Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Trenul pierdut

Cum un loc în clasament înseamnă peste 200.000 de euro din drepturile TV în plus sau în minus, de presupus că Viitorul nu va trage pe dreapta.

Permalink to Trenul pierdut
miercuri, 16 mai 2018, 4:12

Așadar, titlul se va decide în ultima etapă de play-off, când urmează să se joace, duminică, CFR – Viitorul și FCSB – Astra, ambele de la 20:45. LPF a făcut bine că, revenind asupra propriei hotărâri, a programat meciul dintre Iași și Craiova concomitent cu cele de mai sus. De acord că partida din Copou nu se va disputa cu trofeul pe masă. Dar nici nu era normal ca U Craiova să evolueze vineri, iar Viitorul duminică, din moment ce ele se află în concurență directă pentru ocuparea locului 3, de Europa League.

Tocmai de aceea nu trebuia ca dobrogenii să știe rezultatul oltenilor, Mangia chiar a avut de ce protesta. La rându-i, remarcabil, LPF s-a lepădat de un orgoliu inutil și a modificat țintarul. Pentru că e grav să comiți o greșeală, ce-ar fi constituit programarea Craiovei înaintea Viitorului (sau invers), dar și mai grav e să persiști în ea. De nescuzat.

Altminteri, tipic unui popor cu înclinații spre scenarită, lumea fotbalului a început să discute și, evident, să speculeze. Să descopere conexiuni și să le amplifice. Conform uneia dintre ele, Hagi n-a uitat cum și cât l-a jignit Gigi Becali când l-a împins să demisioneze în 2007 de la Steaua. Adăugând că FCSB a reclamat Viitorul la TAS în finalul stagiunii precedente, când a revendicat titlul pentru ea, ar exista suficiente argumente ca Hagi să le ceară băieților lui să nu se omoare cu firea la Cluj. Ca să se răzbune, pe finu’!

Permiteți-mi să mă îndoiesc, să nu subscriu acestei variante. Ba și să anticipez că Viitorul nu va depune armele în Gruia, deși pe Gică Hagi îl leagă o veche camaraderie de Dan Petrescu. Atât că, până să se întoarcă „Bursucul”, în ultima etapă din sezonul trecut, în contextul în care Viitorul viza un triumf pe care-l va și realiza, iar CFR nu mai avea niciun obiectiv concret, formația ardeleană și-a vândut foarte scump pielea la Ovidiu. Plus că, luând punct ori puncte duminică, trupa de pe Litoral va putea termina pe locul 3, nu pe 4 ori chiar pe 5.

Cum un loc în clasament înseamnă peste 200.000 de euro din drepturile TV în plus sau în minus, de presupus că Viitorul nu va trage pe dreapta. Sigur va vrea, rămâne de văzut ce va și putea în duelul cu un adversar recunoscut pentru realism și sânge rece. Și pentru că locul 3 ar putea oferi un traseu mai ușor în Europa League, un tur preliminar mai puțin, Hagi va opune o dârză rezistență prietenului său. Frate, frate, dar brânza-i pe bani.

Se speculează, cum altfel?, și pe seama întâlnirii de pe Arena Națională. De pe locul 5, Astra aspiră și ea la podium, dar FCSB pornește din postura de favorită. Succesul obținut în Bănie, cu Alibec scos din lot și cu Budescu introdus abia în minutul 72, a întărit moralul roș-albaștrilor. Chiar dacă nici ei nu mai pricep, căci ne depășește pe toți, ce reprezintă cu adevărat vodevilul cu „echipa familiei” și cu „nepotul Vasi pe post de patron”! Pasămite, Vasile Geambazi ar tăia și spânzura, dar când FCSB l-a semnat marți pe Qaka, cu mijlocașul albanez, cu tatăl și cu impresarul acestuia nu s-a fotografiat Vasi, ci Gigi, pas de mai înțelege ceva!

Mai departe, ar trebui ținut cont de dinamovismul viager al lui Gigi Mulțescu, care nu-i va înghiți niciodată pe eternii rivali. Dar și, elementul cel mai important, de atitudinea lui Ioan Niculae. Dacă magnatul giurgiuvean, schimbător ca vremea, va simpatiza cu Becali duminică, sarcina FCSB-ului va fi mai ușoară. Dacă nu, nu.

Un lucru mi se pare limpede și sper să nu mă înșel. Titlul și podiumul se vor tranșa pe teren și prin luptă la baionetă, iar calculul hârtiei le avantajează, părerea mea, pe CFR și pe Craiova. FCSB a pierdut trenul la Iași și nu cred să-l mai prindă.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

perju nicolae (1 comentarii)  •  17 mai 2018, 9:50

De ce nu locul 3 pentru ASTRA,cu toate ca puteau fi deja acolo daca erau mai (( ATENTI )) cu CFR ul.Dar asta este,soarta si sansa iti deschide calea,totul depinde de tine, iar tu cauti sa fugi de ele.Atunci mai putem spune a fost totul CORECT!!!

vasco (363 comentarii)  •  17 mai 2018, 12:58

De fapt cine a pierdut trenul suntem noi,microbistti,fotbalul a pierdut trenul de Romania...Cu jucatori care dau bezmetic intr-o minge,fara a sti chestii elementare cum ar fi preluarea,pasa,nu poate fi vorba despre fotbal ci doar de ceva jalnic,carre nu merita nici privit si cu atat mai putin de discutat despre...

jijrinovschi (34 comentarii)  •  17 mai 2018, 14:01

tataie te-a ciuruit bine burli si trupetii lui ca ai ajuns sa scrii cam ce trebuie la virsta ta matusalemica;pensie usoara.

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  17 mai 2018, 14:45

D-le Ioanitoaia , iar ii faceti traista lui GIGI VALIZA ? Vreti ca echipa sa castige nemeritat un nou titlu ? Hagi primeste 200.000 de euro pentru fiecare loc in plus ...deci trebuie sa "traga" pt.el dar si pentru fecesebisti . In schimb, spuneti dvs. , "Dar și, elementul cel mai important, de atitudinea lui Ioan Niculae. Dacă magnatul giurgiuvean, schimbător ca vremea, va simpatiza cu Becali duminică, sarcina FCSB-ului va fi mai ușoară. Dacă nu, nu."...Adica Astra nu primeste cei 200.00 de euro pt.fiecare loc in plus ? Si de ce fecesebeul este favorita si cefereul nu ? Clujenii i-au batut atat pe cei de la VIITORUL (la Ovidiu) cat si pe cei de la Astra (la Giurgiu) cu acelasi scor ..2-0. De ce n-au opus o darza rezistenta atunci ? ....Atunci nu existau acei 200.000 de euro ? Sau cand Astra a facut act de prezenta cu echipa lui GIGI VALIZA ( 0-3) nu existau acesti bani ? .In plus, sa nu uitati ca, fecesebistii au castigat la Craiova din cauza unui "autogol" tip Multescu, in care un fundas i-a pasat portughezului ca acesta sa inscrie nestingherit ; altfel se juca mult si bine fara ca echipa lui GIGI VALIZA sa marcheze. ...Cat il priveste pe Multescu ; acesta este produsul stelei -unde a facut junioratul pt a pleca apoi la Jiul de unde l-a luat Dinamo.

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  17 mai 2018, 14:54

...SPER ca arbitrajele sa nu influenteze rezultatele celor trei meciuri. Favorita neta in acest sens SUNT FECESEBISTII..echipa cea mai iubita de fluierasi, pt ca altfel acestia intra in gura lui GIGI VALIZA.

marcel popa (8 comentarii)  •  17 mai 2018, 18:58

cfr bate si castiga titlul duminica fara doar si poate.

Regele Hagi (13 comentarii)  •  17 mai 2018, 19:26

Cine are curaj sa puna 2 la FCSB-Astra? :)

Bucuresti (6 comentarii)  •  17 mai 2018, 23:42

Toata tara, din Constanta pana la Satu Mare si de la Botosani la Timisoara tine pumnii stransi Cfr-ului, asa cum ar fi tinut pumnii stransi oricarei echipe care se batea cu formatia sateasca fcsb mogosoaia. Bucurestiul nu face exceptie: dinamovisti, rapidisti sau stelisti, toti sunt de partea Cfr-ului in razboiul cu clona ciobanului albanez. Singurii care il sustin pe il ciobandante sunt satenii din satele si comunele ilfovene, pietarii, zilierii, precupetele si borfasii care invadeaza zi de zi Bucurestiul (unii dintre ei se cred mai nou bucuresteni :))) care sunt mari „fani” ai echipei ilfovene

qytzuEu (7 comentarii)  •  18 mai 2018, 1:30

Pentru ca suntem in Romania si dl. Ioanitoaia ne spune ca suferim de scenarita, haideti sa facem scenariu, ca de filme indiene. Ambele pierd pe final de meci, cu goluri contestabile. CFR se bucura, insa peste o saptamana sunt depunctate ambele, fc fcsb cu un punct mai putin decat CFR si se bucura dar Clujenii se duc la TAS, ca deh, nicio vara fara TAS!!! Si pe la inceputul verii astronomice TAS hotaraste un meci de baraj , castigat de una dintre ele cu 3-2 cu toate cele 5 goluri inscrise neregulamentar !!! Ei... ce ziceti ???

cristian (7 comentarii)  •  18 mai 2018, 7:01

Viitorul va juca cu rezervele!!!

Alex One (161 comentarii)  •  18 mai 2018, 8:53

Maestre, Multescu pana sa fie dinamovist a fost stelist get beget jucand in Ghencea si nefacand-o de loc rau . De ce Steaua antrenata de Constantin-Profesoru' a renuntat la el dandu-l la Petrosani ramane un mister. Sa fi fost vreun ordin de sus ca sa se intareasca echipa minerilor,posibil,se practica, cu fotbalul se mai linistea Valea. Cert este ca Multescu a suferit si n-a uitat afrontul cum a si declarat de mai multe ori asa ca daca va putea sa-i puna piedica Stelei o va face negresit. Sa nu fie precum Cristea de la Iasi, alt neiertator sau Tucudean anul trecut, cand a egalat pentru Viitorul intr-un meci pe care Steaua putea sa-l castige la trei-patru goluri diferenta si sa rezolve campionatul ,si astfel a adus titlul in curtea lui Hagi !Steaua trebuia sa bata Iasi,cum n-a reusit nici pe vremea lui Galca in ultima etapa, fiind facuti campioni de Galati, deja retrogradata, care a invins la Targu Mures. Dar mai ales trebuia sa invinga pe CFR in Bucuresti sa arate cine merita si care-i sefu', nu sa ajungi eventual sa-ti calculezi golaverajul. Cam multe oportunitati ratate daca vrei sa ajungi campioana asa ca e foarte posibil sa aveti dreptate, A plecat un tren din gara si cu el si cupa mea ! Asta noua.

Comentează