Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Până și zeii mai obosesc! 

După ce Napoli, echipa mea de suflet, s-a chinuit acasă cu Chievo, pe care a bătut-o cu 2-1 marcând în minutele 89 și 90+3, l-am sunat pe Theodor Jumătate, șeful departamentului fotbal extern de la Gazetă. „Teo, nu mai pot […]

Permalink to Până și zeii mai obosesc! 
miercuri, 11 aprilie 2018, 3:49

După ce Napoli, echipa mea de suflet, s-a chinuit acasă cu Chievo, pe care a bătut-o cu 2-1 marcând în minutele 89 și 90+3, l-am sunat pe Theodor Jumătate, șeful departamentului fotbal extern de la Gazetă. „Teo, nu mai pot cu Napoli, mor de inimă rea, așa că te rog să-mi recomanzi altă echipă cu care să țin”, i-am zis mai degrabă în glumă. Mi-a răspuns prompt: „Dacă vreți să vă bucurați permanent, luați Barcelona! Cu ea mergeți la sigur!”. Marți seara, când Roma conducea cu 1-0, i-am telefonat din nou și m-a liniștit că „nu se va întâmpla niciodată ca Barcelona să piardă cu 3 goluri la Roma, niciodată!”.

Uite însă că s-a întâmplat, victoria și calificarea Romei, învinsă cu 4-1 pe Nou Camp, șocând întreaga lume. „Prăbușirea imperiului catalan”, s-a lamentat Marca, în vreme ce Corriere dello Sport a numit succesul capitolin „Capodoperă”. Într-adevăr, nimeni nu s-a așteptat ca Barca, cu garnitura standard, să fie îngenuncheată, ba și umilită, pe Stadio Olimpico. Ea, viitoarea campioană a Spaniei, distanțată la 11 puncte de Atletico Madrid și la 15 de Real, ea, formația magicianului Messi. Când colo, nu doar că a pierdut, dar a pierdut fără drept de apel în fața unui adversar care a știut să pună o presiune teribilă și, aproape de necrezut, să transforme presiunea într-o izbândă magnifică.

Poate că ibericii chiar s-au crezut calificați după întâlnirea tur și, ca atare, n-au apăsat accelerația decât spre final. Atunci, la 0-3, au atacat în disperare de cauză și cu stoperul Piqué pe post de vârf. În rest însă, băieții lui Di Francesco au făcut legea. Ei au lăsat adesea impresia c-ar fi 16-17 pe gazon!

Așa de precis a funcționat, impecabil, „armonica” giallorossa. Cu întreaga echipă în defensivă și, la faza următoare, cu ea în atac! Printre romanii vânjoși și neosteniți, Messi n-a mai părut un jucător de geniu, ci unul de rând, anonim. În afară că a executat aiurea, mult peste bară, două lovituri libere de la 22-25 de metri.

„Puricele” n-a arătat nimic, chiar nimic. Iar Iniesta, Suarez și ceilalți l-au imitat, dovadă că până și zeii mai obosesc! Iar eu, cum procedez, rămân cu Napoli, iertați nedumerirea, sau ce?

Deși n-are nicio scuză, Barca ar putea totuși invoca una. Faptul că în perioada în care calificarea stătea încă sub semnul întrebării, iar Barcelona trăgea de timp din răsputeri, „centralul” francez Turpin nu l-a eliminat nici pe Jesus (minutul 44) și nici pe Fazio (59), fundașii romani. Cum intrările lor au fost criminale, categoric de pedepsit cu avertisment, s-a speculat c-ar fi influența lui Collina, președintele italian al arbitrilor UEFA fiind interesat, nu-i așa?, să meargă mai departe Roma. Să nu uităm însă că în tur olandezul Makkelie le-a refuzat lui Florenzi și lui Dzeko penalty-uri indiscutabile. Cine vrea să vorbească despre justiția divină care acționează în fotbal are dreptul s-o facă.

Oricum, reproșându-i lui Turpin că nu i-a dat roșu lui Piqué (56), dar și că l-a iertat pe Fazio de o eliminare fără dubii, Gazzetta dello Sport a apreciat cu 4,5 (din 10) prestația francezului. Care va merge la Mondialele din Rusia în locul lui Hațegan, ca ultimul pe listă.

În aceeași seară, la Manchester City-Liverpool, 1-2 după 0-3, arbitrul spaniol Lahoz (care gafase sâmbătă la Malaga-Bilbao din LaLiga) a comis-o mai grav. Luând de bună semnalizarea tușierului, el i-a anulat lui MC un gol perfect valabil la scorul de 1-0 pentru trupa lui Guardiola, pe care l-a trimis în tribună pentru proteste! Cum mingea a ajuns la Sané de la un adversar, poziția de ofsaid a acestuia s-a anulat și golul trebuia validat, greșeală imensă, scandaloasă. Pentru că la 2-0 în minutul 42, City chiar putea spera la calificare.

Aviz celor care insistă pentru aducerea arbitrilor străini în campionatul nostru, o chestiune de dezvoltat.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Daniel N (3 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:04

A fost o balanta a greselilor in ambele duble,nefavorizand nici o echipa. Despre faultul lui Sterling la Van Dijk inainte de gol nu scrie nimeni nimic. La urma urmei greselile de arbitraj fac parte din jocul de fotbal.

?????? (831 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:06

Considerați că este evident faptul că atunci când meciurile sunt câștigate meritul este al jucătorilor iar când sunt pierdute partidele de vină este firesc să fie patronii și antrenorii ? Ca la învățămât, acolo unde nu există organizare eficientă și pedagogi buni nu sunt nici performanțe ?

?????? (831 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:08

Considerați că este evident faptul că atunci când meciurile sunt câștigate meritul este al jucătorilor iar când sunt pierdute partidele de vină este firesc să fie patronii, conducătorii cluburilor și antrenorii ? Ca la învățămât, acolo unde nu există organizare eficientă și pedagogi buni nu sunt nici performanțe ?

vlad (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:08

Stimate domn, felicitari pentru articol dar am un singur amendament. Nu s-ar vorbi atat de golul de 2-0 anulat celor de la City daca bezmeticul acela de arbitru fluiera fault la contactul dintre Sterling si Virgil, faza de unde iese golul de 1-0. Dar vinde mai bine sa spui ca City a fost dezavantajata in loc sa se remarce ca in 3 reprize din 4, Liverpool a jucat exact ceea ce trebuia. Multumesc.

Marius (5 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:18

Înfundați în mocirla noastră nu putem vorbi de altceva decât de arbitraj. Culmea e că ei, cei implicați, nu o fac, pur și simplu nu le stă în fire. În loc să vedem fotbal, determinare, pasiune, calități fantastice ne legăm de ce a dat sau nu arbitrul. Că așa ne-am obișnuit ore de-a randul la TV cu președinți de cluburi in direct analizând la nesfârșit aceeași fază. Doar la noi. La ei nu.

Popescu (5 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:23

Deja vorbim de greseli de zeci de milioane de euro. Arbitrul are putere sa schimbe destinatia unei averi, catre echipa care nu merita. Trebuie var, cel putin la meciurile cu asemenea miza.

a dica (283 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:24

Cand Messi ia cartonas galben ceva e in neregula. Barca a fost de nerecunoscut. Meciul a fost prost pregatit si prost condus atat din teren cat si de pe margine. Prea multe staruri intr-o echipa uneori strica. Pianul s-a dus pe scari si s-au cam varsat clapele, nimeni nu s-a opintit sa-l care!

Adri (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:30

Domnule Ioanitioaia, greseli se fac peste tot, chiar si in meciurile din fazele eliminatorii UCL, dar la noi se vorbeste prea mult despre asta, toate echipele avand impresia unui complot impotriva lor. Lahoz este un tip de 41 de ani care trebuie sa conduca meciurile unor atleti profesionisti, cu cel putin 10 ani mai tineri ca el, care isi castiga banii din a juca fotbal. Am vazut ca multe tari au angajat arbitri cu contracte de munca, in loc saplateasca pentru fiecare meci, iar arbitrajul video este tot mai necesar in toate competitiile. Arbitrajul are nevoie de reforme, alfel va ramane cea mai urata parte a fotbalului.

GabrielG (2 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:31

Asta ati inteles din dorinta celor care vor arbitri straini? Ca vor arbitri care sa nu greseasca? Greseala e omeneasca, se poate intampla oricui. Cei ce insista pentru aducerea arbitrilor straini o fac pentru ca (cred ei) nu sunt "coruptibili" si nu pot fi acuzati de parti pris-uri.

PETRU (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:35

despre football am mai scris pe aici ,dar ceva de alt gen ma supara .Seful meu de promotie a terminat facultatea cu nota 9.90 si de peste 50 de ani ma tot intreb ,CUM ? Asa cum Man City a batut toata liga -premier league -cu 16 pct de a doua si cu 80 de goluri marcate. .Ce sa mai scriu. MINUNI.

cpt.ahab (19 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:41

Lahoz merită un articol amplu, separat. Omul e un fenomen. E pe linia Alexis Ponnet- Kim Milton Nielsen. Distruge meci după meci, dar e delegat peste tot.

Marcel (190 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:51

@Marius. Nu te da rotund cand ai capul patrat. Citeste ca presa engleza tuna si fulgera impotriva arbitrului. Tu ce ai vrea sa taca daca s-a facut 1-2 in loc de 2-0. Ca nu era vorba despre un penalti ca eventual sa fie ratat. Era gol valabil si l-ai vazut pe Guardiola cum a reactionat. Dar vrei si tu sa te afli in treaba ca sa pari interesant. .

John (564 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:54

Inaintea articolului mi-a placut titlul lui. Va inteleg tristetea provocata de Napoli. Care joaca frumos dar si din ce in ce mai usor de contrat.

John (564 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:57

Pentru astia care tipa ca se vorbeste exagerat pe marginea arbitrajelor catastrofale am o intrebare. Daca ati fi voi victimele fluierasilor si ati pierde din cauza lor foarte multi bani la fel ati fi de toleranti?

Barbu. (100 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:59

Adevarat ca nu l-am vazut niciodata pe Messi asa absent. Parca era o barza intr-un picior si acela rupt.

victor L (169 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 17:01

"Deși n-are nicio scuză, Barca ar putea totuși invoca una." Pai, cind nu ai nicio scuza, de unde o scoti pe aia una? Nu, Barcelona chiar nu are cnicio scuza, caci toate meritele le-a avut Roma. Barcelona pare a fi zmeul zmeilor doar in ograda spaniola.

Liviu (24 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 17:26

Ramanem impreuna cu Napoli! Inca mai sper la titlu!

marian (3 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 17:44

Cred ca GabrielG are dreptate.

teo stemate (23 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 18:14

Mie mi se pare ciudata o coincidenta: faptul ca zeii de la Barcelona obosesc, de ani de zile, in exact aceeasi perioada, martie-aprilie. Sa fie astenia de primavara?

Cosmo (237 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 18:20

John, mi -ai stors o lacrima, gândul că cei de la city sau barca, și alți fotbaliști in general, au pierdut bani din cauza arbitrilor e sfâșietor de-a dreptul.

liviu (333 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 18:45

Baietii de la Barcelona au demonstrat ca nu sunt zei, ci muritori. Poanta merge ca metafora dar atat si nimic mai mult.

John (564 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 18:55

@Cosmo. Nu te impiedica nimeni sa faci pe cinicul. Fa linistit, baga frustrari la greu. Sunt insa curios cum ai reactiona daca ai pierde si 15 roni din cauza altuia. Te-ai da cu capul de pamant si ai scoate flacari pe nari. Noua ne place sa fim destepti cu altii si sa facem pe moralistii.

corneliu (18 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 19:15

Articol ratat. Cât fotbal a fost aseară în două jocuri nu vedem in Romania intr-un întreg campionat.

Alex (144 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 19:43

Balesc unii aici si oricate eforturi as face nu reusesc sa ii inteleg. Posteaza unul Articol ratat fara sa spuna de ce, sa ofere o minima explicatie. Citesc si imi dau inca data seama cat de usor e sa devii penibil. Si chiar nu avem cum vedea asemenea fotbal in Romania atunci cand joaca Barcelona si Mancester City. De unde atatea pretentii...

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 20:39

Strict pe subiectul arbitrilor strini din sfarsitul articolului...Ar fi bine sa faceti o masa rotunda cu Geambasu si poate asa arbitrii romani ii trimiteti la Liga 4 si lasati Liga 1 sa hotareasca singura in ce arbitrii au incredere....Cum Geambasu spune ca Liga 4 este mai cinstita ne dam seama cu cata cinste se incarca si arbitrii!Daca arbitrii romani sunt buni de ce nu arbitreaza ei in zilele acestea in Europa sau la vara in Rusia sau mereu in Liga 4? Tot din cauza oficialilor arbitrii sunt nedreptatiti?Cat o fi baremul in Liga 4?Messi cat o fi el de tare nu se poate lupta fizic cu gladiatori...Un roman l- a pus jos pe Messi si a luat un galben...Messi a faultat din spate si a luat si el galben...Gladiatorul a faultat iarasi din spate dar ca la noi,nu se putea da eliminare intr- un meci asa de important.Deci cand vrea un arbitru Messi este egal cu un gladiator desi nu are fizicul necesar pentru o astfel de lupta...Deci un arbitru poate egaliza jucatorii de fotbal...Si la noi cand arbitrii permit coatele- n gura poate sa joace si Messi ca tot era depasit...Se stiu echipele care sunt luptatoare sau cele care sunt tehnice...Muzica conteaza si sunt domni care o selecteaza....

Alin (626 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 21:19

City si Barca vor fi campioane in cele mai tari campionate din Europa. . Trebuie felicitate, dar le ajunge. Liverpool si Roma abia daca vor prinde o cupa europeana si din acest motiv au tras de calificare cu disperare.

Che Guevara (363 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 21:22

1. Napoli este si echipa mea de suflet. Dar nu e prea bine legata anul asta. Daca l-ar fi tinut pe Cavani acum defilau prin Serie A. Si asa se intampla cand iti plac mai mult banii decat rezultatele. 2. Manchester City s-a plans ca a pierdut meciul tur din cauza ca i-au primit suporterii lui Liverpool ostil. Nu a fost nimic ilegal acolo. Oamenii pur si simplu si-au aratat atasamentul fata de echipa proprie. In meciu retur ce suporteri i-au mai stressat ? Si cu Manchester United ce a mai fost. Guardiola e pe tobogan. 3. Hategan greseste constant in ultima perioada. Pare cel mai spagar arbitru roman. Nu intamplator el nu merge in Rusia. 4. Barcelona nu mai e ce a fost. Messi a inceput sa imbatraneasca si nu vine nimic din urma. 5. Trebuie sa felicitam jucatorii si conducerea tehnica de la Roma. Oamenii astia chiar au crezut in sansa lor si au luptat pana la capat. Din pacate nici Italia nu merge in Rusia.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 21:35

....articol critic la adresa lui Jumate ...

MZM (390 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 21:50

Dincolo de greselile de arbitraj, dincolo de forma slaba a jucatorilor Barcelonei (care pareau convinsi ca, oricum ar juca, nu pot pierde calificarea dupa acel 4-1 din tur!), Roma a fost uluitoare!! Nu cred ca am mai vazut vreodata o echipa care sa realizeze intr-un singur meci atatea bravuri. Au inceput jocul hotarati sa se califice, siguri pe ei ca o pot face, au alergat cat altii in sapte jocuri (oare un control antidoping ce ar fi aratat?), au facut 90 de minute un presing zdrobitor, nemaivazut, cate 3-4-5 jucatori pe adversarul cu mingea, realizand aproape de fiecare data castigarea posesiei. Au iesit invingatori in aproape toate duelurile unu la unu si s-au tinut strans de idea "toti in atac, toti in aparare". Au inscris cele 3 goluri necesare calificarii si s-au bucurat indelung. Meritau cu prisosinta! Dar nu cred ca vor mai putea repeta vreodata aceasta prestatie absolut naucitoare, care i-a siderat, i-a speriat rau pe jucatorii Barcei. La sfarsit acestia aratau ca niste copii pedepsiti drastic, carora nu li se permite nici macar sa planga! P.S. Domnule O.I., fraza de la sfarsit nu trebuia sa o mai scrii. Pentru detalii vezi @GabrielG

Marius (5 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 21:59

@Marcel greșești. Și nu știu ce formă are capul tău. Pentru că am trăit câțiva ani printre englezi, am fost și la câteva meciuri, și ei nu sunt porniți împotriva arbitrilor. Dacă e gol valabil și se ridică fanionul de offside, ei scriu că echipa a avut ghinion că s-a semnalizat offside, la fel un jucător care ia galben in loc de roșu e norocos că nu e eliminat. Ei au o mentalitate la care noi nu o sa ajungem niciodată. Nu mai citi presa de la noi că te prostește, mai învață engleză și poate înțelegi ce scriu englezii.

Bogdan (395 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 22:47

Mariuse, noi astia care nu traim in Anglia suntem suboameni sau ce sintem? Vrei sa iti spun povestea cu grebla sau o stii? Nu e normal sa aperi niste arbitri care s-au dat rau in stamba. Gresesti la fel de tare ca ei.

Olteanu (478 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 23:48

Dupa Barca si Real a jucat foarte slab in retur si s-a calificat cu ajutorul arbitrului. In faza aia a fost 10 la suta penalty si 90 nimic. Real=Fecesebeaua, o echipa mai ajutata ca alta.

geo (199 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 0:10

Acum sa te vad nea Ovi ce zici in faza lui 11 metri din prelungirile de la Madrid. A fost sau nu fault cand arbitru a aratat punctul cu var fara sa ezite o fractiune de secunda.

Che Guevara (363 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 0:59

@Olteanu: Stai linistit ca si Juventus a luat cupe si campionate cu ajutorul arbitrilor. Nu e cazul sa ii plangi pe ei cand e vorba de arbitraj. @Bogdan: Diferenta dintre noi si englezi e ca Hategan, cel mai bun arbitru roman, nu merge la Campionatul Mondial din cauza ca a stricat cateva meciuri flagrant in ultima perioada. Or gresi arbitrii si in Anglia dar macar aia o fac subtil. Al nostru e prea pe fata si e prea tupeist.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 3:12

Eu nu cred ca vreun arbitru strain poate arbitra mai prost decit Hategan. Intrebati de curiozitate Irlanda.....Cit despre Barcelona, vedetele au si ele uneori nevoie de un antrenor. Ernesto Valverde merita sa arbitreze Chiajna ,nu Barcelona

sundance kid (205 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 3:23

Acum citeva ore s-a pus bomboana pe coliva arbitrajului european . Calutzul cabrat a recuperat fantstic distanta cu care ramases 8n urma la monza dar a venit fluerasul ala din perfidul Albion sa o ingroape in ultimul minut de joc !

rammstein (44 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 9:11

mafia pariurilor sa traiasca !!!...stiti cat era cotata acea lovitura de penalty la singapore ??...100 de milioane de dolari!!....ma refer la meciul banditilor din madrid...VA rog urmariti ultimele faze ale meciului dupa minitul 90!...sa vedeti ce facea arbitrul !!..adica ce vorbea arbitrul la microfon..era cu mana numai la gura !!...si dupa aia vedeti cum au crescut pariurile ....exponential.... de la 2 milioane de euro la o suta in cele 7 minute de prelungire...RUSINE !!!...SI UITA ASA ECHIPA STEROIZILOR VA CASTIGA INCA ODATA LIGA SI CRIMINALUL DE ARBITRU S EVA ALEGE C-O VLIA IN IBIZTA....aviz celor de stana lui ***....

marius (347 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 9:46

cum ati stabilit legatura cu napoli? de unde se trage??? de ce nu tineti cu fcsb, nu inteleg? tot nu vorbiti cu gigi, ar fi o compensare...sau cu astra fostului om al securitatii..ca tot joaca in Giurgiu????

Che Guevara (363 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 16:30

@rammstein: Inseamna ca englezul stie sa se vanda frumos. Hategan dupa cate ca arbitreaza prost e si ieftin.

Comentează