Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pagubă dublă

Să nu se supere Alibec, în talentul și steaua căruia încă mai cred, însă nu mai poate arunca vina pe nimeni

Permalink to Pagubă dublă
duminică, 22 aprilie 2018, 3:56

Meciul de sâmbătă dintre Viitorul și FCSB a infirmat din nou teoria conform căreia cele două echipe s-ar servi reciproc. Că nașul Gică i-ar da finului Gigi sau invers, vă sunt cunoscute scenariile. De data asta, împărțindu-și reprizele, cele două și-au împărțit și punctele, ceea ce trebuie să fi nemulțumit ambele părți. Deoarece atât gazdele, cât și oaspeții aveau nevoie de victorie ca de aer. Dobrogenii ca să nu mai aștepte să ia Craiova Cupa României pentru a le lăsa liber în Europa League, bucureștenii ca să-și lărgească drumul către titlu. Cum s-a terminat nedecis, se poate spune că fiecare tabără a pierdut două puncte.

O repriză a existat pe teren doar Viitorul, FCSB făcând cele mai slabe 45 de minute din actualul sezon. E drept, băieții lui Hagi au efectuat un presing vigilent și, pasând cu dezinvoltură, au stăpânit autoritar centrul terenului. Logic, au înscris prin Vînă și Gavra goluri spectaculoase. Dar și adversarii, cu o apărare-șvaițer și o linie mediană bramburită, le-au înlesnit misiunea. În fața unui FCSB anesteziat, Viitorul a trecut pe lângă mărirea diferenței, bară Cicâldău și tot el „cap” peste dintr-o poziție ideală.

Astfel, în loc să se încheie 3-0 ori chiar 4-0, repriza s-a terminat numai 2-1, încă o dovadă că fotbalul îi pedepsește pe risipitori. În ultimul minut, a redus din handicap Man, mai degrabă cu noroc.

Cu Popescu și Alibec pe post de umbre ale jucătorilor din stagiunile precedente, dar și cu „centralii” Bălașa și Planici aerieni, liderul Ligii 1 a scăpat totuși ușor. Dacă în ziua în care Alibec a mai irosit o ocazie să demonstreze că merită titularizat ajungi să reclami că Hagi îi folosește pe „celebrii” Vînă, Mățan și Ghiță, pe care i-a menajat contra rivalei CFR, înseamnă că lucrurile nu-s tocmai în regulă la, acceptați formularea lui Gigi, „echipa familiei Becali”. Chiar nu sunt.

Apropo, să nu se supere Alibec, în talentul și steaua căruia încă mai cred, însă nu mai poate arunca vina pe nimeni. I s-au oferit degeaba destule șanse să convingă. Deși refuz să-mi închipui că Dică (sau cine?!) îl introduce exclusiv spre a-l vinde mai repede, posibil ca asta să se și întâmple. Lipsa de încredere îl costă din ce în ce mai scump pe Denis, care vrea, care transpiră, dar nu mai poate. Pare un actor care primește din ce în ce mai puține roluri și riscă să-i întoarcă toți spatele.

Golul lui Man și schimbările de-acum obișnuite, Ov. Popescu și Alibec out, Teixeira și Gnohere in, au ajutat-o pe FCSB să reintre în meci. A egalat prin Budescu, care a transformat ca la carte, la păianjen, o lovitură liberă de la 20 de metri (acordată gratuit de „centralul” Bârsan, căci Mățan nu-l faultase pe Benzar!), apoi a condus jocul. Nu-i o figură de stil, dar am trăit senzația că echipele au schimbat la pauză tricourile între ele!

A venit rândul roș-albaștrilor să domine și să rateze, bară Teixeira, „bâlbâieli” ale lui Fl. Tănase și Budescu în situații clare. În plus, impresia că, egoiști, elevii lu Dică sunt mai interesați să iasă în evidență fiecare decât să se subordoneze echipei, efortului colectiv! Întrucât FCSB n-a mai insistat, epuizată, dar și mulțumită pe final, iar Viitorul s-a limitat să țină de minge, să tragă de timp, 2-2 trebuie socotit un rezultat corect. Echitabil.

El reprezintă însă, repet, o pagubă dublă, deși mai multe ar avea să-și impute FCSB, formația considerată mai valoroasă și, nu încape îndoială, mai experimentată. Cât va cântări acest egal ne vom lămuri curând.

Comentarii (47)Adaugă comentariu

dudu (133 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 16:12

V-ati lamurit si Dv cu Alibleg? Nu are valoare si punct.

Dr. Dan Patru Tudosie (69 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 16:15

Ioanitoaio, tu ne-ai publicat, in 2018, cronica de meci dupa 7 ore? :)) Pana atunci vedeam meciul in reluare de 3 ori. Sau crezi ca da cineva doi bani pe observatiile tale?

gioni (109 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 16:23

desfintati gruparea penala blatista FCSB

Vioreatza (72 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 16:52

E paguba pentru Viitorul, FBSC a castigat nesperat un punct. E de admirat ca Viitorul a dat dovada de verticalitate si nu si-au pierdut "concentrarea" precum Craiova si Astra.

Iulian (190 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 16:59

@dr Dan Patru Tudosie. Tu sa re tragi de bretele cu ***, nu cu domnul Ioanitoaia. Te-a trimis unul de aici la *** zilele trecute si am crezut ca exagereaza. Nu a exagerat. Esti prost rau. Prost si rau ca sa pricepeti tu si toti *** de teapa ta.

andy (103 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 17:01

Viitorul a jucat clar altceva cu Steaua fata de ce a jucat cu CFR sau vorba lui Hagi ,Steaua nu a fost motivata.Vinovatul principal e Becali ca a tot cumparat de la Viitoru si astia isi dau sufletul cand joaca cu Steaua ca sa fie remarcati si ulterior cumparati.

Doryn (166 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 17:03

Pareri interesante, mai ales aceea ca putea fi 4-0 la pauza. Nu va luati dupa toate loazele cu aere doctorale si diplome pe puncte. Chiar cu diplome *** tot asta sunt.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

++ (194 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 17:04

campionatul e un blat continuu, asa si meciul de mai sus. mai sint si asa zis ziaristi din care autorul de mai sus face parte care au rolul de a "albi" meciurile in sensul ca articolele sint scrise in cheia "totul e OK" nu exista blat in fotbalulu rominesc. cred ca e mai simplu sa spui care nu sint blat decit cele cu balt. meciul FCSB-Viittorul a fost un blat clar. va urma o greseala regretabila in meciul FCSB-CFR si FCSB-ul va fi campioana, bineinteles meritat. *** spune patronul FCSB nu au dreptul sa cistige campionate in Rominia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gabi (64 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 17:10

V-ati pierdut si dv marele lui sustinator de pana acum rabdarea cu Alibec. Va inteleg. Cand dai 2 milioane de euroi pe un jucator iti e greu sa il treci definitiv pe banca de rezerve. Alibec dezamageste non stop, lucruri incurcate dar lau un jucator de 27 de ani nu se renunta asa usor.

Iulian (190 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 17:17

O la la, wow ce pudibonzi si cuminti ati devenit daca stergeti cuvantul *** cand e vorba despre recidivistul Dan Patru Tudosie. In schimb lasati cuvantul prost ca sa il caracterizati pe individ numai pe jumatate. Aparati-i strasnic pe *** ca merita din plin. Am fi saraci fara ei. O seara buna si cu asta la revedere. Pa si pusi, nu ma mai intalniti pe aici.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alx (141 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 17:18

De bara Stelei de ce nu scrie nimeni? Aia nu a fost ocazie? De ratările lui Budescu..?

Dragos (250 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 17:24

Da ++ a fost blat si FCSB va face blaturi in continuare si va cistiga campionatul ca sa moara de necaz toti ceferistii si dinamovistii. Craiova va lua tilul si cfr si saritul de Dan Petrescu vor ramine pe dinafara. Cfr a furat destul asa ca s-a tras apa la smenuri. Multumit asa sau mai vrei...

Adica (1 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 18:02

Cum poti sa spui că nu a fost fault înaintea loviturii libere din care Steaua a egalat?

Vlad The Impaler (16 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 18:13

Se scrie Fcsb nea Ovi si nu FCSB, pt ca nu este acronim, avocatii lui Becali au castigat un proces in care s-a dovedit acest lucru, singurul acronim este FC -ul dinaintea cuvantului Fcsb! In rest, Alibec e fortat ca sa fie vandut nea Ovi. Frumoasa remarca cu “echipa familiei Becali”, asta nu are cum sa fie Steaua niciodata. Veniti la stadion sa sustineti “echipa familiei Becali” .... pfffff.

SAG (132 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 18:15

Da. Scorul pare a fi o "paguba dubla", dar cred ca o paguba mult mai mare pentru echipa lui Dica. FCSteauaB a fost de nerecunoscut in prima repriza. Cu pasele numai la adversar si cu balbaieli dintre cele mai ridicole in aparare. Scorul este echitabil, dar dezamagitor pentru atingerea obiectivului : titlul de campioana. Dupa toate ocaziile mai clare putea fi : 5-5, 5-2, 5-3, 5-4 sau invers 2-5, 3-5, 4-5 ! Oscilatiile de forma ale stelistilor de la o repriza la alta, de la un meci la altul pot sa coste pierderea titlului si in acest an. Aceasta ar fi...paguba... Oricine vede ca decisiva partida cu CFR, dar ambele echipe mai au de intalnit Craiova care ar putea sa le dea peste cap calculele la ambele......

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 18:17

...nea Ovi matale nu intelegi nimic din fotbalul actual pe care se pariaza sume uriase ...spui numai aberatii ...acest egal nu schimba cu nimik sansele fcsb ului ...trebuie doar sa faca egal cu cfr ul iar viitura daca vrea locul trei trebuie sa ne bata pe noi ...*** ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1607 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 18:26

As putea sa va indic cel putin 3 faze in care arbitrul putea sa decida altfel in defavoarea Viitorului...Totusi ce mai este de spus cand sunteti singurul care afirma ca lovitura libera din care a inscris Budescu a fost acordata gresit? Am mai vazut specialisti care se luau de deposedarea facuta de Teixeira care precedase lovitura libera...Sa ma intreb daca ati vazut meciul sau vi s- a povestit?...

dinu (427 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 18:42

@ovidiu3003. Ia-te de mana cu dr Tudosie si atuncati-va intr-un bazin fara apa ca sa scapam de niste dilimani. Amandoi le stiti pe toate cand de fapt nu stiti nimic in afara sa fiti mitocani. Nu ajunge ca sunteti prosti va credeti si destepti.

dinu (427 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 18:45

@alx. Invata sa citesti or ai orbul gainilor la...bara lui Teixeira.

Sorin (24 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 18:53

Nea Ovidiu, Alibec este talentat insa fizic NU este pregatit, de altfel cam toata echipa FCSB-ului sta prost la conditia fizica, are destul de multe kg in plus si scuzati limbajul se crede o "vedeta" mai mare decat este ca si jucator. Timpul nu iarta si ma tem ca daca nu se trezeste in 1-2 ani il putem trece la talente si irosite cum avem deja multe cazuri in ultimii ani. Nea Ovidiu eu am pariat pe acest meci X (chiar daca am fost 99% convins ca este 2 solist) pentru ca X avea o cota de 4,20...ori daca ai vreo 4-5 nepoti care pariaza cate 10 milioane de euro pe aceasta cota, remiza devine una de aur, aur pe care ma tem ca nu-l poti obtine nici daca castigi Europa League.

Viktor (278 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 19:11

M-am uitat din nou la faza cu lovitura libera transformata de Budi. Faultul lui Matan mi se pare discutabil. Unii arbitrii l-ar da altii nu. Sigur e ca in faza dinainte Iannis e faultat clar, greseala comisa de arbitru.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 19:51

...dinu nu e bine sa mi doresti moartea ...cine sapa groapa altuia...face lucru manual ...tu esti prost de bubui ...tu si inca 7-8 fani nea Ovi ...e normal sa te crezi destept ...cand nu intelegi ca egalul nu micsoreaza cu nimic ...dar cu absolut nimic sansele viiturii si fcsb ului la locurile pe care si le au propus ...voi refuzati sa ganditi ...v am spus...amin!!!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 20:16

...cum sa pui titlu paguba dubla cand amandoua echipele nu au pierdut nimik ?...daca batea una din ele cealalta se indeparta de obiectivul propus ...asa au castigat amandoua ...au ramas cu aceleasi sanse pe care le aveau si inaintea acestui meci ...numai gascani cu pedale ...

Andrei Cristian (33 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 20:30

Pana acum mai putea arunca vina pe alde Daum. Dar iata ca vine si ziua cand pana si Ovidiu Ioanitoaia decide ca "tovarasi, nu se mai poate!". Deopotriva emotionant si fascinant cum niste unii de prin Italia au putut prezice acelasi lucru cu 10+ ani in avans.

Gelu (116 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 21:25

Trebuie sa fii nebun sa sustii ca liderul nu a pierdut nimic facand meci nul si luand un punct in loc de 3. Cineva se simte cu musca pe caciula, dar omul e specialist in batutul campilor. El e autorul genialei judecati ca Andrei Ivan e cel mai mare fotbalist roman. Doar ca nu joaca la Krasnodar. Joaca numai la nunti si botezuri.

ddt (194 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 22:11

nu va intereseaza decit FCSB si Dinamo la ziarul asta, ca retrogradeaza alte echipe arbitrate voit tendentios ca ACS Poli Timisoara nu intereseaza pe nimeni. in cronica Dinamo-Acs Poli 99% din articol se referea la Dinamo. nu prea inteleg de ce nu se stabileste inaintea campionatului ordinea si campionul ca in realitate cam asta se intimpla, intr-un acord ziaristic total concertat de ziarul asta.

Stefan.. (21 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 22:41

Cum spune maestrul ***: nu a fost niciodată vreun blat. : )))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

basilio (11 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 22:46

Deci prin min. 30 si ceva cu cfr era 0-2, cu steaua prin acelasi min. era 2-0. Sigur, e vorba si de ranchiuna si orgoliul imens al lui hagi, dar si de finalul sezonului trecut, cind cfr a dat titlul constantenilor. Felicitari Andrei f, excelent ca de obicei!

geo (199 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 23:13

Alo, aia care mincati ce miroase, Craciunescu i-a dat dreptate lui Ioanitoaia ca a fost corp la corp, nu fault la Matan in faza care a dus la lovitura libera a lui Budescu.

a dica (283 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 23:19

Pertinenta analiza a acestui meci. La jocul mai slab al constantenilor din a 2-a repriza trebuie aratat ca, pe langa schimbarile reusite ale FCSB-ului, si Hagi a facut niste schimbari (el a declarat ca vrea sa vada cat mai multi jucatori in vederea definitivarii lotului pentru campionatul viitor), iar cei noi n-au intrat chiar bine in joc (multe pase la adversar si fara pressing). Cel mai clar insa a inclinat terenul catre poarta lui Cojocaru dl arbitru prin deciziile premergatoare golului 2 si acceptarea jocului prea dur si nervos al catorva stelisti. Nu stiu de ce in meciurile cu primele 3 clasate arbitrii l-au ars pe fata pe Hagi. Demn de respect este faptul ca dupa meci nu vine cu acuze la arbitrii desi cred ca le-ar merita.

Dragos Trestioreanu (5 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 0:23

A observat cineva ca, la fel ca in meciul cu CSM Poli Iasi, de pe Arena Nationala, si acum faultul (vorba vine, ca nu a fost, de fapt!) s-a produs la maximum 17 metri de buturi, dar ca si atunci, Budescu - altfel un maestru si al fazelor fixe - a tras mingea mai pe la 20-22 de metri, fiindu-i mai usor sa lobeze de acolo! Insa, la Ovidiu, nu a mai fost un guraliv precum... Cioinac, care sa fie apoi eliminat!

mihai (3 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 0:54

Fotbalulu romanesc mai respira datorita unui singur om GHEORGHE HAGI , este singurul care a promovat jucatori de valoare la toate loturile. Cu impostori in toate functiile din federatie nu avem nici o sansa sa revigoram acest sport. Pacat de acest om care a investit mult suflet si multi bani ca mai sta in cloaca aceasta si nu pleca. In toate campionatele serioase oamenii de valoare sunt apreciati si folositi.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 1:05

...paguba n ciuperci ...

jos_cenzura (114 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 7:06

Ovidiu Popescu nu e (si nu a fost) niciodata asa de bun. Poate la tatuaje... Se vede pe fata lui ca este un chin sa joace, mereu e incrancenat. La fel cum era Enache, care era mai atent la imagine si la barba decat la fotbal.

Adrian (52 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 8:43

Nu stiu daca la acest meci a fost blat, dar la meciul Viitorul-CFR formatia lui Hagi a intors echipei din Cluj punctele primite anul trecut, puncte cu care a castigat campionatul.

dansy (42 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 9:04

De data asta ati vazut corect d-le Ioanitoaia,dar ma intreb si eu, asa ca un simplu suporter,Chiar nu vede nimeni ce simulari ordinare face acest Benzar?A mai obtinut in trecut tot felul de lovituri,inclusin penaltiuri prin acelas procedeu de simulare.In loc sa vada galbene el primeste lovituri libere sau de la 11 m.Daca ar juca la o alta echipa exclusiv Dinamo CFR sau FCSB ar primi numai galbene pentru simularile care le face.Ciudat,nu?

Andrei F (1607 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 11:10

@jos_cenzura (81 comentarii) • 23 aprilie 2018, 7:06m Gresesti!Ovidiu Popescu a facut un meci mare contra CFR!Ca sa vezi cat de mare ,a dat gol din lovitura libera si a mai executat o data parca in bara...Pai numai daca mentionez astea este mai mult decat face eroul presei Budescu care are cam la fiecare meci o executie ca a lui Messi si peste zece executii a la Tade...Apoi Popescu alearga ca nebunul cat este in teren iar Budescu trebuie felicitat daca sprinteaza de doua ori...

Logos (5 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 13:30

M-am săturat de cât se insistă cu Alibec și echipa joacă de fapt în 10 oameni. Am înțeles că s-a dat o căruță de bani pe el, dar e degeaba pe teren. Cine să cumpere un asemenea atacant?

jos_cenzura (114 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 20:12

@Andrei, inteleg ca Ovidiu Popescu a facut un meci extraordinar, dar nu mi se pare constant. L-am vazut facand greseli de prea multe ori. Budescu e bunicel si macar stie sa joace fotbal, mai da cate-o pasa buna, mai da cate un gol - si se vede uneori si placerea cand joaca - nu are fata aia de sportiv est european incrancenat si fara umor. Nu pot sa fie toti Ronaldinho, dar nu e nici fotbalul chiar atat de mare chin - joaca afara in aer liber, nu stau in birou, apar la televizor, au fani si mai ales fane - trebuie sa arate si un pic de bucurie, nu are cum sa le iasa jocul altfel. Si nu conteaza cat alearga un fotbalist - de obicei cei care alearga foarte mult o fac pentru a compensa carentele fotbalistice. M-am uitat la un top 10 cu fotbalistii care alearga cel mai putin in ziua de azi. Printre ei se gasesc David Luiz, Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovic si Lionel Messi. Il prefer pe oricare dintre ei in fata lui Ovidiu Popescu.

Comentează