Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vinovatul numărul 1

Posibil ca zarurile să nu fi fost aruncate luni seara, când FCSB a pierdut meciul de la Iași.

Permalink to Vinovatul numărul 1
miercuri, 9 mai 2018, 3:48

I-ar fi ajuns un scor de egalitate ca să păstreze șefia clasamentului, a tras în neștire de 0-0, numai că Andrei Cristea a înscris pe final și FCSB s-a trezit în postura de outsider!

Cu un punct avans, dar și un program mai lejer în ultimele etape, CFR e aproape de triumf. Deși nu-i totul tranșat, căci mai pot sări un iepure, doi, judecând lucrurile la rece, sunt puține șanse ca trupa lui Dan Petrescu să capoteze la finiș.

Firește, la FCSB e iureș și fiecare arată cu degetul spre celălalt. Nu-i ușor de suportat să constați că sacii pe care îi credeai urcați în căruță s-au rupt și curge din ei! Am spus-o și ieri, primii responsabili de eșecul din Copou trebuie socotiți jucătorii. Nu doar că s-au întrecut în erori, însă nici nu s-au dăruit, n-au transpirat.

De parcă ar fi jucat pentru alții, nu pentru ei, au gândit că e suficient să intre pe gazon ca să fie declarați învingători. Pe lângă presupusul avantaj de valoare, n-au reușit să valorifice nici atuul omului în plus. În consecință, vedetele lui Dică, majoritatea internaționali cu pretenții și cu ifose, s-au umplut de rușine.

Parte din culpă, iarăși mă repet, se cuvine atribuită lui Dică. Nu-s foarte aspru cu el, deși n-ar strica, deoarece nu știu cât a decis el în privința echipei ori cât i s-a transmis din lojă și a fost obligat să se conformeze. Sincer, nu încetez să sper că, după ce va absolvi examenul pentru licența PRO, Dică se va impune ca antrenor. Până atunci însă, o formație de talia FCSB îl depășește.

Mi-e teamă că îi lipsesc cunoștințele și autoritatea să se facă ascultat în cabină, s-o domine. Detaliul că s-a mulțumit cu rolul de executant al indicațiilor lui Gigi Becali, la fel cum s-a mulțumit cu 0-0 într-o partidă în care era dator să forțeze, echivalează cu o bilă neagră.

În opinia mea, înaintea tuturor, incluzându-l și pe Mihai Stoica, vinovatul principal rămâne Becali, patronul sau ce-o mai fi latifundiarul acum la FCSB. Când insistă, de-a dreptul comic, că nu mai e legat de club, că acesta îi aparține nepotului Vasile Geambazi, lui Vasi, îți închipui că glumește fără să vrea. Pasămite, Vasi ar dori să-i aducă pe Qaka și pe Omrani pentru că-i plac, iar Gigi nu se bagă, el doar consemnează! Păi, dacă echipa e a lui Vasi, în ce calitate vinde și cumpără jucători Gigi, trebuie să fii în clasa pregătitoare ca să nu râzi de cuvintele ex-parlamentarului?!

Nu contest că Becali a ajutat-o financiar pe Steaua și, ulterior, pe FCSB. A finanțat-o, deși adesea sumele proveneau din transferuri și/sau din participarea europeană, nu din buzunarul propriu. Poate că fără Gigi, clubul s-ar fi prăbușit. Poate ar fi riscat, stil Rapid și Dinamo, insolvența, falimentul, degradarea. Nu-s de negat aceste aspecte, atât că, citat celebru, până și drumul spre iad e pavat uneori cu bune intenții.

Din păcate pentru el, pentru echipă și pentru suporteri, Becali a continuat să dărâme cu o mână ce a construit cu cealaltă. A preferat antrenori începători și obedienți (Rădoi, Dică) celor cu personalitate, pe care i-a împins să plece ori chiar i-a demis (Hagi, Pițurcă, Gâlcă, Bergodi). Ba i-a și manipulat pe primii, cărora le-a dictat pe cine să titularizeze și, veritabilă comedie, pe cine să schimbe! I-a amenințat și i-a hărțuit pe jucători, i-a lăudat azi și i-a ponegrit mâine, așa explicându-se disconfortul psihic al unora (Alibec, Budescu) și prelungita pasă neagră a altora (Nedelcu, Fl. Coman).

Ar mai fi destule de adăugat, dar mă opresc. Evidențiind meritele lui Gigi Becali, câte au fost, câte sunt, l-aș invita să se uite mai întâi în oglindă când caută vinovați pentru o nouă ratare a titlului, asemenea celor din 2016 și 2017. Abia apoi, dacă nu s-a lămurit, să se uite pe teren și în vestiar.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

vasco (363 comentarii)  •  9 mai 2018, 16:05

Aaaa,ce poza minunata!!!Cu doi valorosi oameni de fotbal,sperantele fotbalului romanesc!Au scris si carti!Fotbalul romanesc e pe maini bune!

DAV (35 comentarii)  •  9 mai 2018, 16:29

GB nu este "vinovatul principal" ci singurul vinovat,cel care le stie si le face pe toate. Dar vorbim degeaba,boala lui este incurabila.

Vioreatza (24 comentarii)  •  9 mai 2018, 16:31

Bine ai revenit maestre!!! Nici urma de gaura din recenta ciuruială nu a mai rămas. 🙂

IO (154 comentarii)  •  9 mai 2018, 16:38

Este imbucurator faptul ca ati inceput sa numiti echipa lui Becali pe adevaratul ei nume.

Dan (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 16:41

In cativa ani FCSB e istorie!!!!

popa (16 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:00

ce o produce acest MM acolo nu stiu poate doar afaceri si jmecherii sant atati oameni priceputi pe acest păost dar daca nu se baga la jmecherii nu sant buni atunci meritati ce cautati

custov (26 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:01

tov ioanitoaia ,ma bucur ca ai scris ceva si de fecesebeeeee.Ela platit si vestele!!!!!!!!!!!!!!!

Cosu (98 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:03

A comentst primul prost balkanist , vascovici .

Sibelius (39 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:06

Un antrenor care semneaza contractul la Poarta Alba si accepta sa i se vanda "coloana vertebrala" a echipei in intersezon are la fel de multa personalitate ca Dica si Radoi. Hagi avea doar personalitate. Si pentru el Steaua era o palarie prea mare. Asta nu inseamna ca uUnchiul lui Vasi nu e, intr-adevar, principalul vinovat.

Mircea (97 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:10

1. mai sunt inca doua etape; campionatul nu este inca jucat 2. becali se uita in oglinda dar vede ceea ce vrea el 3. tonul tau cu becali care totusi este un (fost) infractor este foarte moale; nici o ironie, nici un sarcasm... ma obisnuisem la altceva ( vezi daum si frf )... cate masuri ai ?

Iulian (190 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:12

Custoave , bravo ca nu te dezminti, prostul tot prost. Trebuia sa scrie de Dinamu dar dl Ioanitoaia nu agreeaza sa scrie despre play out. De echipele de doi lei se ocupa ziaristi incepatori nu sefii.

geo (199 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:18

Excelent articol, foarte exact. Sa ii mai aud pe alde papalapte codcodacind aici ca sunteti fan Steaua si simpatizant Gigi. Dincontra l-ati ars pe unde l-ati prins si de cele mai multe ori ati avut serioase motive sa il incondeiati.

octavian constantin (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:23

Omul asta nu se poate schimba.Nu este vinovat numai de pierderea titlului de campioana ci si de decaderea acestei echipe.In felul cum abordeaza problema ,eu nu-i vad un viitor echipei.Pacat de investitii,dar daca toti iti spun ca gresesti si tu o tii pe-a ta atunci iti meriti soarta .

Hombre (93 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:29

El e de vina, sa se dea singur afara. :-)

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:34

Ei da,deja s-a uitat de Avram si acea lovitura de la 11m!!!Daca arbitrul respecta Regulamentul tot Steaua era pe primul loc!De fapt gresesc,nu Steaua ci Becali nu domnule jurnalist?Sa spunem ca Becali ar face totul la echipa...Pai atunci sa i se faca o statuie daca asta,un simplu om face fata cand are contra pe toata lumea.Ce sa mai spun de ziaristii care se ocupa numai de Steaua si de cei 6 antrenori care sunt deja inlocuitori ai lui Dica!Sau o fi uitat acest jurnalist ca il dadea pe Alibec plecat la o echipa din SUA,desigur din surse sigure?+++Despre meciul de la Iasi ce mai este de spus daca tot marii jurnalisti se ocupau inaintea meciului doar daca iesenii o sa joace pe bune?Poate ca jucatorii stelisti chiar au crezut ca Becali le aranjase meciul...+++In lipsa de Daum cine sa mai ocupe paginile GSP?Desigur,Becali...

johnneil (50 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:43

Doi dintre cei mai noi scriitori romani de succes.

gigix (141 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:50

Problema cu Gigi e foarte simpla...incearca sa se retraga din schema, de fatada evident, pentru ca in septembrie anul trecut a primit avertisment pentru declaratii xenofobe. Stiti ce se intampla a doua oara cand faci aceleasi declaratii in decursul aceluiasi campionat? DEPUNCTAREA echipei pe care o reprezinti. SI aici vine surpriza, legea din Romania asimileaza persoanele care vorbesc in numele unui club, cum face Gigi, ca fiind parte din acel club, chiar daca el NU APARE IN ACTE. Hai cu alea -3 puncte sa ii inchida gura, sper definitiv, lui ciobandante

custov (26 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:54

iulian ,preda vesta ,prostie e ce ai facut tu dupa ce ti-ai facut selfie cu vesta!!!!!!!!!!!

Addy (11 comentarii)  •  9 mai 2018, 17:56

Ioanitoaia e jenant. Jenant. Jenant. Cica nu e vina lui dica. Faptul ca accepta sa fie pres, nu e o vina? Sau marele maestru ioanitoaia considera ca in 2018 e normal sa fii sluga la stapan? ***, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cortes (62 comentarii)  •  9 mai 2018, 18:00

În sfârșit un articol elogios la adresa lui Gigi Becali! Mulțumim domnule Ioanițoaia! Noi advărații ultrași din Peluza Roș-Albastră știm ce a făpcut Becali pentru Fcsb și România. Cu câți bani a contribuit Gigi la bugetul țării din vânzările de jucători?! Dacă erau mai mulți oameni ca Gigi, nu mai trebuia să muncim în țara asta. Eu am un tatuaj cu Gigi pe piept, în dreptul inimii. Vreau acum să îmi fac încă un tatuaj pe ceafă, în dreptul minții! Cu Gigi până în mormânt! Trăiască FCSB!

a dica (283 comentarii)  •  9 mai 2018, 18:28

Mi-aduc aminte cum l-ati criticat pe patronul Astrei cand l-a atacat pe antrenorul Iordanescu care, spunea toata lumea, facuse o echipa din nimic. Acea echipa, desi are jucatori de valoare, la indicatiile antrenorului nu mai juca nimic. Dovada, ce s-a intamplat dupa venirea lui Multescu, pana la meciul cu Viitorul, cand si acesta a aplicat tactica lui Edy in speranta obtinerii macar a unui punct. In cazul FCSB acuzati, nejustificat in opinia mea, jucatorii stiind foarte bine ca fotbalul este joc de echipa si, chiar daca ai 11 super jucatori, nu iese nimic daca fiecare joaca in legea lui. Mai sunt bineinteles si celelalte aspecte legate de vestiar, relatii, pregatire fizica, tactica etc.. De astea cine este responsabil?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  9 mai 2018, 18:31

...articol scris de necaz ca fcsb este la un pas {mic} de a pierde campionatul ...nea Ovi a pariat pe fcsb ...acum isi plange banii ...

Mateias (70 comentarii)  •  9 mai 2018, 18:41

@Addy. Scrie negru pe alb in acest text ca antrenorul Dica e unul dintre vinovati. Tu nu stii sa citesti ori citesti una si intelegi exact invers. Nu pot decit sa te compatimesc si sa te invit sa mai pui mina pe carte. In acest moment jenant daca e cineva jenant acela esti tu.

ducu (121 comentarii)  •  9 mai 2018, 18:48

Nu imi mai racesc gura de pomana cu *** ovidiu 3003. ***. Portretul oierului e realist.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (239 comentarii)  •  9 mai 2018, 18:49

Economia românească, în particular cluburile de fotbalul, au fost date peste cap după ce români s-au trezit spontan, proprietari ai ”drepturilor omului”. Și-au căpătat dreptul de-a muri de foame, dreptul la liberă circulație, de ne-am trezit cu vreo 4 milioane de aducători de valută. Dreptul la învățământ cu plată, nu-i socotim pe bursierii de stat că ăia, sigur zboară, dreptul de a alege, că cel de a fi ales pică din cauza ofertelor bogate pe care le au partidele. Cel mai mare câștig rămâne dreptul de a fi jumulit de stat prin toate mijloacele, pentru a asigura fondul de adăpare a băieților deștepți. Haosul e mai întâi economic, jaful în sport e o ”emanație” a celui economic, e de fapt masca marelui jaf, e tema care să abată atenția de la marea problemă a tânărului capitalism românesc. Capitaliștii de acum pe modelul olteanului, care atunci când nu are ce face se dezbracă și își fură hainele, printr-o cosmetică ieftină, își fură firmele iniferent că au fost nominalizați în sectorul privat sau particular. Becali multimilionar parvenit, deținător al fabricii ”*** Română”, iubitor de neam și pasionat de fotbal, prin metoda *** vopsită, forțează expunerea tuturor capturilor talentate în speranța înzecirii investițiilor. După două trei tunuri se pare că a fost pus la colț, iar acum rămâne cu talente prăbușite la nivel de prăjitură. Rodarea insuficientă a unui nucleu de fotbaliști, îl va costa sigur accederea unor fonduri europene, grase. Mitocănia în afaceri costă scump economia unei țări, banul e motorul dezvoltării, dar dacă încape pe mâna bișnițarilor, adio proges.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin (24 comentarii)  •  9 mai 2018, 19:52

Foarte adevarat Nea Ovidiu. Incumet sa cred ca la ce lot a avut Steaua in acest sezon nu avea cum sa piarda campionatul daca Gigi Becalii nu o lua pe aratura fiind: patron, presedinte si antrenor.

Adu (70 comentarii)  •  9 mai 2018, 20:11

Vinovatul nr.1 e fiecare om de fotbal care a tolerat ca Gigi sa revina la FCSB dupa puscarie, facuta pentru tentativa de cumparare a campionatului cu valiza. Fara principii, e doar mafie in fotbal. Cat timp oamenii zisi cinstiti din fruntea fotbalului accepta printre ei fosti puscariasi, e cam clar nu sunt prea cinstiti nici ei...

haideusicfr (287 comentarii)  •  9 mai 2018, 20:30

Crapati de ciuda. Bine ar fi sa ia CFR campionatul.Si voi sa nu-l mai luati veci pururi.L-ati luat cata vreme ati fost echipa armatei si a familiei Ceausescu.Ati distrus fotbalul romanesc .Fie-va tarana usoara!

cluj_cluj (19 comentarii)  •  9 mai 2018, 20:40

Sa nu uitam domnule Ioanitoaia, ca dincolo de prestatia lamentabila a fcsb, si nu de azi de ieri, ci cam de multisor, sansa de a ajunge totusi la un titlu a fost data de brigazile de arbitri, vesnic gasitoare de penalty-uri mai mult sau mai putin existente si extrem de ingaduitoare ci baietii lui becali. Probabil farmecul lui becali, nu vreau sa fac acuze nedovedite. Si uite ce se intampla cand dau baietii peste un arbitru care isi respecta blazonul. Cat despre vinovati, e unul singur. Becali, pentru ca el e si patron si manager si antrenor. Daca s-ar fi pus baietii astia la treaba cinstita in loc sa manareasca fiecare meci, la ce lot are probabil ca ar fi ajuns campioni. Dar cand semeni vant, culegi furtuna...

vio (28 comentarii)  •  9 mai 2018, 20:43

Doi aroganti,persiflatori si increzuti! Despre pregatire nu mai am comentarii!

Marius (347 comentarii)  •  9 mai 2018, 20:46

Ea Ovi, dumneata esti ca Adidas Torsion daca iti mai aduci aminte de reclama de acum 20 de ani. Cand vrei poti, iar acum ai vrut.

IMGB (72 comentarii)  •  9 mai 2018, 20:55

Ultimul titlu academic al lui Becali nu este de ex-parlamentar europeean ci cel de ex-detinut la Poarta Alba .... Asa e in lumea civilizata tov. Ioanitoaia .... pe Obama il striga lumea mister president nu mister senator !! Daca l-ai numit la shtoka ex-parlamentar ... atunci e ok... si-mi cer scuze de a fi inoportunat .....

IMGB (72 comentarii)  •  9 mai 2018, 20:57

Cei doi din poza vor mai scrie multe carti .

di livio (214 comentarii)  •  9 mai 2018, 21:24

ceva ironii cu mememimi?...unde-s ironiile lu meme?...cre ca el insusi ii o ironie...nu ride da nime amu?...i-o trecut chefu da ironii?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  9 mai 2018, 21:26

...nu trebuie sa ne para rau de fcsb ...o echipa slabana cu un patron recidivist ...Dica este un mare antrenor in devenire ...se vede ca are har ...nu licenta PRO o sa l faca antrenor mare...

Napoca Republic (8 comentarii)  •  9 mai 2018, 21:32

toti suporterii astia ai fecesebeului(cati au mai ramas) ce vor face dupa falimentul trupei fara stadion,culori.palmares si cu nume de imprumut

alex (7 comentarii)  •  9 mai 2018, 22:27

Becali este cel mai lipsit de inteligenta om despre care stiu ca exista!

Che Guevara (4 comentarii)  •  9 mai 2018, 23:04

FCSB are sansa mielului de Paste. Ati vazut cum s-a predat csu la Cluj? O sa vedeti ce bataie ii vor trage echipei lui Gigi la Craiova. Adios titlu!

Valentin (44 comentarii)  •  10 mai 2018, 0:25

Articol scris să nu se creadă că GG se bagă la echipă. Să nu fie prea târziu, eu așa sper.

Florin (9 comentarii)  •  10 mai 2018, 0:37

Dică săracul nu are nici o vină. Păi sluga sau robul nu îndeplinește decât ce primește... Are nevoie de altă echipă pentru a putea arata ce poate...

Jiji (59 comentarii)  •  10 mai 2018, 1:10

Asta e cancerul fotbalului românesc,daca un asemenea om a ajuns sa fie considerat salvator ptr ca plătește sume mari de transfer fotbalul românesc e cu un picior în groapă. Acest om n are ce cauta in fotbalul românesc,cât a fost la pușcărie echipa a mers bine.de cand distruge tot în jurul lui

motanul incaltat (603 comentarii)  •  10 mai 2018, 2:40

Jucatorii FCSB nu trebuiau sa transpire. Doar sa cistige. Poti transpira si daca nu cistigi singurul lucru care l-ai facut e sa dai mai mult de lucru masinii de spalat..... In privinta antrenorilor pe care FCSB nici unul dar nici unul nu s-a impus -adica sa fi rezistat macar 2 sezoane in VEST. Deci toti erau vai de capul lor... In frunte cu Hagi. Daca se considera antrenor du-te oriunde in VEST, chiar si in liga 2 si rezista ca antrenor 2-3 campionate. Abia atunci vorbim. In Vest nu inseamna China , Tarile Arabe, Ucraina sau Rusia. Inseamna tot ce e la Vest de Polonia sau Cehia si pina la Oceanul Atlantic.

Alin (1 comentarii)  •  10 mai 2018, 3:16

In sfarsit cineva are curajul sa spuna lucrurilor pe nume? Pai Becali spune gata daca nu i-a titlul afara cu Dica!? Pai de ce domnul Becali atat timp ca el saracul a executat ordine?? I-a fa bine si concediazate pe tine!

Epigonul (18 comentarii)  •  10 mai 2018, 7:38

- care ar fi diferența de exprimare dintre primii vinovați și principalul vinovat? - Rădoi n-are personalitate? Păi atunci de ce-a plecat cu scandal de la nașu'? - ”Evidențiind meritele lui Gigi Becali, câte au fost, câte sunt, l-aș invita să se uite mai întâi în oglindă când caută vinovați...” etc, etc - Jesus, unele lucruri n-or să se schimbe niciodată!

Alex One (161 comentarii)  •  10 mai 2018, 9:39

Deci, jucatori,antrenor, patron sau ce o fi,toti sunt de vina la infrangere. Mare filosofie ! La castig toti sunt de laudat,mai putin Becali ! Nu stiu ce sa mai cred, jucatorii astia dusi pe sume colosale si salarizati pe masura, pentru Romania nu vor sa joace sau asta e valoarea lor ? Infangerea asta de la Iasi e ,prin consecintele pe care aproape sigur la va avea, comparabila cu cele de la Midlesborough si Ludogoret. Din pacate acesti jucatori nici nu realizeaza ce grozavie au provocat, pentru ei,pentru antrenor,pentru club dar mai ales pentru suporterii care mai veneau la meciuri ! Rusine, e prea putin spus !

Lup (4 comentarii)  •  10 mai 2018, 10:04

Cât ai fost la facultate/Am luat trei campionate

Vlady (53 comentarii)  •  10 mai 2018, 10:47

De data asta imi scot palaria. Ati pus punctul pe i cu privire la acest oier infatuat si mitocan lipsit de educatie. Felicitari.

Crimson Veritas (49 comentarii)  •  10 mai 2018, 11:07

Cea mai mare vina ... a lui Gigi Becali ... este ca a scapat de faliment ... pe fosta castigatoare a ECC din 1986 ... care astazi continua sa existe in fotbalul european si profesionist sub denumirea de FCSB. Restul sunt doar ... culpe omenesti ... mult mai mici ... imo ... decat ale celorlalti patroni din fotbalul romanesc, care in primul rand nu-si finanteaza echipele ... ce ziceti de ... culpa asta !? ...:)) Sper ca veti mentine ... acelasi algoritm al vinovatiei ... si cand vom sarbatori titlul cu numarul 27 ... anul asta, sau anul viitor. Sigur ca este pacat ca cel mai titrat club din fotbalul romanesc ... nu se exprima la adevarata valoare a investitiei, si lotului de jucatori (cu si fara rezultatul de la Iasi) ... desi explicatia este la indemana ... fie ca considerati ca schimbarile, tactica de meci si strategia de competitie ... le face Dica ... un antrenor de Liga 2, cel mult ... sau Becali ... care nu are nici licenta, nici pregatire de antrenor si tactician. Daca ne apucam acum ... sa comparam pe Nicolae Dica cu Dan Petrescu ... ca si antrenori ... deja se sparg ... statisticile ... Bursucul a castigat un campionat cu ... Unirea Uziceni! CFR a fost un club inteligent ... investind in banca tehnica ... pentru a obtine o performanta circumstaniala, de moment ... eventual, daca se va intampla ... FCSB / Becali a fost inteligent ... investind in lotul de jucatori ... vizand o performanta si niste avantaje financiare ... mai de viitor ... fiecare club ... cu meritele lui. Cand o sa mai anuntati niste transferuri bomba de la FCSB ... in Europa ... sa aveti grija sa ne spuneti si atunci ... cine este vinovatul numarul 1. Cat despre fapul ca ... sugerati ca Becali a investit la ... 2 echipe diferite ... sunteti in eroare ... atat de logica juridica cat si de logica simpla ... Becali a investiti in aceeasi activitate ... din 1999 pana in 2018 ... intre timp doar s-a schimbat denumirea juridica ... a societatii pe actiuni ... care administreaza leagal aceasta activitate ... si s-a renuntat intre-timp la niste ... desene grafice ... fara valoare pecuniara ... si la o asociere incestuoase ... cu o institutie publica a statului roman ... care prin exceptie de la lege ... i se permite sa managerieze si /... diverse sporturi pe banii natiunii. Daca va considerati un ziarist corect ... veti constata ... ca in urma cele 2 mini-procese pierdute de FCSB cu institutia coercitiva a statului roman ... MAPN ... FCSB ... nu a piedut nimic financiar ... dimpotriva ... are venituri superioare perioadei anterioare ... mai multe incasari de la sponsori, bilete de meci, si drepturi TV ... capacitatea noastra de a transfera in and out .. nu a fost afectata catusi de putin ... avem medii de spectatori superioare ... in primele 2 oricum ... concurand cu recenta dare in functiune a stadionului Ion Oblemenco (o alta perla construita pe banii cetatenilor romani... nu ai comunitatii locale ... medie de spectatori care de sezonul viitor se va dezumfla) ... FCSB nu a mai jucat nici un meci fara spectatori, cu terenul suspendat ... din anul 2013 ... FCSB are pentru prima data de la trecerea la profesionism (2003) o galerie proprie ... si ne share-uita cu alte cluburi ... rivale, publice, chiar dusmane ... o marca si un nume propriu ... bani clubului nu se mai duc in amenzi in nestire ... FCSB joaca pe cel mai mare Stadion din Romania ... pe banii ei ... cum este normal ... platind chiria si utilitatile aferente ... ca si performante sportive ... FCSB este in continuare ... cea mai bine clasata echipa din Romania in UEFA Ranking ... chiar s-a marit diferenta intre ea si celelalte cluburi romanesti (un Multumim Razvan Burleanu! ... se impune) ... joaca ca regula in fiecare an grupele europene ... si in 1/2 in primavara europeana ... FCSB ... are lotul cel mai valoros din fotbalul romanesc, cel mai mare guget de salarii ... si in principiu ... transfera cam pe cine vrea! Continuand cu performantele domestice ... in ultimii 5 ani ... 3 titluri de campioana si 2 titluri de vice ... considerand sezonul actual ... inca nejucat ... in worst case scenaria avem 3 vs 3 ... adica 6 ani in care FCSB termina fie pe 1 fie pe 2 ... in Liga 1 ... Tot ce v-am prezentat eu ... sunt AS-urile ... clubului FCSB ... intr-o tara ca Kraut Romania ... cu totul de invidiat ... de orcine ... in timpul in care ne luptam si in justitie ... cu o Aripa a Statului Paralel din Romania ... deci ducem razboie pe fronturi multiple! Asta este clubul FCSB in 2018 ... retineti numele ... pentru ca in conformitate cu decizile instanelor din 2014 si 2016 ... numele 'Steaua' nu mai poate fi asociat cu fotbalul mare, fotbalul profesionist ... sau performantele, realizarile, trofeele clubului FCSB ... din 1947 pana in 2018 ... schimbarea de denumire avand aplicabilitate ... retroactiva pe toata istoria si performantele clubului! Daca mai vorbiti de 'Steaua' ... automat va referiti la Clubul Sportiv al Armatei 'Steaua' ... care nu exista in 2018 in fotbalul rofesionist ... Astazi toata lumea vorbeste si trebuie sa vorbesca in fotbalul profesionist de ... FCSB! Sanatate ... si la multi vinovati .... inainte! ...:))

cristian007 (25 comentarii)  •  10 mai 2018, 11:56

Nu inteleg de ce Becali e suparat ca echipa nu face performanta ? Oare titulari sunt alesi pe motive de performanta? Sau antrenorii? El vrea sa vanda jucatori, performanta conteaza mai putin. E ca si cum oameni ar fi suparati pe incalzirea globala desi au poluat si polueaza in draci. Cand o sa inteleaga Becali, ca ingerintele de tip: Alibec joaca indiferent de forma, fac rau echipei dar si lui Alibec, Steaua(FCSB adik) o sa joace si o sa performeze pe masura lotului si a investitiilor.

Chis Alexandru (58 comentarii)  •  10 mai 2018, 12:47

Sunt convins ca a fost pe placul telespectatorilor, care nu prea il au "la suflet" pe Becali (spectatori care nu sunt putini!) spectacolul "Titlul, aurul si ardelenii", pus in scena la Iasi. Cred ca se asteapta "Marfarul de Cluj" pentru ca jucatorii ieseni sa-si petreaca o vara lipsita de griji, sperand ca salariile restante sa le soseasca - cu ajutorul lui Dumnezeu - macar pana-n Sarbatoarea Craciunului sau cel mai rau pana la Paste!

Comentează