Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Dorul de Rapid

Nu mi-am închipuit că la CSA Steaua - Academia Rapid, duel din Liga a 4-a, vor asista peste 35.000 de spectatori.

Permalink to Dorul de Rapid
duminică, 15 aprilie 2018, 4:55

Citeam că s-au vândut foarte multe bilete, dar nu credeam, convins că e o viclenie la mijloc, menită să-i împingă pe oameni să vină la meci. Să ambiționeze fiecare tabără, ca nu cumva cea adversă să fie mai susținută.

M-am înșelat. Nu numai că lumea s-a înghesuit pe Arena Națională, dar înainte să înceapă războiul în tribune, pare-se declanșat de ultrașii din peluza Sud a Stelei, publicul a oferit un spectacol captivant. Nu totdeauna sportiv, ci compromis de tot felul de tiribombe, însă cu o scenografie (unii continuă să-i spună aiurea coregrafie, care înseamnă altceva) cu adevărat impresionantă. Galerii, sloganuri și vânturări de steaguri cum cel mai mare stadion al țării nu prea a văzut. Sau chiar n-a văzut.

Greu de spus care formație a avut mai mulți fani. Imposibil de calculat. Totuși, fiind vreo 15.000, vișiniii au dominat peisajul, unul pe care l-au murdărit tocmai cei mai puțini când s-au năpustit peste rivali să-i bată. A fost nevoie să intervină în forță jandarmii spre a potoli și evacua niște huligani goi până la brâu, cu cefe cât șoldurile și gâturi asortate cu lanțuri cât odgoanele. Momentele de încăierare au urâțit o seară ce începuse memorabil și ce se putea încheia la fel. Dar s-ar cuveni să reținem partea plină a paharului, să realizăm că nu există nicăieri pădure fără uscături.

Revenind la fotbal, Academia a arătat o clasă în plus. Ea a justificat dorul de un Rapid care, iubit mai departe cu patimă, nu încetează să-și caute identitatea și să-și găsească echilibrul financiar sub o marcă de împrumut. Trupa din Grant, strânsă în jurul veteranilor Pancu (40 de ani), V. Matfei (37), D. Niculae (35) și I. Voicu (33), a depășit-o clar, inclusiv ca valoare, pe cea din Ghencea, presărată cu puști de 19 ani (Pădureț), de 20 (Vîlcea) și de 22 (Predescu și Răsdan). Cum experiența s-a dovedit superioară, rapidiștii însumând 78 de prezențe în „națională”, Academia a obținut o victorie absolut meritată la capătul unei partide, după părerea mea, măcar de nivelul ligii secunde.

Altfel, mă abțin de la comentarii privind conflictul CSA – FCSB privind siglă, culori, palmares etc, deoarece orice polemică pe tema asta se împotmolește repede.

Spre lauda lor, atât directorul tehnic Lăcătuș, cât și antrenorul Ion Ion au recunoscut bărbătește că „Rapid a fost peste noi la agresivitate, la combativitate” (Lăcătuș) și „Ne-au întrecut la toate capitolele” (Ion). Ambii oficiali ai învinșilor s-au referit la aspectul că, îl citez din nou pe antrenor, „Presiunea tribunelor i-a apăsat pe băieții noștri”.

Normal ar fi ca Ozonel, cum era alintat Ion Ion când juca la Steaua și la Rapid, să știe mai bine cum s-au petrecut lucrurile. Implicit, să aibă dreptate. În această situație, se pune problema de ce CSA, cunoscând că fotbaliștii ei foarte tineri nu-s obișnuiți să evolueze în fața a zeci de mii de spectatori, a insistat să joace pe Arena Națională?! Mai ales după ce turul, terminat 1-1, s-a disputat pe Giulești. Surprinzător, exemplul Rapidului nu i-a dat de gândit.

Opinia mea e că șefii clubului militar au luat o decizie greșită. Firește, pe lângă cheltuielile legate de organizare, au crescut substanțial și încasările. Dar atât. Dacă hotărârea respectivă a ajutat la buzunar, e în afara echivocului că ea n-a ajutat la clasament. Dimpotrivă.

Comentarii (47)Adaugă comentariu

Jiji (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:14

Esti mincinos sau obtuz,asta ca sa fiu generos. Cum poti sa afirmi ca e greu de spus care echipa a avut mai multi suporteri, cand toata lumea a fost mai mult decat de acord ca Rapid a fost galeria mai numeroasa. Din cauza asta nu ai un cuvant de spus, pentru ca pe masura ce imbatranesti iti dai arama pe fata. Pozezi in guru adevarului, tu ...un lingau batran care toata viata ai pupat in "..." pe cine este la putere.

Mircea (663 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:16

Se simte ca sunteti rapidist si asta e de inteles. CSA e umbra unei echipe care emite pretentii. Iar programarea pe Arena a fost o gafa.

D (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:18

'Galerii, sloganuri și vânturări de steaguri cum cel mai mare stadion al țării nu prea a văzut. Sau chiar n-a văzut.' Nea ovidiu batranetea iti joaca feste asa-i?

Demolarii (67 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:18

Oare cat au influențat decizia CSA Steaua de a juca meciul pe Arena Națională, articolele constante privind situația CSA Steaua vs FCSB? Un fan dinamovist a fost omorât după un meci cu Fcsb Mogoșoaia aprins de articole de presă instigatoare. Vedem pe la emisiuni analizate erorile arbitrilor, a investitorilor, a fotbaliștilor, dar nu vedem o analiză coerentă a influenței presei. La cat din situația deplorabilă a sportului romanesc aparține presei prin modul în care prezintă sportul....ar fi doar un gest de normalitate....

Catalin (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:22

Domnule Ioanitoaia cred ca ar fi timpul sa faceți o vizita la oftalmologie și sa mai umblați la dioptrii. Nu inteleg cum puteți afirma ca din cei peste 36.000 de spectatori "rapidisti au fost vreo 15.000" cand a fost clar ca lumina zilei ca au fost mult mai mulți decât suporterii stelisti. Mai mult, pornind de aici continuați și afirmați ca scandalul a fost creat "tocmai de cei mai putini", adică (după considerentele dumneavoastră) de rapidisti!!!! Sincer, nu pot decât sa va spun că-mi pare foarte rău de modul urat în care ați îmbătrânit și ca va sfătuiesc sa va retrageți pentru a nu deveni și mai ridicol. În rest, va urez multa sănătate!

Mihai (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:27

Domnule Ioanitoaia, cu tot respectul, nu sunt de acord cu dumneavoastra. E o mentalitate gresita sa alegem stadionul mai mic, doar ca sa scapam de presiunea tribunelor, la fel cum este gresit atunci cand echipa gazda uda/usuca gazonul doar pentru a-i incomoda pe oaspeti sau cand o echipa se bucura ca cel mai bun jucator al adversarilor e accidentat/suspendat. Nu este totul doar despre cele trei puncte, fotbalul inseamna mult mai mult.

theo (17 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:33

si care e opinia matale, neo Ovidiu? Ca rapidistii e mai multi, cu mai multa experienta, ca stelistii e mai putini si ca au vrut a faca rost de lovele? Taare te macina, faptul ca fcsb, margica lu Becali si o sa ramana doar o margica in mana Ciobanului.. Nu credeam ca esti, asa, antisocial, ca nu aveai idee ce si cum o sa fie meciul asta, din punct de vedere al spectacolului.... Te-ai tabacit in rele, nea Ovi, *** la doua oi...

Giulesti (85 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:34

@jiji. De unde stii tu, ***, i-ai numarat tu? E vorba de spectatori nu de ultrasi. Articolul e favorabil Rapidului insa guitari ca tine il interpreteaza pe dos. Nu imbatraneste Dl Ioanitoaia urat. Sunt insa multi prosti in jurul sau. Tu esti unul dintre ei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dudu (133 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:41

Trebuie sa fii un *** ca jiji (becali) ca sa fii rapidist si sa injuri acest articol frumos despre echipa ta favorita. *** sau rau intentionat.

banciuu (3 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:44

Nu au fost peste 35 k de spectatori.Terminati cu astea.Au fost maxim 26-27 k cum sa anuntat initial nu 36 k dupa ce si-au dat seama ca au intrat vreo 10 k de persoane la oficiala.Ati prostit lumea destul.A vazut toata lumea ce fel de *** sustin acesta clona *** numita csa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dinca Vasile (6 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:52

Mergem la stadion sa vedem un spectacol, sa ne bucuram de el, de reusitelor jucatorilor! Se vede ca nu suntem educati pentru asa ceva! Nu sunt de acord cu manifestarile huliganice, indiferent din partea carei galerii vin!!! Rusine, mare rusine!!

Alex (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:54

Asa prost esti ca ai crezut ca vor sa te minta sa iti iei si tu bilet 😅😅

pawn (64 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:58

amutitoare (prin fanatism) sunt comentariile...astia s-ar duce fara ezitare si la razboi, gata sa se lase omorati (si mai ales sa omoare) fara sa (isi) puna intrebari...

Ilie (369 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:59

'Dor de Rapid' .. doar ?! Dle. Ioanitoaia, si 'Dor de Steaua' nu v-a *** ? *** de pomeniti ce bucurosi au fost ambii suporteri, alb-visinii & ros-albastrii, sa-si (re)gaseasca echipele pe stadion adevarat ? Acesta a fost adevarul, nu NUMAI dorul de Rapid, ci si de Steaua. Am facut si eu parte din ultimii si nu am fost putini. In cazul afirmativ, este rusinos o asa lipsa de demnitate domnule. O sa va las cu Gigi al dvs si ptr peşte o sa-mi iau EVZ

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jean (280 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:59

Bravo Nea Ovi, te-ai demascat ca esti rapidist. Imi aduc si azi aminte de articolul titrat tanti Vivi asa ca nu ge mai poti ascunde.

Nica fără frică (297 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 18:01

Tataie suporterii csa au fost minoritari!!!!!!! Un meci între două clone pe un stadion plin de dejecții umane și alte *** violente care n au ce căuta în libertate!!! Când Becali le dădea interzis la peluza sud în Ghencea presa îi sărea în cap. Așa că tataie ciocul mic și joc de glezne!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu (178 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 18:37

Alex, ***, esti alt stelist care zbiara de nervi...Ziaristii intra la meciuri cu legitimatii de presa, nu cu bilete. Un *** ca tine nu ar trebui sa aiba dreptul sa iasa din casa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu (178 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 18:40

@Ilie. Dor de care Steaua ca o Steaua exista si conduce in clasamentul ligii 1. Nu avea dl Ioanitoaia cum sa tina cont de toate orgoliile voastre bolnave si nici de badarania viastra.

Tase (18 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 18:45

@Nica....Asta si scrie in acest articol obiectiv. Imposibil de impacat pornirile tuturor bezmeticilor care posteaza aici dejectie dupa dejectie. Poate fi de inteles reactia stelistilor care au pierdut meciul dar nu si a rapidistilor. Astia sunt insa asa batuti in cap ca inca nu au invatat sa citeasca. Tot ce stiu e sa se dea mari si sa jigneasca.

liviu (333 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 18:51

Cred ca Dl Ioanitoaia se minuneaza citind marlaniile postate aici de toti ***. Vai mama noastra ca rau a mai ajuns poporul lui Eminescu, Iorga si Brancusi...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

etesuporter (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 19:00

Asa e domne! Rapidistii sunt cei mai civilizati, nevinovati suporteri, practic sunt ca niste virgine care joaca in filme pentru adulti! Despre Peluza sud-nord-est-vest de la Steaua putem spune doar atat: *** si atunci au plecat, ca ei nu tineau cu Steaua,FCSB, Armata sau care era echipa! Totusi, ma intreb din ce bani ***! Si ce imagine va avea Armata Romana care ii gireaza pe acesti golani, infractori, oameni fara slujba, *** sau cum se numest acesti insi care cand ii pune "ma-sa" sa stea la colt in genunchi ei stau! Pe langa faptul ca sunt niste oameni fara cultura, avnd in bagajul intelectual doar injuraturi si cuvinte de genul "***" sau "nenea, vreau si eu ceva de mancare si alcool, ca nu sunt in stare sa muncesc", acesti "suporteri" vor fi imaginea pe care Armata Romana o va avea in viitor si cu care se asociaza! Despre intrebarea: De ce au ales sa joace pe o arena asa de mare cei de la CSA, spun doar atat: Lacatus nu se pricepe sa conduca, nu are capacitatea intelectuala, nici ca antrenor nu a facut nimic, el fiind secund al lui Becali cand antrena la ... Steaua. PS: Si "suporterii" Rapidului sunt la fel, ei luau bani de la Copos sau cei care au venit dupa ei si, la fel ca aia de la Dinamo, Steaua, isi asumau cota parte din biletele vandute la meciuri! Sa nu ne facem ca nu vedem realitatea si adevarul!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Belphegor (167 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 19:32

Din cei peste 35.000 de spectatori , vreo 21-22 de mii au fost rapidiști , și cam 7.000 au fost cu Steaua .... adică cei din galerie de la Sud. Restul de 7-8 mii au fost neutrii... curioși... Galeria Rapidului a fost DUBLĂ ca număr ca cea a Stelei , au ocupat TOATĂ peluza inel 1 , 2 ȘI 3 , iar căile de acces - scările (alte cîteva mii) erau ÎNȚESATE DE suporteri. A fost o atmosferă cum Liga I nu a mai văzut de muuuult..... de muuuuult..... CSA-ul ARE peluză , ARE suporteri adevărați care fac mai mult decît 30.000 de mîncători de semințe și aplaudaci de-ai lui Becali. Vrem înapoi în Liga I ADEVĂRATELE ECHIPE CU ADEVĂRAȚI SUPORTERI. vrem înapoi Rapidul , Steaua , petrolul , U Cluj , adevărata Craiovă , adevărata Poli Timișoara... Precizez că nu sunt nici rapidist nici stelist , dar sunt un FAN înfocat al fotbalului care sa săturat de acest circ cu clone de Liga I și (mai ales) echipe sătești inventate ieri FĂRĂ istorie , tradiție , suporteri... m-am săturat ca TOȚI suporterii fotbalului dealtfel de meciuri de Liga I (de fapt majoritatea) cu 50 , 100 , 250 , 500 , POATE 1.000 de spectatori. Salvați fotbalul , aduceți înapoi legendele cu tradiție și istorie , cu public pătimaș și IMPLICAT. Restul este can-can și răutăți perverse , ironii insipide , comentarii *** ale becalioților frustrați și invidioși.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan (395 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 19:34

Suporterii csa sunt niste *** ***. Au demonstrat-o si simbata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Julian (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 19:39

"Greu de spus care formație a avut mai mulți fani. Imposibil de calculat. Totuși, fiind vreo 15.000, vișiniii au dominat peisajul, unul pe care l-au murdărit tocmai cei mai puțini când s-au năpustit peste rivali să-i bată." Dvs. vă recitiți articolul înainte de a-l posta? După matematica mea 15.000 + "mai puțini de 15.000" nu dă sub nicio formă "peste 35.000". PS: Am fost la meci. Prima estimare a crainicului cred că este cea corectă. Aprox. 25.000 de spectatori. Dintre care ASA Stelisti 7.000-8.000...

Belphegor (167 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 19:58

@Julian@ Asta ți-ar place ție să crezi dar nici tu nucrezi.. Au fost CEL PUȚIN 36 de mii.... un număr NEATINS în acest sezon în Liga I nici măcar de "marele"... "derby de România" și asta nu lasă pe mulți să doarmă. Foarte bine. Cît despre atmosferă , nu ați mai văzut voi așa ceva în Liga I (după cum mai spuneam) de muuuult...... de muuuult...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 20:02

...acest articol preamareste violenta pe stadioane ...ne vorbeste de galerii compuse din huligani cu cefe late si lanturi cat odgoanele ...care agitau steaguri si strigau sloganuri rasiste ...si ne vorbeste si de jandarmeria romana care s a repezit sa i gazeze pe ultrasi ...

F31M (23 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 20:04

A vazut nea Ovi stadionul ala mult mai bine de atat. A vazut galeria lui Dinamo!!

Andrei (276 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 20:14

Frumoasa coregrafia.

Franz (406 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 21:31

@ovidiu_3003. Felicitari ca nu te dezminti. Dus cu capul ai fost si dus cu capul ai ramas. Ai fi modelul ideal pentru statuia inchinata prostiei perfecte.

Costy (43 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 22:19

Minciuni. Rapid a avut mai multi suporteri in tribune. "Suporterii" cca sunt cei care au inceput scandalul. Nu tin cu Rapid, dar ca si sustinere(suporteri , numai la Livepool, Newcastle, West Ham, Dortmund..etc mai vezi. Bravo lor si sper pentru

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 22:39

...fotbalul romanesc trece prin momente grele ...trebuie sa scapam de violenta pe stadioane ...sa luptam cu totii impotriva ei ...inclusiv nea Ovi ...

Andrey (262 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 22:41

Victorie clara a Rapidului care va promova in liga 3. Restul sint capcanele intinse de Ovidiu in care au cazut multi fraieri. Esenta textului corespunde realitatii.

Che Guevara (363 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 22:45

Nea Ovidiu, coregrafiile vin din Italia. Si asa se numesc si acolo. Scenografia e la teatru. Coregrafia inseamna faptu ca o mare de suporteri se misca la unison. Nu te lua numai dupa panzele pe care le vezi, observa si miscarea ultrasilor. O seara buna!

Andrei (276 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 23:22

@Che Guevara. Ioanitoaia are ideile lui fixe din care nu-l scoti. E capsoman si duce cruciade personale pana-n panzele albe. E in stare sa scrie 100 de articole la rand repetand exact acelasi lucru (vezi cazul Daum), asa ca de ce te mira ca ramane obsedat de semantica scenografie-coregrafie? E genul care are doar certitudini in privinta lucrurilor pe care i se pune pata.

Sinistro (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 23:33

A ajutat, pentru doar cu astfel de demonstrații în forță înțelege și un jurnalist ca dvs. că nu mai este nicio confuzie legata de FC FCSB și Steaua București, trebuie doar sa cititi ce scrie pe sigla din pieptul lui Predescu și să simțiți energia de pe stadion. Steaua e una singura, din păcate a pierdut ieri meciul din teren, dar a câștigat altul mai important pe termen scurt, mediu și lung.

Che Guevara (363 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 0:17

@Andrei Chiar si atunci cand te cheama Ovidiu Ioanitoaia, daca ai impresia ca poti impune unui popor intreg parerea ta persoanala s-ar putea sa ai o problema. Nu uita domnule Ioanitoaia ca exista sute de expresii preluate de limba romana care nu sunt intocmai cu varianta originala sau cu logica limbii de la noi. De exemplu se spune "flagrant" (ceea ce inseamna evident), in loc de flagrant delict. Si DEX accepta asta. Se spune NUMAI in romaneste Xerox, desi firma respectiva nu prea mai exista si ma tem ca nu are nimeni copiatoare xerox, iar DEX accepta asta. Si multe altele... Bine ca ne legam noi de coregrafii. Cand veti vedea suporterii ca vin la stadion cu mese, scaune, covoare si alte obiecte de mobilier, sau ca isi fac costume la croitor special pentru un meci atunci sa vorbiti de scenografii. Pana una-alta oamenii aia canta si se misca toti intr-un anume ritm ceea ce inseamna coregrafie.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 1:15

Steaua e numai una----aceea ce reprezinta Armata. Dinamo la fel -ceea ce reprezinta Militia. De aceea ele trebuiesc desfintate. Ca si suporter U Craiova -era o miza speciala cind se juca impotriva Stelei sau a Dinamoului (vorba lui Jenei)- se considerau mini Revolutii impotriva Armatei si a Militiei , 2 entitati ce nu puteau fi suportate in perioada comunista fiind reprezentative pt partidul unic. Daca le invingeai era ca si cum ai fi invins sistemul. De multe ori era greu , pt ca sistemul era ajutat atunci ca si acum de oamenii negri trimisi sa rezolve situatia. Arbitri. Nu de fiecare data incompetenti dar de fiecare data trimisi sa ajute sistemul.

IO (154 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 2:21

Galeria rapidului a fost mai numeroasa, nu cu foarte mult, nu ca cea a lui dinamo fata de galeria fcsb la meciurile din campionat. Ma indoiec insa ca ceilati spectatori au fost in majoritate rapidisti. Vorbind de galeria fcsb... nu cred ca sunt mai mult 200 de oameni in zilele bune si scad pana la 2 in zilele mai putin bune. Steaua este unica, iar interesul pt meci demonstreaza asta mai mult decat "dorul de rapid". Oamnii nu s-au inghesuit sa vada un rapid, care e rapid doar pt ca e pe primul loc, ci s-au inghesuit sa vada Steaua cu una din echipele rapidului.

sundance kid (205 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 2:57

I-am spus unui demagog fcsb-ist ca steaua armatei de atunci aducea de la OLIMPIADELE DE VARA cel putin 5, 6 medalii cam cit viseaza astia acum dupa 29 de ani sa aduca per total toata delegatia Romaniei ! S-a inrosit la fatza dupa care a disparut in vazduh !

radu.cristi11 (3 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 4:16

:)) Nea Ovidiu nu mai scrie despre Rapid sau Steaua, astia sunt prea *** ca sa poti avea o discutie logica cu ei. :)) Si sunt stelist de 30 de ani dar nu am vazut vreodata atata ura cata exista intre rapidisti si stelisti. Marea majoritate a rapidistilor si-ar taia cel putin o mana doar sa aiba argumente in favoarea superioritatii Rapidului

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Oli (2 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 14:37

Politica si interese versus nostalgie si sentimente. Cinism versus emotie. Un meci al renasterii fotbalului. Al renasterii noastre. Al renasterii pasiunilor noastre. Daca n-ar exista atatea nuante ale contextului actual, cred ca asa ar putea fi descris meciul de sambata seara. Un Steaua – Rapid, nu intr-un sfert de finala din Europa League, un Steaua – Rapid intr-o etapa oarecare a Ligii a 4a Bucuresti, sezon 2017 – 2018. Adica, din punct de vedere strict competitional, echivalentul unui legendar Progresul Pucioasa – Recolta Gura Șuții. Dumnezeule, cate s-au schimbat din 2005! De la UEFAntastici la hăul adanc al uitarii. De la Mirel Rădoi si Dani Coman la Cumva Sitaru si Alin Lădaru. Cum cine sunt astia din urma? Jucatori titulari ai echipelor prezente sambata seara pe gazonul stadionului national. Steaua si Rapid asa cum au ramas ele in memoria microbistilor, asa cum si-au cusut fiecare firul istoriei, nu mai exista in fotbalul romanesc modern. Au fost acaparate de ticalosi, secate de valori, furate istoriei si aduse in derizoriu. Legende ale sportului romanesc se zbat acum in mocirla (la propriu si figurat) de pe maidane uitate de lume, neatinse de civilizatia lumii moderne. Conjunctura in care s-a desfasurat jocul este atat de confuza ca va jur ca inca nu-mi dau seama unde sa ma situez. Un gust dulce de pasiune, eliberare emotionala, iubire pentru culori, amestecat cu un gust amar al jumatatilor de masura, frustrari complicate, iz de politica si gaze lacrimogene. Sunt un obisnuit al stadioanelor si, ca orice roman, un fin cunoscator al fenomenului. Merg de multe ori pe stadion sa-mi satisfac o curiozitate bolnavicioasa, nu pentru a contribui neaparat la spectacolul din tribune. Din pacate de putine ori sfarsesc prin a fi surprins placut. Finalul evenimentelor fotbalistice la care particip este aproape invariabil unul insipid si vag negativ. Nu reusesc sa ma rup din amaraciunea pe care o simt vis a vis de fenomen. Emotii din alea bune mai am ... sa ma gandesc ..., mda ..., niciodata. Sambata asta insa ceva era atlfel. Simteai tensiunea unui meci important din afara arenei. Mirosea a fotbal de pe la Piata Muncii. Am tras in piept cu pofta freamatul ala. Afara e aproape vara si pe mine m-apucau frisoanele. Incordare, nerabdare, neliniste, toate amestecate, toate de-a valma luau locul unei apatii exersate de atatea ori. Mi-am dat seama ca traiesc asa cum ar trebui traite astfel de evenimente. Mi-am amintit de inceputurile pasiunii mele. O senzatie de care uitasem. Si cu cat ma apropiam de intrare emotia crestea exponential. Daca treceai mana cu viteza prin aer, pe cuvant, ieseau scantei. O tensiune pozitiva umpluse teatrul de razboi si inimile noastre. Eram vii. Vreo 30.000 de oameni vii. Superb! Aproape ca am alergat catre locurile desemnate de bilete. Incercam sa cunatific starile astea, sa-mi dau seama de unde naiba vin. Pozitia in clasament a celor doaua combatante, lunga istorie a confruntarilor directe intre cele doua, oameni care se confunda cu istoriile echipelor prezenti in persoana sau in spirit, frustari fotbalistice, sociale, politice, vremea frumoasa de afara, lejeritatea sfarsitului de saptamana, curiozitatea, pasiunea pura pentru un fotbal renascut. Toate cele enumerate si multe alte interpretari personale ale fiecaruia dintre noi au concurat catre momentul asta. Au cladit momentul asta de descatusare microbista adevarata. Jocul in sine aproape ca nu conteaza. Rapid a fost clar mai buna. Consistenta jucatorilor cu experienta a rezolvat meciul. Cu fiecare atingere de minge Daniel Niculae inspira eleganta si incredere, iar Maftei a dat siguranta minjilor din jurul sau. Steaua aproape ca n-a contat, ratacindu-se undeva la jumatatea terenului in executii hilare mai apropiate de cele ale noastre de la fotbalul din sală decat cele ale unui fotbalist profesionist. Galeriile au fost fabuloase atata timp cat nu s-au batut intre ele. O greseala organizatorica, daca e sa ma intrebi pe mine. Tensiunea generala a transformat oamenii normali, prieteni in afara arenei, in animale fara rationament. S-au vandut bilete haotic, iar rapidisti au nimerit intr-o mare stelista si invers. Noi am avut tribuna 2 pe inelul 2, am fost in afara campului de lupta (cu adversarii, cu sistemul, cu tine insuti). Am fost 2 stelisti si doi rapidisti, prieteni vechi cu totii. Acum nu ne mai vorbim. Glumesc, bineinteles. Ei s-au bucurat de 3 ori, noi am inghitit in sec. Am stranutat cu totii ca niste mâțe bătrane de la gazele imprasitiate cu generozitate de jandarmi. Nu conteaza. A castigat fotbalul. Au castigat sufletele noastre de suporteri si inimile de copii. Nu stiu sa asez momentul asta in fotbalul actual. Nu l-am inteles inca. Incerc. Ce stiu limpede ca lumina zilei este ca asta trebuie sa simti atunci cand mergi la stadion, asta-i pasiunea unui om plin de energie, aste este seara aproape perfecta a unui iubitor de fotbal. Ii urasc cu patima pe toti cei care ne-au rapit cu aroganta si perversitate feelingul asta, ne-au rupt echipele si sufletele, ne-au lasat prada intrigilor si conflictelor, haosului sportiv si social. Le urez sa nu mai simta nimic niciodata, sa-si traiasca letargic vietile hidoase, iar banii murdari colectati de pe urma pasiunii noastre sa se transforme in praf si pulbere. Iubesc Steaua, habar n-am pe care dintre ele, iubesc fotbalul, iubesc sentimentul asta pe care l-am trait sambata seara la un meci de liga a 4a din Romania. Sunt in sevraj acum. Sper sa nu treaca foarte mult pana la urmatoarea doza.

mastrapol (4 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 16:26

RAPID - iubire fara sfarsit !

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 16:33

Domnule Ioanitoia, e frumos ce spuneti ..."Dorul de Rapid". Stiti foarte bine ca inainte de '89 Rapidul era singura echipa DIN TARA care avea galerie - cu sef de galerie. Nici echipa nationala nu avea galerie si ce jucatori jucau in anii '60 -'70 Stii foarte bine ca in cuplajele echipelor din bucuresti -din cei 70-80,000 sau 100.000 de mii de spectatori, peste 70% erau cei care sustineau Rapidul iar multi dintre acestia , printre care si eu - sustineam si echipa Steaua care nu avea mai mult de 4-5 mii de sustinatori , ca de altfel Dianamo sau Progresul. De sustinatorii Sportului Studentesc nu poate fi vorba , chiar daca Hagi a jucat la ei. Cu mare greutate adunau 1.000 de caministi din Regie. Si aici , tot suporterii Rapidului le mai facea un pustiu de bine cu inca vreo 2-3.000 de sustinatori....Cat priveste meciul dintre Steaua si Academia Rapid va pot spune - am stat la Tribuna a II-a- inelul doi - exact pe linia care marcheaza jumatea terenului iar dincolo de ea erau amestecati rapidisti si sustinatori ai CSA-ului ,la fel si la Tribuna I ...toata partea care ducea spere peluza rapidista plina ochi. Chiar imi pare rau ca suporterii Stelei nu au reusit sa aduca mai multi suporteri cat sa umple toata peluza . Inelul trei a fost gol . Dar si asa le-a fost data o mare palma atat F.R.F-ului, Ligii dar in special lui Mitica Dragomir -sustinator infocat al Stelei comuniste dar si a lui GIGI Valiza. Cum poti , ca fost lider al Ligii , sa nu chemi lumea la stadion , sa incurajezi spectarorii sa meraga si la meciurile din ligiile inferioare . I-a tremurat basca in cap de frica ca in tribune se vor strange mai multi suporteri decat poate aduce fcsb-ul lui GIGI Valiza. Inregistrarea emisiunii lui Dan Diaconescu exista marturie ca Mitica s-a autodenuntat ca el a fost cel care tras sforile ca GIGI Valiza - in mod nelegal - sa puna mana pe echipa. Tot el a fost cel care s- a opus retrogradarii FCSB-ului (precum in Italia -Juventus, Milan si altele) cand GIGI fost prins la Cluj (Tea Sponte) cu valiza plina de bani . Mitica a spus imediat ca daca a intrat DNA-ul pe fir sa asteptam decizia finala si apoi va aplica regulamentul . GIGI VALIZA a facut si (putina) puscarie dar Mitica s-a facut ca ploua iar FCSB-ul a ramas nelegitim in Liga I. Acum si Burleanu are o mare vina ca nu a anuntat UEFA de decizile instantelor si nu fortat respectarea Regulamentului. Ce sa-i faci - cand si acesta (Buirleanu) o scalda pe la TV ca nu stie cum se mai numeste aceasta echipa (fcsb). Doar si numai pentru acest lucru trebuie schimbat . E adevarat ca nici Lupescu nu prezinta incredere dar la noi trebuie - putin cate putin - timp de 30-40 de ani sa reusim sa schimbam ceva si nu dintr-o data . Lupescu trebuie sa intelega la Liga I sa ramana precum este acum si sa nu forteze un camionat cu 18 echipe -diluat in care campiona este dictata de banii si influenta lui GIGI VALIZA si de echipele cele mai slabe . Sa ramana ca acum . Aici - o bila alba pentru Gino Iorgulescu dar si pentru Burleanu.

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 16:59

Domnule Ioanitoaia este bine facuta remarca privind SCENOGRAFIE si nu Coregrafie. In mai multe randuri am spus ca este gresit sa numim coregrafie -care inseamna cu totul alceva - decat scenografie . Chiar l-am rugat pe dl . Paraschivescu sa lamureasca - cu priceperea sa - aceasta confuzie agresiva........................................... Domnule Ioanitoia , eu cred ca din cei aproape 38-39.000 de spectatori cam 24-25.000 erau sustinatori ai Rapidului (eu si alte persoane cu care am fost la meci -aveam bilete dar pentru inghesuieala de la intrari -datorita nefunctionarii cu repeziciune a turchinetilor - am intrat fara ca biletele noastre sa mai fie "citite" . Acest lucru cred ca a fost facut de fff multi dintre cei care aveau bilete . Repet- imi pare rau ca Steaua nu a reusit macar sa-si umple peluza (inelul trei fiind gol) pentru ca atunci in tribunele stadionului ar fi fost peste 45.000 de spectatori.

Che Guevara (363 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 23:19

Azi a jucat FCSB la Astra. Era un singur diliu pe stadion care *** intr-o portavoce. Nu exista comparatie intre suporterii CSA si cei ai FCSB.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează