Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Gâlceavă la titlu

Dan Petrescu a avut motive să reclame penalty-ul dictat la Iași împotriva echipei sale de Hațegan. Înscriind de la punctul cu var, A. Cristea a egalat, iar CFR n-a mai reușit, în ciuda forcingului din final, să obțină victoria. A […]

Permalink to Gâlceavă la titlu
marți, 24 aprilie 2018, 5:00

Dan Petrescu a avut motive să reclame penalty-ul dictat la Iași împotriva echipei sale de Hațegan. Înscriind de la punctul cu var, A. Cristea a egalat, iar CFR n-a mai reușit, în ciuda forcingului din final, să obțină victoria. A trebuit să se mulțumească doar cu 1-1, ceea ce l-a scos din sărite pe antrenorul vișiniilor. Oarecum justificat, din moment ce experții în arbitraj, Crăciunescu și Balaj, i-au ținut partea. Ambii au susținut că nu se impunea 11 m într-un moment în care nu Bordeianu l-a faultat pe Sin, ci ieșeanul și-a călcat adversarul pe picior și l-a împiedicat să continue faza.

Din cele de mai sus rezultă că, până la un punct, Petrescu putea protesta. Avea de ce să se simtă nedreptățit întrucât de data asta chiar fusese. Atât că, din păcate, „Bursucul” a derapat. Inacceptabil pentru un fost jucător de top (95 de selecții) și actual antrenor de elită, el și-a pierdut busola. A generalizat că „Suntem furați pe față!”, apoi a mers mai departe, amenințând că „Plec din România, nu mai vreau să rămân!”.

Totul ca reacție la faptul că, versiunea sa, arbitrii au avantajat-o flagrant și repetat pe FCSB, concurenta CFR-ului în cursa pentru titlu. Ceea ce, a demonstrat GSP inclusiv ieri, nu-i adevărat, în sensul în care balanța erorilor înclină ușor către Cluj: 15 pro CFR, 11 pro FCSB, 10 și, respectiv, 9 contra.

Pentru că elevii obișnuiesc să-și copieze profesorii, după meciul din Copou i-a sărit muștarul și lui Camora. Nervos, căpitanul portughez al formației ardelene a concluzionat, îngroșând și el nuanțele, că „Vă bateți joc de echipa noastră!”. Observator neutru, Cornel Dinu l-a socotit vinovatul principal pe Dan Petrescu. Apreciind că acesta îi montează și pe jucători, că-i instigă, l-a numit pe Petrescu „pricinos și cârcotaș”. Totodată, Dinu și alții au remarcat că, înscriind doar 5 goluri în 6 partide de play-off, CFR se confruntă cu probleme în atac. Ca atare, i-au recomandat „Bursucului” să se preocupe mai mult de acest aspect decât de arbitraj. Rezon.

Imediat după declarațiile contondente ale lui Petrescu, pe DigiSport a intervenit Mihai Stoica, decis să-l ciufulească pe cel alături de care a cucerit în 2009 campionatul cu Unirea Urziceni. De ce s-a amestecat în discuție oficialul FCSB, am înțeles și nu prea. Probabil ca să se refere la capra vecinului. Oricum, MM n-a început foarte inspirat întrucât i-a reproșat lui Petrescu afirmația că Astra și Poli Iași au turat la maximum motoarele cu CFR. Stoica a omis că, la rându-i, Nicolae Dică a folosit argumente asemănătoare în clipa în care s-a plâns că „Împotriva noastră unii s-au arătat gata să moară pe teren!”. „La ce se aștepta Petrescu, să se dea la o parte adversarii?!”, s-a mirat MM. Numai că Gigi Becali însuși a insinuat că, menajându-i pe Vână, Mățan și Ghiță contra CFR-ului, chiar nașul Hagi ar fi trecut în tabăra opusă!

La capitolul suspiciunilor reciproce, cele două candidate la titlu par să stea în echilibru, la egalitate. Fiecare are dreptate, dar mai sare calul și caută să tragă spuza pe turta sa. Ideal ar fi ca amândouă să-și vadă de ograda proprie și să nu se mai intereseze de ce face și ce zice cealaltă. Iar cea mai bună echipă, poate și mai norocoasă, să se încoroneze campioană prin valoare și prin luptă. Pe teren, nu la vreo comisie.

În context, fără să fiu fan FCSB, consider nefondat, subțire, memoriul CFR-ului de depunctare a rivalei din pricina unei declarații nesăbuite (specialitatea casei, nu?) a lui Gigi Becali. Opinia mea, una mai largă, e că nicio echipă, indiferent care, nu trebuie pedepsită pentru că investitorul ei, deghizat sau nu, a exprimat o părere. Fie ea greșită, dar nu jignitoare și, cu atât mai puțin, periculoasă.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Bimbo (206 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 17:09

Corect. Petrescu vorbeste mult si exagereaza la fel. Pacat de meseria pe care o stie.

dan (151 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 17:11

Corect articol, unii mai penibili decit altii! Ma uit insa la fotografia de mai sus...tipul mai bine raminea in China sau Rusia! Voi vedeti un asemenea personaj antrenor in...Premier League ?????

Fane (150 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 17:17

Dupa cum se exprima pe teren,nici o echipa nu are alura de campioana.Sa fim seriosi la ce nivel are trosbalul nostru,cine are pretentii,nu pot fi decat din interes.

Nu fiți subiectivi.. (3 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 17:19

A-ti uitat sa specificați: "cum GSP (Gigi Sport) a demonstrat și calculat vineri subiectivi greșirile al arbitrilor fiind suporteri înfocați al echipei fostului pușcăriași și finanțatorul echipe clonei a Stelei, adică FCSB."

vasea (1 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 17:34

cred ca si mas media sare calul atunci cind ii baga in seama

vio (28 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 17:36

Ce tot il bagati in seam pe gigi balamuc,parca spuneati ca s-a retras,e adevarat sau nu?Sunteti la fel de *** ca si el.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 17:57

...articol care ridica in slavi echipa fcsb si pe conducatorul ei Jiji recidivistul ...sa i iertam ca au gresit ...

ManX (119 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 18:17

Petrescu antrenor de elita ????!!!!! Poate antrenor de b elita!!!!

Cosmin (5 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 18:22

Greselile pro Cfr au fost in sezonul regular, cand o victorie valora 1.5 pct. fcsb e ajutata in playoffs ceea ce e o mare differenta.... de pct

George (164 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 18:33

Cosmine, zii sa mori tu! Te dai Einstein si esti doar suporter cfr ori si mai rau dinamu...Toti zic una, numai tu zici alta ca esti Einstein.

Sorin (24 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 18:47

Corect 100% nea Ovidiu. Craiova a pierdut la Cluj pe un penalty inexistent iar in meciul cu FCSB de pe Arena Nationala s-a ales cu un penalty pentru FCSB probabil din cauza ca arbitrul avea experienta anterioara in balet nu in fotbal un sport de contact. Si in cazul Craiovei numai in meciurile directe cu CFR si FCSB vorbim de 4 posibile puncte. Daca Gica Hagi incepe sa numere probabil si Viitorul pe langa niste "reciprocitati" in meciurile cu CFR CLUJ unde Viitorul a jucat mai "moale" poate sa gaseasca vreo 3-4 penalty-uri incorecte si poate spune ca pierdut vreo 12 puncte....si tot asa pana ajungem la Juventus Bucuresti care daca calculeaza bine si numara erorile de arbitraj poate urla ca merita sa fie in lupta la titlu. Concluzia: Mr. Dan, hai nene sa ne ocupam de fotbal, sa inscriem 3-4 goluri pe meci si atunci o mica eroare de arbitraj nu mai omoara Clujul chiar atat de rau. Hai sa aratam totusi ca la CFR Cluj sunt niste ardeleni sobri si nu niste mitici plangaciosi. :)

itu52 (239 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 18:57

Fotbalul românesc nu ar fi cu nimic mai sărac, dacă Petrescu și Crăciunescu ar onora declarațiile pe care le-au făcut referitor la părăsirea meleagurilor natale. Motivele le-au fost îndeplinite, au atâția bani în conturi încât să pună de un nou și rodnic început în altă parte. Ar întregi batalioanele de tineri din universități, care pun toamnă de toamnă în bocceluța speranței, bogăția spiritului, lângă eșecul părintesc și țintesc meleaguri asanate de mult de puroaiele unei societăți bolnave. Ei ar fi singurele păsări călătoare, sigur i-apucă dorul de năravurile strămoșești, iar valoarea actuală îi împiedică să cuibărească pe meleag străin. Ar fi paguba-n ciuperci, păcat de puii care zboară, fără clipire și dor de revenire.

Valentin (44 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 19:01

Ba, este foarte bine că au cerut depunctarea. Măcar așa se mai învață GG să (nu) vorbească la TV. Eu aș fi sesizat și CNA, și CNCD, dar TV-ul unde s-a făcut declarația transmite Liga1, iar dincolo CFR nu sunt unguri.

sundance kid (205 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 19:20

In Romania i se permite prea mult . In afara tzarii nu ar avea curaj caci ar fi dat afara in " secunda doi " ! Simplu . Ipocrizie .

cluj_cluj (19 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 19:44

Domnule Ioanitoaia... oare ce statistici citi dvs? In ultimele 2 meciuri tot GSP a arata 4-1 in favoarea fcsb... Asta doar la avantaje... dar la cat a fost furat cfr in play-off nimeni nu are curajul sa faca statistici....

Ionutz2088 (3 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 19:44

Respect pe viata nea Ovidiu si credeti-ma chiar stiu ce inseamna Respect.Am 32 d ani si am trait si vremurile bune si cele rele dar traiesc si aceste vremuri in care nu Mai exista respect deloc si aici nu ma refer decat la fotbal....pacat nu?sportul romanesc este adanc ingropat chiar nu Mai este nici o modalitate de redresare nea Ovi?Mai mult k mine un simplu microbist dumneavoastra ar trebuii sa cizelati intr-un fel sau altul oamenii din fotbal si nu numai din tot sportul romanesc,imi cer iertare nu as vrea sa fiu "oaie cu sorici"dar nea Ovi trebuie sa faceti cv.....sportul romanesc altfel va Muri in curand....uitati-va unde s-a ajuns....

Ion (24 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 20:49

" ... nicio echipă, indiferent care, nu trebuie pedepsită pentru că investitorul ei, deghizat sau nu, a exprimat o părere. Fie ea greșită, dar nu jignitoare și, cu atât mai puțin, periculoasă ." BA DA ! Trebuie pedepsita ! Dar nu DEPUNCTATA ! Punctele se castiga pe teren ! Exista amenzi ! Pot fi mari, sa doara. Baniipot fi folositi la juniori. Dar nu puncte. Criteriul sportiv trebuie sa ramana determinant !

vali (46 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 20:53

Gigi debiteaza prostii fara sfirsit insa de data asta nu a iesit din tipic. A zis ca nu vrea sa cistige titlul o echipa ungureasca in anul centenarului marii uniri. Urit dar nu si jignitor, multi dintre noi gindesc asa. Cfr insa care l-a votat pe Burlan si l-a felicitat prima spera intr-o favoare care nu i se ca da. Desi Burlan il uraste pe oier nu va indrazni sa ii ia 3 puncte.

Dan (56 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 20:56

Nu sant fan cfr, dar becali a inceput iarasi manevrele machidonesti...rusine ca voi gsp in fiecare numar ne intoxicati cu personajul asta jalnic mistic....

Manu (167 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 21:03

As spune ca e un punct de vedere realist. Indiferent cine are mai multa dreptate ambele cluburi ar trebui sa vorbeasca mai putin. Nici una nu e in masura sa tipe pentru ca ambele au avut multe avantaje comparativ cu echipele mici. Am ajuns ca hotii sa strige hotii...

Alex (4 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 21:22

singurul lucru pe care ar trebui sa'l faca "jurnalistii" gsp e un nou canal.....dar nicidecum statistici sportive

Catalin_cj (65 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 21:50

Greșeală mare e tucudean. Cu urko Vera Balde și Omrani atacul CFR-ului era mult mai bun. Tucudean e cam pierdut.

Vlad The Impaler (16 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 21:59

Marea lupta la titlu cu suspiciuni, declaratii xenofobe, acuzatii fara dovezi, dezvaluiri, dezlantuiri, chei si scenarite pana ies in Europa si le dau aia p-acolo cu terenul si stadionul in cap. Insa taci ca merge, m-ai inteles....castigam titlu si luam cateva milioane din drepturile TV, mai pica ceva si de la aplaudacii care vin sa vada tentativa de fotbal pe viu, intram in grupele unei cupe europene doar daca traseul ne este pavat cu no-name-uri, mai luam si de acolo 10-15 milioane , bagam 5-10 milioane din ele in buzunar ca doar suntem baieti destepti, mai pica si 2-3 transferuri pe langa, e treaba cin te-ntreaba....cumparam cei mai buni jucatori de la adversari ca sa nu mai avem adversari si tot asa.....iese, bine, cand nu iese strangem un pic cureaua si mai aducem cativa resapati si refuzati, gratis, pana pica o calificare intr-o cupa europeana ca sa facem rost de bani iarasi. Spectacol ieftin oferit de niste puscariasi si puscariabili.

Franz (406 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 22:10

Poza care insoteste acest f bun articol vorbeste de la sine. Petrescu nu are tabla pe casa, e plecat cu sorcova pe coclauri.

Mirel (153 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 0:15

Dan Petrescu si-a mai facut analizele? *** si scapat de sub control. Zica ca pleaca dar nu cred ca are unde.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 5:19

Inca o data _Viitorul nu a trecut in tabara CFR era obligata sa piarda -deoarece a cistigat un campionat SI datorita CFR-ului in ultima etapa decisiva. Apoi Petrescu cred ca a semnat deja prin China si atunci gaseste motive puerile ca sa prosteasca presa.Spre deosebire de Hagi care urla ca un ciine la luna plina ca pleaca-numai ca n-are unde. Daca ar pleca si el in China sau tarile arabe ar ride toata lumea de el.

IO (154 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 5:19

L-as sfatuii pe "Pit" cel mic sa mai reduca din dramatisme. E pacat pt el si pt suporterii sai din Drumul Taberei.

Andy (103 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 7:00

Dan Penalty sa nu uite ca a mai plecat din Romania ca antrenor si nu a realizat nimic.Dan penalty sa nu uite ca Steaua a cerut arbitri romani si ei au refuzat categoric,acum plangandu se ca nu i mai favorizeaza .

Alex One (161 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 7:49

Camora asta a devenit extreme de obraznic. Nu e prima data cand se trezeste vorbind. El e jucator si nu are nicio calitate sa vorbeasca despre arbitraj. Dar vorba aia, in Romania e super democratie si orice neica nimeni isi da cu parerea ! Despre Dan Petrescu ce sa mai zic,***,nu se poate controla, pentru orice crede el ca i se cuvine si nu i se da face adevarate crize, In Rusia ajunsese bascalia copiilor care ii imitau pe strada iesirile ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian (52 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 7:57

Deocamdata, singurele "succesuri" ale pupatorului de steaguri rapidiste au fost in Romania: un campionat cu Unirea si o cupa cu ASA. In strainatate, esecuri incununate cu demiteri. Este ciudat ca acum, la 50 ani, isi mai pune speranta unur performante sportive pe alte meleaguri. Este un om imatur si rasfatat de presa. Sigur, un campionat este bun si castigat la masa verde, dar normal ar fi sa inerce sa faca acest lucru pe teren. GB ar trebui amendat pentru toate ineptiile pe care le debiteaza in media, si suspendat din activitatile fotbalistice.

Dilimache (657 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 9:07

Generatia de aur nu are un moment bun...

Nescu (1 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 9:14

Ha ha, bun titlul. Petrescu joaca exact ca nationala noastra din vremea lui.

Ted (8 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 10:07

@Bimbo: Dan Petrescu stie destul de bine o parte din meserie: partea care tine de fotbal. Dar a fi antrenor mare presupune mult mai multe: psihologie, sociologie, relatii publice, anatomie, oratorie, logica. Din pacate, fara pregatire riguroasa, Dan Petrescu nu o sa ajunga niciodata sa antreze pe termen lung o echipa din campionatele mari ale Europei (Spania, Anglia, Germania, Franta, Italia), oricat va visa la asta. Accidental s-ar putea sa ajunga (asa cum a ajuns Mircea Lucescu antrenor la Inter), dar nu are ce-i trebui ca sa poata rezista. Din pacate, niciun antrenor roman nou nu are bagajul necesar pentru asta. Gica Hagi pare ca a inteles ca rucsacului sau ii lipsesc inca multe daca vrea o echipa cu adevarat mare, dar din pacate a realizat prea tarziu, are o varsta la care nu mai poate recupera handicapul fata de tineri precum Guardiola, Conte sau Zidane, oricat de mult fotbal ar cunoaste. Vom avea antrenori mari doar cand vor inceta sa mai dea vina mereu pe arbitri, finantatori, jucatori sau pe oricine altcineva in afara de propria persoana si cand vor intelege ca antrenoratul este o meserie elevata si calificata, pentru care trebuie sa muncesti si sa inveti foarte mult. Si ca au nevoie permanenta de echilibru si modestie.

Unul (1 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 12:58

Domnule Ioanitoaia, poate nu stiati ca Tricolorul LMV a castigat ieri titlul national la volei. Primul titlu din istoria clubului. Dar se pare ca marele ziar Gazeta Fotbalului (sau Gazeta Stelei ca sa pastram initialele) nu stie acest lucru nici azi la ora 13 cand e scris acest mesaj.

Vioreatza (72 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 14:18

Fara sa fii un fan FBSC, iti dai seama ca in ultima etapa , Hategan i-a confiscat CFR-ului 2 puncte si Barsan i-a daruit FBSC-ului doua puncte, probabilitatea ca aceste erori sa se petreaca concomitent este sub 1%. Apoi tot fara sa fii fan FBSC , probabilitatea ca CSU Craiova sa-si piarda determinarea in ultimii ani in fata FBSC-ului in toate meciurile importante este du sub 1% si daca o asociem cu aceiasi pierdere de determinare a Astrei din Giurgiu in fata echipei de familie, precum si trezirea CSM-ului din Iasi doar pentru 90 de minute , in meciul cu CFR Cluj, probabilitatea ca aceste lucruri sa se intample "natural" este de sub 0,0001%. Daca mai adaugam la toate de mai sus si atitudinea presei pe care nu o comentam , petru ca am fi cenzurati pe motiv ca nu am avea probe, consider ca Dan Petrescu este un etalon de normalitate si ambitie. Un alt antrenor demult isi pierdea mintile sau renunta sa lupte cu "probabilitatile", ca sa le zicem asa... Probabilitatile vor deveni ca de obicei inprobabile insa, cand vom avea in fata reprezentante ale unui fotbal ce nu depinde prea tare de "probabilitati"

Comentează