Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

În poziție de drepți

După ce a anunțat solemn și trist că-l va mazili pe Dică în cazul în care FCSB nu va câștiga titlul, și l-a câștigat CFR, Gigi Becali s-a sucit

Permalink to În poziție de drepți
vineri, 25 mai 2018, 4:18

Nu-l mai demite pe Dică, a explicat la Pro X de ce: „Pentru că este băiat deștept, se va impune și va reuși în această meserie. Va pleca de la Steaua doar pentru un salariu de două milioane de euro”. Nu zice nimeni că Dică e altfel, atât că nu și-a îndeplinit obiectivul. Însă nu doar din cauza lui. Ci a celui, în principal a acestuia, care a decis fie alcătuirea formației, fie înlocuirile de pe parcursul meciurilor, fie amândouă.

Cum Becali nu se putea da afară pe el însuși, a ales soluția păstrării actualului tehnician. Temporar, pentru moment. Dacă nu cumva va visa altceva la noapte și mâine, schimbându-se, va hotărî să preia o echipă din Anglia! Latifundiarul e plin de idei fistichii, ca să nu folosesc cuvântul absurde, așa că n-ar trebui să se mirăm. Să consemnăm și gata.

Ca tacâmul și surprinderea să fie complete, Gigi pare dispus și să-l numească pe Ionuț Luțu secundul lui Dică! Am pus semnul exclamării deoarece Luțu, deși posedă licența necesară ocupării postului respectiv, n-a antrenat decât la copii și juniori până la 43 de ani, pe care-i va împlini pe 3 august. În ultima vreme însă, după 2010, a fost unul dintre apropiații ex-parlamentarului din Pipera. Un fel de, să mă scuze, fată în casă pentru acesta. Când șofer, când paharnic, când paznic, om bun la toate. Aghiotantul lui Becali, umbra acestuia.

Cunoscând aceste date, destui i-au reproșat lui Gigi că vrea să-l instaleze pe Luțu ajutorul lui Dică tocmai pentru a face el, Becali, legea în continuare. Ca să domine și să dicteze. Să bată cu pumnul în masă. Observație logică întrucât e de anticipat că Luțu nu va mișca în front nici cât Dică. Luțu va executa fără crâcnire ordinele venite din loja oficială, de la protectorul său.

Ar fi de așteptat să se întâmple așa, de vreme ce mijlocașul cu o unică prezență în „națională” (3 martie 1999, România-Estonia, 2-0) și-a găsit lângă Becali un rost pe care, boem și risipitor, l-a căutat zadarnic ani în șir. Poate că sunt prea dur, dar apreciez că, dincolo de cusururile lui, Gigi Becali l-a strâns de pe drumuri pe Luțu.

Poreclit Hagiluțu datorită unui talent precoce, viitorul secund al FCSB aparține, alături de Dănciulescu și Claudiu Niculescu (născuți 1976), tripletei istorice a Slatinei. Deși mai dăruit decât ceilalți, mingicar care le ascundea „coțofana” adversarilor, comparat cu Ozon sau cu Dumitriu II, Ionuț s-a realizat, din păcate, cel mai puțin. Din pricinile de mai sus. Nu s-a adaptat nici în Turcia, nici în Coreea de Sud, nici în Cipru, nici în Kazahstan, nici în Iordania, nicăieri. A fugit de peste tot ca să chefuiască până-n zori acasă cu prietenii și cu lăutarii. A lăsat în urmă, dâră ce s-a șters repede, peste 150 de meciuri jucate pentru Universitatea Craiova în 5 rânduri și vreo 40 pentru Steaua. Repet, cam puțin.

Personaj pitoresc, simpatic, cu un suflet să-l întinzi pe pâine, ca untul, Micul Hagi a fost și a rămas un tip vesel, pregătit oricând să povestească o snoavă, ceva hazliu. Le mai înflorea, mai băga în ele, cum se zice, dar era mereu savuros, captivant. Un copil întârziat. Amănuntul că Becali are încredere în el ar trebui să-l ambiționeze și să-l determine să renunțe la uniforma de majordom ca să se apuce serios de antrenorat.

Sincer, mă îndoiesc însă c-ar trebui să înceapă de la FCSB. Aici se va simți obligat să stea permanent în poziție de drepți, recunoscător, în fața lui Gigi. Care, ăsta e alt subiect, va persista în eroare dacă se va încăpățâna să se considere antrenor și să se comporte în consecință! A luat 3 plase la rând, câte mai vrea?!

Comentarii (39)Adaugă comentariu

Mihnea (29 comentarii)  •  25 mai 2018, 16:33

Sa fiu ziarist si sa scriu toata ziua de Becali mi se pare jenant. Pe dumneavoastra nu va deranjeaza domnule Ioanitioaia?

Addy (11 comentarii)  •  25 mai 2018, 16:57

@MIHNEA : pai de unde ai scos -o ca ioanitoaia sau altii de pe la gsp sunt ziaristi?

Razvan (44 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:09

@Addy. Bai mai exista prosti, dar tu ii intreci pe toti. Pai daca Dl Ioanitoaia nu e ziarist dupa ce a infiintat ziare si emisiuni si a scris carti si mii de articole, cine e mai galma cu ochi? Inteleg ca unii fac pe nebunii aici, dar trebuie sa existe o masura in toate. ***. Sau mai multi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (44 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:10

Tot pentru Addy. Si a crescut generatii de ziaristi si a luat premii peste premii in tara si in afara.

Cris (3 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:15

D-l Ioanitoaia face parte din elita ziariștilor din Romania, talentat, avizat .......in sport poate nu are egal!

Mircea (663 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:15

Frumos scris, cu simpatie. Am insa nedumerirea cum sa fie Lutu secundul lui adica cand chiar Dica e...scund???? Sunt curios cine raspunde la aceasta intrebare, cum si cand.

++ (194 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:17

si cu Daum a luat un premiu si de la Becali.

gigi_becali_4 (152 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:17

Dle Ioanitoaia, va salut cu respect ! Imi e dor de emisiunile dvs incendiare de pe vremuri, cu analizarea fazelor litigioase, statisticile de joc, etc... Astia mai tinerei nu au acel ceva pe care Dvs il aveati ... Dar va si critic , am o observatie : Trebuie sa fiti logic si consecvent, articolul dvs are o fractura logica. Sugerati ca Gigi face echipa peste capul lui Dica dar nu ii recunoasteti meritele lui Gigi. Pai daca face Gigi echipa , peste capul antrenorilor, si antrenorii sunt doar de decor, inseamna ca Gigi este cel mai mare antrenor roman al tuturor timpurilor, pentru ca Gigi a calificat Steaua in Europa de 11 ori in ultimii 15 ani , de fiecare data dupa castigarea meciurilor de calificare, din care de 3 ori in Champions League si 1 semifinala de Cupa Uefa ! Inclusiv siteul UEFA.COM recunoaste acest record , pe pagina de prezentere a FCSB : "Ten year European record from 2017 to 2017 ".... Trebuie sa va hotarati : ori il laudati pe Gigi pentru ca este un mare antrenor pentru ca el face echipa, ori daca nu face Gigi echipa, trebuie sa acordati aceste merite antrenorilor Stelei, adica inclusiv lui Dica , pentru ca si Dica a calificat Steaua in Europa League, ba mai mult, a ajuns cu ea pana in Primavara Europeana...! Nu puteti sa fiti "putin gravida".... Ori sunteti, ori nu. Meritul acestei calificari este al lui Gigi, sau al lui Dica ?

gigi_becali_4 (152 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:19

Erata : Inclusiv siteul UEFA.COM recunoaste acest record , pe pagina de prezentere a FCSB : „Ten year European record from 2007 to 2017" - si nu from 2017 to 2017 cum in mod eronat am scris prima oara :) de la viteza :)

Freddy RE (41 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:41

Dl. Ovidiu, hai să fim serioși. Nu e absolut nici un dubiu că Luțu este un (potențial) antrenor mult mai bun decât SSâss. Și, înainte să zâmbiți, doar o întrebare: cum ar fi evoluat conflictul cu Alibec cu Luțu la timonă? Vorba unuia: they said "we want Zlatan" - and I gave them Zlatan. Eh, acum tribuna zice: we want Luțu!!! Show must go on.

Cornel (2 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:43

Un titlu agramatical - in pozitie de drepti - nu exista asa ceva in limba romana poate vreti sa spuneti in pozita drepti .

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:46

du-te bah tataie si te plimba ca esti plicticos rau !!!!.....cea mai penibila publicatie voi sunteti !!!!....numai barfa si scandaluri si mai nimic despre.....sport !!!!

JFM (116 comentarii)  •  25 mai 2018, 17:49

Pe zi ce trece Becali da semne tot mai clare ca nu are ce cauta in fotbalul mare. La banii pe care i-a bagat a realizat f.putin, mai mult mahalaua a avut de castigat. Acest individ a devenit deja un model pentru tanara generatie. Sa mnu va mirati ca vom trai intr-o tara de ghiolbani cat de curand. Izolati-l, nu-i mai faceti atata publicitate, chiar daca pe moment va aduce bani, pe termen mediu si lung va fi un blestem pentru noi si familiile noastre, generatia de maine se va lupta cu niste mutanti sociali creati pe modelul plecat de la acest individ.

Radu (178 comentarii)  •  25 mai 2018, 18:00

@nica fara frica. Nimic nou la tine. Tot deplasat, tot mitocan. Ar trebui sa semnezi commenturile cu nica fara creier si educatie ca sa fii aproape de adevar.

Sandu Badea (6 comentarii)  •  25 mai 2018, 18:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  25 mai 2018, 18:09

Jiji n are bani ...

Andrei F (1607 comentarii)  •  25 mai 2018, 18:26

Ce ghinion pentru Becali!!!A plecat Daum si acum are toata atentia ziaristului sef...Repeta mereu ca si cum ar regreta ca Becali nu a luat titlul de 3 ani...Acum are treaba si cu Lutu...Domnule ziarist nepereche ,de ce nu purtati de grija patronilor,antrenirilor,jucatorilir preferati? Sumudica ce mai face?Dar Alibec a luat viza de America?

Razvan (331 comentarii)  •  25 mai 2018, 19:31

@ Razvan: "a luat premii in tara si in afara"?! Uite unde era Pulizer-ul...il tine Tataie Ovi langa diazepam si afisul cu Mircea Sandu si Giovanni! Vezi ca ti'a ramas ceva maro pe nas!

itu52 (239 comentarii)  •  25 mai 2018, 20:40

Că este protejatul lui Becali să fie sănătos și dacă poate, mai ales că are pregătire într-ale fotbalului, să-i ia și locul. De la habotnicie la manele, diferența nu e mare, ar trece de la evoluțiile lăsate la mâna domnului, la cele dansate din buric. Baiul e altul, ăsta nu stă bine nici cu legea, o mai ia pe contrasens. Pe de altă parte, pus la treabă, poate se împute brânza și cine știe ce bazaconii mai aflăm despre viața la palat. Ușuratic din fire are toate șansele să-l ajungă pe celebrul Ilie Năstase, care la 71 de ani, are pagină rezervată la Cancan. Nu știu când măscăricii sportului, vor fi puși cu botul pe labe să nu mai poată deveni modele sociale. Năstase, beneficiarul unor mari favoruri compensatorii, terfelește instituțiile pe care le reprezintă, ca pe vremea dictaturii, când aducea țării un plus de imagine. Un întreținut pe bani mulți al statului, care nu a fost în stare să-și ia partenerul de dublu ca model de făcut bani, se socotește deasupra tuturor și procedează ca atare. Vorba lui Lucescu jr., până nu alegem mizeria din grâu, nu avem pâine bună. Când juca, fancezii l-au botezat ”ciobanul din Carpați”. Dacă-l mai socotim și pe cel din Pipera, tragem concluzia că pe la Steaua și-au făcut veacul mulți producători de brânză. Ar trebui lăsați în pace, nebăgați în seamă. Fără publiciate, pier. O săptămână fără spectacol în media le este fatală, sunt ca porumbul după o vară de secetă, li se ofilește farmecul.

alin (626 comentarii)  •  25 mai 2018, 20:52

Razvane, ajunge ca esti prost, nu trece granita spre ***. Uita-te pe cv ul dlui Ovidiu si da-ti una peste gura. A fost votat ziaristul sportiv al anului cam de cate ori ai trecut tu strada. Mircea Sandu l-a dat in judecata de multe ori asa ca faci zgomot degeaba. Nu cred ca te prefaci, cred ca esti pus pentru ca si prostia are o limita. Tu ai depasit-o cu gratie.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  25 mai 2018, 21:28

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB (72 comentarii)  •  25 mai 2018, 23:45

Ba domnule Ioanitzoaia de ce nu ne lasi in pace cu acest Becali , o *** dezgustatoare , un ''om'' care n-are mama n-are tata, un ''om'' care fura si pacaleste lumea .... vezi de aci si bulaul pe care l-a facut ....chiar nu mai ai din ce trai Ovidiule, trebuie sa te *** ? Jenant .....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cortes (62 comentarii)  •  26 mai 2018, 8:00

In Peluza Roș Albastră am discutat problema mutării echipei în Anglia. Majoritatea suntem de acord (alții își doresc Spania!), dar obligatoriu echipa din Anglia trebuie să se numească tot Fcsb. Becali a cucerit România și Europa, dar a venit momentul să treacă la alt nivel. O să fie mai greu un an până promovăm în prima divizie, dar apoi o să măturăm cu Manchester sau Chelsea. Englezii o să fie uimiți când o să descopere ce minte genială are Nea Gigi. Becali=România Becali Cuceritorul Angliei! Gigist până în mormânt!

gilos (328 comentarii)  •  26 mai 2018, 10:39

Nea Ovi, Cam mult Becali in articolele dumitale si in Gazeta, in general... Daca nu aveti subiecte, v-as indemna sa va indreptati spre harababura pe care a creat-o favoritul dumitale, Mircea Sandu ( in complicitate cu Dumitru Dragomir ) in sistemul de licentiere a echipelor din fotbalul romanesc. Dominati de interese, susnumitii au modificat regulamentele in asa fel incat au adus licentierea la bunul lor plac. Rezultatul : au aparut echipe peste noapte infiintate de fel de fel de dubiosi, s-a deschis calea catre vanzarea echipelor, vanzarea locului de promovare, vanzarea palmaresului etc Astfel avem Steaua si FCSB, Craiova lui Mititelu si Craiova primariei, Rapid are cel putin trei echipe care se dau adevaratul Rapid, Timisoara are la fel cateva grupari care se revendica Poli, si exemplele sunt peste tot. Intelegeti ca efectele acestei situatii sunt devastatoare pentru fotbal ? Ca spectatorii nu mai inteleg nimic si s-au indepartat ? Iar Federatia mult-hulitului Burleanu trebuie intr-un fel sau altul sa puna ordine, sa repare ce altii, manati de interese meschine au facut . Daca sunteti cu adevarat un om care iubeste sportul, v-as sugera sa lasati orgoliul deoparte si sa va implicati, cu intreaga redactie, in reorganizarea pe criterii si baze solide, sanatoase a intregului fotbal romanesc.

Tudor (301 comentarii)  •  26 mai 2018, 11:29

@IMGB. Pina la proba contrara, desi te deranjeaza pe tine Becali are cel mai galonat club din Romania cel care a facut maxima reclama tarii peste hotare in sport. Acest argument incontestabil ii deranjeaza rau pe adversarii Stelei dar ii priveste. Ciinii latra, caravana trece.

SAG (132 comentarii)  •  26 mai 2018, 12:04

*** si iar Becali. De ce ? Pentru ca numele atrage, articolul se citeste si...... genereaza cele mai multe comentarii ! Simplu. Unii se infurie degeaba cand vad numele..... Jurnalistul isi face meseria. Tot datorita lui Becali se castiga sau se pierd campionate, echipa se califica sau nu prin....Europa. Totul datorita finantarilor facute de el. Anul acesta FCSB a pierdut titlul de CAMPIOANA......, 99% datorita lui Becali. Pentru ca la obligat pe Dica sa-l foloseasca pe Alibec pentru a-l vinde pe o suma cat mai mare, chiar daca antrenorul vedea si stia ca jucatorul nu poate aduce victoria. Cu certitudine, daca Bizonul era folosit titular FCSB era campioana. Acum, Becali a pierdut si titlul si....vanzarea lui Alibec pe 8 mil. de euro.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Grasu (30 comentarii)  •  26 mai 2018, 18:13

Se spune ca X a luat pozitie de drepti. Nu e gresit lingvistic. Deci nu va mai dati unii ochii peste cap d c literati sinteti voi

Che Guevara (363 comentarii)  •  26 mai 2018, 22:47

In rimul rand ca Gigi a luat plase pe banii lui. Si nu ma refer la bugetul FCSB. Ma refer la prime promise adversarilor CFR ca sa ii incruce pe acestia. Numai la Iasi nu a mers cu "valiza" si acolo au pierdut campionatul. In al doilea rand numai in Romania e posibil ca o echipa sa aiba un patron in acte si altul de facto. Cum puteti sa preluati in presa toate aberatiile unui om care nu are nic un fel de legatura cu fenomenul sportiv ? Daca sunteti ziar de sport cred ca ar trebui sa citim interviuri ale sportivilor si antrenorilor. Mai rar cate o informatie despre conducatorii de cluburi. Dar Gherghe Becali nu face parte din niciuna dintre categoriile mentionate. Asa incat, poate sa isi expuna ideile in Can-can sau Libertatea. Legat de Lutu: sa-l pui pe el antrenor e ca si atunci cand Caligula si-a facut calul senator. Ce mi-e Nero sau Caligula, ce mi-e Gigi... tot aia. Ca nivel intelectual vorbesc. Aia macar au condus Roma. Gigi nu conduce decat turma de oi cu matura pe spate.

Ninu (44 comentarii)  •  27 mai 2018, 0:47

Lutu a fost mai mult clovn si mai putin fotbalist. Desi dv recunoasteti ca nu a reusit la nici o echipa cunoscuta imi faceti multe complimente. Toate scoase din burta.

barbu (100 comentarii)  •  27 mai 2018, 9:42

Sa chefuiasca pana in zori cu prieteni si cu lautari. Bravo, frumos zis si dureros de adevarat. Mi-l aduc aminte pe Lutu ca era foarte talentat dar avea nevoie de minte si dumnezeu a uitat sa il doteze cu ea.

exidpol (264 comentarii)  •  27 mai 2018, 10:28

-stimate dle Ovidiu, ar fi cazul (și locul) să încercați să definiți noțiunile (des folosite) de: finanțator și patron, evident dpdv al regulamentului FRF/LPF; am afla care este (ar fi) rolul unor intruși în fenomenul numit de profani ...fotbalul românesc...

mircea (97 comentarii)  •  27 mai 2018, 12:38

imi vine sa rad cand citesc aceste analize serioase la adresa lui becali. becali nu trebuie analizat, becali pur si simplu nu trebuie luat serios si trebuie tratat superficial.

Sandor (3 comentarii)  •  27 mai 2018, 19:01

Plictisitor... plictisitor rau... poate ar fi vremea...

Dilimache (657 comentarii)  •  27 mai 2018, 22:57

Gigi face cum ne-a obisnuit, vorbeste aiurea...

bogdan (395 comentarii)  •  27 mai 2018, 22:59

Nea Ovi, cine ii permite Mariei Andries sa scrie toate aiurelile? Ar trebui sa citeasca cineva ce abereaza ea si sa intervina pe text. Critica fara baza si lauda la fel. E complet aeriana si nimeni nu o trage de mina.

Marian Iordachescu (3 comentarii)  •  28 mai 2018, 2:47

E bine ca este bagat in seama Becali pentruca asa o sa continue ca antrenor principal la FCSB si astfel cu toate ca aduna jucatori pe care ii plateste regeste le netezeste celorlalte echipe drumul sa castige campionatul

Marian Iordachescu (3 comentarii)  •  28 mai 2018, 3:02

Cred ca nici-o echipa din provincie nu poate depasi cifra de peste 30.000 de fani, care au facut deplasarea la Bucuresti cat a avut Petrolul la o finala de cupa cat a avut Petrolul la meciul cu CFR

IMGB (72 comentarii)  •  29 mai 2018, 17:07

Hai Petrolu' ! Cea mai frumoasa si sportiva galerie !

Comentează