Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mielul blând

Ne amintim toți că, înlocuit după 45 de minute din meciul cu Craiova, Budescu a răbufnit la televizor:

Permalink to Mielul blând
vineri, 13 aprilie 2018, 4:49

„Sunt jucător cu experiență, nu meritam să mă schimbe la pauză. Și-au făcut treaba cu mine, după care m-au scos la pauză și n-am înțeles de ce. Nu e normal! Noi, jucătorii de 30 de ani, merităm puțin mai mult respect”.

Cum Budescu a adăugat „m-am simțit folosit”, Gigi Becali a luat foc. Nu doar în numele lui Dică, antrenorul pus și susținut de el, ci și în nume personal, deoarece Budi a vorbit mereu la plural. M-ați, nu m-a, ați, nu a etc, sugerând că înlocuirea lui a fost mai degrabă decisă în loja oficială decât pe banca tehnică. Fără să fie certitudine, e foarte posibil ca lucrurile să se fi petrecut întocmai. Mă îndoiesc că Budi n-a știut ce spune.

Apreciind că reproșurile vedetei l-au privit direct, latifundiarul nu le-a lăsat fără răspuns și a ridicat tonul. Precizând că în contractul lui Budescu nu-i înscrisă obligația de a juca 90 de minute, Gigi s-a rățoit la acela pentru a cărui aducere a achitat la Giurgiu clauza de 750.000 de euro și pe care-l plătește cu 30.000 pe lună, cel mai mare salariu din Liga 1. „O să vorbesc cu el și o să-i zic «Bă Costică, bă Budi, tu ești nebun?! Te crezi la Astra?!Ești la Steaua, îl ai patron pe Becali, nu faci ce vrei tu!»”, a sunat punerea la punct.

Deși „rebelul” va mărturisi, într-o discuție între patru ochi cu Nick, că a greșit, dar va promite și că nu va mai ieși în decor, totuși, era de așteptat ca Budescu să nu fie titular în partida de play-off contra Astrei. Antrenorul sau patronul să-i dea o lecție, să-l învețe minte. Unul, altul ori amândoi. Întrucât Budi e anunțat în garnitura de start luni seara, rezultă că apele s-au liniștit. Dar și că Becali nu se mai repede ca în anii trecuți.

Când tăia și spânzura dacă era, sau se considera, călcat pe bătături. Poate c-ar fi exagerată afirmația că e mai concesiv. Chiar mai înțelept. Cu siguranță însă că-și cunoaște interesul mai bine și îl urmărește mai insistent. Ceea ce presupune câștigarea titlului și, prin intermediul lui, a unei căruțe de bani. Înainte de a fi impulsiv, imprevizibil, nervos, bădăran etc, Becali pare cu precădere omul propriului interes. Pare sau chiar e.

Exemplul cu Budescu nu-i singurul ce arată că Gigi a devenit miel blând din berbec furios. La fel a procedat, punând batista pe țambal, când năbădăiosul Alibec s-a dat în stambă la Voluntari. Deranjat și el că a fost înlocuit, a spart ușa vestiarului, incident în urma căruia Becali a hotărât scoaterea lui din lot și amendarea cu 75.000 de euro. Atât că sancțiunile nu s-au aplicat niciodată. Ba încă, din dorința de a-l vinde pe Denis, Gigi i-a cerut imperativ lui Dică să-l titularizeze în întâlnirea de Europa League cu Beer Sheva. Ceea ce s-a și întâmplat.

Fără să laud schimbarea de atitudine a ex-parlamentarului, căci n-am fost, nu sunt și nu voi fi fan al controversatului personaj, doar constat că aceasta s-a produs. Becali a renunțat la pozițiile de forță, la pumnul în masă. De pildă, după ce a amenințat că „orice fum de țigară va costa 5.000 de euro” în cantonament, a făcut pe niznaiul de câte ori a aflat, ori a văzut cu ochii lui, că Alibec, R. Benzar și Fl. Coman mai trag din țigară.

Recordul de îngăduință l-a bătut deunăzi, când a luat drept glumă o ironie a lui Fl. Coman. Criticat de patron că n-aleargă destul pe teren, internaționalul de 20 de ani a replicat „Hai, bre nea Gigi, că nu suntem la atletism!”. Altădată, Becali ar fi taxat o asemenea ripostă drept obrăznicie, iar Florinel n-ar fi scăpat ușor. Acum însă, Gigi e gata la orice compromis numai să ia titlul, și pe seama lui, eventualul pot din Champions League. Ca să fie atmosferă în vestiar și băieții nestresați. Scopul scuză mijloacele, nu?

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Che Guevara (363 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 22:47

Sunt mult mai democrat decat tine. Sunt de partea adevarului. Daca FC U este adevarata Stiinta nu pot sa ii sufar pe csu. Vorbeste frumos ca nu se stie niciodata. Se intalneste munte cu mnute, daramite om cu om .

Comentează