcarie vizibil intentionata stabileste intr-o ierarhie finala echipa ce va retrograda organizatorii n-au nimic de spus? E cunoscut faptul ca deciziile arbitrului sunt inalienabile si inatacabile, dar cand greselile sunt vadit intentionate aceasta regula trebuie ocolita. Au mai fost cazuri, in istorie, in care s-a decis rejucarea meciurilor. Cred ca si in acest caz o asemenea decizie se impunea! Mai mult, CCA ar trebui sa iasa cu un comunicat in care sa anunte suspendarea drastica a acestui arbitru, asta pentru a ameliora putin impresia deplorabila pe care o creeaza, cu mici exceptii, arbitrii nostri.

Comentează