Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cu bâta-n baltă

Deși pus în fața evidenței, Burleanu a continuat însă s-o țină pe-a lui și, cu scuzele de rigoare, să cadă în ridicol.

Permalink to Cu bâta-n baltă
marți, 17 aprilie 2018, 4:06

Fie și numai din editorialul de marți, povestea trebuie că vă e cunoscută. Ca atare, n-o mai iau de la capăt. După ce Răzvan Burleanu a pretins, plecând de la un răspuns furnizat de Nyon la solicitarea FRF, că Ionuț Lupescu nu și-a dat demisia de la UEFA, ci se află în concediu fără plată, GSP a cerut pe cale oficială lămuriri suplimentare de la forul continental. De unde Thomas Giordano, șeful Biroului de Presă, a confirmat versiunea „Kaiserului”.

Anume că, nedispunând de suficient timp pentru a încheia formalitățile legate de întreruperea angajamentului de director pentru Dezvoltarea Tehnică, Lupescu s-a conformat propunerii Departamentului de Resurse Umane UEFA de a fi considerat în concediu neplătit. Urmând ca, după alegerile federale din 18 aprilie, să revină în Elveția și să finalizeze documentele prevăzute de demisie. Practic, să predea, să fie descărcat de gestiune.

Deși pus în fața evidenței, Burleanu a continuat însă s-o țină pe-a lui și, cu scuzele de rigoare, să cadă în ridicol. Invitat la ProX, el nu s-a sfiit să susțină că „Acel mail (n.a. trimis Gazetei) este unul prietenesc, scris la comandă”, ceea ce reprezintă o aberație. Deoarece niciunui om cu judecată normală nu-i poate trece prin minte că un înalt funcționar din „guvernul” fotbalului european ar scrie vreodată un text după dictarea unui ziarist român! Să-ți închipui așa ceva e o aberație.

În stilul lui de a bate câmpii, Burleanu a mers însă mai departe. Ca să scape caii și mai rău: „Cel care semneză mailul, Giordano Thomas (n.a. atenție, Răzvanel începe cu numele de familie, cum a învățat el la școală și la armată!), este cel care l-a ajutat pe Lupescu să își angajeze cumnatul la UEFA. Noi avem un document semnat de secretarul general, unde se precizează că e vorba de concediu fără plată, nu demisie. E o diferență uriașă”.

O intervenție de acest gen îl descalifică pe autorul ei, care coboară discuția la nivel de bârfă, de zvon, dar expune și federația însăși. O așază într-o lumină proastă, o compromite. În ideea că oricine din fenomen ori din afara lui poate interpreta cuvintele lui Burleanu drept o jignire, ca un atac direct la adresa UEFA, organism în care angajările s-ar efectua, lasă de înțeles președintele FRF, pe ochi frumoși, pe pile, pe relații! În realitate, lucrurile nu stau așa. Petentul trebuie să depună un CV, pe care îl analizează o comisie. Aceasta decide, niciodată o singură persoană, indiferent de poziția ei.

Aparținând unui membru afiliat, o asemenea declarație nu-i doar o gafă. E infinit mai mult, un semn de lipsă de tact, de lipsă de răspundere. O inconștiență ce poate atrage consecințe nedorite pentru întreg fotbalul românesc.

Neliniștit în perspectiva scrutinului, unii zic că disperat să câștige un nou mandat, Răzvănel și-a pierdut capul și, odată cu el, măsura. Dar nici așa, prin deruta unuia care simte că-i fuge pământul de sub picioare, nu-i ușor de explicat cum ditamai președintele, altminteri cu fasoane de mare diplomat, dă cu bâta-n baltă și riscă să-și dezamăgească șefii. Dacă nu cumva să-i și înfurie.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

Ducu (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:17

Asa cum ii sta bine unul mare ziarist, cu scoala deontologiei facuta la zi, nu la seral, domnul Ioanitoaia este un jurnalist impartial .

Edy (15 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:19

Despre faptul că Lupescu e susținut de toată mafia pesedistă și pupat în fund de Gâdea nimic, nimic, ne facem că plouă, domnu' Ovidiu?

un roman scarbit (11 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:20

O bate campii Burleanu , da si mataluta .........O tii langa-danga cu Lupescu uber aless cand de fapt asta inseamna reinstaurarea practicilor de trista amintire !!!!! O sa traim si o sa vedem , iar mataluta *** in loc sa iesi la pensie si sa nu mai mplictisesti lumea !!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Viktor (278 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:24

Pe el, pe el pe mama lui. I-a sunat ceasul impostorului cu ceas de aur si mercedes ultimul tip. Un mare profitor.

Adrian (11 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:28

Ar trebui să o pună pe kovesi și la FRF, nimeni altcineva nu inspiră încredere...😋

Maxi B (5 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:36

Mosule, zici ca treaba cu demisa e un fleac si ca Burleanu face din ea un caz prea mare. Dar matale ai scris deja 4 articole despre asta, "altminteri" tu nu faci un caz prea mare din ea?! Dar despre al tau prea curat Lupescu la brat cu Dragnea, Firea, si Voiculescu de la antena 3, nimic?! Chiar nimic?! Asa impartialitate mai rar la un jurnalist, 'nea Ovi, esti un veritabil exemplu de urmat :)))

Ziar de cacat (1 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:45

Iar mananci ***, tataie? Sa-ti fie de bine!

vasim (144 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:49

Burleanu are si el partea lui de adevar! Lupescu trebuia sa spuna de la inceput ca are concediu fara plata, si doar dupa alegeri o sa isi dea demisia! Idea este, daca Lupescu nu castiga atunci isi mai da demisia ? Discutia poate sa mearga mai departe, un oficial UEFA are dreptul sa candideze la o federatie care are anumite relatii de lucru cu UEFA ? Adevarul e domnul Ioanitoaia ca Lupescu se face frate cu dracul pana ce trece puntea! Intrebarea e nu putea trece puntea si de unul singur fara sprijinul lui Dragnea de ex sau fara sprijinul lui Sandu ? Ori este un politician abil, ori este un om de nimic o sa vedem cu timpul cum gestioneaza aceste relatii...

Geo (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:52

Ca de obicei, Ianiţoaia vrea să abată atenția de la caracterul josnic de care dă dovadă Lupescu. Tratați subiecte de actualitate, domnule Ianiţoaia, nu mai bateți câmpii cu Burleanu. Oricum, răspunsurile la emailurile dvs sunt "prietenești", foarte convenabil pentru dl Lupescu să o țină langa atât cu candidatura astfel încât, vezi doamne, să nu își poată da demisia calumea. Foarte convenabil. Eram fan Lupescu, mi se părea om serios. Acum, după asocierea fățișă cu Sandu și ciuma roșie... Mi se conturează convingerea că a fi fost un mare sportiv cândva nu reprezintă o piedică în a deveni un mafiot, ca Popescu (mafiot, da? Nu infractor) sau ca *** de Hagi.

Reddog (6 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:56

Dl. Ioanitioaia, v-ati terminat si ultima farama de credibilitate. Dvs o tineti una si buna cu Burleanu ( nu il sustin pe acesta), dar nu scrieti nici macar 2 fraze despre Lupescu care e sustinut de mafia politica pesedista si care mai nou isi face campanie si la “televiziunea” prietena si sustinatoare a infractorilor; “spune-mi cu cine te aduni sa-ti spun cine esti”. Rusine, este ultimul articol pe care vi-l mai citesc! Raman la Tolontan, Geambasu si Paraschivescu restu’...pleava!

Mihai (1 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:57

burleanu are stofa de secu in el, mostenita de la mentorul basescu.

Ghita (76 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:58

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabriel (6 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:02

Ce o să mai bocesti mâine seară.......***....!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel (7 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:06

domnule Ioanitoaia, sunteti cam bland cu acest personaj sinistru si, sper din tot sufletul, de trista amintire! nu ma incanta deloc asocierea dintre lupescu si infractorul condamnat dragnea, dar sunt convins ca lupescu va face mult bine fotbalului in comparatie cu acest razvanel ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marian Gavrilescu (9 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:09

Care era graba si lipsa de timp pentru care nu putea finaliza demisia? Va amintiti de cand a inceput totul si cat a amanat oficializarea, desi "colegii" faceau campanie? Da, probabil ca mai trebuia sa faca o deplasare de o zi sa inchida formalitatile. Era geu? Nu tin cu nimeni, desi simpatizez pe Lupescu si nici nu am drept de vot! Altfel, showul cu sustinatorii personalitati, oameni politici puternici, etc pentru crearea "efectului de turma" este unul menit sa ne demonstreze cat de influentabili si prosti sunt romanii! Dar, poate nu este asa si votantii sunt oameni cu coloana si creier! Chiar sunt curios. In plus, ma sperie cand ma gandesc cat o sa scada (ca imagine si perceptie) fotbalul romanesc dupa alegeri. Daca iese Burleanu, frustrarile mari si puternice... inmiite fata de ce a fost. Daca iese Lupescu, 2 ani o sa faca epurare la frf si matanii la sustinatori, apoi trece la treaba... treaba lui si a celor care-l dirijaza. Vedetele sunt prin definitie puturoase si inabordabile. Daca le mai dai functii... Altfel, daca nu era in formula asta, cred ca Lupescu era un bun presedinte. Cine stie, poate scapa de ei si peste 4-8 ani ajuta fotbalul romanesc! Succes tuturor! Fie ca cel mai bun, mai contructiv, mai curat si mai drept sa castige!

Jiji (32 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:09

S a dat si asta cu PSD ul

Valer (10 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:19

Un puțoi, acest domn Burleanu... De altfel, toată campania lui a fost ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionel (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:23

Nu mai țin minte, uefa sau fifa sunt anchetate pentru corupție?

Razvan (331 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:24

Semnul senilitatii avansate: tataie scrie acelasi articol (99%) in 2 zile consecutive. Nah, asa e cand nu ai argumente, repeti in continuu acelasi lucru (ca Visan nu a vazut meciuri, ca Ciurli-Burli, ca centre de excelenta, ca prima de calificare). Daca se ingroasa gluma si apar chestii nasoale cu Lupi (sifonari de bani, PSD, etc) intri in panica si bagi copy/paste la articolul de ieri.

Andrei F (1607 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:32

,,O intervenție de acest gen îl descalifică pe autorul ei, care coboară discuția la nivel de bârfă, de zvon, dar expune și federația însăși.,, Dar GSP nu se expune cand ne dati multe informatii pe surse de exemplu privind Steaua si aducerea lui Mangia?Sau New York Red Bulls la care o sa ajunga Alibec ????----Nu stiu daca ati demisionat in viata dumneavoastra de undeva...Mai nou demisia se poate produce si prin intermediul postei electronice lucru care nu ar fi conditionat de timpul necesar atribuit acestei inteprinderi si mai ales demisia poate avea si un preaviz...Deci Lupescu putea depune demisia si sa mentioneze ca devine efectiva dupa terminarea alegerilor FRF...-----Deci ori Burleanu ori Lupescu este cam aceeasi treaba si amandoi au in preajma anturaje dubioase...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:40

nea Ovi ...matale ai cazut demult in ridicol ...astea s articole ?...astea s articole platite de gsp ?...scuze ca s asa de sincer ...doar intreb ...

Dragos (250 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:48

@Razvane. Atata poti? Foarte foarte putin pentru ca articolul de azi cuprinde poanta cu declaratia provocatoare a lui Burleanu care trebuia amendata. Daca esti prost e trist. Daca numai te prefaci e si mai trist. Sau poate nu intelegi si esti iertat ca de la arazvan la Razvan. La pretentiile lui de smecher a calcat in strachini cu o declaratie care nu se da.

Osyris (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 17:48

Inainte citeam aici articole anti Daum, acum doar articole anti Burleanu...despre alte subiecte de actualitate cand?!

Claudiuu (9 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 18:29

cum ati numi implicarea PSD-ului in alegerile de la FRF in raport cu regulile UEFA (avand in vedere ca declaratia lui Burleanu este "O inconștiență ce poate atrage consecințe nedorite pentru întreg fotbalul românesc.")?

di livio (214 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 18:47

demult nu-l mai ia nime in serios pe nea Ovi...nime, nime...damult, damult...ii ca o baba de la tara care sta tata ziua pa lavita si critica pa vreunu care trece...imbracat in bermude

Dorulet (74 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 19:02

Nici o surpriza ca Burleanu e *** pus pe imbogateala. Mai nou e si un gafeur de mare clssa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorulet (74 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 19:05

Si mai tare ma enerveaza ca e fals. Un adevarat cameleon.

11 (45 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 19:12

Lupescu, o telenovela cu doua finaluri, daca iese prezident, sunt curios ce face, daca nu ajunge mare sef ma roade curiozitatea daca ramane la uefa ori ba.

Vioreatza (24 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 19:20

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gary (7 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 19:33

Tataie,il detest pe arivistul Burleanu,dar nici partizanatul domniei tale (uneori 2 articole /zi),nu e kosher. Esti bunic,obosit,plafonat,plicticos,repetitiv... Nu simti nevoia sa tragi pe dreapta?

itu52 (239 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 19:37

Ce bine că mâine se termină povestea FRF_ului, că am rămas în urmă cu privatizarea clubului Dinamo. Bietul Dinu auzind povestea cu postul de la comisia tehnică, e derutat, mai pe românește e cu fundul în două luntrii. Este și motivul care mă face să cred că până la urmă nimerește balta. Prea tare s-a umflat balonul lui Lupescu, prin similitudine cu alte situații de după schimbarea la față, sigur pierde. Normal, când doi se ceartă(asta le-a fost campania), al treilea câștigă. Trăiască victoria în alegeri!.

Lucian (25 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 19:38

Nea Ioanitoaia vrea sa ne convingă, AGAIN, ca Lupescu are atâta gestiune la UEFA, și nu poate sa le dea 2 weeks notice...Nea Ovidiu, trebuie sa fii prost sa crezi altceva, Lupescu nu lasă *** de pe gard pentru FRF...pierde alegerile, este înapoi la UEFA! Ce altceva sa facă in România? Președinte de club?! Sa fim serioși, Mutu era plătit $1,000 pe luna. Lași $150K ptr 12k pe an? Eu sunt un fan gsp, este primul ziar online care îl citesc in fiecare zi, dar sunt satul de aberațiile tale. Tolo e singurul imparțial din departamentul gsp, care a avut curajul sa aibă o alta opinie!!! Eu nu am treaba cu Lupescu sau Burleanu, ptr ca ei nu o sa schimbe nimic la FRF! Nu poți aduce sponsori când nu ai jucatori și rezultate! Dar ca și cititor fidel al gazetei, refuz sa citesc aberațiile dumitale și vreau sa fii cenzurat! Scrie domnule despre fotbal, ca lucrezi ptr un ziar de sport!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ducu (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:31

Unde-s comentariile, nea' Ovi ? Nu de alta, dar sunt mai interesante comentariile decat editorialele matale si as vrea sa citesc si eu ceva pe pagina asta...

jianu george (6 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:45

domnul burleanu , Eu , nu stiu daca si-a dat demisia din actuala functie , desi incearca sa profite de pozitie ,amenintand pe cei care nu -l voteaza !!! Nu credeti ca ar trebui sa fie intrebat de ce nu face ce ar trebui sa faca ,ce ii cere Domnului LupescU !

dice (14 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:10

Daca Lupescu ar fi facut echipa cu Chivu ar fi fost bine sa castige. Asa e durere. Cand intuiesc care sunt oamenii din spate ma ia cu dureri de cap. Mafia se intoarce. Cu Sandu, cu Giovani, cu Kassai...ce vremuri... Iar eu sunt postac FRF, nu? Iar dumneavoastra jurnalist onest, asa-i?

Che Guevara (363 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 22:12

Intrebarea mea este: sa presupunem prin absurd ca ar castiga alegerile Lupescu - sustinut puternic de PSD. Daca Burleanu se duce la UEFA si la FRF si face o plangere cu declaratiile lui Dragnea, cu emisiunea A3 samd. Credeti ca vom fi suspendati din toate competitiile internationale? Stim bine ca FIFA nu tolereaza amestecul politicului in fotbal si in momentul asta Romania este un fel de Bielorusia - tara in care tatucul unic se pricepe la orice domeniu de activitate.

Ion Antonescu (17 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 0:02

Urata batranete ai, domnule...

Daniel (223 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 1:03

Bine scris si la obiect. Servitorii Ion Antonescu gen ar trebui sa isi puna fermoar la gura. Cu mutii si prostii nu poti face dialog.

Vioreatza (72 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 2:14

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovi (6 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 3:12

bun articol,felicitari.

crisan (6 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 5:31

Dle Ioanitioaia, Pacat ca Burleanu nu v a invitat la sprit sau ma rog n ati avut nici o forma de kickback de la el in toti acesti ani. Articolele bias ce le aveti sint absolut ridicole-Pensionati va odata. Lasa ti adevaratii tineri jurnalisti sa si faca meseria si sa scrie echidistant. FITI SINCER CU OAMENII ca generatiile ce le ati crescut si au depasit de mult :profesorul"

Alex (54 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 7:23

Pe cand alegeri si la GSP nea Ovidiu?

nicolae (2 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 8:25

adevar graesti leatule.

Calin (13 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 9:36

Pe mine ma revolta modul balcanic in care a abordat Lupescu campania electorala, si implicit destinul federatiei. Sa presupunem ca el ar avea capacitati organizatorice si manageriale. Problema e ca nu poti sa conduci singur o entitate atat de complexa. Sa-i pui pe membrii "generatiei de aur" in functii administrative si decizionale e ca si cum i-ai pune sa conduca o compane pe cei mai buni sudori, strungari si electricieni... Nu e suficient sa fii priceput, conteaza si la ce te pricepi...

Leo Leo (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 16:26

Din păcate jocurile sunt făcute să câștige tot Burleanu. Din păcate.... Ne merităm soarta. Țară de mâna a treia, fotbal de mâna a treia, votanți de mâna a treia.

cititor (3 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:04

nu a fost chiar un fleac dar... v-a ciuruit :)

Geo (113 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:55

ahahahahha ce-ai facut bre ai amutit??? Vezi ca a castigat inamicul tau ...ciudat ca inca nu ai scris nimic. Te-ai trudit de pomana cu toata campania ta anti Burleanu. Acum ca Burleanu o sa stea la butoane inca 4 ani..asteptam cu drag retragerea.

Che Guevara (363 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 18:03

Nu am avut nici cea mai mica emotie ca Burleanu ar putea pierde alegerile astea. Mai cautati candidati pentru data viitoare.

Silviu (22 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 19:18

Unde sunteti?..

Comentează