Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Între ciocan și nicovală

Dacă meciul Craiova-Viitorul a fost considerat cel mai frumos din play-off, atunci duelul dintre Gaz Metan și Dinamo, 2-3, poate fi socotit regalul 1 din play-out.

Permalink to Între ciocan și nicovală
luni, 7 mai 2018, 4:08

A avut de toate, faze spectaculoase, 5 goluri, numeroase ratări, ba și un penalty discutabil, acordat de Al. Tudor la 2-1 pentru gazde. Discutabil deoarece părerea mea e, și a altora, că portarul Pleșca a lovit mingea, nu piciorul lui Nistor. Dacă nu s-ar fi întâmplat așa, balonul ar fi căpătat o traiectorie către linia de fund, nu către cea de margine. Nu insist din două motive. Pentru că, vorbă de duh a aceluiași Pleșca, „singurul care-l poate contrazice pe domnul Tudor e Dumnezeu!”, dar și pentru că, în general, vorbim prea des despre arbitraj.

Per total, Gazul n-a fost inferioară lui Dinamo. Dimpotrivă, a irosit ocazii multe și clare. Între ele, o bară. Atât că, citez din Cristi Pustai, „Fotbalul se joacă pe goluri, nu pe altceva”. Or, medieșenii au rămas datori la capitolul eficiență. Într-adevăr, ei alcătuiesc o echipă care, cum arată și cum pasează, ar merita o soartă mai bună decât locul 5 din play-out, aflat în buza barajului. Numai că, mă întorc la spusele lui Pustai, cine nu marchează riscă să retrogradeze. Golurile decid, nu meritele.

Nu cred că greșesc afirmând că, paradoxal, Dinamo s-a dovedit mai pragmatică, mai realistă. A speculat fiecare eroare comisă de adversar. De ce paradoxal?!, vă veți mira. Întrucât era de așteptat ca, aliniindu-i pe mai rar folosiții Corbu, M. Popescu, R. Grigore și Moldoveanu, Dinamo să fie formația mai puțin experimentată, mai naivă. Lucrurile s-au petrecut exact invers. „Câinii roșii” s-au dovedit mai lucizi și mai dezinvolți. Prestația i-a atras, logic, laude lui Bratu.

E prematur să-i punem notă antrenorului roș-albilor după doar 9 meciuri (unul în Cupă), cu 6 victorii și 3 eșecuri. Totuși, startul lui trebuie apreciat ca pozitiv, ori măcar încurajator, în condițiile în care tehnicianul de 38 de ani a promovat câțiva tineri, majoritatea din lotul cu care a cucerit titlul la U19. În paralel, a trimis pe bancă o serie de pretinși „senatori de drept”, pe Nemec, Torje, Nica, Monroy ori Romera. Probabil că a contat strategia clubului de a nu se mai baza pe jucătorii aflați la final de contract. De presupus însă că a atârnat greu și opinia lui Bratu, care a înclinat balanța spre noul val.

De văzut ce se va întâmpla în continuare. Câtă mână liberă i se va lăsa unui antrenor ce cultivă ofensiva (16 goluri în play-out, câte au înscris împreună Poli Timișoara, Chiajna și Juventus), atitudine normală pentru un ex-atacant. Pe care însă destui îl acuză că se crede prea important pentru un antrenor fără licență, că e plin de el și rău de gură! Pasămite, s-ar fi grăbit să-i titularizeze pe „rezerviști” ca să câștige timp, să amâne stabilirea unui obiectiv, nu din convingere. Viitorul ne va lămuri cine are dreptate. Până atunci, să ne amintim că lumea dă cu pietre numai în pomii cu roade.

Într-un moment în care Dinamo face legea în play-out, desprinsă la 6 puncte de Botoșani și cu un meci direct în Ștefan cel Mare, Bratu mai primește o bilă albă pentru revigorarea lui Hanca. Asemenea și a lui Nistor, Salomao și Mahlangu, care păreau să fi rătăcit busola. Pe acest fond, Bratu n-a ezitat să lanseze câteva atacuri tăioase la adresa predecesorilor! Voalate, dar atacuri, gen „Dacă era în play-off, Dinamo putea prinde podiumul” sau „Vor mai veni 4-5 jucători, dar nu dintre cei care n-au mai jucat de-un an!”.

Personal, m-aș bucura sincer ca Bratu, aflat acum între ciocan și nicovală, să reușească. Admit însă că e foarte mare și riscul de a-și rupe gâtul.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

sestie (2 comentarii)  •  7 mai 2018, 16:16

Cred ca era deja clar ca parerea ta de "jurnalist" e ca nu a fost penalty . Stim mai bine . Nici nu trebuia sa deschid articolul ca sa imi dau seama ce fel de om esti , cu inclinatii in anumite parti .

Cosu (98 comentarii)  •  7 mai 2018, 16:21

Schimbari in bine , 11m inventat si scapati de rosu , gol din offside de 3m la meciiul cu Poli .

Cosu (98 comentarii)  •  7 mai 2018, 16:23

Nu a fost 11m moldovene . Are dreptare nea Ovi . Hotilor , furati din instinct si can nu e necesar .

custov (26 comentarii)  •  7 mai 2018, 16:24

tov ioanitoaia, te rog ocupa-te de fecesebeeee ,acolo se cumpara jucatori inaintea meciului direct cu echipele slujitoare ,DINAMO,pe care tu o urasti e vai de mama ei ,noroc cu noi cei care o IUBIM.

Cosmin (3 comentarii)  •  7 mai 2018, 16:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vio (188 comentarii)  •  7 mai 2018, 16:37

@custov. Ai mai luat un examen de prost. Din nici un articol al dlui Ioanitoaia nu reiese ca uraste pe Dinamo. Nu e luat de val ca tine si alti bezmetici dar e obiectiv.

geob (14 comentarii)  •  7 mai 2018, 17:07

Domnule,o dat una una cu "Discutabil deoarece părerea mea e, și a altora, că portarul Pleșca a lovit mingea, nu piciorul lui Nistor. Dacă nu s-ar fi întâmplat așa, balonu......",dar va luati doar dupa o singura reluare,cea din unghiul in care,eu cel putin nu-mi dau seama,nici daca a fost nici daca nu a fost.Dar sunt doua reluari,una dinspre centrul terenului,unde se vede clar ca Nistor a urmarit doar sa bage piciorul intre portar si minge,asteptand contactul.La fel se vede dintr-o reluare dinpre centru-partea stanga.Daca portarul nu intervenea,dupa traiectoria mingii faza urma asa:aut pentru Medias.Deci,portarul nu trebuia sa intervina,pentru ca Nistor a indepartat mingea,minge care mergea inspre aut.Urmariti reluarile respective,dati zum,pentru ca aveti tehnica si o sa vedeti.P.S. Cu siguranta o sa ma faceti Dinamovist,ei bine NU SUNT DINAMOVIST,dar acesta-i adevarul.

Iulian (190 comentarii)  •  7 mai 2018, 17:10

Bine zis ca se da cam mare. Momentan nu a facut nicio branza. Dinamo a avut multa sansa la Medias si mai echitabil era scorul egal.

cortes (62 comentarii)  •  7 mai 2018, 17:45

Dinamoviștii să facă bine să își găsească un patron adevărat ca Gigi Becali! Adică un om cinstit, onest, altruist, caritabil, consecvent, inteligent, priceput la fotbal și mai ales drept-credinios. Adevărul că un om ca Gigi Becali se naște odată la 1000 de ani. F(î)C(î)S(î)B(î)=România Gigist până la moarte!

Franz (406 comentarii)  •  7 mai 2018, 17:59

Am impresia ca baiatul asta si-a luat viteza prea mare dupa ce a antrenat 3 luni si cu rezultate modeste. Ii pune pe toti la punct si face pe profesorul desi nu a terminat gimnaziul. Asa navalnic a inceput si Claudiu Niculescu si a ajuns fara serviciu. Trebuie sa fie mai atent Bratone ca Dinamo 1 nu e acelas lucru cu Dinamo 2 ori cu echipa aia din Tunari.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  7 mai 2018, 18:20

...nea Ovi ...Bratu ca si Hagi ca si matale aiureaza ...nu exista performanta fara bani ...de ce nu te poti pronunta dupa 9 meciuri ?...dar la Daum te ai pronuntat inainte de a rata Stanciu penalty ul din min 90 ...

constantin (48 comentarii)  •  7 mai 2018, 19:11

Viitorul lui Bratu depinde de cine va fi viitorul patron. Rămâne la echipă doar dacă rămâne şi Negoiţă. În rest, cu Grecul, Şeicul sau "Străinii" care-l bântuie pe Dinu, Bratu este istorie. O fi bine, o fi rău, nu ştim. P.S. Dinamo se pregăteşte să împlinească o frumoasă vârstă... Cât? E o mare discuţie, ca şi în cazul lui Gică Petrescu. Să fie 70 de ani? 14 mai 1948... Sau 99 de ani? 15 mai 1919, Maccabi Bucureşti...

Bingo (96 comentarii)  •  7 mai 2018, 19:48

Are dreptate ovidiu 3003, Daum a fost un antrenor excelent. Iata de ce trebuia pastrat ca sa pierdem urmatoarele 14 calificari iar el sa se umple de euro. Trebuie sa fii prost, chiar foarte prost ca sa sustii aberatiuni precum acest ovidiu 3003. . Noroc ca lumea se distreaza pe seama lui.

Jeannot (40 comentarii)  •  7 mai 2018, 19:51

Destul de precis si sugestiv portretul realizat lui Florin Bratu. . Tipul mi se pare o branza buna in burduf de caine.

Cita (2118 comentarii)  •  7 mai 2018, 20:20

Dacă se joacă frumos, eu unul nu pot decât să fiu bucuros. Legat de clasament și retrogradare, nu vă pot spune decât că aștept pe Rapid si pe Steaua să revină grabnic în Liga întâi acolo unde le este locul.

Dragos (250 comentarii)  •  7 mai 2018, 22:56

Nea Ovidiu plangi ca a pierdut Fecesebeaua la Iasi si e tristut pretenul de la stana? Lasa bre ca i-o trage si Craiova si o sa fii talica si mai necajit...

Canadianul (29 comentarii)  •  7 mai 2018, 22:57

Ioanitioaia ai auzit ..echipa *** a pierdut la Iasi ...hai la pensie ...***!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dinamovistul (23 comentarii)  •  7 mai 2018, 23:00

L-am auzit pe Danciu laudind antrenorul in emisiunea de la radio din acasta seara dar nu mi s-a parut sincer. Cred ca incerca sa pareze si ca de fapt nu il apreciaza foarte tare pe Bratone.

Che Guevara (363 comentarii)  •  7 mai 2018, 23:02

Bratu nu are nici un obiectiv. El isi face treaba daca descopera niste tineri de perspectiva. A lansat pe cineva Dinamo pe orbita pana acum?

Dan (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 1:23

Din momentul asta nu mai sunt fan steaua(FCSB)....Vam urmarit toata copilaria...dar se pare ca nu meritati si mai mult, eu nu merit nervi care mi cauzati.... Tot ce se intampla e in primul rand, din cauza unui patron care se baga anapoda peste echipa si antrenor. NU are nici o treaba cu fotbalul...Adio!

Sandu Badea (6 comentarii)  •  8 mai 2018, 1:26

Bine spus, nea Ovi

Sandu Badea (6 comentarii)  •  8 mai 2018, 1:28

ovidiu 3003 ala’ de ce e lasat sa scrie atatea prostii?!? Nu inteleg de ce nu ii cenzurati macar pe ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (205 comentarii)  •  8 mai 2018, 2:20

Nu ma bag la asa zisul penalti pentru ca nu prea comentez arbitrajul mai ales cind e de " fifty- fifty" si la fel am facut si la acel gol anulat lui Sepsi pentru ca era aproape imposibil de argumentat mai ales cind mingea depasise terenul in aer

custov (88 comentarii)  •  8 mai 2018, 8:49

Vio ,esti putin luat de val ,vezi sa nu te inneci ,tu nu-l cunosti pe tov ioanitoaia,iar tu ai tatuat pe piept sigla fecesebeee si inca porti vesta .

Giulesti (85 comentarii)  •  8 mai 2018, 8:52

Dinamo joaca slab dar si mai slab joaca FCSB, o adevarata rusine la Iasi. Acum sa ca vad pe voi marii admiratori ai stanei ce justificari ii mai gasiti marelui antrenor Nicolae Dica si ce il mai luati voi cu Nick in sus si Nick in jos.

Alexandru (3 comentarii)  •  8 mai 2018, 9:58

Sa nu uitam ca si pe vremea cand antrena Vasile Miriuta, Dinamo nu a avut probleme foarte mari cu echipele mici, la fel a inscris multe goluri, sa luam in considerare ca totusi echipele din Play-Out sunt totusi slabe sau mai slabe fata de ce echipe gasim in Play-Off, cred ca trebuie sa luati si acest lucru in considerare domnule Ioanitoaia cand faceti un astfel de articol.

horia (12 comentarii)  •  8 mai 2018, 11:01

parca bratu e singurul fara licenta: dica, mutu....dinamo oricum a prins singurul podium unde merita sa fie, in play out!

Tibi (19 comentarii)  •  8 mai 2018, 11:30

@Alexandru. De acord. Echipa a ramas la fel de proasta. A pus mai mult suflet dupa care a lasat-o iar mai moale. Trebuia sa spuneti mai direct ca la Medias a castigat cu multa sansa.

Dilimache (657 comentarii)  •  8 mai 2018, 12:25

Cica toata lumea se pricepe la politica si la fotbal, d-aia suntem ultima tara din europa, alegem cei mai corupti si netrebnici politicieni si nici din fotbal nu intelegem nimic. Doar citind comentariile, obser nivelul scazut al inteligentei celor care scriu, e un tablou al societatii romanesti, plina de prosti care cred ca se pricep...

Comentează