Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Prețul iubirii

O spun cu părere de rău, dar niciuna dintre recentele reveniri în Liga 1 n-a produs rezultatul scontat.

Permalink to Prețul iubirii
miercuri, 4 aprilie 2018, 4:37

Mă refer la Cr. Tănase, la Găman, la Prepeliță și la Torje, nu și la Ianis Hagi, un capitol special. Când unii chiar reamintesc de ciorba reîncălzită, într-o situație limită pare să se afle Gabi Torje. Cel mai tânăr dintre primii enumerați, acest enfant prodige, care a debutat în Divizia A la 16 ani și în echipa națională la 20, s-a reîntors la Dinamo după 6 sezoane și jumătate petrecute în Italia, Spania, Rusia și Turcia. Din păcate, n-a rupt gura târgului. Ba a și dezamăgit.

Așteptat cu speranță și întâmpinat cu entuziasm, mijlocașul de 1,67 m a reapărut pe 12 februarie 2018 în meciul câștigat de Dinamo la Chiajna, cu 4-3. A înscris pentru 3-1, după care treptat, parcă pe nesimțite, s-a stins ca lumânarea. A mai jucat în 6 partide (una de Cupă), dar numai în două a rămas pe teren 90 de minute.

În 3 a intrat titular, dar a fost înlocuit pe parcurs, așa că transferul lui de la Karabuk (unde l-a împrumutat Ahmat Groznîi, cu care are contract până în iunie 2019) nu poate fi socotit unul reușit. „Câinii” nădăjduiau că, grație experienței celui recomandat de 56 de prezențe în „națională”, vor atinge obiectivele asumate pentru primăvară: calificarea în play-off și cucerirea Cupei României. Spre tristețea fanilor, dacă nu spre furia acestora, Nistor et Comp. au ratat ambele ținte. Privitor la Torje, unii suporteri s-au grăbit să-l includă, chiar și înainte de termen, în categoria vedetelor expirate.

Din pricina randamentului slab, dar și, variantă sugerată de tânărul antrenor Florin Bratu, consecință a unei vieți nu tocmai sportive, cu excese nocturne și kilograme în plus, Torje s-a trezit scos nu doar din echipă, ci și din lot! N-a fost luat la Botoșani, unde Dinamo, deși în inferioritate numerică din minutul 51, a izbutit să învingă și să mai șteargă din rușinea cu Juventus. Spre lauda lui, Bratu n-a lăsat însă impresia că s-a supărat foarte rău pe Torje. Că a rupt-o definitiv cu acesta.

Declarația lui le-a mai închis gura celor care, amatori de bârfe și de intrigi, răspândiseră zvonul că Bratu și Torje au ceva de împărțit încă din perioada în care, colegi în cantonamentul „tricolorilor”, au locuit în aceeași cameră. „Gabi a greșit, dar a plătit pentru asta. Dar rămâne la dispoziția echipei, a clubului. Dacă săptămânile viitoare voi vedea o schimbare la el, va intra în planurile mele”, a afirmat Bratone. Altfel zis, depinde de Torje, exclusiv de el, să demonstreze că n-a terminat benzina la 28 de ani. Că mai are resurse, că nu s-a blazat.

Salut faptul că Bratu a refuzat să facă un caz din Torje și, eventual, să dea cu el un exemplu de autoritate. Mă bucur mai ales pentru jucător, deoarece știu că a ținut morțiș să se întoarcă în Ștefan cel Mare. În amintirea celor peste o sută de meciuri disputate în alb-roșu, dar și pentru galerie. Aproape că s-a certat cu agentul său, care a pledat ca Gabi, născut și lansat la Timișoara, să meargă la Poli, nu la Dinamo. În ciuda insistenței lui Cristea Opria, nu s-a lăsat convins.

Încă un amănunt. Ca să poată evolua pentru Dinamo, Torje a renunțat la 300.000 de euro, parte din cei 720.000 pe care îi datorează Karabuk și pentru care s-a adresat deja la TAS. Altfel, n-ar fi primit la timp cartea verde. Poate și pe alții, dar pe mine gestul lui chiar m-a impresionat, m-a pus pe gânduri. Fără să fiu cinic, știu că orice iubire costă, dar prețul plătit de Gabi mi se pare neobișnuit de mare chiar și într-o lume a fotbalului în care se învârt sume amețitoare.

Deoarece puțini ar fi procedat ca Torjinho, căci fiecare își cunoaște și își urmărește perseverent propriul interes, i-aș arăta mai multă răbdare celui în cauză. Mai multă înțelegere. E dificil că te adaptezi de la o echipă la alta, darămite dintr-un campionat în altul. Am dreptate?

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Mihai (182 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 16:49

Uite ca mai sunt si ziaristi care ii apara pe fotbalisti ca de injurat e simplu. Bravo domnule Ioanitoaia ca mai puteti fi om de omenie. Gestul lui Torje cu adevarat impune.

jiji (32 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 16:53

A pacalit fotbalul pe unde a fost,a iesit in relief doar cu femei si masini.Nu a facut nimic notabil pt fotbalul românesc

nic (34 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 16:55

ai nostri nu se descurca in strainatate ,ei sunt interesati numai de bani ,acolo se joaca alt footbal ,nu ca la noi .

Emilian (143 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 16:56

De acord cu Ioanitoaia. Pe de alta parte sa observam ca foarte rar un jucator repatriat joaca la un nivel inalt. Sunt nenumarate cazuri de jucatori care au plecat afara, iar cand se intorc parca nu mai au aceeasi stralucire.

octavian (95 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 17:04

D-le ovidiu daca puteti sa explicati pe intelesul tuturor ce se intimpla de fapt la dinamo. Al cui e de fapt complexul Dinamo.

Gigel (6 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 17:21

Nea Ovidiule nu a renuntat bre la nicio suma. A avut oferta din Israel si de la Dinamo. Pe Dinamo i-a tinut in standby si a cerut mai multi bani in Israel....baietii de acolo nu au platit mai multi bani. A ales singura varianta ramas: Dinamo. Omu' e rezerva de vreo 3 ani de zile si ii acuza pe antrenori ca au ceva cu ei. Ai jucat la Udinese si erai pe val dupa ce l-ai inlocuit pe Isla (titular incontestabil pana sa se accidenteze) si ai ajuns sa joci in Kazahstan si formatii de mijlocul clasamentului de prin Turcia. Fotbalistul roman mai trebuie sa stea cateodata si sa se gandeasca unde a fost si unde a ajuns. Nu e vina antrenorilor ca tu la 3 esti in club. Sau ca n-ai chef de antrenamente.

Dan (7 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 17:26

In cazul de fata nu merita aparat. Noapte de noapte a fost in cazinou, apoi poate in club...nu mai conteaza. A terminat-o cu fotbalul oricum.

zorrozabal (76 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 17:26

Nu mi se pare corect cum procedeaza Bratu cu Torje!Pentru ca lipsa de randament a lui Torje in ultimele meciuri-incepand cu parodia pe zapada de la Giurgiu-se datoreaza in mare masura antrenorilor-mai ales Bratu-pentru modul cum au alcatuit echipa si mai ales pentru modul cum i-au asezat in teren!La Craiova-in meciul de cupa-Bratu a binevoit sa il lase pe banca pe Romera si sa joace cu Hanca,fundas stanga!Cum era si previzibil,Dinamo a luat gol chiar dintr-o eroare a lui Hanca!Cat despre Torje,domnul antrenor Bratu l-a pus undeva in centru-in spatele varfului...Daniel Popa-care varf juca de fapt extrema dreapta-ca nu avea mingi de la inexistentul Nistor,iar Pesici in loc sa joace pe stanga,domnul Bratu l-a mutat pe dreapta!Si tot asa in toate meciurile, incat te poti duce cu gandul la o premeditare-la dispozitia lui Negoita,care se pare ca e hotarat sa lichideze Dinamo-pentru ca Dinamo sa nu cumva sa castige cupa si sa fie obligata astfel, sa joace preliminarii UEL-cu cheltuielile aferente-si de asemenea crearea unui alibi pentru indepartarea jucatorilor care chipurile au salarii mari!Pe noi,simpatizantii lui Dinamo,ne-a impresionat pana la lacrimi inimosul Torje,care iata a ales sa se intorca in ceeace credea el ca e "haita cainilor rosii",renuntand la multi bani!Si cand colo pe cine a gasit?Pe un meschin hotelier care tocmai ce lichideaza Dinamo,vanzand la pret de solduri toti jucatorii pentru care au fost oferte si care injumatateste salariile, ca sa-i alunge si pe ceilalti!Sa ne aducem aminte ce salariu a avut Costache la Dinamo?!La nivelul salariului minim pe economie!Despre ce vorbim?!

Geo (199 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 17:26

@jiji. 56 de selectii degeaba nu e de crezut. A jucat si el cat a putut.

Valentin (2 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 17:31

Respect Torje !!!

Florian Brabete (2 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 19:21

Ai foarte mare dreptate nea Ovidiu. A facut un sacrificiu foarte mare.

Teodor (43 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 19:52

Un articol de mare bin simt. Fotbalistii sint oameni ca noi toti si au si ei perioade mai proaste. Presa in loc sa incerce sa ii ajute se reped sa ii desfiinteze ca pe niste criminali.

Teodor (43 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 19:55

@Dan. L-ai vazut tu cu ochii tai in cazinou sau ai auzit de lavradio sant. Nici un fotbalist nu e terminat la 28 de ani iti pot da o mie de exemple care sa iti schimbe parerea.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 20:08

...nea Ovi matale nu poti avea dreptate ...nu intelegi fenomenul ...ai avut dreptate doar cu acoperisul lui National Arena ...ca e rusinos daca nu poate fi tras iarna ...aici cata adaptare vrei ?...un an ?...doi ani ?...ai valoare joci bine imediat ...nu ti trebuie ani de acomodare ...

_ge (11 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 20:14

Da.

Cita (2118 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 20:39

Eu știu bine de ce băieții la care vă referiți nu au din păcate o evoluție măcar constanta pe teren. E vorba de lipsa pregătirii cu seriozitate și pe alocuri chiar de disciplină în pregătire. Spre deosebire de generația de aur, bineînțeles!

Dragos (250 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 22:34

Foarte reusit titlul. El de 10, tema de 9. Observ ca ati lasat-o mai moale cu Burleanu. Oricum va pierde alegerile si nu mai e nevoie ***.?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dinamovistul (23 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 23:06

Ca orice caine pana la moarte sper din tot sufletul ca Torje isi va reveni. A facut un gest remarcabil dar trebuie sa mai si joace. Sa realizeze ca nu joaca numele si nici alea 50 de selectii.

Che Guevara (363 comentarii)  •  4 aprilie 2018, 23:57

De ce fel de adaptare are nevoie Torje in Romania? A stat si asta un pic prin strainatate si a uitat limba romana ca Raducioiu? Cunosc mii de romani care sunt plecati din tara de zeci de ani de zile si cand vin inapoi in Romania stiu ce au de facut. Stiu sa vorbeasca la fel limba romana, stiu de unde sa isi faca cumparaturile si daca s-ar intoarce la joburile pe care le-au lasat in urma atunci cand au parasit tara si-ar face treaba, probabil, de 2-3 ori mai bine. Torje e gras si nu doarme noptile. A renuntat la niste bani ipotetici pentru care trebuie cel putin sa se antreneze. Dar primeste in schimb de la Dinamo probabil aceeasi suma si nu are nevoie nici macar sa se dezechipeze. Deci cine e smecherul si cine e fraierul aici?

Cristi (75 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 0:24

Hei, baieti, contributia voastra la vedere! Da, sa vedem si noi cu ce va laudati, de va permiteti sa va tot exprimati critic si cu pretentii la adresa altora pe site-uri. Hai, spuneti lumii cu ce contribuiti voi, care sunt succesele voastre pilduitoare? Altfel, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Unu oarecare (114 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 0:34

Mie imi place stilul lui Ovidiu 3003... : ) zi-le Ovidiule, ca bine le zici. Nu conteaza ca te ataca oamenii lui ioanitoaia, eu rad cu pofta . :)))

Addy (11 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 0:48

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adu (70 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 1:38

O spun cu parere de rau, dar GSP e pe moarte. Se zbate sa scrie despre circarii din fotbal, dar despre adevaratii campioni nu are resurse sa scrie... Gazeta Sporturilor a uitat ce e acela sport. Il confunda cu propriul domeniu de facut bani. Pacat...

motanul incaltat (603 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 2:59

Torje a facut contestatie la TAS ca n-a primit bani???? Asta la cit fotbal joaca-***. Toti care pleaca in strainatate sunt nulitati . Din cauza asta nu rezista. Nu vorbim de Messi ca e de pe alta planeta -dar priviti la Salah de la Liverpool, la Paulo Dybala de la Juventus. Au muncit din greu sa ajunga la respectivele echipe si muncesc din greu ca sa reziste acolo. SI o fac cu brio. SI sunt tot oameni-nu extrateresti. Dupa mine , Gigi face o greseala-daca Denis Mann e fotbalist -sa plece si miine la Roma-si daca demonstreaza si pleaca mai sus ,Gigi oricum o sa se imbogateasca-ca poate sa ceara comision dintr-un viitor transfer. Dar parerea mea e ca va da chix ca toti ceilanti care au plecat. Pai cine crede ca in capitalismul adevarat poti face ce face Alibec la FCSB e cu adevat nebun. Ori ai valoare si muncesti ca s-o demonstrezi ori te duci unde a intarcat Mutu iapa.....Pe intelesul tuturor adica-la Dinamo, la FCSB, la CSU Craiova-Gardos sau undeva prin zona mioritica.Aici esti un jucator valoros. Nu o nulitate. Si de asta nimeni nu ajunge mai departe de turul 3 prelimiar.Cu o exceptie-FCSB-anul asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (205 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 6:13

jiji Si ma rog care au fost jucatorii romani care au facut notabil fotbalul romanesc in strainatate ca au cam trecut 2 decenii de atunci ! Sa fiu sincer daca intrebi vreu fan aal lui dortmund sau munchen habar nu au de jucatori romani .

Nica fără frică (297 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 6:43

Tataie ai uitat de golul lui Torje înscris Stelei! Așa e la bătrânețe, mai uita omul!!!

cpt.ahab (19 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 9:29

Împotriva unora ca Torje sau Nistor, dinamoviști care fac sacrificii materiale pentru a juca la Dinamo, nu pot zice niciodată nimic. Este clar ca traseul fotbalistic al lui Torje, în ultimii ani, a fost pe o pantă descendentă. Totuși, el a demonstrat de-a lungul timpului că are potențial. Nu strălucitor, dar cât pentru un bun fotbalist român actual, da. Însă oricărui fotbalist îi este greu să-și revină la o echipă în degringoladă, într-o atmosferă apăsătoare indusă de obiectivul ratat sau de perspectivele incerte ale clubului. Uitați-vă la Hanca, aflat în aceeași situație. Echipei îi lipsesc entuziasmul și încrederea, ceea ce-i foarte important. Nu știu dacă Bratu are experiența și tactul de a gestiona bine situația. Până acum, n-am ce-i reproșa nici lui, în privința asta. Să-l vedem mai încolo.

Doryn (10 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 9:41

Frumos mai ales finalul. Torje a castigat multi bani din fotbal si de aia s-a lasat pe tanjeala. Dar nu poate fi terminat ca jucator de la 28 de an desi e vizibil ca nu mai are viteza si ardoarea dinaintea plecarii.

sergiu (53 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 9:52

@unu oarecare. Gresesti rau. Pe Ovidiu 3003 nu il ataca oamenii lui Ioanitoaia. Il iau la misto toti oamenii cu scaun la cap pentru ca individul e penibil repeta aberatia ca cel mai mare fotbalist roman din toate epocile e craioveanul Andrei Ivan. Ce Dobrin, ce Hagi, ce Balaci, Ivan e peste ei toti...Afirmatia nu e buna nici de gluma.

Cryss (2 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 11:15

zorrozabal,taticu ce ai cu Bratu,ar trebui schimbati toti fotbalistii de la Dinamo,da ce mereu sunt vinovati antrenorii?figurantii astia nu au nici o vina?astia sunt perfecti si e de vina antrenorul?ai sa fim seriosi ,prea le cantati in struna fotbalistilor-asa zisi -niste mercenari care nu stiu altceva decat banutu taticu,ca fotbal ,pa,trec pe langa el.

Che Guevara (363 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 14:34

Intr-un an cand Dinamo se vinde e logic ca echipa trebuie sa joace cat mai prost cu putinta. Cine o cumpara plateste mai mult pe o campioana si mai putin pe o retrogradata. S-a intamplat la Craiova. Acum e randul lui Dinamo. Spuneti-mi ce echipe mai sunt de vanzare in Romania ca va spun eu ce traseu au in campionat apoi.

Ilie (369 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 16:46

Cu dreptatea dvs si a prietenilor dvs din fosta Divizie A am ajuns noi sa citim articole despre non-valori tip Torje. Vina lui Daum & Burleanu, 'maestre', am dreptate ?

durden (338 comentarii)  •  5 aprilie 2018, 17:41

De data asta, da, ai dreptate!

Comentează