Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cui îi mai e dor de Daum?!

După ce sâmbătă a bătut Israelul la Netanya, "naționala" noastră a învins marți Suedia la Craiova și e pentru întâia oară după multă vreme că reușește să lege două victorii într-un interval scurt.

Permalink to Cui îi mai e dor de Daum?!
joi, 29 martie 2018, 4:41

Să nu ne entuziasmăm, deoarece meciurile respective au fost amicale, de verificare, capitol la care „tricolorii” n-au stat niciodată rău.

Să subliniem însă, bilă albă, că partidele în discuție au spulberat judecata, mai degrabă prejudecata, conform căreia fotbaliștii români n-ar fi capabili să joace la un standard mulțumitor la distanță de 3 zile.

Asta se întâmpla când ei erau angrenați, cu ani în urmă, exclusiv în campionatul intern. De când au ieșit afară, iar unii s-au și întors, lucrurile s-au schimbat în bine.

Să observăm că, gata să sufle și-n iaurt, Contra a folosit la Craiova o garnitură substanțial modificată față de Netanya. N-a mai apelat deloc la Niță, Benzar, Bancu, Budescu și Deac, ca să înceapă cu Tătărușanu, Manea și Toșca. Pe Nedelcearu, pe Rotariu și pe Man i-a băgat pe parcurs. Cu excepția lui Lung jr și a lui Moți, pe Lobonț nu-l mai punem la socoteală, „Guriță” a rulat întregul efectiv. A produs și 5 debuturi, Anton, Cicâldău și Mitriță la Netanya, Nedelcearu și Man la Craiova, dublând astfel numărul jucătorilor lansați de el în reprezentativă. Media lor de vârstă, a evidențiat joi Gazeta, e de 23,6 ani. Fiind ridicată, mă îndoiesc că are darul să-i liniștească pe adepții primenirii cu orice preț. Tipi din ce în ce mai vocali, nu și mai convingători, pe rețelele de socializare.

Am spus și repet, e indicat ca „naționala” să includă, fie și numai la nivel de lot, cât mai mulți tineri. În măsura în care ei există și justifică promovarea, e de dorit asta, dar nu și obligatoriu. Tocmai pentru aceștia s-au înființat selecționatele U17, U19 și U21. Altminteri, susținătorilor ideii întineririi forțate le-a închis gura Pintilii, care a fost, părere personală, jucătorul român numărul 1 pe ansamblul celor două teste. Sigur, Stanciu a înscris un gol superb cu Israelul, iar Rotariu, în creștere de formă, l-a imitat cu Suedia, bravo lor! Pintilii a părut însă cel mai constant și mai util, „pistonul” de la mijlocul terenului, omul fără plămâni. El va împlini 34 de ani pe 9 noiembrie.

Corect e să nu ne îmbătăm cu apă rece că am bătut Suedia. De fapt, am bătut echipa de rezerve a Suediei. Din garnitura utilizată pe San Siro, la acel glorios 0-0 ce le-a adus scandinavilor calificarea din baraj la Mondialele organizate de Rusia, selecționerul Andersson n-a avut niciun titular pe „Oblemenco”! I-a introdus după pauză pe Toivonen, Berg, Claesson și S. Larsson, senatori de drept la Milano, dar aceștia au jucat la Craiova, luați împreună, doar 33 de minute!

Amicalul de marți n-a sedus. Dar am văzut, copy-paste după sâmbătă, o echipă a României montată, ambițioasă, luptătoare. Care a răspuns prompt și fără teamă intrărilor aspre ale nordicilor. Așa a demonstrat că ține la tăvăleală și nu dă înapoi, implicare suferindă în mandatul lui Daum. Tehnician pe care trebuie că-l mai regretă numai cei ce vor să se afle în treabă și să pară interesanți. Doar acestora, nostalgici fără obiect, le-o mai fi dor de neamț.

De acord că publicul oltean, din păcate, împărțit în tabere puse pe harță și pe plătit polițe, i-a mobilizat pe băieții lui Contra. Dar marele merit, cel mai important, îi aparține lui Contra însuși. Antrenorul care, obținând a 4-a izbândă din 6 partide, a readus „naționala” pe linia de plutire. I-a oferit un plus de curaj și, element esențial, încredere în sine. Pasul următor, confirmarea pe plan internațional, se anunță însă infinit mai greu. El va fi marele examen și pentru selecționer.

Comentarii (82)Adaugă comentariu

stefan (8 comentarii)  •  30 martie 2018, 6:22

încă un articol din seria răfuielilor personale, de tip ioanițoaia - daum, tolontan - elena udrea etc. în rest, echidistant, onest, pătrunzător, emoționant, sclipitor, briliant (aceste cuvinte ne doare)

vasco (363 comentarii)  •  30 martie 2018, 7:24

Stati linistiti fratilor ca daca castiga Burleanu alegerile ii vine randul si lui Contra sa-l ia "maestrul"la critici..Ca pe Daum,ca doar stim cu cine avem deaface.Sa vezi daca cumva ajunge Daum la Bayern!"Maestru",nu gluma!Sau...totusi,gluma?

Kendo (28 comentarii)  •  30 martie 2018, 7:57

Obsesii marunte, dar obositoare...

chromophobia (18 comentarii)  •  30 martie 2018, 8:17

Chiar daca Suedia a eliminat Italia,nu mi se pare mare echipa.Nu o spun dupa amicalul asta cu Romania ca am vazut ca nu au bagat aceeasi jucatori.Nu au mari jucatori

geana (5 comentarii)  •  30 martie 2018, 9:05

Stai sa vezi nationala intr-un meci important cu miza cum da cu mucii in fasole, noi am fost campioni la amicale de cand ne stim. Cu meciurile cu miza stam foarte rau. Macar neamtul nu facea cumetrii cum fac toti antrenorii romani.

Dilimache (657 comentarii)  •  30 martie 2018, 9:54

stefan, inca un jalnic postac platit de burleanu, in rest, un cetatean onorabil, cititor de sport!

jijrinovschi (34 comentarii)  •  30 martie 2018, 10:35

tataie nu-l poti uita pa daum si burleanu si trupetii lor,ranchiunos ca de obicei se vede cum inainteaza scleroza si-ti ia mintile;daca nu iesi mai repede la pensie risti sa damblagesti

++ (194 comentarii)  •  30 martie 2018, 12:03

se pare ca Daum si parerea sa ca ziarul asta e de impachetat pesti e un fel de tema permanenta. herr ioani... nu pote trece peste asta, il inteleg.

mg (138 comentarii)  •  30 martie 2018, 12:48

..e posibil ca Răzvan Marin, Benzar, Rotariu, Hanca, Băluţă, Ţâru sau Ivan să aibă o umbră de regret, având în vedere că Daum i-a promovat la naţională. Luaţi-o ca pe un adevăr incomod.. Cu ce'o mai înveli oare peştele, acum că a plecat din ţară ?

Florin (3 comentarii)  •  30 martie 2018, 13:48

Nea' Ovidiu, ce ne puteti spune despre cei doi consilieri ai d-rei Ministru Bran? Un articol de lamurire n-ar strica pentru a va afla opinia. Multumesc.

Marco (84 comentarii)  •  30 martie 2018, 13:59

"Cui îi mai e dor de Daum?!" - "maestru" vrea şă-şi dea dreptate :) nu admite altceva!

Ilie (369 comentarii)  •  30 martie 2018, 14:10

Dom ioanitoaia, cind Nationala lui Daum batea Chile in amical - dubla campioana entitre a Cupei Americii (echivamentul Euro) nici nu l-ati pomenit decit zicind ca nu-i decit un amical. Acum ati schimbat placa dupa propriile pofte (damblale), culmea !, tot in detrimentul lui .. Daum ?!

de pe ‘ici ‘sa (3 comentarii)  •  30 martie 2018, 17:51

daca nu era Daum, Romania ar fi fost deja campioana mondiala, europeana, galactica ....

Loulou (274 comentarii)  •  30 martie 2018, 18:02

Trebuie sa fii *** recunoscut ca sa iti pare rau ca a plecat Daum. Nu trebuia sa vina dar l-au adus smenarii de Burleanu si Vochin.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (369 comentarii)  •  30 martie 2018, 18:39

Cind Nationala cu Daum antrenor a batut Chile in amical, dubla campioana en-titre a Cupei Americii (echivalenta Euro), 'maestru' ioanitoaia a tacut malc sau a spus putin ca ce mare scofala, era doar un amical. Asta cind Chile era/e campioana Americii de Sud (in fata Braziliei, Argentinei sau Columbiei, adica), totusi diferit de Suedia, mai ales rezervele Suediei. Acum, culmea !, nu numai ca nu tace, dar vorbeste tot in detrimentul lui .. Daum ! Cine sa-l mai inteleaga pe 'maestru' la batrinete .. ?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  30 martie 2018, 19:19

...sa fim seriosi ...Daum este un antrenor exceptional ...ca nu i place lui nea Ovi si altor catorva *** nu ai ce sa faci ...padure fara uscaturi cine a mai vazut ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara (363 comentarii)  •  30 martie 2018, 19:44

Mai, fratilor! La Craiova s-a ridicat un oras intreg sa injure PSD (si nu e prima data la acest meci). Spuneti-mi si mie prin ce scamatorie la fiecare alegeri castiga tot ei alegerile acolo.

11 (45 comentarii)  •  30 martie 2018, 20:29

@Mihai Coman sa-ti mai repet odata? Linia se trage dupa ce se termina campania de calificare. Pana in momentul de fata Cosmin Contra are un singur meci oficial, daca nu ma inseala memoria. Daca califica echipa la urmatorul mondial atunci putem spune ca da, au fost variante mult mai bune decat Daum. Eu ma indoiesc ca urmeaza o calificare fara emotii la Euro, ce sa mai vorbim de mondiale. De un an de zzile nu vad decat atacuri dure la adresa lui Daum si a lui Burleanu. Cate calificari am ratat la mondial inainte de venirea liu Daum, sau e prima ratare in istoria echipei? Am impresia ca dupa victoria cu 5-1 impotriva Germaniei, adversarii au declarat ca isi doresc sa tot piarda meciurile amicale dar ei sa fie cei care merg la turneele finale. Se pare ca cei implicati in fotbal au inteles mult prea putin sau chiar deloc acea declaratie. Tu numara in continuare meciurile amicale impreuna cu Ioanitoaia. O seara placuta.

Marean (270 comentarii)  •  30 martie 2018, 20:34

@Ovidiu3003. Ai dreptate ca Daum e un antrenor exceptional. In afara ca a incasat 50 000 de coco pe luna, a scufundat nationala cu 20 de locuri si nu a castigat nici un meci 11 la 11. Paguba totala deci trebuie sa fii un mare *** ca sa il lauzi. Nu e de mirare la tine autorul afirmatiei ca rasuflatul Andrei Ivan e....cel mai mare fotbalist roman. Cum repeti aceasta tampenie la doua zile prezinti mare incredere. Ca si unul 11 care il injura pe dl Ioanitoaia pe toate blogurile si indiferent de subiect.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marean (270 comentarii)  •  30 martie 2018, 20:38

Acest 11 e de rea credinta daca nu vede diferenta intre echipa lui Daum si cea a lui Contra. Pentru un antrenor vorbesc rezultatele si Daum nu a avut nici un rezultat bun. In Romania a fost un falit.

andrei moroianu (3 comentarii)  •  30 martie 2018, 20:49

Gresiti Domnule Ioanitoia, In primul rand sa nu uitam ca si in timpul mandatului lui Daum nationala a invins nationala statului Chile, campioana Americii de Sud care a venit si a jucat cu titularii de baza(Alexis Sanchez si Arturo Vidal printre ei)si nu cu echipa de rezerva, aceiasi echipa chiliana care doar doua saptamani mai tarziu avea sa joace finala cupei Confederatiilor. In al doilea rand pe Daum il regreta orice iubitor de fotbal adevarat pentru ca este un antrenor foarte bun (care nu a fost lasat sa lucreze din cauza unei prese ostile condusa de Dumneata) Este un adevar clar Daum este un antrenor exceptional ***. Dar eu va inteleg Domnule Ioanitoaia sunteti un individ care nu ati reusit sa faceti nimic in Statele Unite ale Americii de unde ati aruncat ca o masea stricata din Statul New Jersey si acum sunteti un individ frustat si aveti ciuda pe orice om care incearca sa reuseasca intr-o tara straina. Si Daum , cu mentalitatea si metodele lui de lucru, ar fi reusit sa faca din Nationala Romaniei , desigur daca ar fi fost lasat sa lucreze , o echipa de nivel mondial. Asadar eu consider Domnule Ioanitoia ca ar trebui sa va fie rusine si sa renuntati la mentalitatea de individ ratat intr-o tara tara straina care odata repatriat are cele mai abjecte porniri xenofobe. Lasati ura si xenofobia ori lasati-va de scris articole ca va faceti de rusine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

patrutreitrei (19 comentarii)  •  30 martie 2018, 22:03

Iarăși vorbești prostii, domnule, ca de obicei. Ar cam trebui să te cari la pensie, că s-a acrit cerneala în dumneata. Păi ce mare scofală a făcut Contra??? A bătut Kazahstanul și a remizat cu Danemarca. Victoria cu Kazahstan o fi marea realizare, că și Daum făcuse egal cu danezii??? În rest două amicale, cu Israel vai de capul lor, și cu rezervele suedezilor. Ăștia ce au jucat pe Oblemenco vor prinde cel mult banca la mondial. Daum însă câte amicale a jucat? Fix 0. N-ai cum să compari niște amicale slabe cu meciurile de miză. Ești patetic, mi-e milă de dumneata.

anti Ciurli Burli…. (58 comentarii)  •  30 martie 2018, 22:08

Ovidiu 3003... Asa e,padure fara uscaturi nu se poate.In cazul de fata uscatura esti chiar tu.Ori nu simti...?

emil (7 comentarii)  •  30 martie 2018, 22:14

HA, HA,HA...Cui ii mai e dor de Ioanitoaia?...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  31 martie 2018, 0:31

Daum trebuia lasat sa continue ce a inceput ...de *** care nu inteleg ca meciul incepe 11 la 11 si se poate termina 10 la 11 sunt satul ...corect este Daum n a castigat niciun meci care a inceput 11 la 11 si s a terminat 11 la 10 ...ca doar nu ne au dat adversarii for ... Uitati va la acest anti ciurli Burli ma face uscatura doar pentru ca nu sunt de acord cu el ...halal de parintii lui ca mare om au zamislit . Daum este antrenor castigator de campionate ...nu poate nea Ovi si altii care scriu pe blog sa i conteste aceasta calitate ...noi scriem din postura de chibiti nu de specialisti ...asta cu rezultatele este o prostie in ultimii 20 de ani nimeni n a calificat echipa la Mondiale ...Daum era pe un drum bun ...preluase o echipa pe care o batuse Albania ...aflata dupa locul 90 ...o batuse pe teren neutru la o competitie unde nu mai avea sanse de a merge mai departe ...adica era slab motivata juca doar pentru orgoliu ...si istetii de voi credeti ca noi ocupam locul 20 si ceva pe drept ...asta este nu intelegeti nimic din fotbal ... Traiasca guru nostru ...nea Ovi !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (97 comentarii)  •  31 martie 2018, 9:52

Este trist ca un redactor sef al unui cotidian de sport ( ce se crede de calitate ) duce o asemenea vendetta personala. Oare ce spune asta despre omul Ioanitoaia? Multi cititori i-o servesc binemeritat si ii dau sfatul cel mai bun posibil: "iesi la pensie".

mg (138 comentarii)  •  31 martie 2018, 12:19

..meciurile şi calificările sunt câştigate sau pierdute, în primul rând, de jucători. Selecţionerul poate fi inspirat sau nu în alegerea lor şi în indicaţiile tehnico-tactice. Restul ţine de şansa fiecăruia. Haideţi să-l luăm de exemplu pe Stanciu, folosit şi de Daum şi de Contra. În prelungirile meciului de debut în preliminarii, după ce muntenegrii ne egalaseră datorită unei prostii comise de Săpunaru, avem penalty şi Stanciu trage în boscheţi. Acelaşi Stanciu prinde un şut formidabil din afara careului şi egalăm Israelul în amicalul de sâmbăta trecută. Unde e prostia lui Daum sau meritul lui Contra(cărui îi doresc să ne califce la următoarele turnee) ?

Comentează